Joulutunnelmaa etsimässä – Katso lista seudun parhaista joulutapahtumista!

Elisa | 16.11.2023

Löydä joulun taika Satakunnan ja Varsinais-Suomen juhlakauden tunnelmallisista ja maksuttomista tapahtumista! Lähdetkö nauttimaan perinteisistä joulumarkkinoista vai tempaako valojen välke sinut mukaansa? Mukana myös yllätystapahtuma Kymenlaaksosta!

Joulumieli yhä hakusessa? Ei hätää! Keräsimme yhteen Satakunnan ja Varsinais-Suomen vuoden 2023 parhaimmat joulutapahtumat, jotka ovat täynnä jouluista tunnelmaa niin yksin kuin yhdessäkin koettavaksi!

Rullaamalla blogia alaspäin löydät joulutapahtumat aikajärjestyksessä, sekä tapahtumien ajankohdat, osoitteet ja lisätiedot. Tapahtumien sijainnit on helppo tarkistaa myös Hoodsin kartasta (linkki avautuu uuteen ikkunaan karttanäkymään).

Huomioithan, että ajankohdat ja ohjelmat voivat päivittyä – suosittelemmekin tarkistamaan lisätiedoissa mainitsemamme nettisivut ennen reissuun lähtöä.

Psst! Kurkkaa listan lopusta yllätysvinkki Kymenlaaksosta! ;)

Joulutapahtumat aikajärjestyksessä:

1. Auran ajoneuvojen jouluvalokulkue 24.11.

 • Aika: Perjantai 24.11. klo 17-20
 • Sijainti: Auraamo (Turuntie 1, Aura)
 • Mitä: Päheitä ajoneuvoja ja vielä päheempiä valoja! Myös joulunavaus ja muuta jouluista ohjelmaa, kuten Joulupukin ja -muorin vierailu
 • Lisätietoa: Löydät listan ajoneuvoista, ohjelman ja muut lisätiedot Auran kunnan sivuilta.
Auto koristeltuna jouluvaloihin.
Hoods Merry Mobile nähdään tänäkin vuonna Aurassa! © hoods.fi

Auran kunta on jälleen valmistautumassa yhteen vuoden odotetuimmista tapahtumista: nimittäin ajoneuvojen jouluvalokulkueeseen, joka valaisee kylänraitin perjantaina 24.11. joulunavauksessa. Tämä ainutlaatuinen tapahtuma toi valoa ja iloa joulunavaukseen ensimmäistä kertaa jo vuonna 2021 ja tänä vuonna se palaa entistä suurempana ja loisteliaampana.

Ensimmäisenä matkaan lähtevät joulupukki ja joulumuori, seuraavaksi pienemmät ajoneuvot, kaksipyöräiset ja ekologiset polkupyörät, ja lopulta viimeisenä näyttävät raskaat ajoneuvot. Myös meidän oma Hoods Merry Mobile on jälleen mukana kulkueessa!

Joulunavaus alkaa klo 17 musiikkiesityksillä, tonttujumpalla sekä Auran hyvinvointikoordinaattorin ja kunnanjohtajan joulupuheilla. Ajoneuvojen jouluvalokulkue starttaa noin klo 18 ja päättyy Auraamon pihaan, jonne värikkäät ja valoisat ajoneuvot jäävät ihailtavaksi. Ohjelma jatkuu kulkueen jälkeenkin ja jouluiset puodit lahjaideoineen ja herkkuineen palvelevat väkeä klo 20 asti. Tässäpä vasta tapahtuma, joka valaisee ja lämmittää sydämet joulun odotukseen. <3

2. Kauttuan Ruukinpuiston joulumarkkinat 24.11.–21.12.

 • Aika: Lauantaisin 25.11.–16.12. klo 12-16 (poikkeuksena perjantai 24.11. & torstai 21.12. klo 17-20)
 • Sijainti: Kauttuan Tallinmäki (Varkaudenmäentie 1) ja koko Ruukinpuiston alue
 • Mitä: Herkkuja ja käsitöitä tunnelmallisilla joulumarkkinoilla, poniratsastusta ja paljon muuta! Myös Ruukinpuiston puodit, Alvar Aallon terassitalo ja vierailukeskus avoinna.
 • Lisätietoa: Ajankohtaisia uutisia Ruukinpuiston joulusta voit seurata esimerkiksi Kauttuan Ruukinpuiston FB-sivuilta.
Havuköynnäksin koristeltuja Kauttuan Ruukinpuiston rakennuksia.
Kauttuan Ruukinpuistossa ilahduttaa esimerkiksi ponien joulumaa sekä rentouttavat joulusaunat. © hoods.fi

Joulutunnelma löytyy tänäkin vuonna Euran Kauttuan kauniista Ruukinpuistosta. Ruukinpuiston joulu avataan lauantaina 24.11., jolloin alueen viehättävät rakennukset täyttyvät käsityöläisten tuotteista sekä paikalliset puodit ja myymälät notkuvat lahjaideoita. Joulunavauksessa sytytetään myös Ruukinpuiston joulukuusen valot!

Jokaisena tapahtumalauantaina jouluun virittäydytään eri teemalla. Valitse suosikkisi hauskasta poniratsastuksesta, jouluisista askartelupajoista, tonttuesityksistä tai vaikkapa rentouttavasta joulusaunasta! Teemat tarkentuvat lähempänä tapahtumaa.

Joulumarkkinoiden kiertämisen välissä herkuttele kahvila Ruukin Sydämessä tai lounasta miljööltään upeassa Ruukinkartanossa. Pysähdy myös ihastelemaan Alvar Aallon arkkitehtuuria Terassitalossa ja tutustu Kauttuan kiehtovaan historiaan Vierailukeskuksen näyttelyssä. Psst! Kannattaa varmistaa palveluiden aukioloajat vielä ennen lähtöä.

Tiesitkö, että taidekäsityömyymälä Ruukin Linnusta löydät Satakunnan ainoan pysyvän nukkekoti- ja pienoismallinäyttelyn? Ruukin Lintu on avoinna to-la klo 12-18 torstaihin 21.12.2023 asti.

3. Paimion kaupungintalon joulumarkkinat 26.11.

 • Aika: Sunnuntaina 26.11. klo 12-15
 • Sijainti: Paimion kaupungintalo (Vistantie 18, Paimio)
 • Mitä: Joulun avaus ja valojen sytytys, jouluista torimyyntiä ja ohjelmaa koko perheelle, tonttuetsintää, joulutorttukisa sekä joulupukki
 • Lisätietoa: Lue lisää Paimion kaupungin tapahtumakalenterista.
Ihmisiä joulutorilla.
Paimion joulutorilla järjestetään tänä vuonna hauska "joulutorttujen kauneuskilpailu"! © M. Amma J. / Paimion kaupunki

Ken on tortuista kaikkein kaunein? Paimion perinteiset joulumarkkinat ovat täynnä hauskaa ohjelmaa, kuten Perä-Taatilan vanhapiikayhdistyksen torttukisa, jossa pääset äänestämään kauneinta joulutorttua. Torttuja voi ihastella myös markkinoiden jälkeen paikallislehden nettisivuilla ja äänestää seuraavalla viikolla vielä Paimion kirjastossa. Voit myös kokeilla omia kädentaitojasi partiolaisten piparipajassa!

Joulumieli on taattu, kun markkinoille saapuvat vierailemaan itse joulupukki sekä suloiset Suomen Karvakaverit Ry:n Paimion osaston koirat. Jouluista tunnelmaa luovat monet ihastuttavat musiikkiesitykset, jouluvalojen sytytys sekä iloiset torimyyjät – ties minkälaisia paikallisia aarteita markkinoilta löytyykään!

Psst! Voimme jo iloksemme paljastaa, että Paimio liittyy osaksi Know Your Hoodsia alkuvuodesta! <3

4. Huittisten joulunavaus uudella elämystorilla 1.12.

 • Aika: Perjantaina 1.12. klo 16-20
 • Sijainti: Elämystori (Lauttakylänkatu 16-18) | Huittisten kirjasto (Lauttakylänkatu 26) | Huittisten museo (Kirkkotie 4)
 • Mitä: Koko perheen jouluista ohjelmaa ja tunnelmallista torimyyntiä ympäri Huittista!
 • Lisätietoa: Lue lisää Huittisten kaupungin tapahtumasivuilta.
Joulukransseja myynnissä kojussa.
Huittisten joulunvavausviikonloppu on todellinen Superviikonloppu! © hoods.fi

Mikäli pukin lahjasäkki ammottaa vielä tyhjyyttään - tai miksei omat keittiön kaapitkin - kannattaa ottaa suunnaksi Huittisten uuden elämystorin joulunavausmarkkinat. Markkinahumun lomassa vierailijoita viihdyttää torilla klo 17.30 alkava tanssiesitys, joka jatkuu klo 18 kaupunginjohtajan joulun avauksella. Tarjolla on myös joulupuuroa ja karamelleja itse joulupukilta ja muorilta. :)

Klo 16-20 välissä ohjelmaa riittää myös muissa kohteissa. Vieraile ainakin Huittisten kirjastolla, jossa ohjelmassa on mm. joulumusiikkia, pipareiden askartelua, lasten tonttutehtäviä sekä herkuttelua joulukahvilassa. Tien toisella puolella Huittisten Wanhan meijerin mielenkiintoiset myymälät ovat myös avoinna klo 12-18.

Huittisten museolla ihastellaan Joulun ruokaperinne -näyttelyä, askarrellaan joulukortteja ja nähdään, miten perinteiset olkipukit oikein tehdään. Myynnissä myös joulukoristeita ja herkullista glögiä. Mikäli hulinat hengästyttävät, ota startti kohti joulurauhaa museota vastapäätä sijaitsevassa kirkon joululaulutilaisuudessa klo 19.30 alkaen.

Ohjelmaa piisaa koko viikonlopun ajan! Merkitse ylös ainakin:

5. Pöytyän Valojoulukalenterin avaus 1.12.

 • Aika: Perjantaina 1.12. klo 16-17
 • Sijainti: Vanha Vehnämylly (Myllykuja 5, Riihikoski)
 • Mitä: Valojen välkettä ja valotaiteilijan esittäytyminen, lauluesityksiä, kuumaa omenamehutarjoilua ja yleisöä hauskuttavia tonttuja.
 • Lisätietoa: Lue lisää tapahtumasta sekä parkeerausohjeet Pöytyän kunnan tapahtumasivuilta.
Värikkäitä jouluvaloja.
Värien loistoa pääset ihailemaan Pöytyän valojoulukalenterin merkeissä! © Pexels

Kauniita valoja ja upeaa väriloistoa päästään ihailemaan Pöytyän Riihikoskella, kun valojoulukalenterin ensimmäinen luukku avataan klo 16. Pidä korvat höröllä, sillä itse valotaiteilijakin on paikalla kertomassa valojoulukalenterista!

Valoja ihastellessa siemaile höyryävän kuumaa omenamehua ja virittäydy joulun tunnelmaan Pikkukirsikan Eskarien suloisella lauluesityksellä. Tontutkin saattavat astua ulos piiloistaan ja esiintyä valojoulukalenterin avajaisten kunniaksi yleisölle.

6. Naantalin joulu 1.–3.12.

 • Aika: Naantalin Joulun avajaiset pe 1.12. klo 18-20 | Joulumarkkinat la 2.12. klo 11-17 ja su 3.12. klo 11-16 | Lasten Joulu su 3.12. klo 11-13.30
 • Sijainti: Joulun avajaiset Naantalin torilla (Henrikinkatu 2) | Joulumarkkinat Vanhassakaupungissa Raatihuoneella (Mannerheiminkatu 14) ja Naantalin Kylpylän edustalla (Matkailijantie 2) | Lasten Joulu Itsenäisyyden puistossa (Mannerheiminkatu 19)
 • Mitä: Jouluista ohjelmaa ja musiikkiesityksiä, torimyyntiä, herkkuja ja suloisia eläinystäviä
 • Lisätietoa: Koko viikonlopun ohjelman löydät Visit Naantalin tapahtumasivuilta.
Jouluisia kojuja hotellin edustalla.
Naantali täyttyy monipuolisesta ohjelmasta joulukauden avajaisviikonloppuna. © Sunborn / Naantalin kaupunki

Joulukuun ensimmäinen adventtiviikonloppu on Naantalissa täynnä joulun taikaa! Naantalin Joulu -tapahtuman avajaiset pidetään Naantalin torilla perjantaina 1.12. klo 18 alkaen. Avajaisissa vierailevat tietysti itse joulupukki ja -muori sekä Muumit. Herkkusuille on tarjolla myös joulupuuroa ja glögiä.

Viikonloppuna Naantalin Kylpylän ja Raatihuoneen edustat täyttyvät joulumarkkinoista ja ihastuttavista kojuista. Myös Vanhankaupungin kivijalkaliikkeissä sekä Naantalin museon joulunäyttelyssä kannattaa ehdottomasti piipahtaa – muista bongailla myös seimiä kotien ja yritysten ikkunoista ja pihoista! Joulutunnelmaa voit aistia historiallisen Naantalin kirkon musiikkitapahtumissa.

Sunnuntaina joulutapahtuma huipentuu Lasten Jouluun, jonka ohjelmassa nähdään mm. musiikki- ja voimisteluesityksiä, suloisia alpakoita sekä koirakavereita. Kirkkoon voi suunnata laulamaan kauneimpia joululauluja klo 14.

Vinkki: Markkinoiden alkamisesta iltapäivään klo 15 asti markkinaväkeä kuljettaa paikasta toiseen Sininen juna. Osallistujien on helppo poiketa markkinoiden lisäksi kaikissa avoinna olevissa yrityksissä, kun juna pysähtyy torilla ja Itsenäisyydenpuiston kohdalla. Huomioithan, että juna kulkee säävarauksella.

7. Maskun tunnelmalliset joulumarkkinat 2.12.

 • Aika: Lauantaina 2.12. klo 14-17
 • Sijainti: Maskun teatteri (Seppäläntie 290, Masku)
 • Mitä: Maskun jouluvalojen sytytys hämärän tullen, joulumarkkinat sekä jouluisia herkkuja ja hassuja tonttuesityksiä
 • Lisätietoa: Lue lisää Maskun kunnan tapahtumasivuilta.
Maskun kivisen kirkon pihan kapea ja korkea kuusi on koristeltu näyttävällä valonauhalla, joka kiertää kuusta.
Maskun kivikirkko luo jouluista tunnelmaa © hoods.fi

Maskun perinteiset joulumarkkinat tarjoavat tekemistä koko perheelle! Tule tekemään joululahjalöytöjä paikallistuotteita notkuvista torikojuista ja lämmittele hetki kuuman joulupuuron ja glögin äärellä. Maskun teatterin tontut saapuvat myös ilahduttamaan markkinakävijöitä. Kun hämärä saapuu, huipentuvat markkinat Maskun jouluvalojen syttymiseen!

8. Nousiaisten Joulun avaus 2.12.

 • Aika: Lauantaina 2.12. klo 17-18
 • Sijainti: Seurakuntakodin piha-alue (Maskuntie 1, Nousiainen)
 • Mitä: Joulunavaus, yhteislaulua, joulukuusen valojen sytytys, jouluherkkuja ja joulupukin vierailu
 • Lisätietoa: Lue lisää Nousiaisten tapahtumakalenterista.
Posteri joulutapahtumasta.
© Nousiaisten kunta

Nousiaisissa joulun odotus avataan perinteisellä joulunavaus-tapahtumalla, joka saa varmasti joulumielen heräämään! Perheen pienimpiä ilahduttavat erityisesti jouluiset yhteislaulut sekä joulupukin vierailu karkkikoreineen. Mikäpä sen ihanampaa kuin seurata joulukuusen valojen sytytystä namuja, herkullista glögiä ja pipareja nautiskellen.

Joulun avauksen jälkeenkin Nousiaisten joulukuu on täynnä monenlaista ohjelmaa – tarkemmat aikataulut löydät kunnan tapahtumakalenterista. Laita muistiin esimerkiksi:

 • Valpperin urheilutalon joulumyyjäiset 25.11.
 • Hyvää joulumieltä Nousiaisista -joulumyyjäiset 3.12.
 • NousisKot – glögiä, pipareita ja yhteislauluakin 7.12.
 • Joulukahvila Nummen koululla 9.12.
 • Aseman Joulu – joulumarkkinat 10.12.

9. Joulu saapuu Raisioon -joulunavaus 2.12.

 • Aika: Lauantaina klo 2.12. klo 10-14
 • Sijainti: Raision tori, seurakuntakeskus ja kaupungintalo
 • Mitä: Toritapahtuma lavaohjelmineen, myyjäiset, Joulumaa-tapahtuma sekä paljon muuta jouluista ohjelmaa
 • Lisätietoa: Lue lisää Raision kaupungin nettisivuilta.
Joulupukki tervehtii lasta ja aikuista.
Tänä vuonna Joulu saapuu Raisioon isompana kuin koskaan! Myös pukki vierailee paikalla. © Raision kaupunki

Joulu saapuu Raisioon lauantaina 2.12., jolloin kolmessa tapahtumapisteessä on ohjelmaa ja joulutunnelmaan virittäytymistä. Päivän päätapahtuma on keskustassa Tasalantorilla, josta löytyy kosolti ihania jouluisia tuotteita, herkkuja ja riemastuttavia ohjelmanumeroita – unohtamatta tietenkään joulupukkia. Muut tapahtumapisteet ovat kaupungintalo sekä Raision seurakuntatalo, jonka kiehtovassa Joulumaa-tapahtumassa mm. suunnistetaan kohti joulua enkeliä seuraten ja rastitehtäviä ratkoen.

Tapahtumapäivänä alkaa myös Raision Joulupolku, joka yhdistää kaikki kolme tapahtumapistettä ja jatkuu aina loppiaiseen asti. Talvisen Joulupolun varrella pääsetkin ns. leikkimään tonttua ja kurkkimaan paikallisten yritysten ja toimijoiden jouluisiin ikkunoihin! :)

Vältä viime hetken lahjapaniikki ja poikkea vaikkapa Raision keskustan putiikkeihin tai suuntaa lahjaostoksille Myllyyn. Torille pääsee tunnelmoimaan helposti Fölin kyyditsemänä. 

Kelien salliessa voit jatkaa kävelylle esimerkiksi läheiseen Keskuspuistoon ja ihailla talojen ikkunoissa välkehtiviä jouluvaloja. Raision jouluiset kuuset löytyvät torilta, kaupungintalolta ja kirkkomaalta. Raision keskiaikainen harmaakivikirkko on erityisen upea joulukuun pimenevinä iltoina.

10. Sauvon joulutori 2.12.

 • Aika: Lauantaina 2.12. klo 16-18
 • Sijainti: Sauvon tori (Sauvontie 29)
 • Mitä: Torimyyntiä, paikallisia herkkuja, kierrätyslahjojen vaihtoa sekä yhteinen lyhtykulkue, joka kulkee kohti Sauvon kirkon yhteislaulutilaisuutta.
 • Lisätietoa: Lue tapahtumasta lisää Sauvon Iltatorin FB-sivuilta.
Jouluiset myyjäiset talvella.
Sauvon Joulutorilla löytyy herkkuja itselle ja pukinkonttiin, ja tapahtuma huipentuu tunnelmalliseen lyhtykulkueeseen. © Heini Mikkola

Koe joulun taika ihanassa maalaismiljöössä Sauvossa! Tänäkin vuonna joulun tunnelmaan virittäydytään joulutorilla, jossa pääset ihastelemaan joulukuusen valojen sytytystä. Ohjelmassa nähdään myös riemukkaita musiikkiesityksiä, tonttutanssi, kierrätysjoululahjojen vaihtoa sekä ihastuttavat joulumyyjäiset. Tarjolla on myös höyryävää glögiä sekä paljon herkullista vatsantäytettä niin paikan päällä kuin joulupöydässä nautittavaksi.

Joulutori huipentuu ainutlaatuiseen, yhdessä kuljettavaan lyhtykulkueeseen, jonka varrella voit ihailla keskustan jouluisia ikkunoita. Kulkueen määränpää on Sauvon kirkko, jossa järjestetään jouluinen yhteislaulutilaisuus. Kaunis 1400-luvulla rakennettu kivikirkko ja sen ympäristö puistoineen saa varmasti mielen hiljentymään ja joulumielen heräämään!

11. Valon polku & Valosuunnistus 6.12. alkaen | Turku

 • Aika: Valon polku 6.–9.12. | Valosuunnistus 6.12.–7.1. klo 16–21
 • Sijainti: Suunnistus alkaa Turun pääkirjastolta (Linnankatu 2, Turku)
 • Mitä: Noin 2 km mittainen seikkailu, jonka rastit johdattavat läpi kaupungin valojen ja Valoharmoniat -valoteoksen luo.
 • Lisätietoa: Lue lisää Valon polusta Turun kaupungin nettisivuilta ja Valosuunnistuksesta osoitteesta valosuunnistus.hoods.fi
 • Hashtagit: #valonpolku #valosuunnistus2023
Kolme ihmistä osallistumassa valosuunnistukselle Turun jokirannassa.
Tervetuloa seikkailuun, joka kuljettaa sinua Turun keskustassa ohi kaupungin valojen! © hoods.fi

Ihastu, ylläty ja näe Turku uudessa valossa! Valon polku on Turun kaupungin toteuttama laaja valotaidekokonaisuus, joka muodostuu suuresta valotapahtumasta sekä pimeimmän talvikauden ajan esillä olevista kausivalaistuskohteista. Nelipäiväiseen valotapahtumaan on tulossa näyttävä joukko arvostettujen kansainvälisten ja kotimaisten taiteilijoiden teoksia sekä runsaasti oheisohjelmaa!

Osana Valon polku -tapahtumaa järjestämme yhteistyössä Turun kaupungin ja Jokojon kanssa suositun Valosuunnistuksen Turun jokirannassa. Reilun 2 km mittainen esteetön kierros alkaa Turun pääkirjastolta ja päättyy kaupungintalon puistoon Valoharmoniat-teoksen luo. Rasteja on kahdeksan ja kysymykset johdattavat sinut Turun kulttuurin saloihin. Vain rastien kysymyksiin vastaamalla pääset matkallasi eteenpäin. Tervetuloa seikkailuun!

Huom! Vaikka Valon polku päättyy 9.12., Valosuunnistuksen osallistumisaika jatkuu tammikuun 7. päivään asti. :)

12. Kaarinan joulutori 9.12.

 • Aika: Lauantaina 9.12. klo 10-14
 • Sijainti: Kaarina-talo (Lautakunnankatu 1, Kaarina)
 • Mitä: Perinteinen joulutori, jossa joulumyyntiä ja tunnelmallista jouluohjelmaa
 • Lisätietoa: Lue lisää Kaarinan kaupungin tapahtumakalenterista.
Pukki istuu joulukuusen vieressä.
Tule tapaamaan joulupukkia Kaarinan joulutorille! © Kaarinan kulttuuripalvelut

Kaarinassa joulutunnelmaa kannattaa metsästää kaupungin perinteisessä joulutori-tapahtumassa, josta hehkuu joulun riemu ja antamisen ilo. Joulutunnelmaa vauhdittaa Valkeavuoren 9B-musiikkiluokan kaunis kuorolauluesitys sekä iloinen markkinapöhinä, jonka aikana toripöydät notkuvat lahjaideoita pukinkonttiin. Myös joulupukki ja tiernapojat vierailevat joulutorilla!

Menovinkki iltaan: Kun joulutori hiljenee ja hämärä laskeutuu, lähde nauttimaan jouluisesta musiikista TYY:n kuoron joulukonserttiin klo 18 Kaarina-talolle. Yli viisikymmenpäisen kuoron perinteinen joulukonsertti tarjoaa yleisölle monipuolisen ja joulumieleisen ohjelmiston!

13. Taalintehtaan perinteiset joulumarkkinat 10.12. | Kemiönsaari

Joulukoristeita kuusessa.
Taalintehtaan joulumarkkinoilta voi löytää vaikkapa ihania käsintehtyjä joulukoristeita. © Pexels

Kemiönsaarella sijaitsevan Taalintehtaan historiallinen ruukkimiljöö tarjoaa mitä ihanimmat puitteet kylän perinteisille joulumarkkinoille. Tunnelmallisten kausivalojen loisteesta löydät monet herkut joulupöytään sekä käsityöt itselle tai pukinkonttiin. Paikan päältäkin löytyy naposteltavaa maittavasta grillimakkarasta vohveleihin! Jännitystä markkinapäivään tuo myös hauskat arpajaiset.

Tiesitkö, että Taalintehtaan ruukkirakennukset ovat peräisin yli neljänsadan vuoden takaa ja kuuluvatkin maamme vanhimpiin rautaruukkeihin? Lue lisää saariston ruukkikylän historiasta Taalintehtaan omilta sivuilta.

14. Lucian päivän valojuhla 13.12. | Lieto

 • Aika: Keskiviikkona 13.12. klo 18-19
 • Sijainti: Liedon kaupungintalon valtuustosali (Kirkkotie 13, Lieto)
 • Mitä: Lucian päivän konsertti, tanssiesityksiä sekä lasten ja nuorten tekemää taidetta
 • Lisätietoa: Lue lisää Liedon kaupungin tapahtumakalenterista.
Ihmisiä lähekkäin tonttulakit päässä hymyilemässä kameralle.
Ruotsista Suomeen tullut Lucian päivän perinne tuo iloa ja valoa myös Liedon jouluun! © Liinu Leiwo

Lucian päivänä Liedossa juhlitaan niin valoa kuin joulun tuloakin. Lieto-opiston tarjoamassa Lucian päivän valojuhlassa pääosassa on lauluyhtye Pavasen upea konsertti, minkä lisäksi yleisöä viihdyttävät myös Lieto-opiston tanssiryhmät: aikuisten nykytanssi, itämainen tanssi sekä lasten ShowDance-ryhmä. Pääset myös ihailemaan paikallisten lasten ja nuorten kuvataiteen perusopetuksen taidetta!

Anna lahjaksi oppimisen iloa: Vaikka valojuhla onkin maksuton, tapahtumassa kerätään vapaaehtoista ohjelmamaksua, joka ohjataan Lieto-opistossa opiskelevien vähävaraisten lasten koulutukseen.

15. Marttilan joulutori 13.12. & 20.12.

 • Aika: Keskiviikkoisin 13.12. & 20.12. klo 13-15
 • Sijainti: Marttilan kirjaston tapahtumapiha (Härkätie 723, Marttila)
 • Mitä: Jouluherkkuja, lähiruokaa ja jouluista ohjelmaa
 • Lisätietoa: Lue lisää Marttilan kunnan tapahtumakalenterista (tarkemmat tiedot päivittyvät lähempänä tapahtumaa)
Lähikuva joulupalloin koristellusta kuusesta.
Viime vuonna Marttilan joulu- ja lähiruokatorilla Kraapan Wintillä pidettiin myyjäiset ja askartelupaja! © hoods.fi

Kaipaatko aitoa maalaisjoulun tunnelmaa? Historiallisen Hämeen Härkätien varrelta löydät yli 600-vuotiaan Marttilan, jossa tätä tunnelmaa on tarjolla! Joulutorilta löydät paikallisia lähiruokaherkkuja ostoskoriin. Torikiertelyn lomassa kannattaa piipahtaa ihastelemassa museoaittoja, jotka huokuvat punanuttuisessa asussaan joulun tunnelmaa.

+ BONUS Kymenlaaksosta: Kouvolan Joulunavaus 25.11.

Poni jouluisessa asussa.
Kouvolan Joulunavauksessa voi nähdä suloisia jouluponejakin! © Kouvolan kaupunki

Kouvola muuntautuu oikeaksi Korvatunturiksi, kun Kouvolan Joulunavaus -tapahtumaa vietetään kävelykatu Manskilla jouluisissa tunnelmissa 25.11. klo 11–13. Kadut täyttyvät monista myyntikojuista sekä huikeista tarjouksista: Manskille saadaan myös uusia yrityksiä, sillä tunnelmalliset Joulukojut avataan samana päivänä!

Kouvolan Joulunavauksessa on monenlaista hauskaa ohjelmaa. Lapsia ilahduttavat klo 11-13 tavattavat Hali Huskyt ja talutusratsastustakin pääsee kokeilemaan. Lisäksi luvassa on mm. lavaohjelmaa ja Tontturasti lapsille klo 11-13.

Mikäli haluat ikuistaa itsesi tai lähimmäisesi joulupukin- ja muorin kanssa, sekin onnistuu erillisellä valokuvauspisteellä klo 11.30–12.30 Kohoa Synergiakeskuksen edustalla. Voit samalla jättää kirjeen Joulupukille.

Tapahtuman järjestää Kouvolan Ydinkeskusta ry. Koe elämyksellistä jouluntaikaa Kouvolan keskustassa!

Laitahan lisäksi muistiin Kouvolan kylien muut joulutapahtumat:

 • Lasten ja nuorten joulurauhan julistus Nuoriskeskus Anjalassa 30.11.
 • Sippolan joulunavaus Meijerin metsässä 1.12.
 • Inkeroisten joulunavaus 2.12.

Lisävinkki: Katso myös muita joulunajan tapahtumia Kymenlaakson seudulta osoitteesta Kymenlaaksonyt.fi ! :)

Mukavaa joulun odotusta! <3

-Elisa & Know Your Hoodsin tontut

Saatat pitää myös näistä blogeista:

P.S. Kiinnostaako, mitä muuta Lounais-Suomessa tapahtuu? Kurkkaa, mitä blogistamme löytyy tai tutustu alueen naapurustoihin maksuttoman hakukoneemme avulla! Tiesitkö, että voit myös arvioida oman asuinalueesi?

Keskustelu

Jätä kommentti

Kommentoithan keskusteluun asiallisesti ja rakentavasti. Poistamme epäasiallisen ja loukkaavan sisällön.

Uutiskirjeen tilaus

*) Pakollinen kenttä

Sähköpostiosoitetta käytetään käyttäjäkuvakkeen hakemiseen Gravatar palvelusta.

Kommentit

Ei vielä kommentteja. Jätä kommenttisi ja avaa keskustelu :)