Taikayöntie - one of the most magical road trips in Finland

Vieraskynä / Visiting author | 12.7.2021

Have you discovered the villages of Huittinen, the architecture of Punkalaidun and the glass factories of Urjala? Taikayöntie (The road of the magical night) is a scenic road which has become known for its rich local culture, will lead you to the cultural landscapes of the Punkalaitumenjoki River, where the history and the local services ensure a unique travel experience.

Huittisten Wanhan WPK:n rannan rakennuksia ja joki.
© hoods.fi

Unfortunately, the full blog post is currently only in Finnish. If you can read our beautiful language or want to use Google Translate, you can read the Finnish blog post here.

P.S. You can get familiar with the neighborhoods of Southwest Finland with the help of our free search engine!

- Ville

Discussion

Leave a comment

Please participate the discussion with good manners. Innapproriate content will be removed.

Newsletter subscription

*) Required field

The email will be used to fetch your avatar from the Gravatar service.

Comments

Jansku

Moikka, Taikayöntietä pitkin ei pääse Kyläkahvila Huhtamokkaan tai pitopaikka Tenkaseen, jotka sijaitsevat Huhtamossa? Vähän hämäävästi teksti antaa sen kuvan.. Eli jos kahvipaikkaa etsii nimenomaan Taikayöntien varrelta niin sitten ainakin Punkalaitumelta löytyy Kahvila Myötätuuli.

27.7.2021 21:20Vastaa
1 0
Katerina

Moi, hyvä huomio ja kiitos vinkistä! Olet oikeassa, molemmat blogissa mainitsemat kahvilat ovat Huhtamossa, eli jos halua käydä Huhtamokkassa tai pitopalvelussa Tenkanen pitää poiketa reitiltä 230 sivutielle (noin 10 min ajomatka). Korjataan tämä tekstiin selkeämmäksi. Punkalaitumen kahvila Myötätuuli on taas suoraan reitillä, niin se on kätevä matkustajille. Ajatuksena on tietenkin, että reitiltä saa ja kannattaa poiketa erilaisille sivuteille tutkimaan paikkoja, mutta kahvitauot varmaan kelpaavat milloin vaan. 🙂

2.8.2021 18:40
1 0