Turun Kisa-Veikot järjestää capoeiraa ja muuta mukavaa Kärsämäessä

Vieraskynä / Visiting author | 22.2.2020

Turun Kisa-Veikot on toiminut Kärsämäessä Rientolan Urheilutalolla vuodesta 1930 alkaen. Kisa-Veikkojen toiminta on seuran jäsenten tarpeista lähtevää, kaikille onnistumisen elämyksiä tuottavaa monipuolista toimintaa sekä liikunnan että kulttuurin saralla. Kisa-Veikkojen nuorisotoiminta kasvattaa yhteiskuntaan kypsiä ja muita kunnioittavia kansalaisia yhdessä vanhempien ja muiden turkulaisten sidosryhmien kanssa. Mitä kaikkea kiinnostavaa tekemistä seura tarjoaakaan?

Turun Kisa-Veikoissa voit harrastaa jalkapalloa, capoeiraa, futsalia, norsupalloa, jääkiekkoa, sulkapalloa, joogaa sekä kuntojumppaa. Rientolassa toimii myös aktiivinen teatteriryhmä, joten jos kiinnostaa lavalla esiintyminen tai muiden esitykset, kannattaa käydä kurkkaamassa tarjontaa. Erilaista toimintaa löytyy niin lapsille kuin veteraaneille ja kaikille siltä väliltä, joten lue lisää Turun Kisa-Veikkojen sivuilta. Rientola tarjoaa myös mainiot puitteet juhlille, valmistujaisille ja muille tapahtumille ja tiloista löytyy myös saunaosasto.

Capoeiran nuoret harrastajat Turun Kisa-Veikoissa ja heidän valmentajansa poseeravat kameralle.
Turun Kisa-Veikkojen tyytyväiset Capoeiran harrastajat © Turun Kisa-Veikot

Jalkapalloa jo 90 vuotta

Jalkapallo on kuulunut Turun Kisa-Veikkojen toimintaan seuran perustamisesta v. 1930 alkaen. Vuonna 2020 seura ja sen jalkapallotoiminta täyttää 90 vuotta. Käy tutustumassa toimintaan ja tapahtumiin nettisivuillamme.

Kisa-Veikot tarjoaa jalkapallotoimintaa vauvasta vaariin ja minnistä muoriin. Viime vuosien aikana erityisesti tyttö- ja Prinsessafutis ovat kasvaneet vuosittain. Myös perhefutis ja pienempien poikien Ritarifutis on ollut suosittua. Edelleen mukana on myös nuorten, miesten ja naisten, sekä ikämiesten joukkueita ja harrasteryhmiä.

Esittelyssä eksoottinen Capoeira

Capoeira on afrobrasilialainen laji, joka yhdistää kamppailua, akrobatiaa ja rytmillistä liikkumista. Se on monipuolinen liikuntamuoto, jossa sekä keho että mieli saavat harjoitusta. Capoeira sopii kaikentasoisille harrastajille ja pelityyli harjoittuu omien ominaisuuksien mukaiseksi.

Harjoituksiin kuuluu capoeiratekniikoita, tasapainoharjoituksia sekä akrobatiaa, liikunnallisia leikkejä, lihaskuntoa sekä musiikkiharjoituksia. Tutustumme instrumentteihin sekä portugalin kielellä laulettaviin lauluihin. Opettelemme capoeirapeliä, joka tapahtuu ringissä eli rodassa. Opimme myös capoeiran historiasta ja perinteistä. Meille on tärkeää luoda ryhmään hyvä yhteishenki, jossa jokainen suoriutuu harjoituksista omalla tavallaan. Ohjaajana toimii brasilialainen Gustavo Cordeiro de Lima (Professor Tiririca).

Turun Kisa-Veikkojen capoeiran valmentaja Gustavo kädessään berimbau -soitin.
Turun Kisa-Veikkojen Capoeira-valmentaja Gustavo kannustaa kaikkia kokeilemaan monipuolista Capoeiraa. © Turun Kisa-Veikot

Gustavo on asunut Suomessa vuodesta 2008 ja opettanut Rientolassa vuodesta 2013 alkaen. Hän puhuu sujuvaa suomea. Gustavolla on suuri sydän, ja hän ottaa jokaisen yksilönä kannustaen. Gustavo suunnittelee tuntinsa aina huolellisesti ja harjoituksissa antaa itsestään kaikkensa. Tärkeintä meille on saada jokaiselle harrastajalle onnistumisen kokemuksia ja jakaa liikkumisen iloa!

Capoeira- eli Tribo Bahian harjoitukset

  • alkeisryhmä keskiviikkoisin 17.00-17.50 (7-12-vuotiaat lapset)
  • jatkoryhmä keskiviikkoisin 18.00-18.50 (12-16-vuotiaat lapset ja nuoret)
  • aikuisten ryhmä torstaisin 18.20-19.20 (myös nuoret ovat tervetulleita)

Kokeilu lasten ryhmissä on mahdollista maksuttomasti kaksi kertaa. Kokeilu aikuisten ryhmässä maksuttomasti kerran. Pyrimme järjestämään tapahtumia mahdollisuuksien mukaan, esim. pikkujoulut, workshopit, vyökokeet, leirit yms.

Tutustu myös maksuttomiin Mihi.fi-hankkeen tunteihin (13-19-vuotiaille)!

Iloisia ja nuoria capoeiran harrastajia viettämässä seuran pikkujouluja. Kaksi tyttöä ovat ringin eli rodan keskellä pelaamassa capoeirapeliä.
Capoeira-harrastajien hauskat pikkujoulut © Turun Kisa-Veikot

Mitä siis tehdä, jos haluaa mukaan?

Aikuisten ryhmään voit tulla suoraan paikan päälle (ilmoittautumista ei tarvita). Lasten ryhmiin toivotaan ilmoittautumiset nettisivujen kautta. Mahdolliset muutokset aikatauluihin päivitämme myös nettisivuillemme.

Seuraathan tapahtumia myös Facebook-sivujemme kautta, josta löytyvät aina viimeisimmät tiedot. Tervetuloa mukaan!

Mistä löytyy Rientola?

Rientolan Urheilutalo sijaitsee Kärsämäen rauhallisella asuinalueella lähellä Kärsämäen urheilupuistoa, osoitteessa Pulmussuonkatu 86, 20360 Turku. Keskustasta Kärsämäkeen matkaa kertyy autolla n.10-15 minuuttia ja Rientolan pihalta löytyy parkkipaikkoja.

Rientolaan on hyvät bussiyhteydet. Perille pääset busseilla 13 (pysähtyy aivan Rientolan viereen) sekä bussilla 18 ja 1. Tarkemmat reittiohjeet ja aikataulut löydät Fölin reittioppaasta.

Myös pyörällä pääsee hyvin Rientolaan. Rauhallinen asuinalue ja puistoalueet tekevät pyöräreitistä mieluisan.

Rientolan Urheilutalo eli kelta-ruskea perinteinen puutalo Turun Kärsämäessä.
Rientolan Urheilutalo Kärsämäessä © Turun Kisa-Veikot

Tervetuloa mukaan toimintaamme!

Terveisin,
Sini-Tuuli Siivonen
Capoeiran apuohjaaja
044 2143323, ciqqa.96@hotmail.com

Rauno Help
Turun Kisa-Veikkojen toiminnanjohtaja
050 5247141, rauno.tukv@gmail.com

Lisätietoa toiminnasta
Turun Kisa-Veikot

Turun Kisa-Veikkojen capoeira-ryhmän Facebook-sivut
Capoeira-ryhmän Instagram-sivut

Keskustelu

Jätä kommentti

Kommentoithan keskusteluun asiallisesti ja rakentavasti. Poistamme epäasiallisen ja loukkaavan sisällön.

Uutiskirjeen tilaus

*) Pakollinen kenttä

Sähköpostiosoitetta käytetään käyttäjäkuvakkeen hakemiseen Gravatar palvelusta.

Kommentit

Ei vielä kommentteja. Jätä kommenttisi ja avaa keskustelu :)