12.6.2024 | Elisa

Osallistu Kesä naapurustossa 2024 -valokuvakilpailuun!

Tänä vuonna kesä saapui jo toukokuussa, mikä tarkoittaa, että on aika käynnistää Kesä naapurustossa 2024 -valokuvakisa! Miltä Lounais-Suomen kesä näyttää sinun linssisi läpi? Lähetä valokuvasi 30.6.2024 mennessä.
11.6.2024 | Susanna

Se erilainen lähiö – Jyrkkälässä moikataan ja autetaan naapuria

Turun Jyrkkälä näyttää nopeasti katsottuna samalta kuin moni muu 1970-luvulla rakennettu lähiö. Toki heti on nähtävissä, että talot ovat peruskorjattuja ja alue on viihtyisän vehreä. Erilaisuuden huomaa, kun sisäpihalla ensimmäinen vastaantulija moikkaa. Penkkiryhmän ympärillä jutellaan vilkkaasti ja nurmikolla on useampia piknik-porukoita. Mikä on Jyrkkälän yhteisöllisyyden salaisuus?
30.5.2024 | Elisa

Löydä kesän parhaat kulttuurikohteet

Valmistaudu unohtumattomaan seikkailuun Lounais-Suomen upeimmissa kesäretkikohteissa! Tänä vuonna helpotimme valintaa jakamalla kohteet erikseen kulttuuri- ja lapsiperhekohteisiin, mutta älä hämäänny – nämä vinkit herättävät retkikuumeen kelle tahansa. Siispä kaverit mukaan ja menoksi!
22.4.2024 | Anna

Lentämisestä leivontaan ja karatesta kulttuuriin: Löydä uusi harrastus Eurasta

Hoodsin Susanna testasi viime vuonna Eurassa asumista ja testikuukaudella oli odottamaton seuraus: aikaisemmin aamusta iltaan töitä puurtanut yrittäjä alkoi hidastaa tahtia, herätellä eloon vanhoja harrastuksia ja kokeilla kokonaan uusia. Ei ole sattumaa että muutos tapahtui juuri Eurassa, sillä kunnan harrastusmahdollisuudet ovat omaa luokkaansa!
15.4.2024 | Elisa

Turun seudun kivoimmat kirpputorit

Kevät on uudistuksen aikaa ja monella herää into kodin tavaroiden päivittämiseen. Näin kävi myös Hoodsin Elisalle, joka otti maaliskuussa auton alleen ja lähti kiertämään Turun seudun kehutuimpia kirppiksiä. Lähde mukaan matkaan!
26.2.2024 | Anna

Kaipaatko tilaa olla vapaa? - Suuntaa Pöytyälle

Hyvien uutisten virta jatkuu! Nyt saamme iloksemme kertoa, että omaleimaisista kylistä ja inspiroivasta yritystoiminnasta tunnettu Pöytyä on liittynyt osaksi naapurustopalveluamme Know Your Hoodsia! Samalla asukkaille tulee mahdollisuus kertoa, millaista juuri omalla asuinaalueella on elää. Lähdetään tutkimusretkelle Pöytyälle!
22.2.2024 | Anna

Kulttuuria, shoppailua ja aktiivista elämää Paimiossa - Pitäisikö muuttaa?

Jännittäviä uutisia! Nopeasti kasvava maaseutukaupunki Paimio on liittynyt naapurustopalveluumme Know Your Hoodsiin helmikuussa 2024. Samalla kaupunki kannustaa asukkaitaan kertomaan, miksi juuri Paimioon kannattaa muuttaa. Lähde kanssamme selvittämään, miksi Paimion vetovoimaa on vaikea vastustaa!
14.2.2024 | Elisa

Löydä uusia ystäviä asuinalueeltasi: 5 vinkkiä!

Ystävien saaminen aikuisena voi olla vaikeaa. Keräsimme ystävänpäivän kunniaksi blogiin vinkkejä, miten uusiin ihmisiin voi tutustua omalla asuinalueellaan. Kerro meille, mitä ystävätoimintaa itse kaipaisit tai missä teillä on onnistuttu.
2.1.2024 | Anna

Osallistu Talven taikaa 2024 -valokuvakilpailuun!

Talven taikaa -valokuvakilpailu kannustaa keräämään talvikauden unohtumattomat hetket talteen kameran rullalle. Lähde siis tutkailemaan taianomaisia talvipäiviä linssin läpi ja osallistu valokuvakisaan 14.1.2024 mennessä!
19.12.2023 | Elisa

13+1 parasta hiihtolatua Varsinais-Suomessa

Olemme viime vuosina keränneet aktiivisten hiihtäjien vinkkejä parhaimmista laduista Varsinais-Suomessa. Päätimme tänä vuonna niputtaa nämä yhteen ja saimme kokoon mahtavat 13 + 1 hiihtohelmeä. Mikäli siis suksi luistaa, tämä blogi kannattaa ehdottomasti lukea!
7.11.2023 | Anna

Anna Turun yllättää 4: Löytöretki Länsi-Turkuun

Turun jokiranta on monelle rakas paikka, mutta joskus Aurajoenkin vesi alkaa näyttää väljähtäneeltä kahvilta. Turkulainen Jaana lähti tutkimusretkelle Länsi-Turkuun tavoitteenaan löytää uusia puolia kotikaupungistaan. Länsi-Turku tempaisi Jaanan mukaan kokeilemaan yllättäviä harrastuksia!
31.10.2023 | Anna

Anna Turun yllättää 3: Tutkimusmatka Itä-Turkuun

Milloin olet viimeksi ollut turistina omassa kotikaupungissasi? Turkulainen Jarkko lähti Itä-Turkuun ja antoi tutun kaupungin yllättää. Jarkon retkeen mahtui puutarhojen väriloistoa, yllättäviä taide-elämyksiä ja monipuolista urheilua. Retken kohokohta löytyi Lausteelta.
24.10.2023 | Anna

Anna Turun yllättää 2: Päiväretki Pohjois-Turkuun

Turkulaista Aadaa vaivasi tuttu vaiva: kotikaupunki oli alkanut vaikuttaa arkiselta. Nappasimme hänet mukaan Pohjois-Turkuun ja yksi kohteista saattoi jopa viedä Aadan sydämen loppuiäksi… Lähde mukaamme löytöretkelle. Miltä kuulostaisi esimerkiksi salattu uimaranta tai päiväretki pitkospuilla?
18.10.2023 | Anna

Anna Turun yllättää 1: Äkkilähtö Etelä-Turkuun

Jokainen meistä on joskus loman tarpeessa. Niin myös Manu, joka päätti ottaa äkkilähdön etelään. Manun etelänlomaan ei kuitenkaan tarvita passia, sillä miniloma suuntautui Etelä-Turkuun, joka tarjoaa kulttuuriyllätyksiä, hiekkarantoja ja vaikuttavia maisemia aivan kuinulkomaanmatkalla konsanaan. Joskus kivoimmat paikat odottavat nimittäin vain Föli-matkanpäässä!
16.10.2023 | Anna

Osallistu Väriä ja valoa -valokuvakilpailuun!

Syksyn saapuessa valonpilkahdukset ja väriloisto viehättävät aivan uudella tavalla. Väriä ja valoa -valokuvakisa kannustaa ikuistamaan kiehtovimmat pimeässä hohtavat valot tai syyspäivän kauneimmat värit Satakunnassa ja Varsinais-Suomessa. Osallistumisaikaa on 31.10.2023 asti!
12.10.2023 | Anna

Nousiainen saa sykkeen nousemaan – Nouste Areena on seudun urheilun sydän

Nousiaissa liikkuminen on elämäntapa. Kunnasta löytyy puitteet monenlaiseen urheiluun kuntosalitreenistä palloilulajeihin. Yhtälailla myös suositut hiihtoladut ja maastopyöräilyreitit saavat sykkeet nousemaan. Yksi kunnan suurista haaveista toteutui vuonna 2021, kun urheilu- ja tapahtumahalli Nouste Areena valmistui. Areenasta on vain muutamassa vuodessa kasvanut koko seudun liikkumisen sydän.
5.10.2023 | Susanna

Lämpöä, naurua ja hoivaa – Kansainväliset hoitajat tekivät kodin Euraan

Paikallisessa ravintolassa nauru ja Finglish (eli suomen ja englannin kielten iloinen sekoitus) raikaa, kun neljä ulkomailta Euraan muuttanutta hoitajaa kertovat tarinaansa. Miten he päätyivät Suomeen ja nimenomaan Euraan? Mikä paikkakunnalla on parasta ja mikä on suurin haaste arjessa? Päästetään Alicia, Sandra, Bincy ja Tija ääneen!
4.10.2023 | Elisa

Aktiivisten kaupunki Kouvola – Hoods.fi laajenee Kymenlaaksoon!

Luonto-, kulttuuri- ja urheilukaupunkina tunnetun Kouvolan ensimmäiset kylät – Anjala, Inkeroinen ja Sippola – ovat liittyneet naapurustopalvelu Know Your Hoodsiin. Näin ollen myös palvelumme ottaa ensimmäiset viralliset askeleensa Kymenlaaksossa. Toisin sanoen: saamme jälleen inspiroitua aivan uudenlaisista asuinpaikoista. Liity matkaan mukaan!
25.9.2023 | Elisa

Lounais-Suomen parhaat ulkokuntosalit: Satakunnan Top 9 löytöä

Listauksemme Lounais-Suomen parhaista ulkokuntosaleista jatkuu: viimeksi selvitimme parhaimmat ulkosalit Varsinais-Suomesta, ja nyt käännämme katseemme Satakuntaan. Vinkkaa oma suosikkisi ja tehokkain ulkotreeniohjelmasi kommenteissa!
10.9.2023 | Elisa

Kohti syyskuntoa – Sykettä nostavat ulkokuntosalit Varsinais-Suomessa

Syksyllä palataan takaisin arjen ja liikunnan pariin. Helpot ulkokuntosalit alkavat olla yhä tutumpi näky naapurustoissa, vaikka ne usein tuntuvat tulevan vastaan vähän kuin vahingossa. Päätimmekin koostaa listat Lounais-Suomen parhaista ulkokuntosaleista, joista ensimmäisenä vuorossa ovat Varsinais-Suomen salit!
10.7.2023 | Elisa

Osallistu Kesä naapurustossa 2023 -valokuvakilpailuun!

Vehreyttä, lintujen laulua, kesäisiä kerrostalopihoja ja maaseudun aurinkoisia peltoaukeita - Lounais-Suomen kesä on jälleen hemmotellut meitä kauneudellaan. On siis aika tutkailla omaa naapurustoa linssin läpi ja osallistua Kesä naapurustossa 2023 -valokuvakisaan! Lähetä valokuvasi 31.7.2023 mennessä.
21.6.2023 | Susanna

3 kesäretkeä Euraan - Bilettäjän, kulttuuri-intoilijan ja lapsiperheen vinkit

Lomakausi on kuumimmillaan - kirjaimellisesti - ja kesäretkelle olisi kiva lähteä. Keräsimme vinkit, miten koostaa täydellinen kesäpäivä Eurassa. Jos nyt kysyt itseltäsi, 'Ai missä!?', jatka lukemista! Tämä Etelä-Satakunnan helmi Rauman kupeessa todellakin yllättää monipuolisuudellaan.
16.6.2023 | Elisa

12+1 parasta uimarantaa Turun seudulla

Mistä löytyvät Turun seudun parhaat uimarannat? Ota haltuun tämän kesän tärkein ja monipuolisin muistilista, ja löydä nopea apu kesän hellepäiviin! Löydät kaikki 12+1 kohdetta blogistamme.
9.6.2023 | Elisa

Kesäretkihaaste 2023: Lounais-Suomen parhaat retkikohteet

On jälleen aika lähteä seikkailulle Lounais-Suomen upeimpiin ja yllättävämpiin kesäretkikohteisiin! Kerää retkikaverit mukaan, valitse suosikkirastisi 10+1 kohteestamme ja osallistu haasteeseen viimeistään 31.8.2023, niin olet mukana myös mahtavien palkintojen arvonnassa.
5.6.2023 | Elisa

Koe unelmiesi kesä Lounais-Suomen matkailuteillä

"Moottoritie on kuuma" ja kesäkelit houkuttelevat seikkailuun upeiden kulttuurimaisemiemme äärelle. Tässäpä siis Lounais-Suomen monet matkailutiet yhdessä näppärässä paketissa! Mikä tie vie sinut mukanaan tänä kesänä?
17.5.2023 | Susanna

Kesän parhaat bileet, keikat ja taidenäyttelyt – Kauttualla on ne kaikki!

Kauttua on vienyt monen matkailijan sydämen – vaan mikä paikassa viehättää? On aika lähteä tutkimusmatkalle tunnelmalliseen Ruukkikylään ja sen lukuisten kesätapahtumien pariin. Tiesitkö, että Kauttualla on yksi Suomen persoonallisimmista keikkapaikoista, jossa Suomen eturivin artistit esiintyvät tänäkin kesänä?
9.5.2023 | Elisa

Rokkia, leffoja ja persoonallisia putiikkeja – 5+1 syytä viihtyä Huittisissa

Huittinen on noin 10 000 asukkaan eläväinen maaseutukaupunki, jossa työttömyysprosentti on Satakunnan alhaisinta ja elokuviakin voi katsella peltomaisemissa peurojen kanssa. Siis mitä? Lähde kanssamme hullaantumaan Huittisiin ja selvittämään, miksi juuri Huittisissa on niin hyvä elää ja tehdä töitä.
4.5.2023 | Anna

“En voisi kuvitella muuttavani enää ikinä muualle.” – Mikä on Auran salaisuus?

Aura voisi helposti olla yksi niistä paikoista, joka ohitetaan matkalla Turkuun ja jonka nimi muistetaan vain tienvarren kyltistä. Mutta yllättäen pienen maaseutukunnan tapahtumat houkuttelevat ihmisiä ympäri seutua, eivätkä sen asukkaat haluaisi enää asua missään muualla. Mikä ihme on tämän pikkukunnan salaisuus?
25.4.2023 | Susanna

Mikä saa ihmisen muuttamaan Euraan? Uudet asukkaat sen kertovat

Suomessa tehdään vuosittain noin 300 000 kuntien välistä muuttoa. Mutta mikä oikeastaan saa ihmiset muuttamaan kunnasta toiseen? Selvitin neljältä muuttajalta, miksi Etelä-Satakunnassa sijaitseva Euran kunta on valikoitunut heidän uudeksi kotipaikakseen.
13.4.2023 | Elisa

Kevään keltaiset talot – Ja voittaja on...

Kevään kunniaksi keräsimme blogiin Turun lähiseutujen ihastuttavimmat kevään keltaiset talot, joista pyysimme teitä äänestämään suosikkianne. Mikä kaunottarista nappasi itselleen lopulta voiton?
5.4.2023 | Elisa

Lisäbuustia kevääseen porrastreenistä!

Sukset ja luistimet joutavat hiljalleen kaappien perälle ja kevät saa alkaa. Julkaisemmekin jälleen vinkit kevään parhaimpaan ulkotreenimuotoon: kuntoporrastreeneihin! Minne sinä lähdet haastamaan itsesi?
2.3.2023 | Elisa

Turun lähiseudun parhaat luonnonjäät

Varsinais-Suomen kesäkaupungit ja Saaristomeri hemmottelevat kauneudellaan myös talvikautena: merten ja järvien jäätyessä alue on oikea talviurheilijoiden paratiisi! Kokosimme blogiin parhaimmat luonnonjäät Turun lähiseuduilta - löydätkö listalta oman suosikkisi?
14.2.2023 | Susanna

Kaupunkilainen muutti maalle – 10 syytä viihtyä Eurassa

Turkulainen Susanna pakkasi tammikuun alussa tavaransa Turun keskustassa ja muutti eteläisessä Satakunnassa sijaitsevaan noin 11 000 asukkaan Euran kuntaan. Ennen muuttoa varoiteltiin, että satakuntalaiset voivat olla hieman omintakeista porukkaa, eli mahtaako sinne lainkaan kotoutua. Nyt on aika selvittää, miten kävi.
19.1.2023 | Elisa

Talven taikaa 2023 -valokuvakilpailu – Katso Satakunnan voittajakuva!

Yleisön äänet on nyt laskettu ja Satakunnan Talven taikaa 2023 -valokuvakilpailun voittajakuva on selvillä. Kaikki finalistikuvamme huokuivat talvemme taianomaisuutta, mutta voittajakuva löysi kauneudellaan tiensä äänestäjien sydämiin. Kurkkaa, mitkä kolme kuvaa olivat yleisön suosikkeja ja mikä kuva vei voiton!
18.1.2023 | Elisa

Rentoutumista rohkeille – Turun seudun parhaat talviuintipaikat

Avantouinti, talviuinti, kylmäuinti - rakkaalla lapsella on monta nimeä. Turun lähiseudulta löytyy runsaasti saunallisia talviuintimahdollisuuksia, joista selvitimme blogiimme parhaimmat. Rohkenetko avantoon vai jäätkö mielummin saunan lauteille?
16.1.2023 | Anna

Asukkaat rakastavat Marttilaa – Ihastu valokuvakisan satoon

Marttilan kunnan järjestämä Meidän Marttila -valokuvakilpailu keräsi huiman suosion ja esittelemme tässä blogissa voittajat sekä viisi bonuskuvaa. Kuvista välittyy Marttilan maanläheisyys ja kauneus, mutta myös yllätyksellisyys, rohkeus ja tulevaisuuteen katsova asenne. Kuvat tarjoavat nojatuolimatkan Marttilaan kaikille niille, jotka haluavat tutustua tähän Turun läheiseen maaseudun helmeen.
11.1.2023 | Susanna

Kaupunkilainen muutti Euraan – Voiko Satakuntaan kotiutua?

Lumipyryn keskellä kulkee auto Turusta kohti Euraa kuskinaan kaupunkilainen, joka päätti muuttaa Euraan. Mikä sai Know Your Hoodsin Susannan pakkaamaan tavaransa Turun keskustassa ja suuntaamaan maaseutukuntaan? Entä mitä odotuksia hänellä on uuden asuinpaikkansa suhteen ja mahtaako hän kotoutua laisinkaan Satakuntaan? Kuuleman mukaan satakuntalaiset kun ovat hieman omintakeista porukkaa...
5.1.2023 | Elisa

Vuoden naapurusto -kisan voittaja on selvinnyt!

Vaikka eletäänkin jo uutta vuotta uusine kujeineen, palaamme vielä hetkeksi menneeseen: on nimittäin aika selvittää mikä vuoden 2022 Kuukauden naapurustoista nappaa itselleen Vuoden naapuruston tittelin. Saitte äänestää suosikkianne ja voittajanaapurusto on nyt selvillä!
4.1.2023 | Elisa

Talviurheilijan Etelä-Satakunta: katso parhaat hiihtoladut ja luistelupaikat!

Asutko eteläisessä Satakunnassa tai suunnitteletko sinne vierailua? Mietitkö, minkälaisia talviurheilumahdollisuuksia alueelta löytyy? Pohdintaasi helpottaaksemme kokosimme viime vuoden blogien ja talviurheilijoiden vinkkien pohjalta 4+4 Etelä-Satakunnan parasta hiihto- ja luistelupaikkaa yhteen näppärään pakettiin!
2.1.2023 | Anna

Lasten tammikuun tapahtumat valtaavat Euran!

Eura panostaa lapsiin! Osana Lasten tammikuu -tapahtumaa ympäri Euraa järjestetään ohjelmaa eri ikäisille lapsille aina kuvataiteista urheiluun, käsitöihin ja teatteriin. Poimimme omat suosikkimme monipuolisesta ohjelmistosta. Kurkkaa, mitä hauskaa Lasten tammikuu tuo tässä tammikuussa Euraan!
28.12.2022 | Anna

Osallistu Talven taikaa 2023 -valokuvakilpailuun!

Miltä talvi näyttää Lounais-Suomessa? Talven taikaa -valokuvakilpailu kannustaa keräämään talvikauden unohtumattomat hetket talteen kameran rullalle. Lähde siis tutkailemaan taianomaisia talvipäiviä linssin läpi ja osallistu valokuvakisaan 15.1.2023 mennessä!
16.11.2022 | Anna

Jouluhaaste 2022 - Löydä joulun inspiroivat tapahtumat

Know Your Hoodsin ja Lounais-Suomen kuntien Jouluhaaste on jälleen käynnistynyt! Inspiroidu juhlakauden tunnelmallisista ja maksuttomista tapahtumista ja vieraile niistä yhdessä tai useammassa. Jos haluat osallistua joulupukin lahja-arvontaan, nappaa paikan päältä kuva tai video ja olet mukana haasteessa. Tänä vuonna tapahtumien kirjo on erityisen monipuolinen – lähdetkö nauttimaan perinteisistä joulumarkkinoista vai tempaako joulumusikaali tai valojen välke sinut mukaansa?
3.11.2022 | Vieraskynä / Visiting author

Valoa Varsinais-Suomessa 2022 – Voittajakuvassa on sähköä ilmassa

Raatimme on valinnut 10 kuvaa Valoa Varsinais-Suomessa 2022 -kilpailun finaaliin. Olemme ilahtuneita siitä, miten yllätyksellisillä tavoilla osallistujat ovat kilpailun teemaa tulkinneet! Kuutamosta katuvaloihin ja heijastuksista salamointiin – Varsinais-Suomi on tänäkin syksynä ollut täynnä valonpilkahduksia. Mutta mikä kuvista on oma suosikkisi? Äänestä kommenteissa!
20.10.2022 | Anna

Syksy Satakunnassa – Voittajakuva vie tauolle luonnon helmaan

Syksy Satakunnassa -valokuvakilpailun finaaliin valittiin 12 kuvaa, joiden joukosta blogin lukijat saivat äänestää suosikkiaan. Voittaja on nyt selvinnyt! Voittajakuva hurmasi äänestäjät seesteisyydellään ja kutsui tauolle luonnon helmaan.
18.10.2022 | Anna

Muuttaisitko Lietoon? Kasvava kaupunki on monen suosikki

Hiljattain kunnasta kaupungiksi muuttunut Lieto on muuttajien suosikki. Tämä ei yllätä, sillä Liedosta löytyy monipuolisesti erilaisia asumisen vaihtoehtoja niin kaupungin virkistävässä hulinassa kuin koskien pauhussa eläväisten maaseutukylien keskellä. Lieto liittyi naapurustopalvelu Know Your Hoodsiin 18.10.2022. Lähde kanssamme tutustumaan tähän alati kasvavaan kaupunkiin Turun kainalossa!
16.10.2022 | Anna

Osallistu Valoa Varsinais-Suomessa 2022 -valokuvakisaan!

Syksyn pimeyden saapuessa valonpilkahdukset viehättävät aivan uudella tavalla. Valoa Varsinais-Suomessa -valokuvakisa kannustaa ikuistamaan kaikkein kiehtovimmat pimeässä hohtavat valot. Osallistumisaikaa on 30.10.2022 asti!
13.10.2022 | Veera

Eteläisen Satakunnan parhaat syysretket – Yksi jokaiselle viikonpäivälle

Kaunis, syksyinen vapaapäivä, mutta mihin lähteä retkelle? Esittelemme eteläisen Satakunnan parhaat syysretkivinkit niin, että jokaiselle viikonpäivälle on oma vinkkinsä! Näihin kohteisiin pääset myös ilman omaa autoa joko hyppäämällä pyörän selkään tai bussin kyytiin.
13.10.2022 | Anna

Syysretki Varsinais-Suomessa – 10+1 inspiroivaa kohdetta

Syksyinen päivä ja retkijalka vipattaa. Mutta mihin suunnata päiväretkelle? Esittelemme Varsinais-Suomesta 10 + 1 inspiroivaa retkikohdetta, joissa olemme itse viihtyneet! Osaan kohteisiin pääset myös ilman omaa autoa joko hyppäämällä pyörän selkään tai bussin kyytiin. Ja yksi reiteistä vie innokkaimmat jopa Norjaan saakka!
21.9.2022 | Anna

Syksy Satakunnassa -valokuvakisa 2022 on käynnistynyt!

Upea syksy on saapunut jälleen! Syksy Satakunnassa -valokuvakisa kannustaa iloitsemaan Satakunnan syksyn väreistä ja tunnelmasta. Lähde tutkailemaan syksyn kauneutta linssin läpi ja lähetä kuvasi valokuvakisaan 15.10.2022 mennessä.
14.9.2022 | Anna

Föli, Föri, Funikulaari - Turun seudun joukkoliikenteen lyhyt oppimäärä

Ota Turun joukkoliikenne haltuun! Oletko juuri muuttanut Turkuun ja Turun julkiset kulkuvälineet - Föli, Föri, Fölläri, Funikulaari ja mitä-näitä-nyt-on, aiheuttaa vielä harmaita hiuksia? Ei hätää, sillä tämän lyhyen oppimäärän avulla pääset tutustumaan eri kulkuvälineisiin, joiden avulla matka kouluun, kotiin ja muihin tärkeisiin paikkoihin sujuu vaivatta!
25.8.2022 | Anna

Kesä naapurustossa 2022 valokuvakilpailu – Voittajat ovat selvillä!

Kesä naapurustossa 2022 -valokuvakilpailun voittaja on nyt selvinnyt! 12 upeaa teosta kuvasivat kesää monissa muodoissaan alkukesän väriloistosta elokuisiin hämärän hetkiin. Äänestäjien tehtävä ei ollut helppo, sillä kisan taso oli tänäkin vuonna korkea. Voittiko oma suosikkisi?
18.7.2022 | Anna

Osallistu Kesä naapurustossa 2022 -valokuvakilpailuun!

Olemme saaneet nauttia jälleen kesästä! Mitä kaikkea valloittavaa löytyykään naapurustoista ympäri Lounais-Suomen kesän ollessa parhaimmillaan? Vehreyttä, lintujen laulua, kesäisiä kerrostalopihoja vai maaseudun aurinkoisia peltoaukeita? Nyt on aika tutkailla omaa naapurustoa linssin läpi ja osallistua Kesä naapurustossa 2022 -valokuvakisaan ajalla 18.7.-21.8.2022.
14.7.2022 | Vieraskynä / Visiting author

Kesä Lounais-Suomessa – Valokuvanäyttelyn voittajat

Know Your Hoodsilla oli Naantalin Asuntomessuilla osasto yhdessä 10 Lounais-Suomen kiinnostavimman kunnan kanssa. Kokoamamme valokuvanäyttely esitteli, miltä kesä (ja hieman syksykin) näissä kunnissa näyttää. Messuvieraat saivat äänestää suosikkiaan kuvista ja osallistua samalla arvontaan. Nyt julkaisemme kisan voittajat!
1.7.2022 | Anna

Kesä Turussa -valokuvanäyttely hurmasi – Katso voittajat!

Tänä kesänä kokosimme Turun kaupungin kanssa Turun Kesäkadulle valokuvanäyttelyn, jonka 10 kuvaa esittelivät, miltä kesä Turussa näyttää varhaisesta aamusta myöhäiseen yöhön. Kuvat oli koottu Know Your Hoodsin vuosien varrella järjestämien valokuvakisojen osallistujien joukosta. Yleisö sai myös äänestää suosikkikuvaansa, ja nyt on aika paljastaa, mitkä kuvista varastivat yleisön sydämet!
27.6.2022 | Veera

Rannikkoreitti - Onko tässä kesän 2022 retkeilyhitti?

Onko Turun edustalla oleva Saariston Rengastie tullut ajettua läpi jo useampaan kertaan ja haluaisit tutustua saaristoon myös muualla? Vuonna 2018 nykyisessä muodossaan lanseerattu Rannikkoreitti on kaunis ja elämyksellinen reitti, joka vie merellisiin maisemiin neljän eri kunnan alueella. Tässä blogissa nostamme esiin muutaman mielenkiintoisen kohteen, jollaisia et välttämättä muualta löydä!
22.6.2022 | Veera

Taikayöntie – Matka Suomen taianomaisimpiin kulttuurimaisemiin

Onko Huittisten kylät, Punkalaitumen arkkitehtuuri ja Urjalan lasitehtaat jo tuttuja? Kansankulttuurista tunnetuksi tullut Taikayöntie johdattaa sinut Punkalaitumenjoen kulttuurimaisemiin, joiden palvelut sekä historia ovat vertaansa vailla.
15.6.2022 | Anna

Kesäretkihaaste 2022: Lounais-Suomen parhaat retkikohteet

Kurkkaa, missä 15 kohteessa retkeilijät tänä kesänä vierailivat, ja kuka onnekas vei itselleen pääpalkinnon. Vaikka haaste onkin päättynyt, löytyy blogista kivoja vinkkejä retkeilyyn ympäri vuoden!
8.6.2022 | Anna

Lähde seikkailulle kesätapahtumien Auraan!

Aurassa osataan nauttia kesästä! Auran kunta ja alueen muut toimijat tarjoavat runsaasti monipuolisia kesätapahtumia alkaen Auran Aurinkoviikosta ja jatkuen kesän ajan Aurajoentien matkailutien varrella. Tämä vilkas kunta liittyi mukaan Know Your Hoods -palveluumme 8.6.2022, tervetuloa! Tutustu kanssamme Auran tarjoamiin aktiviteetteihin ja tapahtumiin Aurajoen kauniissa maisemissa.
25.5.2022 | Anna

Kemiönsaari – Elinvoimaa merestä ja palveluiden läheisyydestä

Saaristomeren ympäröimä Kemiönsaari on luova kohtaamispaikka, joka hurmaa ympärivuotisilla tapahtumillaan ja kauniilla saaristoluonnollaan. Lähde kanssamme tutustumaan tähän saaristokuntaan, jossa meri on alati läsnä. Psst. Blogin lopussa kerromme tulevasta Kemiönsaaren Naapurustosuunnistuksesta, jonka järjestämme 6.-30.6.2022.
10.5.2022 | Anna

Vinkit uudelle asukkaalle – Paikallisten suosikkipaikat Turussa

Kysyimme paikallisilta vinkkejä, minne viedä uusi asukas Turussa. Korkeat maisemat saivat kommentoijien sydämet sykkimään, ja myös jokivarsi on hurmannut monet. Näistä kymmenestä vinkistä hyötyvät uudet asukkaat, mutta myös kaikki lomapäivää Turkuun suunnittelevat!
3.5.2022 | Anna

Yllätyksellinen helmi meren rannalla – Paikallisten suosikit Kaarinassa

Mitkä ovat paikallisten suosikkikohteita Kaarinassa? Vähemmän tunnettu Kaarina ei häviä Lounais-Suomen tunnetuille merenrantakaupungeille, vaan tarjoaa kiinnostavia taidekohteita, hienoja retkeilymaastoja ja monta kilometriä rantaviivaa tutkittavaksi. Etsit sitten kesälomakohdetta tai olet uusi asukas Kaarinassa, tutustu näihin paikallisten suosikkeihin!
26.4.2022 | Anna

Paikallisten top 10 Naantalissa – Vinkit uusille asukkaille

Ystävänpäivän tienoilla kysyimme, minne veisitte uuden asukkaan kotikaupungissanne. Saimme huikean määrän vastauksia! Nämä 10 paikkaa Naantalista nousivat kohteiksi, joihin naantalilaiset haluaisivat uuden asukkaan tutustuttaa.
21.4.2022 | Vieraskynä / Visiting author

Upeimmat maisemat Varsinais-Suomessa

Kevät on täällä ja valoa riittää päivä päivältä pidempään. Nyt on aika suunnata retkelle Varsinais-Suomen vaikuttavampien maisemien äärelle. Missä on oma suosikkimaisemasi Varsinais-Suomessa?
18.4.2022 | Ninna

Euran Kauttua – Ruukkikylän lumo vie helposti mennessään

Kauttua on vienyt monen matkailijan sydämen – vaan mikä paikassa viehättää? On aika lähteä ikimuistoiselle tutkimusmatkalle tunnelmalliseen Ruukkikylään ja Lounais-Suomen suurimman järven - Pyhäjärven - rannoille. Kauttuan asukkaat nauttivat inspiroivasta ilmapiiristä vuoden jokaisena päivänä. Lähdetkö kesäretkelle vai löytyisikö sinullekin alueelta vuokrakämppä kesäksi tai peräti unelmien tontti?
15.4.2022 | Vieraskynä / Visiting author

Sykkeet ylös kuntoportaissa! 9 +1 kohdetta kuntoilijoille

Lumet ovat sulaneet ja varhaiset kevään merkit jo näkyvillä, mikä tuo mukanaan monia ulkoilumahdollisuuksia! Keräsimme blogiin vinkit kuntoportaista, joilla haastaa itseään tänä keväänä.
30.3.2022 | Vieraskynä / Visiting author

Muutto Kaarinaan: Top 5 kohdetta, joissa uusi asukas viihtyy!

Muutto uuteen ja vieraaseen kuntaan on kiehtovaa, mutta myös pelottavaa. Hilal muutti Kaarinaan töiden perässä ja paikkakunta oli hänelle entuudestaan aivan vieras. Hän esittelee Kaarinasta 5 kiinnostavinta kohdetta vastamuuttaneen silmin!
24.3.2022 | Anna

Vireä Nousiainen yhdistää luonnon rauhan ja reippaan talkoohengen

Vehreä ja yhteisöllinen Nousiainen on liikkujan unelma, jossa retkeilyreitit lähtevät kotipihalta ja kaunis maalaismaisema hurmaa vuodenajasta toiseen. Ulkoilun lomassa myös nauru on herkässä, kun aktiiviset kuntalaiset järjestävät tapahtumia. Voimmekin iloiten kertoa, Nousiaisten kunta liittyi mukaan naapurustopalvelu Know Your Hoodsiin 24.3.2022! Tutustu kanssamme elämään Nousiaisissa. Julkaisun yhteydessä käynnistyy myös valokuvakisa, jonka teemana on Elämää Nousiaisissa 2020-luvulla.
22.3.2022 | Ninna

Koti Marttilaan? Tilavat ja metsäiset tontit kiinnostavat etenkin lapsiperheitä

Minne sinä rakentaisit unelmiesi talon? Varsinaissuomalaisen Marttilan kunnan uudet asukkaat kertovat, miksi he päätyivät rakentamaan juuri Marttilaan. Lähdetäänpä kierrokselle rakentuvaan Tervaskannonmäkeen ja kurkataan samalla myös muille alueille, joista löytyy tontteja oman kodin rakentamisesta haaveileville. Blogi on toteutettu yhteistyössä Marttilan kunnan kanssa.
3.3.2022 | Vieraskynä / Visiting author

Missä on Turun seudun paras pulkkamäki? – 7 kohdetta mäenlaskuun!

Missä ovat parhaat pulkkamäet Turun seudulla? Hyviä pulkkamäkiä on haastava löytää, joten keräsimme 7 erinomaista pulkkamäkeä ympäri Varsinais-Suomea laskiaisviikon kunniaksi. Suuntaa yhteen näistä tai vinkkaa blogin kommenteissa oma suosikkisi!
22.2.2022 | Susanna

Naapuriapua ja meren pauhua eli aktiivista elämää Sauvossa

Merellinen, talkoohenkeä ja naapuriapua huokuva Sauvo sijaitsee Turun ja Salon välissä, Saaristomerelle ulottuvalla kannaksella. Kunnalla onkin peräti 140 km rantaviivaa ja moni asukkaista viihtyy meren äärellä vuodenajasta riippumatta. Tervetuloa kanssamme tutustumaan paikkakunnan kiehtoviin tarinoihin.
29.12.2021 | Ninna

Meren jäältä kaukaloihin - Parhaat luistelupaikat Turun seudulla

Turun seutu on täynnä erinomaisia luistelujäitä. Saisiko olla urbaani luistinrata Suomen suurimmassa kaupunkipuistossa, kilometrien mittaista kiitoa luonnonjäällä vai jäädytetty kenttä viehättävässä maalaismaisemassa? Kokosimme blogiin parhaat paikat luisteluun eri puolilta Turun seutua.
28.12.2021 | Ninna

Retkiluistelua, kenttiä ja kaukaloita - Eteläisen Satakunnan parhaat paikat

Eteläinen Satakunta ja etenkin Pyhäjärviseutu ja sen monet järvet ovat retkiluistelijoiden suuressa suosiossa. Lisäksi lähes jokaiselta asuinalueelta löytyy jäädytettyjä luistelukenttiä ja kaukaloita. Millaista luistelukokemusta kaipaat vapaapäivääsi? Selvitimme seudun parhaat paikat luisteluun!
27.12.2021 | Ninna

Talven taikaa -valokuvakisa valloittaa Varsinais-Suomen!

Varsinais-Suomen on valloittanut jälleen ihana luminen talvi! Talven taikaa -valokuvakilpailu kannustaa nauttimaan talvikauden unohtumattomimmista hetkistä. Lähde tutkailemaan talven taianomaisuutta linssin läpi ja osallistu valokuvakisaan 30.1.2022 mennessä.
27.12.2021 | Ninna

Talven ihmemaa -valokuvakisa: Otitko Satakunnan upeimman talvikuvan?

Ihastuttava luminen talvi on saapunut Satakuntaan! Talven ihmemaa 2022 -valokuvakisa kannustaa nauttimaan talvikauden kauneimmista hetkistä. Lähde tutkailemaan talven ihmeitä linssin läpi ja osallistu valokuvakisaan 16.1.2022 mennessä.
22.11.2021 | Ninna

5+1 tapaa auttaa joulun alla – Pieni teko voi pelastaa joulun!

Joulu saapuu jokaiselle – mutta millainen? Monella meistä tulee elämässä tilanteita, jolloin omat voimat eivät riitä, yksinäisyys kolkuttelee sydämessä tai Matti on muuttanut lompakkoon. Tällaisina aikoina pieni hyvä teko voi pelastaa kokonaisen joulun! Kurkkaa 5+1 erinomaista vinkkiä, kuinka voit auttaa joulun alla.
6.11.2021 | Anna

Jouluhaaste 2021 kutsui valloittavalle matkalle Lounais-Suomen jouluun

Lounais-Suomi syttyy loistoonsa joulun aikaan ja seutu on täynnä tapahtumia, joiden avulla virittäytyä alkavaan juhlakauteen. Lähdetkö hassuttelemaan Joulupukkijuoksuun, ihastelemaan yllättäviä jouluvaloja vai nauttimaan kuumaa juomaa merenrantakaupunkiin? Jouluhaaste kutsuu tutustumaan jouluisiin lähiseutuihin ja Joulupukki palkitsee ahkeria osallistujia tapahtuman päätteeksi. Katsotaanpa, mitä on luvassa!
8.10.2021 | Ninna

Lounais-Suomen parhaat syysretket – Yksi jokaiselle viikonpäivälle

Kaunis, syksyinen vapaapäivä, mutta mihin lähteä retkelle? Esittelemme Turun seudun parhaat syysretkivinkit niin, että jokaiselle viikonpäivälle on oma vinkkinsä! Näihin kohteisiin pääset myös ilman omaa autoa joko hyppäämällä pyörän selkään tai bussin kyytiin.
7.10.2021 | Ninna

Valoa Varsinais-Suomessa -valokuvakisa 2021

Syksyn pimeyden saapuessa valonpilkahdukset viehättävät aivan uudella tavalla. Valoa Varsinais-Suomessa -valokuvakisa kannustaa ikuistamaan kaikkein kiehtovimmat pimeässä hohtavat valot. Osallistumisaikaa on 31.10.2021 asti!
6.10.2021 | Ninna

Valpperi - Vuoden 2021 kylä hurmaa yhteishengellä ja mahdollisuuksilla urheiluun

Houkutteleeko upouusi maastopyöräreitti tai asukkaiden talkoovoimin työstämä frisbeegolfrata? Haluaisitko kenties vuokrata kodan tai saunan lammen rannalta pimenevien iltojen iloksi? Nousiaisten Valpperia ei turhaan valittu Varsinais-Suomen vuoden kyläksi kesällä 2021. Valpperissa riittää tekemistä koko päiväksi niin kaveriporukalle kuin lapsiperheellekin. Pakkaa eväät mukaan ja lähde syysretkelle!
23.9.2021 | Ninna

Syksy Satakunnassa -valokuvakisa 2021

Upea värikäs syksy on saapunut jälleen! Syksy Satakunnassa -valokuvakisa kannustaa iloitsemaan Satakunnan syksyn väreistä ja tunnelmasta. Lähde tutkailemaan syksyn kauneutta linssin läpi ja osallistu valokuvakisaan ajalla 23.9.-6.10.2021.
17.9.2021 | Vieraskynä / Visiting author

Muraalimatkalle Turkuun: Katso 10 upeaa teosta!

Ovatko Turun kutkuttavat muraalit eli seinämaalaukset sinulle jo tuttuja? Tiedätkö minkälaisia muraaleja löytyy Varissuolta ja Runosmäestä? Mitä UPEA-kaupunkitaidefestivaalit ovat tuoneet Turkuun tullessaan? Näihin ja moneen muuhun kutkuttavaan kysymykseen saat vastauksen, kun lähdet muraalimatkalle Turkuun!
8.9.2021 | Ninna

Kaupunkitaidetta Lounais-Suomessa – 10 inspiroivaa teosta!

Kaupunkitaide ja ulkona ihailtavat teokset luovat kaupunginosille uutta ilmettä ja lisäävät viihtyisyyttä. Taiteen kautta pääsee tutustumaan kaupungin tai naapuruston kulttuuriin ja historiaan. Tiedätkö esimerkiksi, mikä on Kaarinan nimikkoeläin tai mihin historialliseen löydökseen Raision kivilabyrintin muoto perustuu? Näistä ja muista paikoista voit oppia lisää kiertämällä nämä 10 Lounais-Suomen kaupunkitaideteosta.
2.9.2021 | Vieraskynä / Visiting author

Kolmen naapuruston kasvatti - Miksi jäädä Turkuun?

Nuorempana sitä tuntee, että vain maailma on rajana ja sitä voisi muuttaa vaikka ulkomaille asti. Turkulainen Ville päätti jäädä Turkuun asumaan ja opiskelemaan. Mikä saa nuoren jäämään Turkuun ja miltä Turun Härkämäki, läntinen keskusta ja Ylioppilaskylän naapurustot tuntuvat nuoren turkulaisen kokemana?
30.8.2021 | Susanna

Ovi auki Euraan - Tutustu eteläisen Satakunnan helmeen

Eura on asukkaidensa rakastama, viikinkihistorian värittämä ja työpaikkoja pursuava kunta eteläisessä Satakunnassa. Eura on liittynyt osaksi Know Your Hoodsia elokuussa 2021 ja nyt Euran kunnan viehättävät asuinalueet löytyvät palvelustamme. Lähde siis virtuaaliselle tutkimusmatkalle kuvankauniiseen Kauttuan Ruukinpuistoon, Pyhäjärven rannoille ja mitä tunnelmallisimpiin kyliin hyvien tieyhteyksien päähän.
20.8.2021 | Vieraskynä / Visiting author

Opiskelijaelämä tutuksi TYYn hallituksen puheenjohtaja Aliisan vinkeillä

Tiesitkö, että joka viides turkulainen on opiskelija? Turussa on yli 40 000 korkeakouluopiskelijaa, mutta vuosittain Turkuun hakee opiskelemaan yli tuon määrän. Voidaan siis todeta Turun olevan korkeakouluopiskelijoiden suosiossa. Ehkä jopa ylivertainen suosikki! Tutkimuksen mukaan 99 % pitää Turkua hyvänä kaupunkina opiskelijoille.
20.7.2021 | Katerina

Saariston ympäri viikossa - 10 vinkkiä pyöräretkeen Saariston Rengastiellä

Know Your Hoods -tiimimme Katerina on omien sanojensa mukaan amatööripyöräilijä, joten hän varasi reilusti aikaa Saariston Rengastielle. Hän vietti kumppaninsa kanssa reitillä helteisen viikon, ja nyt hän vinkkaa parhaat kohteet sekä helteisen kesän selviytymisvinkit muille reissuun lähteville.
15.7.2021 | Vieraskynä / Visiting author

Historiallinen Hämeen Härkätie kutsuu kuninkaiden jalanjäljille

Tiesitkö, että Suomen tieverkosto on noin 450 000 kilometriä pitkä? Yksi Suomen perinteikkäimmistä ja yhä käytössä olevista tieosuuksista on 162 kilometriä pitkä Hämeen Härkätie. Mitä annettavaa entisellä hallitsijoiden kulkemalla tiellä on matkaajalle?
12.7.2021 | Vieraskynä / Visiting author

Taikayöntie – Matka Suomen taianomaisimpiin kulttuurimaisemiin

Onko Huittisten kylät, Punkalaitumen arkkitehtuuri ja Urjalan lasitehtaat jo tuttuja? Kansankulttuurista tunnetuksi tullut Taikayöntie johdattaa sinut Punkalaitumenjoen kulttuurimaisemiin, joiden palvelut sekä historia ovat vertaansa vailla.
8.7.2021 | Ninna

Kesä naapurustossa 2021 -valokuvakisa | Lounais-Suomi

Ihana kaunis kesä on täällä jälleen! Mitä kaikkea valloittavaa löytyykään naapurustoista ympäri Lounais-Suomen kesän ollessa parhaimmillaan? Vehreyttä, lintujen laulua, kesäisiä kerrostalopihoja vai maaseudun aurinkoisia peltoaukeita? Nyt on aika tutkailla omaa naapurustoa linssin läpi ja osallistua Kesä naapurustossa 2021 -valokuvakisaan ajalla 8.7.-8.8.2021.
7.7.2021 | Vieraskynä / Visiting author

Esa Melan kuvissa kaupunki elää

Esa Mela, Kerrostalon kevät -valokuvakilpailumme voittaja, kertoo parhaat vinkkinsä kaupunkikuvaukseen ja avaa mielenkiintoista matkaansa valokuvauksen parissa. Esan kuvat ovat vahvana osana luomassa turkulaisuutta sosiaalisessa mediassa. Miten valokuvauksella voi ikuistaa paikan sielun?
6.7.2021 | Vieraskynä / Visiting author

Koirien uimarannat Turun seudulla

Oletko sinä ja koirasi viilennyksen tarpeessa? Tiedätkö jo mistä löytyy parhaat koirien uimapaikat? Turun seudulla on hyvä kattaus erilaisia rantoja koirakaverillesi.
24.6.2021 | Vieraskynä / Visiting author

Kesän parhaat uimarannat Lounais-Suomessa

Kaipaatko viilennystä kesäpäivääsi? Etsitkö lähilomakohteita tai rentoutusta työpäivien päätteeksi? Uimapaikkoja on Lounais-Suomessa yllättävän paljon ja ne ovat useimmiten helppo saavuttaa myös julkisella liikenteellä. Oletko aina halunnut päästä kokeilemaan sup-lautailua tai testata uimataitojasi rantavalvojan turvaamana? Tästä blogista saat parhaan kattauksen Lounais-Suomen uimapaikoista!
23.6.2021 | Vieraskynä / Visiting author

Mikä on Turun seudun paras kesäkahvila?

Tiesitkö, että suomalaiset kuluttavat eniten kahvia maailmassa suhteutettuna väkilukuun? Jokainen suomalainen juo lähes 10 kilogramman edestä kahvia vuodessa, mikä tekee yhteensä 1100 kupillista! Turun seutu on tunnettu hyvistä kesäkohteista ja seutu onkin täynnä viihtyisiä kesäkahviloita. Mutta mikä on mielestäsi kesän paras kahvila?
12.6.2021 | Anna

Huittinen – monipaikkaisen asumisen edelläkävijä

Iso osa suomalaisista asuu osan ajasta toisella paikkakunnalla. Koronapandemian seurauksena etätyöskentely yleistyi ja monipaikkainen asuminen lisääntyi. Huittinen on monipaikkaisuuden edelläkävijä. Mitä monipaikkaisuus tarkoittaa ja miltä monipaikkainen asuminen näyttää Huittisissa?
12.6.2021 | Susanna

Hullaannu sinäkin Huittisista - Know Your Hoods laajenee Satakuntaan!

Huittinen on välitön ja rento kaupunki Satakunnan sydämessä, ja nyt sen asuinpaikat ja kylät ovat sinunkin saatavillasi! Huittisten ennakkoluulottomuuden ja rohkeuden ansiosta Know Your Hoods laajenee Satakuntaan. Selvitimme, mikä saa ihmiset hullaantumaan Huittisista.
8.6.2021 | Susanna

Maaseudun helmi Marttila tutuksi - Know Your Hoods laajenee!

Marttila on asukkaidensa suuresti arvostama kunta Paimionjoen kulttuurimaisemissa Varsinais-Suomen sydämessä. Marttilan kunta onkin ensimmäinen maaseutukunta, joka liittyi Know Your Hoodsiin! Tutustuimme Marttilan kiehtoviin naapurustoihin, sillä halusimme selvitää, mikä tekee kunnasta niin pidetyn.
6.6.2021 | Ninna

Kesäretkihaaste 2021: Lounais-Suomen parhaat retkikohteet

Jylhiä linnavuorten huippuja, sankkoja erämetsiä, aavaa ulappaa ja kuvankauniita kulttuuriympäristöjä! Kesäretkihaaste 2021 johdatti Lounais-Suomen parhaimpiin retkikohteisiin, joihin kannattaa suunnata myös muina vuodenaikoina. Kurkkaa, mitkä 10 kohdetta hurmasivat retkeilijät!
17.5.2021 | Ninna

Naapurustot kesäkuntoon – Vuoden suurimmat siivoustalkoot!

Mikä tekee naapurustosta viihtyisän? Yksi tärkeimmistä viihtyvyyteen vaikuttavista tekijöistä on lähiympäristömme siisteys. Järjestimme keväällä 2021 yhteistyössä Lounais-Suomen Jätehuollon ja Bioskan kanssa Naapurustot kesäkuntoon -kampanjan, jossa kannustettiin asukkaita keräämään roskia lähiympäristöstä. Ympäristöneuvoja Lotta Salminen Lounais-Suomen Jätehuollosta jakaa parhaat vinkkinsä roskien keräämiseen ja kierrättämiseen!
5.5.2021 | Ninna

Parhaat paikat ulkona urheiluun – 8 löytöä Turun seudulla

Kaipaatko vaihtelua lenkkeilyyn? Turun seudulla saa sykkeet ylös niin kuntoportaissa, ulkokuntosalilla kuin trampoliinilla pomppien. Esittelemme 8 mahtavaa ulkoilukohdetta, joiden varrelta löydät erityisiä urheilumahdollisuuksia Kaarinassa, Naantalissa, Raisiossa ja Turussa. Jaa blogin kommenttiosiossa myös oma vinkkisi! Mistä löytyvät tämän kevään parhaat urheilupaikat?
14.4.2021 | Ninna

Turun seudun kiehtovin kerrostalo on valittu!

Turun seudun paras kerrostalo on nyt valittu! Lukijat saivat äänestää suosikkiaan ja voittaja on nyt selvillä. Missä näistä itse asuisit mieluiten?
9.4.2021 | Ninna

Lähiöt – ihanan kamalia vai kamalan ihania?

Yli miljoona suomalaista asuu lähiöissä, mikä tarkoittaa noin 20% meistä kaikista. Siihen nähden miten suurelle osalle lähiö tarjoaa kodin, on lähiöiden historiasta kirjoitettu varsin vähän. Tietokirjailijat Mikko Laaksonen ja Petri Aalto ottivat asiakseen tutkia Turun seudun lähiöiden historiaa uudessa kirjassaan. Mutta mistä oikeastaan puhutaan, kun teemana on lähiöt?
9.4.2021 | Ninna

Turun seudun lähiöt – Oletko katsonut niitä koskaan sillä silmällä?

Oletko valmis hyppäämään aikakoneeseen ja lähtemään nostalgiamatkalle Turun seudun lähiöihin? Tietokirjailijat Mikko Laaksonen ja Petri Aalto ottivat asiakseen tutkia alueen lähiöiden historiaa ja tuovat niiden ainutlaatuiset tarinat kuuluviin uudessa kirjassaan.
12.3.2021 | Anna

Matkaopas Marttiin, Turun omaan Italiaan

Turun Marttiin muuttanut Anna oli kaupunginosan suhteen alkuun epäileväinen, mutta kun Martti hiljalleen paljasti salaisuutensa, varasti naapurusto lopulta koko sydämen. Hurmaava kaupunginosa tarjoaakin koronan takia peruuntuneille lomamatkoille oivallisen vaihtoehdon!
25.2.2021 | Ninna

Talven taikaa -valokuvakisan voittajat: Ihastu maagisiin kuviin!

Haastoimme Varsinais-Suomen valokuvaajat ikuistamaan talven kauneimmat hetket Talven taikaa -valokuvakilpailussa. Yli 180 kuvaa osallistui kilpailuun, joista 18 pääsi finaaliin. Lukijat saivat äänestää suosikkiaan kahdessa eri kategoriassa: talven kauneimmat maisemat sekä luonnon taideteokset. Kilpailun voittajat ovat nyt selvillä!
11.2.2021 | Anna

Lähimatka Kaarinaan – taidetta, runoutta ja historian havinaa

Miltä kuulostaisi talvilomapäivä Kaarinassa? Kaarinan monet kiinnostavat päiväretkikohteet kutsuvat taide-elämysten ja upean kulttuurimiljöön äärelle. Näiden vinkkien avulla tutustut Kaarinaan ja vietät elämyksellisen lomapäivän!
11.2.2021 | Anna

Herkkuja historiannälkäisille – Tee päivämatka Raisioon!

Moni tuntee Raision shoppailumahdollisuudet, mutta Raisiosta löytyy myös monia kiinnostavia nähtävyyksiä. Näillä vinkeillä tutustut Raision vähemmän tunnettuun puoleen ja vietät talvilomapäivän Raision kiehtovimpien historiallisten nähtävyyksien parissa!
11.2.2021 | Anna

Raision luontopolut kutsuvat – Meren äärelle vai metsään?

Raision monet luontopolut tarjoavat tekemistä talvipäivien iloksi ja etenkin hiihtoloman toivottavasti aurinkoisiin päiviin. Valitse suosikkisi näistä Raision luontopoluista ja ota suunnaksi metsä, merenlahti tai vaikkapa muinaisranta!
4.2.2021 | Ninna

Talven taikaa -valokuvakisa - Luonnon talviset taideteokset

Tammikuussa kuvattiin Varsinais-Suomen talven kauneimpia hetkiä Talven taikaa -valokuvakilpailussa. Luonnon talvisten taidekuvien finaaliin valitsimme 9 kuvaa, joista lukijat voivat nyt äänestää suosikkiaan ajalla 4.-21.02.2021. Mikä on suosikkisi?
4.2.2021 | Ninna

Talven taianomaisimmat maisemakuvat

Tammikuun aikana haastoimme Varsinais-Suomen valokuvaajat ikuistamaan talven kauneimmat hetket Talven taikaa -valokuvakilpailussa. Maisemakuvien finaaliin pääsi upeat 9 kuvaa, joista lukijat voivat nyt äänestää suosikkiaan ajalla 4.-21.02.2021. Mikä on sinun suosikkisi?
15.1.2021 | Ninna

Parhaat paikat luisteluun ja hiihtoon | Kaarina, Naantali, Raisio, Turku

Upea luminen talvi on täällä ja pakkasasteitakin on luvattu – aika lähteä ulkoilemaan! Selvitimme kaikki hiihto- ja luistelumahdollisuudet Naantalissa, Raisiossa, Kaarinassa ja Turussa. Tiedätkö, mistä löytyy mielenkiintoisimmat ladut ja luistelukentät?
15.1.2021 | Ninna

Valokuvaaja Manu Sundin vinkit talven timanttisiin otoksiin

Manu Sund, yksi valokuvakilpailumme voittajista, paljastaa suosikkikohteensa valokuvaukseen ja antaa huippuvinkkejä talven kuvausretkiin. Manu suunnittelee kuvauspäivänsä tarkkaan sään mukaan ja muistuttaa, että välillä parhaat otokset tulevat silloin, kun keli on hurjimmillaan.
23.12.2020 | Ninna

Talven parhaat päiväretket | Turku, Kaarina, Naantali & Raisio

On tullut aika lähteä ulkoilemaan ja talvisiin seikkailuihin! Esittelemme 6 mielenkiintoista retkikohdetta Turun seudulla joko itsekseen tai korona-aikaan sopivasti perheen tai kavereitten kanssa ulkoillen. Tiedätkö jo, missä on kaupungin kauneimmin valaistut kohteet? Tai missä pääsee meren äärelle?
10.12.2020 | Ninna

Missä on seudun kaunein joulukuusi?

Joulukuusien kauneuskilpailu oli käynnissä ajalla 13.-20.12.2020 ja nyt voittaja on selvillä! Kisaan osallistui 7 joulukuusta 7 eri kunnasta Varsinais-Suomesta, tarkemmin Turun seudulta. Katso, voittiko suosikkisi!
3.12.2020 | Vieraskynä / Visiting author

Tunnelmalliset ikkuna-asetelmat kutsuvat jouluiseen Raisioon

Raisio toivottaa joulun tervetulleeksi kauniilla jouluikkunoilla ja poikkeusolot huomioivilla hyvän mielen tapahtumilla. Samu Mattila kertoo, mitä kaikkea Raisiossa voidaan odottaa joulun alla vuonna 2020.
1.12.2020 | Ninna

Katso upeat kuvat! Valoa-valokuvakisan voittajat

Väriä ja valoa -valokuvakisan toisessa osassa päästiin ihastelemaan valonpilkahduksia pimeydessä. Finaaliin ylsi 12 upeaa kuvaa, joista lukijat saivat äänestää suosikkiaan. Voittajat ovat nyt selvillä!
30.11.2020 | Ninna

Seudun parhaat joulutapahtumat – vinkkejä poikkeukselliseen aikaan

Keräsimme seitsemän joulutapahtumaa, jotka tarjoavat jouluista tekemistä poikkeusolot huomioiden Kaarinassa, Naantalissa, Raisiossa ja Turussa. Näissä tapahtumissa riittää ihasteltavaa, koettavaa ja vähän jopa seikkailua kaikille, jotka ovat valmiita virittäytymään joulutunnelmaan!
25.11.2020 | Susanna

Naantalin ja Raision naapurustot tutuiksi - Know Your Hoods laajenee!

Naantali ja Raisio ovat suosittuja asuinpaikkoja, joiden omaleimaiset naapurustot löytyvät nyt Know Your Hoodsista. Tutustuimme näihin kiehtoviin kaupunkeihin ja päätimme selvittää, millaista elämä on näissä varsinaissuomalaisissa kaupungeissa.
21.11.2020 | Ninna

Valokuvaaja Jyri Aerikkalan vinkit pimeän vuodenajan kuvaamiseen

Pimeä ja sateinen vuodenaika ei välttämättä houkuttele lähtemään ulos kameran kanssa, mutta pimeinä vuodenaikoina ei kuitenkaan tarvitse luopua valokuvausharrastuksesta. Pyysimme valokuvaaja Jyri Aerikkalaa paljastamaan parhaimmat vinkit, joilla pimeyden keskellä piilevän kauneuden saa tallennettua upeisiin valokuviin.
20.11.2020 | Ninna

Turun Linnanniemi uudistuu kaupunkilaisia kuunnellen

Linnanniemi on uudistuva ja historiallisesti merkittävä alue, jonka kruununa kohoaa Turun linna ja josta aukeaa yhteydet Itämerelle, aina Ruotsiin saakka. Nykyiseen ja tulevaan Linnanniemeen tutustuttiin marraskuussa 2020 järjestettyjen tapahtumien yhteydessä, joista yhteistyössä Turun kaupungin kanssa (kaupallinen yhteistyö) toteutettu Linnanniemen Naapurustosuunnistus johdatti muun muassa alueen suunnittelukilpailun tulosten äärelle. Mutta mitä Linnanniemeen on suunnitteilla?
22.10.2020 | Ninna

Ihastu näihin kuviin! Väriä-valokuvakisan voittajat

Väriä ja valoa -valokuvakisan ensimmäisessä osassa päästiin ihastelemaan kauneimpia syksyn värejä ympäri Turun seutua. Finaaliin ylsi 12 upean värikästä kuvaa, joista lukijat saivat äänestää suosikkiaan. Voittajat ovat nyt selvillä!
21.10.2020 | Ninna

Kaarinan Naapurustosuunnistus - tähtitieteestä kummitusjuttuihin

Kaarinan Naapurustosuunnistus houkutteli innokkaat suunnistajat kiertämään rasteja syyslomaviikolla 10.-18.10.2020. Naapurustosuunnistuksen rastit johdattivat suunnistajat seikkailuun, jossa tutustuttiin niin taiteeseen, tähtitieteeseen kuin kummitusjuttuihinkin ympäri Kaarinan kaupunkia.
9.10.2020 | Ninna

Turun seudun parhaat syysretket – Yksi jokaiselle viikonpäivälle

Kaunis, syksyinen vapaapäivä, mutta mihin lähteä retkelle? Esittelemme Turun seudun parhaat syysretkivinkit niin, että jokaiselle viikonpäivälle on oma vinkkinsä! Näihin kohteisiin pääset myös ilman omaa autoa joko hyppäämällä pyörän selkään tai bussin kyytiin.
30.9.2020 | Susanna

Väriä ja valoa -valokuvakisa – Ikuista marraskuun kiehtovat valot!

Väriä ja valoa -valokuvakisa kannustaa iloitsemaan Turun seudun värikkäästä syksystä ja pimeyden keskellä loistavista valonpilkahduksista. Kilpailun Väriä -osiossa voit äänestää suosikkiasi finalisteista ja Valoa -osioon voit osallistua kuvillasi 6.-29.11.2020.
22.9.2020 | Vieraskynä / Visiting author

Turku yllätti pienen kunnan kasvatin

Miten muutaman tuhannen asukkaan kunnassa kasvanut mukautui suuren kaupungin vilkkauteen? Taavi kertoo sopeutumisestaan Turkuun kuuden Ylioppilaskylässä vietetyn vuoden aikana.
22.9.2020 | Vieraskynä / Visiting author

Koti Turussa – elämää opiskelijoiden silmin

Turku on pidetty opiskelijakaupunki, jossa opiskelee vuosittain yli 40 000 korkeakouluopiskelijaa. Halusimme tietää, millainen kotikaupunki Turku opiskelijoille on, joten kysyimme asiasta turkulaisilta opiskelijoilta Janettelta ja Kaarlolta. Haastattelun tekivät Know Your Hoodsin harjoittelijat Jenna ja Jenni, turkulaisia opiskelijoita itsekin. :)
18.9.2020 | Ninna

Hei opiskelija! Onko Turku tullut jo tutuksi?

Turku on opiskelijakaupunkina yksi Suomen suosituimmista. Elo-syyskuun aikana vietimme Opiskelijaviikkoja, joiden aikana uudet opiskelijat pääsivät tutustumaan niin aiempien opiskelijoiden vinkkeihin kuin uusiin kotikulmiin opiskelijoille suunnatun naapurustosuunnistuksen kautta. Keräsimme vielä kertaalleen yhteen parhaat vinkkimme Turkuun.
16.9.2020 | Vieraskynä / Visiting author

Mitä Turussa kannattaa tehdä?

Oletko juuri muuttanut Turkuun ja pohdit, mitä tekemistä Turussa on? Nyt esittelyvuorossa on paikat, joissa vierailemalla voi rentoutua kesken kiireisen arjen. Olemme keränneet vinkkejä erityisesti opiskelijoita ajatellen, mutta toki kaikki uudet turkulaiset pääsevät inspiroitumaan näistä Turun helmistä. Minne sinä suuntaat opiskelu- tai työpäivän päätteeksi?
31.8.2020 | Vieraskynä / Visiting author

Mitä yhteistä on Turun Ylioppilaskylällä, Luolavuorella ja Varissuolla?

Turku on tunnettu ja pidetty opiskelijakaupunki. Opiskelijoita asuu ympäri kaupunkia, mutta kansainväliset opiskelijat, erityisesti vaihtarit, asuvat pääosin joko Ylioppilaskylässä, Luolavuoressa tai Varissuolla. Harjoittelijamme Noemi jutteli neljän kansainvälisen opiskelijan kanssa ja selvitti, mitä mieltä he ovat Turusta. Lue opiskelijoiden vinkit asumiseen Turussa!
30.8.2020 | Vieraskynä / Visiting author

Mitä kansainväliset opiskelijat ajattelevat Turusta?

Pohditko koskaan, mitä kansainväliset muuttajat ajattelevat Turusta ja sen asukkaista? Vastataksemme tähän kysymykseen tapasimme Suomeen alkuvuodesta 2020 saapuneita vaihto-opiskelijoita. Keväällä puhjennut pandemia pakotti monet vaihtarit jättämään Turun ennätysajassa, mutta silti kaupunki jätti heihin jälkensä.
19.8.2020 | Susanna

Föli, Föri, Funikulaari - Turun seudun joukkoliikenteen lyhyt oppimäärä

Oletko tulossa opiskelemaan Turkuun? Tutustu Turun julkisiin kulkuvälineisiin, sillä etenkin ensimmäisinä päivinä kampukselle kulkeminen saattaa aiheuttaa harmaita hiuksia. Tämän tietoiskun avulla pääset tutustumaan eri kulkuvälineisiin, joiden avulla kulkeminen sujuu vaivatta!
14.8.2020 | Susanna

Opiskelijoiden suosikit - TOP 5 + 1 naapurustot Turussa ja Kaarinassa

Opiskelijaviikkojen aikana esittelemme Turun seutua opiskelijoille, jotta opintojen aloitus mahdollisesti täysin uudessa kaupungissa sujuu mukavasti. Nyt esittelyvuorossa on 5 + 1 naapurustoa, jotka sopivat erityisen hyvin opiskelija-arkeen. Lue vinkkimme ja löydä kiinnostavin paikka asua!
14.8.2020 | Susanna

Asumista opiskelijan ehdoilla - TYS:n TOP 5 kohdetta

Know Your Hoodsin elokuu kuuluu opiskelijoille. Opiskelijaviikkojen aikana esittelemme Turun seutua opiskelijoille, jotta opintojen aloitus mahdollisesti täysin uudessa kaupungissa sujuu mukavasti. Tällä kertaa tutustumme Turun Ylioppilaskyläsäätiön (TYS) suosittuihin ja monipuolisiin opiskelija-asuntokohteisiin.
13.8.2020 | Susanna

Etsinnässä asuinpaikka Turussa? Lue turkulaisten opiskelijoiden vinkit

Elokuu on opiskelijoiden kuukausi. Uudet opiskelijat aloittavat opiskelijaelämän ja vanhat palaavat opintojen pariin - osa innokkaampana kuin toiset. Me Know Your Hoodsissa pyhitämme elokuun opiskelijoille ja Opiskelijaviikkojen aikana esittelemme Turun seutua erityisesti uusille opiskelijoille. Toivottavasti vinkit helpottavat opiskelijaelämän alkua mahdollisesti täysin uudessa kaupungissa.
12.8.2020 | Susanna

Kesä naapurustossa 2020 -valokuvakisan voittajat

Kesä naapurustossa 2020 -valokuvakisa tuli runsaasti kesäisiä ja tunnelmallisia kuvia ympäriä Turun seutua, kiitos kaikille osallistujille! Finaaliin ylsi 10 kuvaa, joista lukijat äänestivät suosikkiaan ajalla 12.-30.8.2020. Lisäksi raatimme valitsi finalistien joukosta oman suosikkinsa. Nyt tulokset ovat selvillä!
6.8.2020 | Susanna

Maaria-Paattinen - Turkulaista maaseutua parhaimmillaan

Kesä on hiljalleen antamassa tilaa syksylle ja näin ollen myös kesäiset Turun naapurustoviikot ovat tulossa päätökseensä. Ensimmäisenä Turusta ei välttämättä tule mieleen maaseutu, mutta sitäkin kaupungista löytyy! Viimeisellä naapurustoviikolla tutustumme maaseudun elämään Maaria-Paattisten suuralueella. Blogissa on mukana myös video, johon olemme keränneet asukkaiden kommentteja asuinpaikastaan.
29.7.2020 | Susanna

Pansio-Jyrkkälä - edullista ja luonnonläheistä lähiöelämää

Turun naapurustoviikot -tapahtumasarja on edennyt 8. osaan ja on aika tutustua Pansio-Jyrkkälän suuralueen naapurustoihin. Läntisessä Turussa sijaitseva alue pitää sisällään useita kerrostalolähiöitä, idyllisiä pientaloalueita, Turun telakan sekä luonnonrauhaa.
23.7.2020 | Susanna

Turku tutuksi naapurustoissa suunnistaen

Järjestimme kesäkuun 2020 alussa Turun naapurustosuunnistuksen. Tapahtuma täytti monta vaatimusta: vaihtelua tuttuihin maisemiin, kivoja palkintoja ja helposti toteutettavat turvavälit. Osallistujien kommenteista päätellen emme olleet ainoita, jotka viihtyivät. :)
21.7.2020 | Susanna

Turun Länsikeskus on sopuisa yhdistelmä uutta ja vanhaa

Turun naapurustoviikot -tapahtumasarja on edennyt jo 7. osaan eli Länsikeskuksen suuralueelle. Alue alkaa raiteiden pohjoispuolella sijaitsevasta perinteisestä Pohjolan kaupunginosasta ja yltää Raision rajalle Mälikkälän metsiin asti. Kurkataanpa tarkemmin, mitä suuralueella onkaan tarjolla.
10.7.2020 | Susanna

Runosmäki-Raunistula - liikunnan hurmaa ja koteja moneen makuun

Turun naapurustoviikot -tapahtumasarjassa esittelemme vuorollaan yhden Turun yhdeksästä suuralueesta. Osa 6. johdattaa meidät Turun keskustan pohjoispuolella sijaitsevaan Runosmäki-Raunistulaan, johon mahtuu niin puutalovaltaisia naapurustoja kuin lähiöelämää. Yhteistä naapurustoille ovat mainiot ulkoilu- ja liikuntamahdollisuudet.
6.7.2020 | Susanna

Nummi-Halinen - sekoitus opiskelijaelämää ja maaseutumaista tunnelmaa

Kesä 2020 on erinomaista aikaa tutustua Turun yhdeksään suuralueeseen ja niiden monipuolisiin naapurustoihin. Nyt esittelyvuorossa on Nummi-Halinen, joka viehättää maaseutumaisella tunnelmallaan. Ei ole sattumaa, että reilu 20 000 turkulaista on valinnut alueen kodikseen! Blogin lopusta löytyvältä videolta voit katsoa alueen asukkaiden ajatuksia asuinpaikastaan.
5.7.2020 | Susanna

Varissuo herättää tunteita - Mitä ajattelevat asukkaat?

Turun Varissuo eli tuttavallisemmin Vakke herättää tunteita. Usein negatiivisimmat kommentit ovat lähtöisin niiltä, jotka eivät aluetta tai sen asukkaita tunne. Eivät ole ehkä koskaan käyneetkään lähiössä. Sen sijaan Varissuon asukkaat tuntuvat olevan hyvinkin tyytyväisiä asuinpaikkaansa. Päätin sukeltaa tämän ristiriidan selvittämiseksi pintaa syvemmälle.
1.7.2020 | Susanna

Varissuo-Lauste - lähiöelämää luonnon lähellä

Turun naapurustoviikot -tapahtumasarja on edennyt neljänteen osaan ja on aika esitellä Varissuo-Lausteen suuralueen naapurustot. Turun kaakkoisosassa sijaitsevaan alueeseen kuuluu niin kansainvälisiä lähiöitä kuin rauhallisia pientaloalueita. Kurkataanpa tarkemmin miltä suuralueella näyttää ja mitä asukkaat siitä ajattelevat?
1.7.2020 | Susanna

Kesä naapurustossa 2020 -valokuvakisan ohjeet ja ehdot

Oi, mikä kesä! Mitä kaikkea valloittavaa löytyykään Turun seudun naapurustoista kesän ollessa parhaimmillaan? Valloittavaa vehreyttä, lintujen laulua, lasten leikkejä vai kesäisiä kerrostaloja? Nyt on aika tutkailla omaa naapurustoa linssin läpi ja osallistua Kesä naapurustossa 2020 -valokuvakisaan ajalla 1.7.-2.8.2020.
28.6.2020 | Ninna

Turun Luolavuoren luonnosta teatterimaailman saloihin

Luolavuori on ollut teatteriaktiivi Jounin koti jo neljän vuoden ajan. Hyvinkäältä Turkuun muuttaneelle Jounille tärkeää asuinalueessa on erityisesti se, ettei hänen tarvitse olla riippuvainen muusta kuin omista jaloistaan. Minne kaikkialle Jounin jalat ovat miestä vieneet?
22.6.2020 | Susanna

Skanssi-Uittamo - viilennystä kesän helteisiin

Kaipaatko viilennystä kesän helteisiin? Skanssi-Uittamon suuralueelta löytyy monipuolisia mahdollisuuksia kuumuuden helpottamiseksi. Toteutamme kesällä 2020 Turun naapurustoviikot, joiden aikana esittelemme viikottain yhden Turun suuralueista. Tällä viikolla esittelyvuorossa on Skanssi-Uittamo, joka onkin helteistä läkähtyneen kaupunkilaisen pelastus.
18.6.2020 | Susanna

Hirvensalo - Saariston tunnelmaa vain kivenheiton päässä Turun keskustasta

Hirvensalon valtteja ovat saariston luonto, merellisyys sekä rauhoittavat maalaismaisemat. Pyöräillen pääsee suoraan maaseudun tunnelmaan, kun kulkijaa ovat vastassa laajat peltoaukeat, kesätöihin päästetyt lehmät ja hevoset. Pitkäaikainen Hirvensalon asukas Hannu Heikkala ja uudisasukas Heljä Laakso-Heikkala kertovat, millaista on asua saariston syleilyssä.
16.6.2020 | Ninna

Kesän värikkäät talot ja kukkaset: Turun seutu kauneimmillaan

Tänä kesänä juhannustaiat eivät rajoittuneet vain kesän kukkasiin, vaan keräsimme kukkien lisäksi kokoelman kesäisen kauniita taloja Turusta ja Kaarinasta. Lukijat äänestivät suosikkiaan 7 kuvaparin joukosta. Tulos on nyt selvillä!
15.6.2020 | Susanna

Hirvensalo-Kakskerrassa eletään meren äärellä

Kesällä on aikaa inspiroitua lähiympäristöstä! Toteutamme kesällä 2020 Turun naapurustoviikot, eli esittelemme viikottain yhden Turun suuralueista ja siihen kuuluvat kiinnostavat naapurustot. Mikä muu alue sopisikaan juhannusviikolle paremmin kuin merellinen ja saaristoelämää henkivä Hirvensalo-Kakskerta?
13.6.2020 | Vieraskynä / Visiting author

Aurajoen rannat ja Tuomiokirkon kissan tassut

Oletko jo löytänyt keskiaikaisen kissan tassun painauman Turusta? Turkuun 9 vuotta sitten muuttanut vieraskynäilijämme Annukka löysi henkisen kotinsa historiallisesta Turusta ja iloa arkeen kaupunginosaseurojen toiminnasta.
11.6.2020 | Vieraskynä / Visiting author

HUB Turku – Yhteisöllinen työtila historiallisessa keskustassa

Kaipaatko ympärillesi työyhteisöä ja verkostoja? HUB Turku on Turun keskustassa toimiva yhteisötyöskentelytila ja kohtaamispaikka, jossa yrittäjät, freelancerit, opiskelijat, tutkijat, taiteilijat, tiimit ja yhteisöt voivat työskennellä ja verkostoitua.
31.5.2020 | Susanna

Keskustan suuralue voitti Turun paras alue -äänestyksen

Järjestimme toukokuussa äänestyksen Turun suuralueiden paremmuudesta. Turun keskustan suuralue vei voiton, joten aloitamme Turun naapurustoja esittelevän naapurustoviikot-kokonaisuuden keskustan naapurustoista. Katsotaanpa, mitä on luvassa naapurustoviikoilla ja miten äänestäjät perustelivat keskustan suuralueen paremmuutta.
8.5.2020 | Ninna

Mikä on Turun paras alue? Äänestä suosikkiasi!

Turun suuralueet kilpailevat nyt Turun parhaan alueen tittelistä. Aloitamme Turun naapurustoja esittelevän Naapurustoviikot-kokonaisuuden eniten ääniä saaneesta alueesta. Järjestämme lisäksi voittaneelle alueelle naapurustosuunnistuksen kesäkuun alussa. Siispä laitetaan alueet kisaamaan keskenään!
7.5.2020 | Vieraskynä / Visiting author

Millaista on olla vaihto-opiskelijana Turussa?

Ranskalainen vaihto-opiskelija Ambre kertoo kokemuksistaan vaihto-opiskelijana Turussa. Millaista on elää Ylioppilaskylässä? Entä mitä Turussa kannattaa vaihto-opiskelijan mielestä kokea?
26.4.2020 | Susanna

Kehu naapurustoasi! Uniikkien naapurustojen esiinmarssi

Mikä naapurustossasi on parasta? Miksi viihdyt juuri siellä? Kehu naapurustoasi ja auta meitä eli Know Your Hoodsia kertomaan naapurustosi parhaista puolista myös muille! Keräämme kehuja kevään 2020 aikana ja jaamme naapurustojen tarinoita eri puolilta Turun seutua loppukevään ja kesän aikana. Tule mukaan!
8.4.2020 | Susanna

Rakas Kaarina -valokuvakisan voittajat TOP 5

Rakas Kaarina -valokuvakilpailu piti kuvaajat ahkerina kevättalven 2020 aikana. Kilpailuun osallistui 163 upeaa valokuvaa kolmeen eri teemaan. Kilpailun finaalissa äänestettiin suosikkeja ja nyt on aika julkaista koko kilpailun voittajat. Kiitos kaikille kuvaajille ja äänestäjille!
5.4.2020 | Ninna

Kevään keltaiset talot: Se kaikista kaunein on löytynyt!

Auringon täyteisen kevään ja pääsiäisen kunniaksi keräsimme kuvagalleriastamme Kaarinan ja Turun keväisen keltaisia taloja. Mikä taloista viehättää sinua eniten, mikä taloista sai hymyilemään? Fiilistele kuvia, äänestä suosikkiasi ja osallistu arvontaan!
27.3.2020 | Susanna

Kaunis kevät 2020 -valokuvakisan ohjeet ja ehdot

Kevät tulee, mutta tällä kertaa hieman erilaisen tunnelman saattelemana. Liikkumista julkisilla paikoilla ja toisten ihmisten tapaamista on vältettävä. Hiljalleen heräilevä keväinen luonto tarjoaa kuitenkin iloa ja sen myötä onkin aika aloittaa Kaunis kevät 2020 -valokuvauskilpailu ajalla 27.3.-29.4.2020.
17.3.2020 | Susanna

Rakas Kaarina -valokuvakisan satoa

Kiitos kaikille kuvaajille osallistumisesta Rakas Kaarina -valokuvakisaan alkuvuodesta 2020! Nyt on aika äänestää omaa suosikkiasi 20 finalistin joukosta. Ihastu kuviin, äänestä suosikkiasi tämän blogin kommenttiosiossa ja osallistu arvontaan.
8.3.2020 | Susanna

Lämpöä ja lampaita Kaarinan Voivalassa - Jokainen naapurusto tarvitsee oman juhlakartanon emännän

Voivalan vaaleanpunaista juhlakartanoa emännöi Heli Virtanen miehensä Karin kanssa. Virtaset kutsuivat minut, uuden kaarinalaisen, viettämään kanssaan viikonloppua. Alueen upea luonto teki vaikutuksen, mutta erityisen paljon viikonlopun aikana ilahduttivat pariskunnan vieraanvaraisuus ja mietteet naapuruston hyvinvoinnin edistämisestä. Mikä saa ihmiset viihtymään ja miten lampaat liittyvät asiaan?
2.3.2020 | Susanna

Onko Kaarina paras paikka asua? Susanna muutti kaupunkiin testatakseen väitteen

Kaarina on n. 34 000 asukkaan merellinen kaupunki, jonka lupaus on, että se on paras paikka asua. Väite on kova, joten päätin muuttaa maaliskuun ajaksi Kaarinaan selvittääkseni pitääkö tämä paikkansa. Samalla testaan, miten hakukoneemme todella toimii. Katso videolta, mitkä kolme asiaa Kaarinassa menevät erityisen tarkkailun alle.
1.3.2020 | Ninna

Kupittaalla on kaikkea! Jopa naapurit, jotka huolehtivat lapsista isovanhempien tavoin

Turun Kupittaalla asuvan Swathin tarina rikkoo stereotypioita suomalaisesta yhteiskunnasta sekä siitä, miltä Kupittaalla asuminen saattaa näyttää tietämättömän silmissä. Kuinka Swathi löysi nykyisen kotinsa Kupittaalta? Mikä sai hänet perustamaan oman yrityksen? Entä mitä Swathi ajattelee suomalaisista naapureistaan?
28.2.2020 | Vieraskynä / Visiting author

Vaihto-opiskelijana Turussa - Luonnonrauhaa kaikkialla

Espanjalainen Noemi muutti Turkuun ja aloitti vaihto-opiskelijan elämän elokuussa 2019. Miten Noemin Erasmus-vaihto Turussa on sujunut ja mitä hän arvostaa omassa Luolavuoren naapurustossaan eniten? Entä mitä hän ajattelee meistä hiljaisista suomalaisista?
26.2.2020 | Vieraskynä / Visiting author

An American in Turku – kun kaikki on pientä ja lähellä

Vanessa on kansainvälinen opiskelija ja hän tuli Suomeen suorittamaan maisterin tutkintoa. Opiskelun lisäksi hän on työskennellyt Talent Turku -verkostossa, jonka tavoite on houkutella kansainvälisiä osaajia Turkuun - ja myös pitää heidät kaupungissa. Mutta viihtyykö Vanessa pienessä turkulaisessa asunnossaan, kun on tottunut katselemaan Yhdysvaltojen laakeita maaseutumaisemia?
20.2.2020 | Susanna

Innostaako virtuaalimaailma uuden harrastuksen pariin?

Voisiko virtuaalimaailmojen ja 5G:n avulla ehkäistä syrjäytymistä? – Tästä kysymyksestä sai alkunsa yhteinen kokeilumme Turun kaupungin ja Elisan kanssa. Otimme nuoret mukaan palvelumuotoiluun ja testasimme uudenlaisia tapoja innostaa nuoria harrastusten pariin. Oliko kokeilumme onnistunut?
7.2.2020 | Susanna

Tonttia etsimässä? Kaarinan kiinnostavimmat tontit haussa nyt

Tonttikauppa vilkastuu tässä vaiheessa vuotta ja kevätauringon ensimmäisten säteiden myötä julkaisimme Kaarinan kaupungin myytävänä olevat tontit Know Your Hoodsiin. Nyt voit tutustua samalla Kaarinan tontteihin ja naapurustoihin, joissa tulevat kodit sijaitsevat. Katsotaanpa mitä on tarjolla.
5.2.2020 | Susanna

Rakas Kaarina -valokuvakilpailun ohjeet ja ehdot

Nyt on aika valokuvata Kaarinan luontoa, kiinnostavia kulmia ja kaarinalaisten elämää! Rakas Kaarina -valokuvauskilpailu toteutetaan ajalla 5.2.-8.4.2020 Kaarina-lehden, Kaarinan kaupungin, Kaarinan Kehitys OY:n ja Know Your Hoods:n yhteistyönä.
5.2.2020 | Susanna

Kaarinan hoodit tutuiksi – Yrittäjä muuttaa kaupunkiin

Know Your Hoods on laajentunut Turun naapurin Kaarinan kiehtoviin naapurustoihin. Kaarina on tunnettu merellisestä ympäristöstä, historiallisista matkailukohteista ja erinomaisesta sijainnista. Mutta mitä muuta Kaarina tarjoaa asukkaille? Know Your Hoodsin kehityksestä vastaavana päätin mennä pintaa syvemmälle ja etsin sopivaa naapurustoa muuttaakseni maaliskuun ajaksi Kaarinaan.
1.2.2020 | Susanna

Katso upeat kuvat – valokuvakisan viikkovoittajat, osa 2

Rakas Turku -valokuvakisa oli menestys! Saimme syksyn 2019 aikana upeita kisakuvia ympäriä Turun seutua. Kuvien kohteena oli niin historiallisia kohteita, arjen kohtaamisia kuin hetkiä luonnossa. Tässä postauksessa julkaisemme toisen erän viikkovoittajien näyttäviä kuvia.
25.1.2020 | Susanna

Ihastu näihin kuviin – valokuvakisan viikkovoittajat, osa 1

Syksyn 2019 aikana järjestämämme Rakas Turku -valokuvakisa oli menestys! Saimme kilpailuun yli 400 kuvaa, joihin oli tallennettu Turkua ja alueen lähikuntia monesta eri kulmasta: historiaa, lähiöitä, tapahtumia, veden solinaa, metsän monivivahteisia värejä ja ihmisten ja eläinten iloa. Tässä postauksessa julkaisemme 9 ensimmäisen viikkovoittajan upeat kuvat.
15.1.2020 | Susanna

Rakas Turku -valokuvakisan voittajat TOP 3

Rakas Turku -valokuvauskilpailu oli käynnissä syksyn 2019 aikana ja kilpailuun ladattiin yli 400 valokuvaa, kiitos kaikille kuvaajille. Kilpailun finaalissa äänestettiin suosikkeja kolmessa eri kategoriassa: (1) luonnonympäristö, (2) rakennettu ympäristö ja (3) elämää naapurustoissa. Nyt on aika julkaista kilpailun voittajat!
1.1.2020 | Susanna

Rakas Turku -valokuvakisan finaali osa 3: ELÄMÄÄ NAAPURUSTOISSA

Kiitos kaikille kuvaajille osallistumisesta Rakas Turku -valokuvakisaan syksyn 2019 aikana! Nyt on aika äänestää omaa suosikkia finaalissa, jossa on kolme kategoriaa: (1) luonnonympäristö, (2) rakennettu ympäristö ja (3) elämää naapurustoissa. Ihastu kuviin, äänestä suosikkiasi tämän blogin kommenttiosiossa ja osallistu arvontaan.
1.1.2020 | Susanna

Rakas Turku -valokuvakisan finaali osa 2: RAKENNETTU YMPÄRISTÖ

Kiitos kaikille kuvaajille osallistumisesta Rakas Turku -valokuvakisaan syksyn 2019 aikana! Nyt on aika äänestää omaa suosikkia finaalissa, jossa on kolme kategoriaa: (1) luonnonympäristö, (2) rakennettu ympäristö ja (3) elämää naapurustoissa. Ihastu kuviin, äänestä suosikkiasi tämän blogin kommenttiosiossa ja osallistu arvontaan.
1.1.2020 | Susanna

Rakas Turku -valokuvakisan finaali osa 1: LUONNONYMPÄRISTÖ

Kiitos kaikille kuvaajille osallistumisesta Rakas Turku -valokuvakisaan syksyn 2019 aikana! Nyt on aika äänestää omaa suosikkia finaalissa, jossa on kolme kategoriaa: (1) luonnonympäristö, (2) rakennettu ympäristö ja (3) elämää naapurustoissa. Ihastu kuviin, äänestä suosikkiasi tämän blogin kommenttiosiossa ja osallistu arvontaan.
22.12.2019 | Susanna

Vinkkejä jouluun – Joulukalenterin luukut 16-24

Joulukalenterimme kaikki 24 luukkua on avautunut. Marraskuun synkkyys otti vähän koville toimistollamme ja Projektipäällikkömme Soile pyysi apua joulutunnelman luomiseksi. Saimme mahtavia ja tunnelmallisia kuvia ja vinkkejä, jotka jaoimme joulukalenterin muodossa. Tässä kirjoituksessa kurkkaamme luukkuihin 16-24 ja hiljennymme joulun viettoon.
15.12.2019 | Susanna

Vinkkejä jouluun – Joulukalenterin luukut 9-15

Joulukalenterimme on ylittänyt puolivälin ja sadesäästä huolimatta joulu lähestyy vauhdilla. Projektipäällikkömme Soile pyysi apua joulutunnelman luomiseksi, sillä marraskuun synkkyys oli ottamassa vallan. Jaamme jouluisia vinkkejä joulukalenterissa ja tässä kirjoituksessa katsomme luukkuihin 9-15.
10.12.2019 | Susanna

Rakas Turku -valokuvakisan upeimmat kuvat, osa 3

Suuret kiitokset kuvaajille ja äänestäjille osallistumisesta syksyn ja alkutalven 2019 aikana Rakas Turku -valokuvauskisaan! Kilpailu alkaa lähestyä loppuaan ja on aika julkaista kolmas kuvagalleria äänestykseen. Tällä kertaa nostamme esiin alkutalven kisaviikoilta 7 upeaa kuvaa perusteluiden kera. Ihastu kuviin, äänestä suosikkiasi tämän blogin kommenttiosiossa ja osallistu arvontaan.
8.12.2019 | Susanna

Vinkkejä jouluun – Joulukalenterin luukut 2-8

Projektipäällikkömme Soile oli marraskuun jälkeen melko apealla mielellä. Koska monet meistä tekevät jotain erityistä, jotta joulusta tulee joulu, Soile pyysi apua joulutunnelman luomiseksi. Jaamme jouluisia vinkkejä joulukalenterissa ja tässä kirjoituksessa kurkkaamme luukkuihin 2-8.
1.12.2019 | Susanna

Joulukalenterin 1. luukku – Meijun 7 askeleen ohjelma jouluun

Tiedättehän, kaikki meistä eivät ole joulun hengettäriä. Kuitenkin monet meistä tekevät jotain erityistä, jotta joulusta tulee joulu. Ja sitten meillä on Soile. Soile on yksi niistä, jotka joulun tullen löytävät peukalonsa keskeltä kämmentä ja jäävät tuijottamaan sitä hämmentyneenä. Tällä kertaa Soile halusi löytää sen tunnelman, jota jouluksi kutsutaan ja pyysi apua joulutunnelman luomiseksi.
22.11.2019 | Susanna

Turun asuinalueet marraskuussa – Katso ja kauhistu!

Marraskuu. Tuo epämääräinen välitila, jolloin syksyn värit ovat enää muisto vain ja jouluiseen tunnelmaan on vielä aikaa. Kuukausi, jolloin liian monet harmaan sävyt ottavat vallan. Päätimme kuvata marraskuun aikana Turun naapurustoja ja verrata niitä kesäkuviin. Onko keli todellakin niin synkkä ja kaiken valittamisen arvoinen?
9.11.2019 | Susanna

Turun Pohjola – historiallista ja uutta urbaania asumista sulassa sovussa

Opintojeni loppuvaiheessa muutin nopealla aikataululla ja päädyin Turun Pohjolaan, Aninkaistensillan kupeeseen. Ennen Pohjolaan muuttoa arkeni Turussa oli keskittynyt pääasiassa rautatien eteläpuolelle ja Aninkaistensilta oli toiminut hämmentävänä rajapyykkinä, lähestulkoon ajatuksella ’Point of No Return’. Pian huomasin ilokseni, että elämää on rautateiden pohjoispuolellakin.
29.10.2019 | Susanna

Rakas Turku -valokuvakisan upeimmat kuvat, osa 2

Suuret kiitokset kaikille kuvaajille ja äänestäjille tähänastisesta osallistumisesta Rakas Turku -valokuvakisaan! Tällä viikolla nostamme esiin syksyisten kisaviikkojen mielestämme kiinnostavimmat kuvat. Ihastu kuviin, äänestä suosikkiasi tämän blogin kommenttiosiossa ja voita.
25.10.2019 | Vieraskynä / Visiting author

Lähiömaisema uusin silmin

Valokuvaaminen on hieno harrastus, mutta siinä piilee vaaransa. Nimittäin kuvaamiseen voi jäädä koukkuun. Kiinnostavaa kuvattavaa löytyy mistä vaan – esimerkiksi tavallisesta kerrostalolähiöstä. Vieraskirjoittaja Päivi Leinonen on tarkkaillut lähiömaisemaa pitkään ja tekee parhaillaan aiheeseen liittyvää väitöskirjatutkimusta.
19.10.2019 | Ninna

Turun Jäkärlän vihreys viehättää ja tarjoaa kodin jokaiseen elämäntilanteeseen

Metsän tuoksu, vihreys, suuria pihoja, suuria taloja ja suuria koiria – siinä varsin havainnollinen ensivaikutelmani Jäkärlästä. Myös Jäkärlässä asuva Mia Lehtonen kuvaili Jäkärlää näin. Mian kertoessa lisää asuinalueestaan huomasin, että Jäkärlä on paljon muutakin. Olin nähnyt vasta pienen palan tästä luonnonläheisestä, edullisesta ja omaperäisestä asuinalueesta.
14.10.2019 | Susanna

Mitä muuttaja miettii? – Know Your Hoodsin tutkimuksessa muuttajat kertoivat toiveistaan ja tarpeistaan

Tiesitkö, että Know Your Hoods -palvelumme on kehitetty tutkimuksen pohjalta? Toteutimme syksyllä 2018 yhteistyökumppaniemme kanssa kattavan tutkimuksen Lounais-Suomeen työn perässä muuttaneille ja muuttoa harkitseville. Tutkimus lisäsi ymmärrystä muuttopäätökseen liittyvistä toiveista, tarpeista ja haasteista sekä toimi pohjana Know Your Hoodsin kehitykselle.
28.9.2019 | Vieraskynä / Visiting author

Takaisin luontoon – Kolme kiinnostavaa pyöräretkeä Turussa

Harvemmin viikonloppuisin ehtii lähtemään pidemmälle reissuun, joten kotinurkilta alkavat retkeilyreitit tarjoavat mukavan vaihtoehdon arjesta palautumiseen. Turun seudulla on erinomaisia pyöräilyreittejä, joista vieraskynäilijämme Titta esittelee kolme kiinnostavinta.
24.9.2019 | Susanna

Rakas Turku -valokuvakisan upeimmat kuvat, osa 1

Kiitos kaikille kuvaajille ja äänestäjille tähänastisesta osallistumisesta Rakas Turku -valokuvakisaan! Tällä viikolla nostamme esiin aiempien kisaviikkojen mielestämme upeimmat kuvat. Ihastu kuviin, lue perustelut valinnoille ja äänestä suosikkiasi tämän blogin kommenttiosiossa.
22.9.2019 | Ninna

Turun Ruohonpäässä ruoho on vihreää myös omalla pihalla

Tarinat usein katoavat talojen vaihtaessa omistajaa. Näin ei ole kuitenkaan käynyt Tuire ja Kari Mäentaan elämässä vaan tarina on säilynyt katkeamattomana jo muutaman sukupolven ajan. Ja nyt meillä on ainutlaatuinen mahdollisuus kurkistaa syvemmälle kuin vain sukunimeen postilaatikossa.
19.9.2019 | Katerina

Aikuiseksi Yo-kylässä

Aiemmin pohdin, miten ensimmäinen vuoteni itsenäisenä aikuisena meni Turun Halisissa. Tarina täynnä arkisia seikkailuja jatkuu Ylioppilaskylässä.
17.8.2019 | Ninna

Turbaani toi Turkuun urbaania sykettä – ilmainen kaupunkifestivaali levittäytyi myös lähiöihin

Vanha Suurtori täyttyi elokuisena viikonloppuna festaritunnelmaan kutsuvista lavoista, banderolleista, baaripöydistä sekä tietysti huikeista esiintyjistä. Tällä kertaa ei Turun urbaania olohuonetta oltu aidoin suljettu vaan alueelle oli kaikille ilmainen sisäänpääsy. Kyseessä oli Turbaani – Turun urbaani festivaali, joka viihdytti Turun ytimessä – ja tällä kertaa myös lähiöissä!
10.8.2019 | Vieraskynä / Visiting author

Portsan vanhojen talojen ja pihapiirien lumo ei kulu katsomalla

Kaltaiselleni vanhojen esineiden ja talojen arvostajalle Portsa on oikein hyvä paikka asua. Täällä on hyvä kaihota sellaisia aikoja, joita ei itse ole elänyt. Kadut taloineen ja kivijalkaliikkeineen (täältä löytyy sellaisiakin harvinaisuuksia) saa ajatukset lentämään jonnekin 1900-luvun puoliväliin.
19.7.2019 | Katerina

Experiences as a foreign student in Halinen, Turku

Miten kansainvälinen opiskelija kotoutui Turkuun ja luonnonläheiseen Halisiin? Kerron kokemuksistani Suomeen ja Turkuun muuttamisesta sekä pohdin, miltä tuntui aloittaa uusi, aikuinen elämä vieraassa maassa.
11.7.2019 | Susanna

Turun Itäinen keskusta on opiskelijan unelma

Miten parikymppinen tamperelainen päätyi Turkuun ja teki kaupungista itselleen kodin? Tulin 14 vuotta sitten Turkuun opiskelemaan ja kasvoin kaupungissa opettajaksi ja teknologia-alan yrittäjäksi. Tänä aikana neljä keskustan lähellä olevaa, vehreää ja perinteikästä asuinaluetta on tullut tutuksi. Tässä kirjoituksessa pohdin opiskeluaikaisen asuinalueeni eli Itäisen keskustan tunnelmaa.
10.7.2019 | Susanna

Know Your Hoods – asuinalueiden hakukone tuo kiehtovat asuinalueet esiin

Know Your Hoods on asuinalueiden hakukone, joka auttaa muuttajia etsimään itselleen parhaan paikan asua. Samalla palvelu innostaa kaupunkilaisia tutustumaan oman kotikaupunkinsa monipuolisiin asuinalueisiin ja niiden toinen toistaan mielenkiintoisempiin paikkoihin ja tarinoihin.