Lasten tammikuun tapahtumat valtaavat Euran!

Anna | 2.1.2023

Eura panostaa lapsiin! Tammikuu on alkanut ja niin myös Euran Lasten tammikuu -tapahtumasarja. Koko kuukauden ajan ympäri Euraa järjestetään ohjelmaa eri ikäisille lapsille aina kuvataiteista urheiluun, käsitöihin ja teatteriin. Ohjelma on suunnattu pääsääntöisesti lapsille, mutta myös vanhemmille järjestetään lasten digiarkea käsittelevä luento Euran kirjastolla.

Piirretty kuva, jossa kolme hymyilevää lasta seisovat ulkona lumisateessa ja kuvassa on teksti "Tammikuusa lapsille Eurassa"
Lasten tammikuun ohjelma on täynnä hauskaa tekemistä! © Euran kunta

Olemme poimineet muutamia Know Your Hoodsin suosikkitapahtumia Lasten tammikuun ohjelmistosta alle. Koko kattavan ohjelman löydät Euran kunnan sivuilta. Tapahtuma kestää koko tammikuun, mutta yksittäisten tapahtumien ajankohdat kannattaa tarkastaa tapahtumasivulta. Kokonaisuuden järjestävät Euran kunta ja Kulttuuripalvelut sekä monet aktiiviset yhdistykset ja muut toimijat. Voit jakaa tunnelmia Instagramissa tunnisteella #lastentammikuu.

Mitä kaikkea hauskaa Lasten tammikuu tuo Euraan? Mennään katsomaan!

Lasten tammikuu levittäytyy ympäri Euraa

Euran keskusta 

Maanantaina 16.1. klo 17 – 18.30 Perhekeskus Helmessä (Satakunnankatu 12, Eura) on nallesairaala auki. Kaikki nallet ja muut pehmoeläimet ovat tervetulleita MLL:n Euran paikallisyhdistyksen järjestämälle vastaanottokäynnille, jossa tarkastetaan nallen vointi ja ohjataan tarpeen vaatiessa jatkotoimenpiteisiin.

Lasten huoltajat voivat puolestaan suunnata tiistaina 17.1. klo 17 – 18.30 kuuntelemaan ”Puhelimen pomoksiko?” luentoa Euran pääkirjastolle. Tutkija Aino-Mari Tuuri kertoo digivanhempana digivanhemmille, mitä olisi hyvä tietää lasten puhelimen ja netin käytöstä.

Neljä lasta naamiaisasuissa
Lasten tammikuu levittäytyy ympäri Euran kuntaa. © Euran kunta

Hinnerjoki 

Taiteilija Merja Ahtola järjestää perjantaina 6.1. klo 10 – 15 loppiaispuuhaa työhuoneellaan (Hinnerjoen Kirkkotie 12). Lapset voivat kokeilla mm. kipsin valamista ja askarrella mobileja.

Museokissa Valo järjestää puolestaan satutuokion tunnelmallisessa Valon tuvassa Hinnerjoen museossa sunnuntaina 29.1. klo klo 16 – 17.30 (Luotteenperäntie 13). Hinnerjoella vieraillessa voi samalla tutustua kirkonkylän perinteikkääseen ja valtakunnallisesti merkittävään kulttuuriympäristöön!

Lasten paperista leikkaamia erilaisia koristeita ikkunassa
Valoa ikkunassa -tapahtuma tarjoaa iloa ympäri Euraa Lasten tammikuun aikana! © Euran kunta

Honkilahti 

13.1. alkaen Eurassa käynnistyy Valoa ikkunassa -tapahtuma. Ikkunoiden tarkoituksena on luoda valopilkahduksia tammikuun pimeisiin iltoihin sekä tarjota elämyksiä katselijoilleen. Valoikkunoita on nähtävissä ympäri Euraa, esimerkiksi Merja Ahtolan galleriassa, Panelian oppimiskeskuksella, Kauttuan ja Hinnerjoen nuokkareilla sekä Honkilahden kirjastolla. Jos Koskeljärven ja Pyhäjärven kainalossa sijaitseva Honkilahti on sinulle vielä uusi tuttavuus, voit lukea siitä lisää Know Your Hoodsin sivulta!

Kauttua 

Kauttualla Pyhäjärven kauniissa maisemissa kokoontuu 10.1. alkaen Nuoret nikkaroijat (7–12 v) -ryhmä. Ryhmässä tehdään puutöitä Satu Mäkisen johdolla. Kurssin järjestää Sataopisto. HUOM! Ilmoittautuminen viimeistään 5.1.!

Valaistussa ikkunassa paperista leikattuja lasten siluetteja eri asennoissa ja teksti "Kauttuan nuokkari"
© Euran kunta

Kiukainen 

Kiukaisten koulun vanhempainyhdistys Kipinä ry järjestää koko perheen talviriehan Kiukaisten koulun ympäristössä sunnuntaina 29.1. klo 13 – 15. Hauska rieha tarjoaa tekemistä kaikenikäisille! Kiukaisiin on helppo ajella hyvien kulkuyhteyksien ansiosta ja matkalla voi ihailla kauniita pikkukyliä.

Pieni lapsi istuu pulkassa
Kiukaisten talviriehassa on hauskaa tekemistä kaikenikäisille. © Tetyana Kovyrina / Pexels

Panelia 

Panelian viehättävässä kylässä on tarjolla jännää tekemistä lauantaina 28.1. klo 11 – 12, kun 7-12-vuotiaat pääsevät opettelemaan temppuja luistimilla Panelian jäähallille. Hauskaa ja jännää!

Näiden lisäksi lasten tammikuu tarjoaa paljon muutakin tekemistä, kuten teatteriesityksiä ja karkkikouluja. Kurkkaa koko ohjelma Euran sivuilta!

Sinua saattaa kiinnostaa myös seuraavat blogit:

-Anna & Know Your Hoods tiimi

P.S. Voit tutustua tarkemmin Euraan ja koko Lounais-Suomeen maksuttoman naapurustojen hakukoneemme avulla!

Keskustelu

Jätä kommentti

Kommentoithan keskusteluun asiallisesti ja rakentavasti. Poistamme epäasiallisen ja loukkaavan sisällön.

Uutiskirjeen tilaus

*) Pakollinen kenttä

Sähköpostiosoitetta käytetään käyttäjäkuvakkeen hakemiseen Gravatar palvelusta.

Kommentit

Ei vielä kommentteja. Jätä kommenttisi ja avaa keskustelu :)