HUB Turku – Yhteisöllinen työtila historiallisessa keskustassa

Vieraskynä / Visiting author | 11.6.2020

Kaipaatko ympärillesi työyhteisöä ja verkostoja? HUB Turku on Turun keskustassa toimiva yhteisötyöskentelytila ja kohtaamispaikka, jossa yrittäjät, freelancerit, opiskelijat, tutkijat, taiteilijat, tiimit ja yhteisöt voivat työskennellä ja verkostoitua.

HUBin tiloja käyttää päivisin joukko eritaustaisia ammattilaisia. Mukana on mm. IT-osaajia, valo-, ääni- ja videoammattilaisia, pari psykologia, koulutusta ja valmennusta tarjoavia yrittäjiä, konsultteja, projektityöntekijöitä ja taiteilijoita. Tämän takia HUB on moniammatillinen työyhteisö, jossa voi helposti tavata eri alojen osaajia. Tällä hetkellä yhteisön koko on noin 50 ihmistä.

HUB avasi minulle yhteyden samanhenkisten ihmisten kanssa, mikä loi mahtavien keskustelujen lisäksi myös uusia työmahdollisuuksia.” - Oscar Damén, Cognita Consulting

Yhteisötyötilan HUB Turun yhteinen tapahtumatila, jossa on ihmisiä kerääntynyt koolle kuuntelemaan esitystä.
Hubilla järjestetään erilaisia tapahtumia, joissa pääsee kohtaamaan ihmisiä ja innovoimaan uutta. © HUB

Hubin jäseninä on muutama tiimi, joissa työskentelee 2–5 ihmistä. Suurin osa jäsenistä on kuitenkin yksinyrittäjiä. Heistä monet ovat vaihtaneet kotitoimiston Hubin työpöytään ja ovat samalla saaneet itselleen kaipaamansa työyhteisön. Nämä yrittäjät eivät ole toistensa kollegoita mutta saavat toisistaan tukea ja myös ystäviä. Hubin suurin lisäarvo onkin yhteisöllisyys.

Vanha kohtaa uuden

HUB toimii osoitteessa Nunnankatu 4, Rettigin vanhan tupakkatehtaan tiloissa, aivan Vanhan Turun ytimessä. Sisäänkäynti on Luostarin välikadulta. Hubille tullessa siirtyy Turun vanhimmalta käytössä olevalta kadulta modernia työkulttuuria kehittävään yhteisöön. Hubin arvot ovat sekoitus välittömyyttä, yhteisöllisyyttä, vastuullisuutta ja innovatiivisuutta.

Yhteisötyötila HUB Turun sisäänkäynnistä Luostarin välikadulla, jossa on vanhoja ja värikkäitä kivitaloja.
Sisäänkäynti Hubille on Luostarin välikadun puolella, joka on ainutlaatuinen jäänne keskiajalta. © HUB

Yhteiskunnassa pitkäkestoinen työ on jäänyt vähemmälle, ja epäsäännölliset sekä uudenlaiset työnkuvat ja tavat työllistyä ovat lisääntyneet. HUB on turvallinen paikka aloittaa uusia työprojekteja tai avata oma yritystoiminta. Koko vuoden voimassa oleva “kymppikortti” eli kymmenen päivän jäsenyys tai kiinteä työpiste kuukaudeksi kerrallaan mahdollistaa joustavan työskentelyn.

Yhteisötyötilan HUB Turun vuokrattava työpiste, jossa työpöytä, tuoli, lamppu ja taustalla viherkasvi.
Yksi Hubin viihtyisistä työpisteistä. © HUB

Toiminnasta vastaa HUB Turku ry, joka on perustettu vuonna 2016. Hallituksen lisäksi päivittäisissä asioissa auttaa joukko vapaaehtoisia.

Kesän teema: Back to HUB

Kesän teemana on Back to HUB. Poikkeuksellinen kevät on ollut haastava, ja monelle myös muutoksen aikaa. Töiden, kodin asioiden, perheen ja vapaa-ajan sovittamisessa työrauha on saattanut kärsiä. Hub tarjoaa vaihtoehdon kotona työskentelylle. Tule katsomaan ja kokemaan tilat! Ota etukäteen yhteyttä, niin voidaan jutella tarkemmin, mitä teet ja miten voisimme auttaa sinua parhaiten. Tsekkaa eri jäsenpaketit ja yhteystiedot HUB Turun sivulta.

Yhteisötyötilan HUB Turun jäsenten käytössä on yhteisiä tiloja, muun muassa kuvassa oleva keittiö. Kuvassa kolme henkilö katsoo iloisena kameraan.
HUBin jäsenten käytössä on muun muassa yhteinen keittiö ja oleskelutilat. Parhaita paikkoja kohtaamisille. © HUB

Hubissa voi myös järjestää kokouksia, työpajoja ja erikokoisia tapahtumia. Näitä varten on käytössä kokoushuone Hans (max 8 henkeä) ja tapahtumatilat Salonki (max 20 henkeä) ja Ullakko (max 40 henkeä). Yleisen tilanteen salliessa tapahtumia aletaan järjestää taas elokuussa. Seuraa HUBin some-viestintää Facebookissa, LinkedInissä ja Instagramissa.

Yhteisötyötilan HUB Turun yhteinen oleskelutila. Kuvassa neljä tuolia pöydän ympärillä.
HUBin tunnelma on välitön, kotoisa ja viihtyisä. © HUB

Tarjoamme lisäksi mahdollisuuksia harjoittelijoille, eli jos olet kiinnostunut harjoittelupaikasta tai työkokeilusta, ota rohkeasti yhteyttä. Otamme mielellään vastaan uusia tekijöitä, jotka haluavat kehittää itseään ja samalla tukea toimintaamme.

#hubhug,

Juhani
Hubin puheenjohtaja | juhani[at]hubturku.com

#hubturku #backtowork #backtohub

P.S. HUB Turku sijaitsee Turun eteläisessä keskustassa, eli täl pual jokke. Voit tutustua alueeseen paremmin eteläisen keskustan naapurustosivulla.

Keskustelu

Jätä kommentti

Kommentoithan keskusteluun asiallisesti ja rakentavasti. Poistamme epäasiallisen ja loukkaavan sisällön.

Uutiskirjeen tilaus

*) Pakollinen kenttä

Sähköpostiosoitetta käytetään käyttäjäkuvakkeen hakemiseen Gravatar palvelusta.

Kommentit

Ei vielä kommentteja. Jätä kommenttisi ja avaa keskustelu :)