Jouluhaaste 2021 kutsui valloittavalle matkalle Lounais-Suomen jouluun

Anna | 6.11.2021

Lounais-Suomi syttyy loistoonsa joulun aikaan ja seutu on täynnä tapahtumia, joiden avulla virittäytyä alkavaan juhlakauteen. Lähdetkö hassuttelemaan Joulupukkijuoksuun, yllättymään upeista jouluvaloista vai nauttimaan kuumaa juomaa merenrantakaupunkiin? Jouluhaaste kutsuu tutustumaan jouluisiin lähiseutuihin ja Joulupukki palkitsee ahkeria osallistujia haasteen päätteeksi. Katsotaanpa, mitä on luvassa!

10+1 parasta joulukohdetta ja uskomattomia palkintoja!

Karttaesitys, jossa näkee jouluhaasteen rastien sijainnit.
Jouluhaasteen kohteet levittäytyvät mielenkiintoisiin kaupunkeihin ympäri Lounais-Suomea!

Jouluhaasteen pukinsäkistä löytyy yllätyksiä

Lyhty ja joulukuusi kadulla.
© Jyri Aerikkala

EDIT 12.1.2022: Jouluhaasteen palkinnot on nyt arvottu ja voittajien nimimerkit löytyvät palkintojen perästä. Olemme olleet voittajiin yhteydessä sähköpostitse. Kurkkaathan, ettei viesti ole päätynyt roskapostiin! Onnea voittajille ja kiitos kaikille suunnistaneille! :)

 • Pääpalkinto: Vähintään 3 kohteessa vierailleiden kesken arvotaan 2 hengen majoituspaketti aamiaisineen tunnelmalliselle Kavalton tilalle Kaarinaan. – Piritta H.

Rastikohtaiset palkinnot

Seuraavat palkinnot arvotaan niiden kesken, jotka käyvät mainituissa kohteissa:

 • Aura: Lounaslahjakortti omavalintaiseen ravintolaan – Toni
 • Eura: Alvar Aalto -tuotepaketti – Kalle P.
 • Huittinen: Wanhan WPK:n lounaslahjakortti – Katja
  • Ilonan Maalaispuodin herkkupaketti – Nina R.
 • Kaarina: Kaarinan tuotepaketti – Marjo N.
 • Naantali: Luonkos-tuotepaketti – Tampereen tonttu
 • Raisio: 2 kappaletta Raision tuotekasseja – Marja H. ja Eero
 • Säkylä: Säkylän tuotepaketti – Rinnamari
 • Turku: Lounaslahjakortti omavalintaiseen turkulaiseen ravintolaan – LouHela
 • Uusikaupunki: 2 tuotepakettia – Saila S., Lea ja Saga

Kavalton tila on viihtyisä majoitus- ja juhlapaikka idyllisessä ympäristössä Piikkiön luonnonrauhassa. Tilalla voi nauttia niin savusaunan löylyistä, idyllisistä järvimaisemista kuin huimapäisistä seikkailuistakin. Psst. Kavalton tilan perinteiset Joulumarkkinat järjestetään lauantaina 18.12.2021 klo 11-15!

Kavalton tilan joulutunnelmaa, jossa etualalla kynttilöitä ja taustalla joulukuusi
© Kavalton tila

Lähdetään matkaan!

Esittelemme seuraavaksi kaikki 10 + 1 kohdetta, kurkkaa mitä missäkin paikkakunnalla tapahtuu ja merkkaa kalenteriisi tärkeät päivämäärät, jotta saat kaiken irti joulun tunnelmasta.

Oletko valmis vuoden jouluisimpaan haasteeseen?

1. Kauttuan Ruukinpuiston joulu

 • Aika: Perjantaina 12.11.2021 klo 12-19, lauantait 13.11.-18.12. klo 12-16 ja 21.-22.12. klo 16-19
 • Sijainti: Kauttuan Ruukinpuisto (Varkaudenmäentie 1, Eura)
 • Mitä: Euran ja Kauttuan Joulunavaus ja Tallinmäen joulutori, joka jatkuu jokaisena lauantaina ennen joulua. Lisäksi Tuomaanmarkkinat 21.-22.12.
 • Lisätietoa: Kauttuan Ruukinpuiston FB-sivut & Euran tapahtumakalenterissa muitakin jouluisia tapahtumia.
Kauttuan Ruukinpuiston punaisia taloja lumipeitteessä.
© Euran kunta

Joulutunnelman löydät tänä vuonna takuuvarmasti Kauttuan perinteikkäästä Ruukinpuistosta. Ruukinpuiston joulumaa ja Tallinmäen joulutori avataan 12.11., jolloin Ruukinpuiston viehättävät rakennukset täyttyvät käsityöläisten tuotteista sekä paikalliset puodit ja myymälät notkuvat lahjaideoita. Joulunavauksessa sytytetään myös Ruukinpuiston joulukuusen valot ja kuoroesitykset sekä partiolaisten soihtukulkue viimeistelevät joulutunnelman. 

Joulutorin ja myymälöiden kiertämisen välissä Ruukinpuistosta löytyy viehättäviä vaihtoehtoja kahvitauolle ja lounastamiseen. Kauempaa matkaaville löytyy myös monia tunnelmallisia majoituskohteita. Kulttuurimiljöö tarjoaa paljon muutakin nähtävää. Esimerkiksi Alvar Aallon suunnittelemassa Terassitalossa pääsee vierailemaan näyttelytilan ollessa auki. Kannattaa kurkata alueen palveluiden aukioloajat ennen lähtöä, sillä talvikaudella aukioloajat ovat rajoitetut.

Avajaisten jälkeen joulumaa ja -tori ovat auki aina lauantaisin Tuomaanmarkkinoihin 21.-22.12. saakka, ja joka lauantai Ruukinpuiston valtaa eri teema. Jouluhaasteen rastilla voi kuitenkin vierailla minä päivänä tahansa haasteen ajan.

Kaikkien Euran rastilla käyneiden kesken arvotaan Alvar Aalto tuotepalkinto.

2. Säkylän Joulupukkijuoksu 

 • Aika: Lauantaina 27.11.2021 klo 10-13 (juoksun startti klo 12) 
 • Sijainti: Taphatuman startti Säkylän torilla, kohteen rastilappu Säkylän kunnanvirastolla (Rantatie 268, Säkylä)
 • Mitä: Kaikille avoin Joulupukkijuoksu ja yrittäjien joulutori avaavat Säkylän joulukauden 
 • Lisätietoa: Joulupukkijuoksun FB-sivut
Ihmisiä juosten ja potkulaudoilla pukeutuneena tontuiksi, muoreiksi tai joulupukeiksi.
© Säkylän kunta

Tämä joulukauden hauska ja iloinen tapahtuma naurattaa kaikenikäisiä! Idea on yksinkertainen: pukeudu tontuksi, muoriksi tai joulupukiksi ja starttaa muiden joulumielisten kanssa kilometrin mittaiselle juoksulle Säkylän keskustassa. Urheiluhumun lisäksi paikan päällä voi nauttia jouluisesta Säkylästä ja ihastua yrittäjien joulutorin tuotteisiin.

Säkylän yhteisöllinen tapahtuma hurmaa leikkimielisyydellään ja takaa iloisen joulumielen jokaiselle. Jos ei kuitenkaan pääse paikalle juoksun aikaan, ei hätää! Säkylän joulutunnelmasta voi käydä nauttimassa vierailemalla kohteessa milloin vain Jouluhaasteen aikana. 

Kaikkien rastilla käyneiden kesken arvotaan Säkylän tuotepaketti.

3. Huittisten Wanhan WPK:n ja Rautasillan jouluvalaistus 

 • Aika: Valojen sytytys sunnuntaina 28.11.2021
 • Sijainti: Wanha WPK ja Rautasilta (Koskitie 1)
 • Mitä: Wanha WPK:n talo ja Rautasilta saavat näyttävän jouluvalaistuksen, tarjolla maittavaa ruokaa ja maalaispuodin lahjatavaroita  
 • Lisätietoa: Ravintola Wanha WPK | Facebook tai Wanha WPK - Etusivu
Wanha WPK:n talo jouluvalaistuna.
© Wanha WPK

Jouluvaloja on kaikkialla, mutta ei ihan sellaisia kuin Huittisisissa! Huittisten Wanhan WPK:n talon ja Rautasillan komea jouluvalaistus sytytetään 28.11. Tonttujen kuiskutteluiden perusteella WPK:n ja sillan jouluasu tulee tänä vuonna olemaan jopa viime vuotta näyttävämpi, sillä valaistusta on entisestään lisätty! Katso video viime vuoden Wanhan WPK:n jouluvalojen sytytyshetkestä.

Wanhalla VPK:lla on pitkä ja vaiheikas historia: se on palvellut aikaisemmin kunnantalona, kiertokouluna ja jopa elokuvateatterina! Nyt paikan päälle houkuttelevat WPK:n tiloissa toimiva ravintola, paikallisia herkkuja ja käsitöitä myyvä Ilonan maalaispuoti sekä Kahvikammarin itseleivotut munkit. Joulutunnelmaan pääset siemailemalla Wanhan WPK:n omenaista jouluglögiä. Samalla vaikuttava jouluvalaistus taas virkistää mieltä kaamoksen keskellä. 

Wanhan WPK:n ja viereisen Rautasillan näyttävät valaistukset toimivat jouluisena porttina Huittisiin. Tunnelmalliset jouluvalot jatkuvat läpi Huittisten keskustan, jossa voi maistella huittislaisia jouluherkkuja sekä tehdä yllättäviä jouluostoksia paikallisista myymälöistä. Mikäli et pääse paikalle valojen sytytykseen, voit käydä Huittisissa ihastelemassa valoja lahjahankintojen lomassa milloin vain 22.12. mennessä.

Kaikkien Huittisten rastilla vierailleiden kesken arvotaan Wanhan WPK:n lounaslahjakortti sekä Ilonan maalaispuodin herkkupaketti.

4. Uudenkaupungin Joulunavaus 

 • Aika: Sunnuntaina 28.11.2021 klo 11-16:30 
 • Sijainti: Kauppatori ja Rauhanpuisto (Alinenkatu 32) sekä keskustan putiikit ja ravintolat
 • Mitä: Kaupungin virallinen Joulunavaus; Wanhanajan markkinat, jouluvalojen sytytys, jouluista ohjelmaa sekä lahja- ja herkkuideoita juhlakauteen
 • Lisätietoa: Uudenkaupungin sivuilta
Uudenkaupungin kirkon ympäristö valaistuna.
© Päivi / Uusikaupunki

Perinteinen Uudenkaupungin Joulunavaus tarjoaa tekemistä koko perheelle. Wanhanajan markkinoilta vierailijat voivat ostaa herkkuja ja joululahjoja, ja tasatunnein järjestettävät ohjelmanumerot torilavalla viihdyttävät kaikenikäisiä. Joulunavaus huipentuu kaupungin jouluvalojen syttymiseen. Vierailijan kannattaa ottaa kaikki irti joulun tunnelmasta tutustumalla kaupungin viehättävään puutalomiljööseen ja kauniiseen kaupunginlahden rantaan. Kaupungista löytyy lukuisia laadukkaita ravintoloita ja kahviloita, jotka tarjoilevat kuumaa joulujuomaa “kuumotusta”. 

Joulunavauksen lisäksi kannattaa vierailla myös persoonallissa putiikeissa. Niistä löytää esimerkiksi antiikkiaarteita, sisustus- ja lahjatavaroita sekä käsityötuotteita ja designia. Kaupungissa vieraillessa ei myöskään kannata jättää väliin paikallista herkkua, maankuulua marenkia! Tunnelman viedessä mennessään, kotiin ei tarvitse palata heti. Kaupungissa on monia majoitusvaihtoehtoja vaikkapa koko viikonlopun vierailua varten.

Ei hätää, vaikka et ehtisi joulunavaukseen! Vanhankaupungin menneen ajan tunnelmaa huokuvat kadut, persoonalliset putiikit ja lämminhenkiset kahvilat luovat joulumieltä koko joulunalusajan. Muista siis kirjata itsesi rastille, jos vierailet Ukissa haasteen aikana. Tällöin osallistut joulupukin lahja-arvontaan. 

Kaikkien Uudenkaupungin rastilla vierailleiden kesken arvotaan kaksi houkuttelevaa tuotepakettia.

5. Auran valoisa joulu 

 • Aika: Joulunavaus perjantaina 26.11. klo 18, jouluiset ikkunat 22.12. asti
 • Sijainti: Auraamo (Turuntie 1, Aura) ja auralaiset liikkeet
 • Mitä: Joulunavaus Aurassa + Äänestä kaunein jouluikkuna
 • Lisätietoa: Auran kunnan sivuilta
© hoods.fi

Marraskuun loppupuolella kannattaa suunnata perjantai-illaksi Auran joulunavaukseen, joka tarjoaa kekseliään ja hauskan valonpilkahduksen pimeyden keskelle – joulunavaus huipentuu jouluajeluun, jossa valoin koristellut ajoneuvot traktoreista kuorma-autoihin matkaavat kulkueena tapahtumapaikan ohi! Ennen illan huipentumaa Auran uusi kunnanjohtaja avaa joulukauden ja Auran joulukuusen valot sekä kunnan uudistetut jouluvalot sytytetään klo 18. Tiedossa on ilon ja valon täyttämä ilta.

Joulunavauksesta alkaen Aurassa voi ihastella myös jouluisia ikkunoita, joita yrittäjät ovat somistaneet joulukautta varten. Aurassa on monia erikoisliikkeitä, joissa voi piipahtaa jouluostoksilla. Omaa suosikki-ikkunaansa voi äänestää ajalla 26.11.–22.12. ja ohjeet osallistumiseen julkaistaan joulunavaukseen mennessä. Kun siis suuntaat Auraan lahjaostoksille, kannattaa samalla äänestää parasta ikkunaa sekä kirjata itsensä mukaan Jouluhaasteeseen. 

Kaikkien Aurassa käyneiden kesken arvotaan lounaslahjakortti omavalintaiseen auralaiseen ravintolaan!

6. Naantalin Joulumarkkinat 

 • Aika: 10.-12.12.2021
 • Sijainti: Naantalin Kypylän edustalla (Matkailijantie 2)
 • Mitä: Naantalin Joulumarkkinat
 • Lisätietoa: Visit Naantalin sivuilta
Joulukuusi Naantalissa lumen keskellä.
© Naantalin kaupunki

Naantalista löytyy aitoa joulun taikaa! Naantaliin kannattaa suunnata erityisesti joulumarkkinoiden aikaan, jolloin Naantalin kylpylän edusta täyttyy toinen toistaan mielenkiintoisemmista kojuista ja mahdollisista lahja-aarteista. Markkinapäivän ohjelma takaa, että juhlahumussa viihtyvät niin lapset kuin aikuisetkin.

Kannattaa käydä myös ihailemassa Naantalin Vanhankaupungin joulun tunnelmaa ja jouluvaloja. Pienet kivijalkaliikkeet takaavat erityiset lahjalöydöt rakkaille, vaikka ei olisi joulumarkkinoille ehtinytkään. Myös Naantalin tunnelmallisessa rannassa on talvisin muutama ravintola auki ja kävely Muumimaailmaan on maaginen kokemus, vaikka muumit talviunilla ovatkin.

Muista käydä äänestämässä kaupungin komein joulukuusi Naantalin Kylpylän yläaulassa! Vai kiinnostaisiko kenties hemmotteleva kylpyläpäivä joulun alla? 

Vaikket ehtisikään joulumarkkinoille, on siis Naantalissa paljon koettavaa koko joulun ajan ja jouluhaasteen rastilla voi vierailla 22.12. saakka. Kaikkien Naantalissa käyneiden kesken arvotaan Luonkos-tuotepaketti.

7. Friisilän verstaiden joulu

 • Aika: Taitokeskus ma-to 10–17, Jouluhaasteen rasti 12.11.–22.12.2021
 • Sijainti: Friisilän verstaat (Friisilänpolku, Raisio)
 • Mitä: Joulutunnelmaa ja käsitöitä historiallisessa miljöössä  
 • Lisätietoa: Raision kaupungin sivuilta
Friisilän verstaiden jouluikkuna.
© Raision kaupunki

Friisilän verstas on historiallinen miljöö, jonka punainen tupa ja tallirakennus huokuvat vanhan ajan joulutunnelmaa. Verstailla on pitkä historia, mutta 90-luvulla tiloissa aloitti toimintansa luontokoulu Lumikko sekä käsityökeskus, joka pyrkii siirtämään kädentaitoja tuleville sukupolville. Paikan päällä järjestetään kursseja ja opetetaan esimerkiksi matonkudontaa. Siksi idyllinen paikka sopii hyvin vierailukohteeksi kaikille, jotka haluavat laskeutua rauhalliseen joulunodotukseen perinteikkäässä ympäristössä. 

Friisilässä vierailu saattaa inspiroida palaamaan laatikkoon jääneen käsityön pariin, mutta löytyy verstailta pieni käsityömyymäläkin. Voit myös ilahduttaa lähimmäistä antamalla joululahjaksi yhteistä aikaa käsityökurssin parissa. Jouluhaasteen rasti on löydettävissä verstailla koko 12.11.–22.12.2021 välisen ajan, joten voit vierailla idyllisessä miljöössä useamminkin kerran. 

Kaikkien rastilla vierailleiden kesken arvotaan Raision tuotekassi.

8. Joulu saapuu Raisioon -joulunavaus

 • Aika: torstai 9.12.2021 klo 15.00–20.00 
 • Sijainti: Tasalanaukio (Tasalanaukio, Raisio)
 • Mitä: Jouluista ohjelmaa, lahjaideoita ja tunnelmaa Tasalan torilla
 • Linkki: Joulu saapuu Raisioon FB-tapahtuma
Joulupukki kohtaa pienen tytön ja äidin.
© Raision kaupunki

Joulu saapuu Raisioon viimeistään torstaina 9.12., kun tori täyttyy jouluisista tuotteista, herkuista ja ilahduttavista ohjelmanumeroista. Joulunavaus järjestetään aivan Raision keskustassa, Tasalanaukiolla, jonne on helppo matkustaa kauempaakin myös julkisilla eli Fölin kyyditsemänä. Vierailemalla tapahtumassa vältät viime hetken lahjapaniikin, sillä joulutorin kojuista löytyy mitä ihanimpia joululahjoja lähimmäisille jaettavaksi. Jos pukinkontissa on vielä tilaa, voi kotimatkalla poiketa vielä torin ja keskustan monissa ihanissa putiikeissa tai vaikkapa kauppakeskus Myllyssä ostoksilla. 

Tapahtuma on oivallinen tilaisuus pysähtyä ja laskeutua rauhallisin mielin joulunodotukseen. Jos kelit suosivat, voi reipasta ulkoilua jatkaa vaikkapa lähistöllä sijaitsevassa Keskuspuistossa, jonka varrella olevissa taloissa alkaa vähitellen jouluvalot syttyä juhlakauden kunniaksi. Vaikka varsinainen joulunavaus kestääkin vain päivän, voi Raision joulutunnelmasta käydä nauttimassa koska vain, sillä jouluhaasteen rasti on löydettävissä ajalla 12.11.–22.12.2021! Mitä kaikkea kiinnostavaa Raision joulussa onkaan? Huhu kertoo, että jouluisia ikkunoitakin ilmestyy kaupunkiin joulunavaukseen mennessä.

Kaikkien Raision rasteilla vierailleiden kesken arvotaan Raision tuotekassit.

9. Kaarinan joulutori

 • Aika: Perjantaina 10.12. klo 16–20 ja lauantaina 11.12. klo 11–15
 • Sijainti: Kaarina-talo ja sen edusta (Lautakunnankatu 1, Kaarina)
 • Mitä: Tunnelmallinen joulutori Kaarinan keskustassa
 • Lisätietoa: Kaarinan joulutori FB-tapahtuma
Joulukuusi ja Kaarina-talo.
© hoods.fi

Jos kaipaat lämminhenkistä joulun tunnelmaa, suuntaa Kaarinan sydämeen 10.-11.12.2021. Joulutori on perinteinen tapahtuma, jossa saa fiilistellä aitoa joulun tunnelmaa ja löytää rakkaimmille unohtumattomia lahjoja ja herkkuja joulupöytään. Saattaa myös käydä niin, että ihastuttavien käsityöläisten kojuista löytää omaksi iloksi joululahjan (muista, että on täysin ok ostaa lahja myös itselleen!).

Kaarinan joulutori toimii samalla Kaarinan joulunavauksena, jolloin torilla on tarjolla markkinahumun lisäksi muutakin mielenkiintoista ohjelmaa. Perheen pienimmät pääsevät tapaamaan itse joulupukkia ja musiikkiesitykset ja kaarinalaiset herkut kruunaavat tunnelman. Tällä joulutorilla ei tarvitse jännittää mahdollista huonoa säätä, sillä suurin osa myyntipöydistä sijoitetaan sisätiloihin, ja myös ulkona kaikki jouluiset kojut ovat katoksen alla.

Vaikka et ehtisi joulutorille, voit käydä jouluhaasteen rastilla aina 22.12. saakka. Tällöin tarjoutuu erinomainen mahdollisuus käydä ihailemassa Kaarina-talon vaihtuvia näyttelyitä sekä ulkona koreilevaa joulukuusta.

Kaikkien rastilla käyneiden kesken arvotaan kaarinalainen tuotepaketti.

10. Turun Valon polku – valotaidetta kaupungin täydeltä

 • Aika: 3.12.2021-22.1.2022
 • Sijainti: Turun ydinkeskusta ja Vanhakaupunki (Rasti: Piispankatu 7-9, Turku)
 • Mitä: Valotapahtuma 3.-6.12., jonka aikana voi kiertää 14 erilaista valotaideteosta. Osa teoksista on nähtävissä pidemmän aikaa kausivalaistuksen rinnalla 22.1.2022 asti.
 • Lisätietoa: Turun kaupungin sivuilta  
Brahenpuiston jouluvalaistukset.
© hoods.fi

Valotaideteokset syttyvät Turussa juuri sopivasti joulukauden alkaessa keskellä pimeintä vuodenaikaa. Turun kaupunki toteuttaa Valon polku -nimisen valotaiteen kokonaisuuden, joka johdattaa kulkijat Turun ydinkeskustaan ja Vanhaankaupunkiin ihailemaan toinen toistaan unohtumattomampia teoksia. Valon polku on saanut innoituksensa Turusta itsestään: sen tarinoista, kulttuurista ja kaupunkikuvasta. Näin valovoimaista tapahtumaa ei ole Turussa ennen koettu!

Valon polku alkaa näyttävästi 3.-6.12.2021, jolloin esillä on jopa 14 erilaista valoteosta. Viikonloppu kannattaa laittaa muistiin kalenteriin, sillä luvassa on myös erityistä ohjelmaa: tulitaidetta, sirkusta, nukketeatteria ja valosuunnistusta. 

Valon polun voi halutessaan reippailla päivässä keräten suosituksen mukaiset 10 000 askelta tai jakaa teokset ja oheisohjelma koko viikonlopun ajalle. Osa Valon polun -teoksista jää kirkastamaan Turun katuja koko joulun ajaksi, peräti tammikuulle saakka. Jouluhaasteen rastilla on kuitenkin syytä vierailla 22.12. mennessä! 

Tämä maksuton ja esteetön tapahtuma hurmaa varmasti ulkopaikkakuntalaisen, mutta yllättää myös paljasjalkaisen turkulaisen, kun kaupunki syttyy aivan uudenlaiseen loistoon.

Kaikkien rastilla käyneiden kesken arvotaan lounaslahjakortti omavalintaiseen ravintolaan.

BONUS: Valosuunnistus – Sytytä Turun valot loistoonsa!

 • Aika: 3.12.2021-9.1.2022
 • Sijainti: Porthaninpuisto (Uudenmaankatu 1, Turku)
 • Mitä: 2 kilometrin mittainen rastikierros, jonka päätteeksi pääsee sytyttämään valon Matka Turun historiaan -valoteokseen.
 • Linkki: valosuunnistus.hoods.fi
Vanhan suurtorin valot ja joulukuusi hohtaa pimeässä.
© hoods.fi

Mikä olisi jännittävämpää joulun alla kuin valotaideteokset? Tietysti se, että pääsee läpi aikakausien kulkevalle seikkailulle, jonka päätteeksi saa itse sytyttää uuden valon valotaideteokseen! 

Me, Know Your Hoodsin tiimi, järjestämme osana Turun Valonpolkua Valosuunnistuksen. Osallistuessasi suunnistukseen, osallistut automaattisesti myös Jouluhaasteeseen, eli tässä kohteessa ei ole erillistä Jouluhaasteen lappua. :) Kurkkaa tarkemmat ohjeet ja mistä on kyse tapahtumasivultamme.

Suunnistuksen viimeisellä rastilla oleva valoteos muuttuu viikoittain keskittyen eri aikakausien keskeisimpiin piirteisiin ja johdattaa katsojat lopulta tulevaisuuden Turkuun. Mihin aikakauteen sinä jätät jälkesi?

Valosuunnistuksen suorittaneet osallistuvat vielä erillisten palkintojen arvontaan!

Mikä joulun tapahtumista oli suosikkisi?

Mikä oli suosikkisi Jouluhaasteen tapahtumista? Jaa kommenttiosiossa kokemuksia kohteista tai jaa lisää vinkkejä Lounais-Suomen joulun fiilistelyyn.

Mukavaa joulun aikaa, nautitaan juhlakaudesta!

Näillä ohjeilla osallistuttiin

Jouluhaasteen voi suorittaa ajalla 12.11.- 22.12.2021. Toimi näin:

 1. Tutustu kohteisiin ja etsi kartalta 10 + 1 rastia Lounais-Suomen alueelta (ikonissa on joulukuusi).
 2. Lähde paikan päälle nauttimaan joulun tunnelmasta. Voit käydä vain yhdessä kohteessa tai innostua vierailemaan kaikkialla.
 3. Etsi kohteista rastilappu ja kirjaa itsesi käyneeksi paikan päällä QR-koodin tai linkin kautta.
 4. Osallistu palkintojen arvontaan. Kaikkien kohteissa vierailleiden osallistujen kesken arvotaan kivoja palkintoja. Jos käyt vähintään 3 paikassa, osallistut pääpalkinnon arvontaan!

Huom! Alle olevissa kohteiden esittelyissä on kerrottu erityisistä joulun ajan tapahtumista, eli ota päivämäärät itsellesi muistiin!

Jouluhaasteen järjestävät naapurustopalvelu Know Your Hoods yhteistyössä haasteessa mukana olevien kuntien kanssa.

-Anna & Ninna, Know Your Hoodsin tiimi ja yhteistyökumppanimme

Keskustelu

Jätä kommentti

Kommentoithan keskusteluun asiallisesti ja rakentavasti. Poistamme epäasiallisen ja loukkaavan sisällön.

Uutiskirjeen tilaus

*) Pakollinen kenttä

Sähköpostiosoitetta käytetään käyttäjäkuvakkeen hakemiseen Gravatar palvelusta.

Kommentit

Raija Lehtorinne

Tervetuloa Rauman joulukaupunkiin kokemaan pitsikaupungin joulu. Lisätietoja osoitteesta rauma.fi/joulu.

8.11.2021 19:25Vastaa
3 0
Susanna | hoods.fi

Kiitos vinkistä Raija! Toivottavasti joulutunnelman kuorruttaa puhdas ensilumi. ❄️

8.11.2021 22:14
2 0
Marjaana

Naantalin joulumarkkinat.

15.11.2021 14:26Vastaa
1 0
Ninna | hoods.fi

Naantalin joulumarkkinat on kyllä yksi kaikkein tunnelmallisimmista joulutapahtumista! 🥰Onneksi tänä vuonna ne päästään järjestämään.

22.11.2021 16:28
0 0
Smirre

Turun valon polku. Huikean hienoa valotaidetta. Tämän tyylistä ehdottomasti lisää.

9.12.2021 12:05Vastaa
0 0