Jouluhaaste 2022 - Löydä joulun inspiroivat tapahtumat

Anna | 16.11.2022

Know Your Hoodsin ja Lounais-Suomen kuntien Jouluhaaste on jälleen käynnistynyt! Inspiroidu juhlakauden tunnelmallisista ja maksuttomista tapahtumista ja vieraile niistä yhdessä tai useammassa. Jos haluat osallistua joulupukin lahja-arvontaan, nappaa paikan päältä kuva tai video ja olet mukana haasteessa. Tänä vuonna tapahtumien kirjo on erityisen monipuolinen – lähdetkö nauttimaan perinteisistä joulumarkkinoista vai tempaako joulumusikaali tai valojen välke sinut mukaansa?

Näin osallistut Jouluhaasteeseen:

Tallenna kartta puhelimeen, niin osoitteet ja ajankohdat pysyvät tallessa.

Edit 19.12.2022: Jouluhaaste on nyt päättynyt, kiitos kaikille osallistuneille! Onnekkaat Jouluhaasteen voittajat ovat Marjo, Minna ja Salme! Olemme voittajiin yhteydessä joko sähköpostitse tai somessa, riippuen siitä, mitä kautta olette osallistuneet haasteeseen. Pidä siis silmällä viestejäsi! Onnea voittajille ja kiitos kaikille osallistuneille! :)

Näillä ohjeilla haasteeseen osallistuttiin ajalla 18.11.-18.12.2022:

 1. Tutustu tapahtumiin täällä blogissa ja vinkkaa kaverillekin.
 2. Lähde paikan päälle nauttimaan joulun tunnelmasta. Voit käydä vain yhdessä tapahtumassa tai innostua vierailemaan kaikissa (vaatinee tarkkaa aikataulutusta!).
 3. Ota tapahtumasta kuva tai video ja kerro mistä se on. Osallistu jollakin seuraavista tavoista:
  • Instagram: Jaa kuva tai video Instagram-tililläsi tai storyssa. Merkitse julkaisuun @knowyourhoods ja #jouluhaaste2022, jotta julkaisu tavoittaa meidät. HUOM! Jos jaat kuvan feedillä, tilisi on oltava julkinen.
 4. Osallistujien kesken arvotaan 3 kappaletta 50e lahjakortteja omavalintaiseen palveluun Lounais-Suomessa sekä muutamia yllätyspalkintoja. Mitä useammassa tapahtumassa käyt, sitä useamman arvan saat joulupukin lahja-arvontaan!
 5. Voit myös ihan vain lähteä tapahtumiin ja nauttia tunnelmasta ilman haastetta. Toteuta tällöin kohdat 1 ja 2. :)

Joulukausi alkakoon! Minne seuraavista tapahtumista sinä lähdet metsästämään joulutunnelmaa?

1. Kauttuan Ruukinpuiston joulu 18.11.–21.12.

 • Aika: joka lauantai 18.11.–21.12. klo 12-16 (21.12. klo 12-19)
 • Sijainti: Kauttuan Tallinmäki (Varkaudenmäentie 1)
 • Mitä: joulutorilla herkkuja ja käsitöitä, ponien joulumaa, Ruukinpuiston puodit auki  
 • Lisätietoa: Lue lisää Ruukinpuiston sivuilta
 • Hashtagit: #jouluhaaste2022 #eurassatapahtuu
Havuköynnäksin koristeltuja Kauttuan Ruukinpuiston rakennuksia
Tänä vuonna Kauttuan Ruukinpuistossa ilahduttaa myös ponien joulumaa! © hoods.fi

Joulutunnelma löytyy tänäkin vuonna Kauttuan perinteikkäästä Ruukinpuistosta. Ruukinpuiston joulumaa ja Tallinmäen joulutori avataan 18.11., jolloin Ruukinpuiston viehättävät rakennukset täyttyvät käsityöläisten tuotteista sekä paikalliset puodit ja myymälät notkuvat lahjaideoita. Joulunavauksessa sytytetään myös Ruukinpuiston joulukuusen valot ja tunnelman kruunaa kuoroesitys. Ponien joulumaa tarjoaa mukavaa tekemistä oikeiden ponien kanssa. 

Joulutorin ja myymälöiden kiertämisen välissä Ruukinpuistosta löytyy viehättäviä vaihtoehtoja kahvitauolle ja lounastamiseen, ja kulttuurimiljöö tarjoaa paljon nähtävää, kuten Alvar Aallon arkkitehtuuria. Kauempaa matkaaville löytyy myös monia tunnelmallisia majoituskohteita. Kannattaa kurkata alueen palveluiden aukioloajat ennen lähtöä, sillä talvikaudella aukioloajat ovat rajoitetut.

2. Auran joulunavaus ja ajoneuvojen jouluvalokulkue 25.11.

 • Aika: Perjantaina 25.11. klo 17–20
 • Sijainti: Monitoimitalo Auraamon piha-alue (Turuntie 1)
 • Mitä: Ajoneuvojen jouluvalokulkue, joulupukin ja -muorin vierailu, glögi- ja piparitarjoilua, joulumarkkinat sekä jouluista ohjelmaa 
 • Lisätietoa: Lue lisää Auran joulunavaus FB-tapahtumasta & Auran kunnan kotisivuilta
 • Hashtagit: #jouluhaaste2022 #ajoneuvojenjouluvalokulkue #jouluvalokulkue #aurankunta #elävänvirrankunta
Jouluvaloin koristeltu nosturirekka
Auran jouluvalokulkue on tiettävästi Suomen ainoa! © Auran kunta

Marraskuun harmaus väistyy viimeistään siinä vaiheessa, kun Auran ajoneuvojen jouluvalokulkue starttaa matkaan! Joulunavaus huipentuu toista kertaa järjestettävään ja supersuosion saaneeseen jouluvalokulkueeseen, joka tarjoaa kekseliään valoshown koko perheelle. Ensimmäisenä matkaan lähtevät tuunatut, ekologiset polkupyörät, muut kaksipyöräiset sekä henkilöautot ja viimeisenä näyttävät raskaat ajoneuvot. Myös meidän oma Hoods Merry Mobile on mukana kulkueessa. 

Joulupukin ja -muorin johdattama kulkue lähtee liikkeelle noin klo 18.15 ja sitä kannattaa ihailla esimerkiksi Auraamon pihalla tai Yhdystien varrella. Kulkue tekee lenkin Auran keskustassa ja parkkeeraa lopuksi Monitoimitalo Auraamon pihalle klo 20 asti. Voit myös äänestää suosikkiajoneuvoasi! Suosikkiajoneuvosi jouluvalokulkueesta voisi toimia loistavana #jouluhaaste2022-kuvamateriaalina…

Auran keskustaa koristaa ensimmäistä kertaa myös neljä metriä leveä ja yli kolme metriä korkea joulukynttelikkö. Tietojemme mukaan kyseessä on Suomen suurin joulukynttelikkö, jonka paikallinen taituri on valmistanut ekologisesti. Joulukynttelikkö paljastetaan peitteiden alta Auran joulunavauksessa klo 18.

3. Marttilan joulu: Joulunavaus 26.11. & Joulutori 3.12.

 • Aika: Joulunavaus lauantaina 26.11. klo 16–18 | Joulumyyjäiset ja lähiruokatori lauantaina 3.12. klo 10–14
 • Sijainti: Joulunavaus Marttilan kirjaston pihassa ja Huvilalla (Härkätie 723) | Joulumyyjäiset ja lähiruokatori Kraapan Wintillä (Rekoistentie 131)
 • Mitä: jouluherkkuja, lähiruokaa, askartelua ja hevosajelua
 • Lisätietoa: Lue lisää Marttilan kunnan tapahtumakalenterista ja joulunavauksen FB-tapahtumasta
 • Hashtagit: #jouluhaaste2022 #marttila
Lähikuva joulupalloin koristellusta kuusesta
Marttilan joulu- ja lähiruokatorilla Kraapan Wintillä löytyy myyjäiset ja askartelupaja! © hoods.fi

Kaipaatko aitoa maalaisjoulun tunnelmaa? Historiallisen Hämeen Härkätien varrelta löydät yli 600-vuotiaan Marttilan, jossa tätä tunnelmaa on tarjolla! Marttilan joulukausi avataan lauantaina 26.11. herkuttelun merkeissä, kun Marttilan Yrittäjät tarjoilevat glögiä ja pipareita Marttilan kirjaston pihalla. Nälkäisemmille tontuille on tarjolla Lionsien keittämät joulupuurot. Joulunavauksessa pääsee myös Kylämäen hevostilan tarjoamille maksuttomille hevosajeluille, minkä jälkeen kannattaa kurkata Huvilan myyjäisten tarjonta – ties mitä aarteita sieltä löytyykään!

Joulutapahtumat jatkuvat lauantaina 3.12., kun Marttila järjestää joulu- ja lähiruokatorin Kraapan Wintillä. Täältä löydät idylliset myyjäiset sekä maukkaita paikallisia herkkuja pukinkonttiin tai omaan joulupöytään. Härkätien 4H järjestää jouluisen askartelupajan kaikenikäisten iloksi! Kraapan Wintiltä joulutori siirtyy Marttilan kirjaston pihaan, jossa se ilahduttaa vielä keskiviikkoisin 14.12. ja 21.12. Torikiertelyn lomassa voi piipahtaa lämmittelemään museoaittojen glögikahvilaan! 

4. Sauvon Joulutori 26.11.

 • Aika: Lauantaina 26.11. klo 15–17
 • Sijainti: Sauvon tori (Sauvontie 29)
 • Mitä: Torimyyntiä, paikallisia herkkuja, kierrätyslahjojen vaihtoa, Joulupukin visiitti ja jouluinen musiikki-ilta Sauvon kirkossa 
 • Lisätietoa: Lue tapahtumasta lisää Sauvon Iltatorin FB-sivuilta
 • Hashtagit: #jouluhaaste2022 #sauvo #sauvonjoulu
Sauvon punainen tupa ja luminen maisema.
Sauvon Joulutorilla löytyy herkkuja itselle ja pukinkonttiin, ja tapahtuma huipentuu tunnelmalliseen lyhtykulkueeseen. © Sauvon kunta

Vierailu ihanassa maalaismiljöössä Sauvossa toimii loistavana minilomana, kun arjen kiireet painavat päälle. Joulutunnelmaan pääsee virittäytymään lauantaina 26.11., kun Sauvon joulutorilla sytytetään joulukuusen valot. Samalla voi nauttia höyryävää glögiä ja herkutella riisipuurolla, joulutortuilla ja letuilla. Perheen pienimpiä - ja miksei myös isompia - ilahduttaa paikan päällä vieraileva joulupukki. Luvassa on myös kierrätyslahjojen vaihtoa.

Joulutori huipentuu lyhtykulkueeseen, jonka varrella voi ihailla jouluisia ikkunoita. Kulkue suuntaa Sauvon kirkossa järjestettävään jouluiseen musiikki-iltaan. Kaunis 1400-luvulla rakennettu kivikirkko ja sen ympäristö puistoineen saa mielen hiljentymään ja joulumielen heräämään.

Mikäli aikaa riittää pidemmällekin päiväretkelle, suuntaa aamupäivällä Hiirmetsän tonttupolulle tonttujahtiin! Hauskan etsinnän jälkeen joulutorin herkut maistuvat taatusti entistä paremmilta.

5. Askaisten joulunavaus 26.11

Joulukransseja myyntikojussa
Joulunavausmarkkinat ovat hyvä tilaisuus tutustua vuoden 2022 Varsinais-Suomen kyläksi valittuun Askaisiin! © hoods.fi

Mikäli pukin lahjasäkki ammottaa vielä tyhjyyttään - tai miksei omat keittiön kaapitkin - kannattaa ottaa suunnaksi Askaisten perinteiset joulunavausmarkkinat. Markkinoilta löytyy tekemistä koko perheelle: isoimmat voivat hypistellä kauniita käsitöitä ja pienemmät kuiskia Joulupukille lahjatoiveitaan. Lämmintä tunnelmaa luo jouluinen musiikki ja iloiset torimyyjät, ja Joulunavauksen kruunaa Marskin torin joulukuusen valojen sytytys. Miten lumoava tapahtuma joulumielen herättelyyn!

Markkinoiden jälkeen voi sulatella nauttimiaan herkkuja tutustumalla Vuoden 2022 Varsinais-Suomen kyläksi valittuun Askaisiin. Esimerkiksi Mannerheimien ja Flemingien barokkilinna Louhisaari sijaitsee noin puolen tunnin kävelymatkan päässä torilta. Vaikka Louhisaari onkin talvikaudella suljettu, on kartanoalue itsessään näkemisen arvoinen. Askaisten muihin nähtävyyksiin lukeutuvat Mannerheim-ristin ritareita kunnioittava Ritaripuisto sekä vuonna 1653 valmistunut Askaisten kirkko. Kurkkaa lisää reissuvinkkejä Hoodsin sivuilta.

6. Krookilan kotiseutukeskuksen Joulumarkkinat 26.11.

 • Aika: Lauantaina 26.11. klo 10–14
 • Sijainti: Krookilan kotiseutukeskus (Krookilankuja 40)
 • Mitä: Tunnelmalliset joulumarkkinat ja ohjelmaa, alueen ravintola ja puoti avoinna tapahtuman ajan
 • Lisätietoa: Lue lisää Joulumarkkinoiden FB-tapahtumasta
 • Hashtagit: #jouluhaaste2022 #krookila #raisio #tunneraisio
Krookilan päärakennus talvella
Joulumarkkinoiden aikaan myös Krookilan ravintola ja puoti ovat auki. © hoods.fi

Jos joulumieli on vielä yhtään hakusessa, varma lääke tähän löytyy idyllisen Krookilan kotiseutukeskuksen joulumarkkinoilta Raisiosta! Historiallinen maalaismiljöö Krookilan Wanha Piha punaisine torppineen tarjoaa mitä ihanimmat puitteet jouluiseen fiilistelyyn. Näiltä joulumarkkinoilta voi löytää pukinkonttiin mm. taidokkaita käsitöitä ja koruja sekä maistuvia herkkuja joulupöytään. Markkinoilla järjestetään myös ohjelmaa kuten poniajeluita koko perheelle.

Tiesitkö, että tilan rakennusten vanhimmat osat ovat peräisin yli kahdensadan vuoden takaa? Krookilan seudulla onkin pitkä ja vaiheikas historia, jonka arvellaan ulottuvan peräti 1200-luvulle saakka. Nykyään Krookilan Wanhalla Pihalla toimii lämminhenkinen Ravintola Wanha Tupa sekä sympaattisia (joulu)lahjaideoita tarjoava Valpurin Puoti, jotka ovat molemmat auki myös joulumarkkinoiden ajan. Käy siis peremmälle, nauti jouluisista tuoksuista ja liity mukaan iloiseen tunnelmaan!

7. Puutalokaupungin joulu: Joulunavaus & Wanhan ajan markkinat 27.11. | Uusikaupunki

 • Aika: sunnuntaina 27.11. klo 11-16:30
 • Sijainti: Kauppatori ja Rauhanpuisto (Alinenkatu 32) 
 • Mitä: Wanhanajan markkinat, jouluvalojen sytytys, jouluista ohjelmaa sekä lahja- ja herkkuideoita juhlakauteen
 • Lisätietoa: Lisää tietoa Uudenkaupungin sivulta 
 • Hashtagit: #jouluhaaste2022
Uudenkaupungin joulutori ja jouluvalot
Joulumarkkinoiden lisäksi tunnelmaa tarjoaa myös Uudenkaupungin ihanat putiikit. © Uusikaupunki

Perinteinen Uudenkaupungin Joulunavaus tarjoaa tekemistä koko perheelle. Wanhanajan markkinoilta vierailijat voivat ostaa herkkuja ja joululahjoja sekä ohjelmanumerot torilavalla viihdyttävät kaikenikäisiä. Lapsille tarjolla on esimerkiksi joulumuskari ja talutusratsastusta. Joulunavaus huipentuu kaupungin jouluvalojen syttymiseen!

Vierailijan kannattaa ottaa kaikki irti joulun tunnelmasta tutustumalla kaupungin viehättävään puutalomiljööseen ja kauniiseen kaupunginlahden rantaan. Joulunavauksen lisäksi suosittelemme vierailemaan myös persoonallissa putiikeissa, joista löytyy esimerkiksi antiikkiaarteita, sisustus- ja lahjatavaroita sekä käsityötuotteita ja designia. Tunnelman viedessä mennessään, kotiin ei tarvitse palata heti. Kaupungissa on monia majoitusvaihtoehtoja vaikkapa koko viikonlopun vierailua varten.

8. Naantalin joulu 1.-4.12.

 • Aika: 1.-4.12.2022 | Joulunavaus 1.12. klo 17.45
 • Sijainti: Naantalin tori ja keskusta, Naantalin Kylpylän edusta & Vanhakaupunki
 • Mitä: Jouluista ohjelmaa, joulumarkkinat ja paikallisten yrittäjien joulupuoti 
 • Lisätietoa: Löydät lisää tietoa tapahtumasta Visit Naantalin -sivulta
 • Hashtagit: #jouluhaaste2022 #visitnaantali #naantali #naantalinjoulu #mysideofnaantali
Naantalin joulumarkkinoiden myyntikojuja
Naantali täyttyy monipuolisesta ohjelmasta joulukauden avajaisviikonloppuna. © Naantalin kaupunki

Naantalista löytyy aitoa joulun taikaa! Naantalin Joulu -tapahtuma järjestetään joulukuun ensimmäisenä viikonloppuna, jolloin on luvassa mukavaa ohjelmaa Naantalin Kylpylän edustalla ja Vanhassakaupungissa. Tapahtuman avajaiset pidetään Naantalin torilla 1.12. klo 17.45 alkaen. Avajaisissa vierailee tietysti itse Joulupukki ja -muori sekä Muumit ja Halinalle-halikoirat.

Viikonloppuna Naantalin Kylpylän edusta täyttyy joulumarkkinoista ja ihastuttavista kojuista. Myös Vanhankaupungin kivijalkaliikkeissä ja paikallisten yrittäjien perustamassa enkeliteemaisessa joulupuodissa kannattaa piipahtaa. Kylpylän ja Vanhankaupungin välillä liikkuu juna säävarauksella. Osa rannan ravintoloista ja kahviloista on avoinna, joten poikkea juomaan kuppi kuumaa tai ota varaslähtö jouluisten herkkujen äärelle. Kahvila Amandiksessa on herkullisten vohveleiden lisäksi myytävänä myös pienten käsityöläisten tuotteita. 

Sunnuntaina juhlitaan myös Lasten Joulua Itsenäisyydenpuistossa. Kävely Muumimaailmaan onkin maaginen kokemus – vaikka Muumit talviunilla ovatkin. Muista käydä äänestämässä myös kaupungin komein joulukuusi Naantalin Kylpylän yläaulassa! Samaan reissuun voi yhdistää vaikka hemmottelevan kylpyläpäivän näin joulun alla.

9. Turun Valosuunnistus 3.12.-8.1. 

 • Aika: päivittäin 3.12.2022–8.1.2023 klo 16–21
 • Sijainti: Turun jokiranta, lähtö Turun kaupungintaloa vastapäätä (ks. tarkka paikka kartalta 28.11. alkaen)
 • Mitä: 2 km mittainen seikkailu, jonka rastit johdattavat läpi kaupungin valojen ja Pinnan alla -valoteoksen luo 
 • Lisätietoa: Lue lisää Valosuunistuksen sivuilta
 • Hashtagit: #jouluhaaste2022 #valonpolku #valosuunnistus2022
Valaistu Turun Kaupungintalo iltahämärässä
Valosuunnistus seuraa reittiä, jonka varrella voi ihailla Turun kauniita valoja. © hoods.fi

Tervetuloa seikkailuun, joka kuljettaa sinut Aurajoen vartta pitkin läpi kaupungin valojen. Reitti lähtee Kaupungintalon vastarannalta päätepysäkkinä Forum Marinum. Reilun kahden kilometrin esteettömän kierroksen varrella rasteja on kuusi ja kysymykset vievät sinut tutustumaan merellisen Turun saloihin. Vain rastien kysymyksiin vastaamalla pääset matkallasi eteenpäin.

Viimeinen rasti sijaitsee valoteoksen luona, jossa pääset kokemaan elämää Pinnan alla. Valoteos kytkeytyy päälle rastiradan lopuksi ja teoksessa vaihtuvat viikoittain eri vuodenajat. Koetko Pinnan alla syysmyrskyn vai kesän liplattavat laineet? Valosuunnistus sopii koko perheelle – kerää siis porukka mukaan, pakkaa reppuun lämmintä juotavaa ja astu seikkailuun! 

10. Liedon Joulusuunnistus 5.–18.12.

 • Aika: vapaasti kierrettävissä ajalla 5.–18.12.
 • Sijainti: Rastipaikat julkaistaan 28.11., pysy kuulolla!
 • Mitä: Koko perheelle sopiva jouluinen rastikierros Liedossa 
 • Lisätietoa: Ohjeet julkaistaan pian.
 • Hashtagit: #jouluhaaste2022 #lieto #visitlieto
Liedon kirkko hämärän aikaan
Liedon Joulusuunnistus tutustuttaa leikkisällä tavalla Liedon kulmiin. © hoods.fi

Suosittu Naapurustosuunnistus saapuu joulun alla Lietoon! Jouluinen rastikierros sopii koko perheelle ja tutustuttaa leikkisällä tavalla Liedon kulmiin ja jouluisiin juttuihin. Rasteja on yhteensä 10, joista puolet sijaitsee keskustassa ja puolet kiinnostavilla kylillä. Liedon keskustan rasteista muodostuu kierros, jonka voi helposti kulkea kävellen, mutta kauempana sijaitseville rasteille pääsee kätevimmin autolla.

Liedon Joulusuunnistukseen osallistuminen on helppoa: Etsi tapahtuman sivuilta löytyvältä kartalta rastit ja lähde matkaan (HUOM! Rastien sijainti julkaistaan 28.11.). Jokaisella rastilla on alueeseen liittyvä kysymys ja ohjeet osallistumiseen. Mukaan tarvitset älypuhelimen, säähän sopivan varustuksen ja jouluista mieltä. Älä unohda tonttulakkia! Osallistuneiden kesken arvotaan palkintoja Liedon palveluihin. 

11. Joulu saapuu Raisioon -joulunavaus 8.12.

 • Aika: torstaina 8.12. klo 14–19
 • Sijainti: Raision tori (Tasalanaukio, 21200 Raisio)
 • Mitä: innostavaa ohjelmaa, torimyyntiä ja Joulupukki Tasalan torilla
 • Lisätietoa: Joulu saapuu Raisioon FB-tapahtuma
 • Hashtagit: #jouluhaaste2022 #raisio #tunneraisio
Joulupukki tervehtii lasta ja aikuista
Raision joulu tarjoaa monia riemun mutta myös hiljentymisen hetkiä. © Raision kaupunki

Joulu saapuu Raisioon torstaina 8.12., jolloin Tasalantorilta löytyy kosolti ihania jouluisia tuotteita, herkkuja ja riemastuttavia ohjelmanumeroita - unohtamatta tietenkään joulupukkia. Päivä alkaa normaalin toritorstain muodossa jo aamulla klo 7 ja joulutapahtuma starttaa klo 14 eteenpäin. Viime hetken lahjapaniikin voikin helposti välttää tulemalla paikalle. Voit poiketa samalla visiitillä myös Raision keskustan putiikeissa tai suunnata lahjaostoksille Myllyyn. Torille pääsee tunnelmoimaan helposti myös Fölin kyyditsemänä. 

Kelien salliessa voit jatkaa kävelylle esimerkiksi läheiseen Keskuspuistoon ja ihailla talojen ikkunoissa välkehtiviä jouluvaloja. Läheinen Friisilän verstaan alue on myös idyllinen käyntikohde ja Raision keskiaikainen harmaakivikirkko on erityisen upea joulukuun pimenevinä iltoina. 

12. Rauman Joulevangeeljum-musiikkinäytelmä 17.12.

 • Aika: Lauantaina 17.12. klo 16 ja 19
 • Sijainti: Vanha Rauma (26100 Rauma)
 • Mitä: Ainutlaatuinen ja maksuton musiikkielämys Vanhan Rauman kaduilla
 • Lisätietoa: Lue lisää Joulevangeeljum FB-tapahtumasivulta ja Rauman omilta sivuilta
 • Hashtagit: #jouluhaaste2022 #pitsikaupunginjoulu #joulevangeeljum
Joulevangeeljum -musiikkinäytelmän mainoskuva
Pitsikaupungin joulu tarjoaa tänä vuonna uniikin musiikkielämyksen! © Rauman kaupunki

Tänä jouluna taika syntyy vahvoista tunteista, lämpimästä tunnelmasta ja ennennäkemättömästä taiteesta, kun Pitsikaupungin joulu huipentuu suureen yhteiseen musiikkielämykseen. Spektaakkelimainen Joulevangeeljum valloittaa joulun alla Vanhan Rauman kadut ja kaupunkilaisten sydämet – ensimmäistä kertaa Suomessa.

Jouluevankeliumiin perustuvassa 580-vuotiaan Rauman historiaa peilaavassa musiikkinäytelmässä yleisö on tärkeä osa suurta kokonaisuutta. Koe neljä sykähdyttävää kohtausta eri puolilla UNESCOn maailmanperintökohdetta. Kulje tunnelman täyteisillä kaduilla ja kujilla osana kulkuetta, laulaen kuoron johdolla – aina Vanhalta Raatihuoneelta Kalatorille ja Vanhan kirkon raunioilta Pyhän Ristin kirkolle. 

Joulevangeeljumin on käsikirjoittanut ja ohjannut Arto Myllärinen ja sävellyksestä vastaa Lasse Heikkilä. Toteutuksessa on mukana yhteensä yli 200 henkilöä. Joulevangeeljum-näytelmä esitetään lauantaina 17.12. klo 16 ja klo 19. Näytökset ovat yleisölle maksuttomia. Anna joulun hengen syntyä uudelleen Vanhan Rauman sydämessä!

Psst... Jouluinen Rauma on kokemisen arvoinen myös muina päivinä. Jos käyt vierailulla, muista postata kuva someen Jouluhaasteen ohjeiden mukaisesti.

Nautitaan joulukaudesta

Vierailemalla jossakin näistä 12:ta joulutapahtumasta ja nappaamalla paikan päältä kuvan tai videon olet mukana Jouluhaasteessa. Toki voit vierailla paikan päällä ilman osallistumista, tärkeintä on nauttia joulun tunnelmasta. Mukavaa alkanutta joulunalusaikaa!

-Elisa, Anna & Know Your Hoods

P.S. Kiinnostaako, mitä muuta Lounais-Suomessa tapahtuu? Kurkkaa, mitä blogistamme löytyy tai tutustu alueen naapurustoihin maksuttoman hakukoneemme avulla! Tiesitkö, että voit myös arvioida oman asuinalueesi?

Saatat pitää myös näistä blogeista:

Keskustelu

Jätä kommentti

Kommentoithan keskusteluun asiallisesti ja rakentavasti. Poistamme epäasiallisen ja loukkaavan sisällön.

Uutiskirjeen tilaus

*) Pakollinen kenttä

Sähköpostiosoitetta käytetään käyttäjäkuvakkeen hakemiseen Gravatar palvelusta.

Kommentit

Maria

Kiitos tästä, nyt on helppoa suunnitella joulua edeltävät viikonloput, kun ei itse tarvitse etsiä tietoja! 🤩

17.11.2022 21:20Vastaa
2 0
Anna

No niinpä! Ainakin itsellä joulutapahtumien googlailuun vierähtää helposti vaikka kuinka aikaa, niin on kiva kun ne löytyykin kootusti samasta paikasta! 🙂

Terveisin,
Anna Hoodsilta

23.11.2022 12:03
0 0
Hely Kyllikki

Ihan huikean hienon ja monipuolisen Jouluhaasteen olette koonneet tällekin vuodelle. Kiitos siitä.🎄
Kyllä taas on mukava lähteä valosuunnistamaan Tampereeltakin Teitä kohti. 🧡

26.11.2022 8:07Vastaa
0 0
Anna

Kiva kuulla ja tervetuloa! 🙂

Terveisin,
Anna ja Hoodsin väki

28.11.2022 9:21
1 0