Lähde seikkailulle kesätapahtumien Auraan!

Anna | 8.6.2022

Aurassa osataan nauttia kesästä! Auran kunta ja alueen muut toimijat tarjoavat runsaasti monipuolisia kesätapahtumia alkaen 13.6. Auran Aurinkoviikosta ja jatkuen kesän ajan Aurajoentien matkailutien varrella. Tämä vilkas kunta liittyi mukaan Know Your Hoods -palveluumme 8.6.2022, tervetuloa! Tutustu kanssamme Auran tarjoamiin aktiviteetteihin ja tapahtumiin Aurajoen kauniissa maisemissa.

Lähdetkö retkelle Auraan tietä pitkin vai kenties meloen tai suppaillen? © Anna Rauhansuu

Aurassa tapahtuu kesällä vaikka mitä!

Aurassa kesästä osataan nauttia täysin rinnoin. Auran aurinkoviikko 13.-19.6.2022 tarjoaa koko viikon monipuolisia tapahtumia, joista moneen on myös vapaa pääsy. Aurinkoviikon aikana esimerkiksi kirppistellään, lauletaan yhdessä, vietetään sikajuhlia ja liikutaan eri tavoin. Aurinkoviikot tarjoavat myös erityisesti lapsille suunnattuja esityksiä. Tiistaina 14.6. tapahtumien pariin pääsee kulkemaan poikkeuksellisesti junan kyydissä Turusta Auraan.

Aurinkoviikon ohjelma on hengästyttävän monipuolinen ja löydätkin kaikki tapahtumat Auran kunnan sivuilta.

Aurinkoviikkojen lisäksi matkailureitti Aurajoentie tarjoaa koko kesän aktiviteetteja ja nähtävää. Aurajoentiellä on esimerkiksi monia tutustumisen arvoisia luonto- ja kulttuurikohteita, kuten Hypöistenkosken luontopolku ja Koskipirtti (Psst! Täältä löytyy 15.6. alkaen myös Hoodsin Kesäretkihaasteen rasti, pysy kuulolla). Aurajoentiestä tekee erityisen sen sijainti joen varrella - moniin matkailureitin kohteista voikin saapua myös meloen tai suppaillen!

Aurajoentiellä voi hyvin viihtyä pidempään, sillä matkan varrelta löytyy majapaikkoja yöpymiseen ja viehättäviä kahviloita ja ravintoloita taukopaikoiksi. Ennen Aurajoentielle lähtemistä kannattaa myös tarkistaa reitin varrella olevien tapahtumien ajankohdat.

Aurajoentien varrella on monia kesäisiä tapahtumia! © Auran kunta

Tutustu Auraan

Auran kesätapahtumissa vieraillessa kannattaa tutustua myös Auran asuinalueisiin ja palveluihin. Aurajoki ja rautatie jakavat kunnan Itäiseen ja Läntiseen keskustaan, jotka molemmat sijaitsevat kätevästi isojen teiden varressa ja siksi helpon kulkuyhteyden päässä esimerkiksi Turusta. Auran keskustassa on tarjoalla monipuolisesti erilaisia palveluita ja esimerkiksi monitoimitalo Auraamosta on tullut todellinen paikallisten olohuone. Kannattaa poiketa siellä myös kesäkaupassa!

Ilmakuva Auran keskustan rakennuksista ja teistä
Aura sijaitsee kätevien kulkuyhteyksien varrella, vain reilun 15 min ajomatkan päässä Turusta. © Hoods.fi

Auran asuinalueista Kirkonkulma hurmaa kylämäisyydellään. Nimensä alue on saanut Auran kauniilta kirkolta, minkä lisäksi täältä löytyy oma kyläkoulu. Myös Auran maaseutu ansaitsee oman mainintansa. Täällä nimittäin eletään keskellä Aurajoen kansallismaisemaa, joen halkomien vehreiden peltojen ympäröimänä. Helposti saattaakin unohtua, että samalla ollaan ihan lähellä Auran keskustaa ja että Turkuunkin pääsee hetkessä valtateitä pitkin.

Oletko Auran asukas? Tiedäthän, että voit arvioida oman naapurustosi Know Your Hoodsissa? Se on helppoa: kirjaudu vain palveluun ja jätä arviosi. Kesäkuussa asuinpaikkansa arvioineiden auralaisten kesken arvotaan lahjakortteja paikallisiin palveluihin.

Yrittäjämyönteisenä kuntana Aurasta löytyy poikkeuksellisen laadukkaat palvelut yrittäjille, kuten neuvontaa yrityksen eri vaiheisiin perustamisesta toiminnan kasvattamiseen. Lisäksi Aurassa kehitetään aktiivisesti puitteita yritysten väliselle yhteistyölle.

Monitoimitalo Auraamo ulkoapäin
Keskustassa sijaitseva Auraamo tarjoaa palveluita yrittäjille mutta myös kivaa tekemistä vapaa-aikaan. © Hoods.fi

Oma koti kansallismaisemassa

Auran kätevä sijainti lähellä suuria kaupunkeja ja Turuntien varressa tekee siitä houkuttelevan vaihtoehdon kodin rakentamiseen. Aurasta löytyykin erilaisia tonttivaihtoehtoja. Esimerkiksi Pikku-Lahto 2:n alue on ihanteellinen luonnonläheisyyttä arvostavalle, mutta samalla se sijaitsee lähellä Auran keskustan palveluita. Vieläkin lähemmäs palveluita haikailevat sen sijaan löytävät tontteja Säästökallion alueelta Läntisestä keskustasta.

Ilmakuva omakotitaloista ja vapaista tonteista metsäisellä alueella Aurassa
Aurasta löytyy metsien ympäröimiä tontteja rauhallisilla alueilla, kuitenkin ihan palveluiden vierellä. © Hoods.fi

Jos maaseudun idylli on oma juttusi, kannattaa tutustua Järykselän tontteihin Auran kirkonkylässä. Tänne kodin rakentavat saavat nauttia tilavista tonteista, ympäröivästä maaseudusta ja omasta kyläkoulusta 3 km:n päässä. Turkuun on täältä matkaa vain 15 minuutin ajomatkan verran.

Tutustu Auran kaikkiin asuinalueisiin Know Your Hoodsissa.

Hiki pintaan hienoissa maisemissa

Auran kesätapahtumissa vieraillessa kannattaa varata aikaa myös paikallisten ulkoilumahdollisuuksien testaamiseen. Esimerkiksi Sisupuistossa voi nousta kuntoportaita ihastellen samalla Aurajoen kansallismaisemaa. Ulkoilulahto on puolestaan Auran kuntoilijat ry:n ansiokkaasti ylläpitämä ulkoilualue, jossa voi lenkkeillä 3,8 km:n mittaisella lenkillä ja pysähtyä sitten evästauolle viihtyisälle laavulle. Alueella on myös kuntoportaat ja suosittu frisbeegolf-rata. Talvisin täällä on myös mahdollisuus hiihtää ja laskea hurjan pitkässä pulkkamäessä!

Tiesitkö muuten, että Aurasta on myös pääsy Kuhankuonon retkeilyreitistölle?

Ilmakuva Auran Sisupuistosta Aurajoen rannalla
Sisupuisto on Auran oma liikuntapaikka aivan Aurajoen varrella. © Hoods.fi

Tervetuloa kesäretkelle Auraan!

-Anna

Sinua saattaa myös kiinnostaa seuraavat jutut:

Keskustelu

Jätä kommentti

Kommentoithan keskusteluun asiallisesti ja rakentavasti. Poistamme epäasiallisen ja loukkaavan sisällön.

Uutiskirjeen tilaus

*) Pakollinen kenttä

Sähköpostiosoitetta käytetään käyttäjäkuvakkeen hakemiseen Gravatar palvelusta.

Kommentit

Ei vielä kommentteja. Jätä kommenttisi ja avaa keskustelu :)