Sykkeet ylös kuntoportaissa! 9 +1 kohdetta kuntoilijoille

Vieraskynä / Visiting author | 15.4.2022

Lumet ovat sulaneet ja varhaiset kevään merkit ovat jo näkyvillä. Nyt onkin siis mitä parhain hetki lähteä liikkumaan! Keräsimme blogiin vinkit sykkeet nostattavista kuntoportaista, joissa haastaa itseään tänä keväänä.

1. Ruonan portaat | Naantali 

Alueella löytyy merenranta ja ulkokuntoilulaitteita! © Hoods.fi

Upouudet Ruonan portaat Naantalin keskustassa sijaitsevat puiden suojassa, kauniin luonnon ympäröimänä. Läheisen Naantalin kylpylän edustalla on kaikkien ilmaisessa käytössä myös ulkokuntoilulaitteita, joiden luo voi suunnata jatkamaan kuntoilua. Poikkeuksellinen merenrantamiljöö motivoi kuntoilemaan, tai ainakin hengähtämään hetken luonnon helmassa!

Lue lisää Ruonan portaista Naantalin sivuilta

2. Kerttulan kuntoportaat | Raisio 

Kerttulan yleisurheilukentän juoksurata ja ulkuntoilulaitteita Raision keskuspuistossa.
Kuntoportaiden läheisyydessä voi myös yleisurheilla ja treenata ulkokuntosalilla. © Hoods.fi

Nämä Raision keskuspuiston lähistöllä Kerttula-Pirilässä sijaitsevat kuntoportaat sopivat kaikenikäisille! Portaat sijaitsevat Kerttulan urheilupuiston, yleisurheilukentän ja jalkapallokentän läheisyydessä, joten urheilullista tekemistä riittää pidemmäksikin aikaa. Treenin jälkeen voi pysähtyä nauttimaan Raision keskuspuiston tunnelmasta. 

Lisätietoa Kerttulan kuntoportaista löydät Raision sivuilta.

3. Piikkiön kuntoportaat | Kaarina

Piikkiön kuntoportaiden kiipeminen palkitaan kauniilla maisemilla! © Hoods.fi

Piikkiön kuntoportaat Kaarinassa ovat melko loivat, mutta sisältävät 80 askelta, ja saavat siksi takuuvarmasti hien pintaan! Portaat sijaitsevat Koskenmäen kuntoradan yhteydessä vehreän luonnon ympäröimänä. Kuntoportaiden luo pääsee helposti myös autolla, jonka voi parkkeerata Piikkiön Kehityksen kerhotalon viereen.

Piikkiössä voi kohottaa kuntoaan myös nousemalla linnavuorelle – sekä portaiden että linnavuoren huipulta on upea näköala ympäröiviin maisemiin! 

Lisätietoa löydät kuntoportaiden Facebook-sivulta

4. Tahdon portaat | Huittinen

Tahdon portaat -nimiset kuntoportaat kuvattuna ylhäältä alaspäin.
Tahdon portaiden ensimmäinen osa on valmistunut Kännölän ulkoilualueelle. © Jyrki Välkkynen

Tahdon portaat Huittisten keskustassa on rakennettu talkoovoimin. Portaat ovatkin upouudet – niiden ensimmäinen osa valmistui vuonna 2020, mutta portaiden rakennusta jatketaan edelleen, ja valmiina niiden lopullinen pituus tulee olemaan jopa 170 metriä! Tahdon portaat sijaitsevat Kännölän ulkoilualueella, joten liikkujien kannattaa pakata reppuun myös eväät nautittavaksi läheisellä Leijonalaavulla.

Lisätietoa Tahdon portaista löydät Huittisen sivuilta.

5. Marttilan kuntoportaat

Myös Marttilan kuntoportaat on rakennettu talkoovoimin, paikallisen Marttilan Murron toimesta. Täällä treenaaja voi valita peräti kaksien eri kuntoportaiden väliltä. Loivemmissa portaissa on 35 askelmaa ja hieman jyrkemmissä 21. Kuntoportaiden lähistöllä löytyy myös urheilukenttä, kuntorata ja frisbeegolf-puisto, joiden luo voi siirtyä “huilaamaan” porrastreenin välissä!

Lisätietoa portaista löydät Marttilan Murto -sivuilta.

Etualalla kuntoportaat, taustalla nainen käyttää ulkokuntosalilaitetta.
Marttilan kuntoportaiden kupeessa voi myös treenata käsiä ja vieressä on yleisurheilu- ja futiskenttä. © Hoods.fi

6. Miekkavuoren kuntoportaat | Nousiainen

Nousiaisten kuntoportaat sijaitsevat metsän siimeksessä. © Heli Uusitalo

Nousiaisten urheiluseurat Alku ja Susi ovat yhteistyössä rakentaneet kuntoportaat Miekkavuorelle Nousiaisten keskustaan. Portaat ovat Rästäsmäen pururadan varressa, joka tarjoaakin luonnonläheisen paikan lämmittelyyn ja jäähdyttelyyn porrastreenin ohessa. Myös iltavirkut pääsevät treenaamaan huoletta, sillä portaisiin on rakennettu iltavalaistus! Lisätietoa portaista löydät Nousiaisten Susien sivulta.

Miekkavuoren portaiden lisäksi Valpperista löytyy yhteisvoimin rakennetut jyrkät kuntoportaat. Portaat sijaitsevat Valpperin urheilutalon ja maastopyöräreittien kupeesta. Lisätietoa löydät Valpperin sivuilta.

7. Koirabaanan kuntoportaat | Parainen

Koirabaanan portaihin on asetettu yövalot! © Aila Heikkilä

Koirabaanan kuntoportaat Paraisilla sijaitsevat taatusti uniikilla paikalla kalkkilouhoksen vieressä. Huiman 470:n askelman portaissa korkeanpaikankammoisia saattaakin alkaa hirvittää, mutta maisema on takuulla kiipeämisen arvoinen! Suurimmaksi osaksi talkoovoimin rakennetut kuntoportaat valmistuivat viime vuonna, ja vierailijoiden iloksi samalla valmistui myös näköalatasanne portaiden yläpäähän.

Lisätietoa löydät Koirabaanan sivuilta. Kannattaa myös katsoa sivustolta löytyvä kiinnostava video portaiden rakennuksesta!

8. Haukkavuoren kuntoportaat | Pöytyä

Haukkavuori on suosittu ulkoilualue jokaiseen vuodenaikaan. © Elina Saarinen

Haukkavuoren kuntoportaat Pöytyällä valmistuivat syyskuussa 2018 ja portaissa on jopa 132 askelmaa. Leikkisästi portaat sijaitsevatkin “Murhamäessä”. Kuntoportaissa on iltavalaistus, joten liikkumaan voi tulla mihin aikaan päivästä tahansa. Haukkavuori tarjoaa liikkujille paljon muutakin tekemistä, kuten frisbeegolf-radan ja 5 km:n mittaisen kuntoradan. Haukkavuoressa voi pysähtyä myös laavulle nauttimaan kevätpäivistä tai lähteä Kuhankuonon retkeilyreiteille seikkailemaan!

Lisätietoa Haukkavuoren portaista löydät Pöytyän urheilijoiden sivuilta.

9. Merimaskun kuntorata ja kuntoportaat

  • Osoite: Iskolantie 32
  • Pituus: 108 porrasta

Merimaskun kuntoportaat on rakennettu urheiluseura Merimaskun Ahto ry:n ja Naantalin kaupungin yhteistyöllä. © Merimaskun Ahto ry

Merimaskusta löytyy ihastuttava metsäinen kuntorata, joka poukkoilee muutaman kukkulan ympärillä. Tämä valaistu lenkki sopii monenlaiselle liikkujalle ja johdattaa ulkoilijat saariston sisämaan metsiin ja kallioisiin peltomaisemiin. Merimaskun kuntoradan läheisyyteen on valmistunut uudet kuntoportaat vasta vähän päälle vuosi sitten, joissa kunnon hikistä aherrusta kaipaavat pääsevät koettelemaan kuntoaan. Millaisia maisemia 108 askelen korkeudelta löytyykään?

Jos poikkeaa polulta, on lähettyvillä myös kaksi kiviröykkiöistä muodostuvaa muinaishautapaikkaa. Toinen löytyy Isovuoren huipulta ja toinen viereisen mäen huipulta. Muinaishautojen etsintä kannattanee säästää kuiviin ja lämpimiin keleihin, sillä talvella saattaa olla hieman liukasta. 

10. Oma suosikkisi!

Puuttuiko listasta oma suosikkisi? Vinkkaa se osoitetietojen kanssa alla olevaan kommenttiosioon.

- Hilal, innokas kuntoilija

Keskustelu

Jätä kommentti

Kommentoithan keskusteluun asiallisesti ja rakentavasti. Poistamme epäasiallisen ja loukkaavan sisällön.

Uutiskirjeen tilaus

*) Pakollinen kenttä

Sähköpostiosoitetta käytetään käyttäjäkuvakkeen hakemiseen Gravatar palvelusta.

Kommentit

Johanna

https://harjureitti.fi/2021/10/harjureitti-taydentyi-kuntoportailla/

Osoitteesta Myllylähteentie 44, Oripää lähtee esteetön polku Porsaanharjun kuntoportaille (136 porrasta), jotka johtavat laavulle upeine maisemineen.

17.4.2022 10:36Vastaa
3 0
Anna

Kuulostaa upealta, tännekin on pakko päästä. Kiitos vinkistä! 🙂
Terveisin,
Anna + Hoodsin väki

19.4.2022 14:17
0 0
Annamari
17.4.2022 11:12Vastaa
2 0
Anna

Kiitos vinkistä! Pyörällä voisi tehdä kunnon lenkin: ensin kuntoportaat ja sitten Liedon vanhalinna. Jalat varmasti kiittäisivät seuraavana päivänä! 😀
Terveisin,
Anna + Hoodsin väki

19.4.2022 14:16
0 0
Nina

Listasta puuttuu Niemenkulman kuntoportaat, Ohensaarentie 762, 21250 Masku.

18.4.2022 10:34Vastaa
1 0
Anna

Kiitos vinkistä, pitääpä ehdottomasti käydä testaamassa! 🙂
Terkuin, Anna ja Hoodsin väki

19.4.2022 14:10
0 0
Leena Valta

Loimaa
Loimaan kuntoportaat
Vesitorninkuja 11, 32200 Loimaa (keskustan vesitornin juurella, jäähallin vieressä). Kuntoportaiden vieressä on myös laavu.
https://www.loimaa.fi/vapaa-aika/liikunta/ulkoliikuntapaikat/ulkokuntoilulaitteet-ja-portaat/

23.4.2022 10:17Vastaa
1 1
Anna

Kiitos vinkistä! Tuo sijainti vesitornin juurella vaikuttaa kiinnostavalta! 🙂
Terveisin, Anna + Hoodsin väki

5.5.2022 9:54
0 0
Lennu
23.4.2022 11:06Vastaa
1 0
Anna

Kiitos! 🙂 Tässä vielä. toinen linkki Paimion jokipuistoon kaikille kiinnostuneille: https://www.paimio.fi/palvelupaikka/jokipuisto/

Terveisin, Anna + Hoods

5.5.2022 9:58
0 0
Katriina
1.5.2022 8:23Vastaa
1 0
Anna

Oho, Ukin portaat ovat hienot! Kiitos vinkistä, tänne pitää päästä. 🙂
T. Anna + Hoods

5.5.2022 9:59
0 0
Teuvo

Oripäätä ei ollenkaan listalla sielläkin Hyvät portaat ja siihen vielä harjureitti kierros

15.8.2023 18:37Vastaa
0 0
Anna

Kiitos hyvästä vinkistä! Kuntoportaiden yhdistäminen kauniiseen Harjureittiin tekeekin mainion ulkoilupäivän. Kaikki kiinnostuneet löytävät lisätietoa Oripään kuntoportaista täältä: https://oripaa.fi/asukkaalle/sosiaalitoimi/liikuntapalvelut/ulkoliikuntapaikat/

Terveisin,
Anna Hoodsilta

16.8.2023 8:55
0 0