Keskustan suuralue voitti Turun paras alue -äänestyksen

Susanna | 31.5.2020

Järjestimme toukokuussa äänestyksen Turun suuralueiden paremmuudesta. Turun Keskustan suuralue vei voiton, joten aloitamme Turun naapurustoja esittelevän naapurustoviikot-kokonaisuuden keskustan naapurustoista. Katsotaanpa, mitä on luvassa naapurustoviikoilla ja miten äänestäjät perustelivat Keskustan suuralueen paremmuutta.

Mitkä ihmeen Naapurustoviikot?

Mikä olisikaan parempi aika tutustua lähiympäristöön ja vahvistaa kotiseuturakkautta kuin kesän valoisat aamut ja lempeät illat? Me Know Your Hoodsin toteuttajat järjestämme 1.6.2020 alkaen 10 viikkoa kestävän Naapurustoviikot -tapahtumasarjan. Esittelemme Turun naapurustoja kuvien, videoiden ja asukkaiden tarinoiden avulla täällä blogissa sekä meidän Facebook- ja Instagram-sivuilla. Tervetuloa mukaan tutustumaan Turun naapurustoihin!

Vasemmalla kuva Aurajoen rannasta, jonka vastarannalla kohoaa Turun Tuomiokirkko. Oikealla kuva Turun keskustasta. Tien varrella kohoaa pastellisävyisiä, vanhoja kivitaloja.
Turun Tuomiokirkko kohoaa uljaana Turun itäisessä Keskustassa (vas.). Turun pohjoisessa keskustassa eli 'tois pual jokke' on muun muassa kauniita, pastellisävyisiä kivitaloja. © CYF

Turun suuralueet

Turun kaupungista löytyy yhteensä 87 kaupunginosaa, joten kaupunki on palvelutyön helpottamiseksi jakanut asuinalueet yhdeksään suuralueeseen. Suuralueet muodostuvat lähekkäin sijaitsevista alueista, tosin niiden sisältä löytyy monipuolisia ja omaleimaisia naapurustoja. Suuralueet kilpailivat täällä meidän blogissa toukokuussa 2020 parhaan alueen tittelistä ja Keskustan suuralue vei voiton 26 %:lla äänistä. Toiseksi sijoittui Skanssi-Uittamo 15 %:n ja kolmanneksi Hirvensalo-Kakskerta 14 %:n äänisaaliilla.

Mitä mieltä asukkaat ovat Keskustan suuralueesta?

Turun Keskusta on sekoitus modernin kaupungin sykettä ja historiallista vanhan kaupungin tunnelmaa. Keräsimme videolle asukkaiden tunnelmia ja mietteitä Keskustan naapurustojen parhaista puolista.

Sinun tulee sallia markkinointievästeet katsoaksesi tämän videon.

Tutustu tarkemmin Keskustan suuralueen naapurustoihin: 

Turun Telakkarannan punatiiliset uudet kerrostalot sijaitsevat Aurajoen varrella.
Turun keskustan uutta rakennuskantaa edustavat muun muassa nämä Aurajoen suulla sijaitsevat Telakkarannan uudiskohteet. © CYF

Mitä seuraavaksi?

Turun Keskusta on niin monimuotoisen kulttuurin ja historian kirjon omaava alue, että käytämme kesäkuun 2020 kaksi ensimmäistä viikkoa niihin tutustumisessa. Juhannusviikolla tutustutaan merelliseen Hirvensalo-Kakskerran alueeseen. Voit seurata naapurustoviikkoihin liittyvien asioiden kulkua täällä blogissa ja meidän Facebook- ja Instagram-sivuilla.

-Susanna & Know Your Hoods tiimi

Keskustelu

Jätä kommentti

Kommentoithan keskusteluun asiallisesti ja rakentavasti. Poistamme epäasiallisen ja loukkaavan sisällön.

Uutiskirjeen tilaus

*) Pakollinen kenttä

Sähköpostiosoitetta käytetään käyttäjäkuvakkeen hakemiseen Gravatar palvelusta.

Kommentit

Ei vielä kommentteja. Jätä kommenttisi ja avaa keskustelu :)