Maalla ja meressä - turkulaisten opiskelijoiden suosikit liikuntaan

Susanna | 25.8.2020

Turun seutu on täynnä (uusia) opiskelijoita. Opiskelijaviikkojen aikana esittelemme monipuolisesti Turun seutua, jotta opintojen aloitus mahdollisesti täysin uudessa asuinpaikassa sujuu mukavasti. Nyt esittelyvuorossa ovat erilaiset opiskelijan lompakolle ystävälliset liikunta-aktiviteetit, joista valtaosa sijaitsee kampusten läheisyydessä.

Vastapainoa opiskelulle

Kun tietokoneen äärellä opiskelu alkaa puuduttamaan, on aika lähteä liikkeelle. Turussa on monipuoliset mahdollisuudet liikkua niin yksin kuin yhdessä ystävien kanssa. Vielä ehtii nauttia myös kesäisistä lajeista ja syysmyrskyn iskiessä voi turvautua sisäliikuntamahdollisuuksiin.

Poimimme alle suosikkipaikkojamme sekä -aktiviteetteja, joiden parissa on kiva tuulettua opiskelupäivän päätteeksi!

Campus Sport - kokeile täysin uutta lajia

Campus Sportin kyltti punaisen tiilirakennuksen seinässä Turun linja-autoaseman läheisyydessä.
Campus Sportilla on 5 erityylistä kuntosalia kampusten läheisyydessä. © Jenni Polttila/CYF

Campus Sport mahdollistaa korkeakouluopiskelijoiden liikkumisen huokeaan, opiskelijaystävälliseen hintaan. Campus Sportilla on useita kuntosaleja kampusten läheisyydessä, ohjattua liikuntaa sekä kilpailutoimintaa lukuisten lajien parissa. Lajivalikoima on laaja ja jokaiselle löytyy jotakin joogasta e-sportsiin. Campus Sportin kautta myös jonkin itselle täysin uuden lajin kokeilemiseen on matala kynnys.

Liikunnan iloa Kupittaalla

Turun ammattikorkeakoulun Kupittaan kampuksen edessä avautuva urheilupuisto kutsuu liikkumaan ympäri vuoden. Liikuntakeskuksesta löytyy muun muassa nurmi- ja pesäpallokenttiä, lenkkipolkuja sekä beach volley- ja petanque-kenttiä. Alueella on lisäksi keilahalli sekä Kupittaan maauimala, joka on tosin auki vain kesäisin.

Ilmakuva Turun Kupittaanpuistosta. Taustalla Kupittaan kerrostaloja ja Turun amk:n kampus
Kupittaanpuisto on Suomen suurin kaupunkipuisto. © CYF

Alueen erikoisuutena mainittakoon pyöräilyvelodroomi sekä luistelumato. Osa Kupittaan urheilupuiston palveluista on käytettävissä maksutta ilman erillistä varausta, osa puolestaan on maksullisia ja vaatii varauksen.

Turun Kupittaan urheilupuiston luistelumato, jonka taustalla kohoaa kerrostaloja.
Kesällä Kupittaan urheilupuiston luistelumato on rullaluistelijoiden käytössä. © Jenni Polttila/CYF

Vinkki: Järjestäkää opiskelukavereiden kanssa omat leikkimieliset puisto-olympialaiset. Lajien suhteen vain mielikuvitus on rajana!

Pulahdus Samppikseen

Samppalinnan maauimala eli Samppis on etenkin kesällä suosittu auringonottopaikka, mutta se tarjoaa hyvät uintimahdollisuudet aina syyskuun puoleen väliin saakka. Opiskelijakortilla maauimalaan pääsee tavallista edullisempaan hintaan. Nappaa siis pyyhe sekä uimapuku kainaloon ja suuntaa saunan kautta uimaan!

Samppalinnan maauimala ja hyppytorni uimalan ulkopuolelta kuvattuna.
Maauimalasta löytyy jopa 10 metrin korkeudessa oleva hyppylava 50 metrin uima-altaan yhteydestä. © Jenni Polttila/CYF

Luonnonvesiin vuoden ympäri

Jos maauimalan sijasta luonnonvesi houkuttelee puoleensa, löytyy Turun seudulta useampia julkisia uimarantoja, joissa nauttia vilvoittavasta vedestä. Turun Ruissalossa sijaitseva Saaronniemi sekä Ispoisten ranta Uittamolla ovat viihtyisiä ja suosittuja merenrantoja. Molemmilla rannoilla onnistuu myös talviuinti avannossa ja Saaronniemessä voi myös suppailla. Maarian uimarannalla taas pääsee virkistäytymään hiekkakuopilla.

Nurmialuetta, kolme pukukoppia sekä hiekkarantaa Turun Ispoisten uimarannalla. Taustalla meri.
Ispoisten ranta houkuttelee uimareita puoleensa. © Jenna Jouhki/CYF

Säännöllisin väliajoin joku uskalias päätyy uinnille Aurajokeen, mikä ei ole kovin suotava harrastus. Etenkin keskustassa moinen yritys päättyy hälytysajoneuvojen valojen välkkeeseen. Sen sijaan Aurajoen yläjuoksulla voi lähteä seikkailemaan esimerkiksi kanootilla. Huom! vuoden 2020 kesäkausi päättyy su 30.8.

Kätevän bussi- tai pyörämatkan päässä sijaitsee myös Turun naapurikaupunki Kaarina, jossa meren rantaa on riittämiin. Kaarina on kunnostanut hiljattain keskustan läheisyydessä sijaitsevan Hovirinnan rannan, jossa pääsee pulahtamaan virkistävään mereen viihtyisässä ympäristössä.

Hovirinnan ranta houkuttelee uimareita Kaarinaan. © CYF

Tunnelmalliset metsäreitit

Jos kaipaat metsien rauhaa ja pientä reippailua päivääsi, suuntaa alueen lukuisille metsäpoluille. Tunnelmallinen Katariinanlaakso on pakoreitti kaupungin hälinästä ja vilskeestä luonnon helmaan. Katariinanlaakso on jalopuita kasvavista lehtosaarekkeista muodostunut, 17 hehtaarin laajuinen luonnonsuojelualue, joka sijoittuu Turun ja Kaarinan kaupunkien maille. Myös Turun Hirvensalossa ja Kaarinan Littoistenjärvellä on upeat lenkkipolut. Tutustu Turun ulkoilureitteihin paremmin täältä ja Kaarinan reitteihin täällä.

Katariinanlaakson luonnonsuojelualueen vehreä ulkoilureitti.
Tunnelmallinen Katariinanlaakson luonnonsuojelualue. © Jenni Polttila/CYF

Miten sinä rentoudut opiskelun lomassa?

Mitä Opiskelijaviikoilla tapahtuu seuraavaksi?

Me Know Your Hoodsin toteuttajat järjestämme 10.8.-6.9.2020 Opiskelijaviikot, jolloin esittelemme Turkua opiskelijoiden näkökulmasta ja jaamme omat vinkkimme Turun opiskelijaelämään. Seuraavaksi pääsemme kurkistamaan Turkuun kansainvälisten vaihto-oppilaiden silmin. Sitä odotellessa voit vaikkapa suorittaa Turun julkisen liikenteen lyhyen oppimäärän. Nähdään taas!

- Jenna ja Jenni (Turun amk:n opiskelijat) & Susanna (Know Your Hoods)

Keskustelu

Jätä kommentti

Kommentoithan keskusteluun asiallisesti ja rakentavasti. Poistamme epäasiallisen ja loukkaavan sisällön.

Uutiskirjeen tilaus

*) Pakollinen kenttä

Sähköpostiosoitetta käytetään käyttäjäkuvakkeen hakemiseen Gravatar palvelusta.

Kommentit

Ei vielä kommentteja. Jätä kommenttisi ja avaa keskustelu :)