Rakas Kaarina -valokuvakisan voittajat TOP 5

Susanna | 8.4.2020

Rakas Kaarina -valokuvakilpailu piti kuvaajat ahkerina kevättalven 2020 aikana. Kilpailuun osallistui 163 upeaa valokuvaa kolmeen eri teemaan. Kilpailun finaalissa äänestettiin suosikkeja ja nyt on aika julkaista koko kilpailun voittajat. Kiitos kaikille kuvaajille ja äänestäjille!

Rakas Kaarina -valokuvauskilpailu toteutettiin helmi-maaliskuussa 2020, järjestäjinä yhteistyössä Know Your Hoods, Kaarinan kaupunki, Kaarinan Kehitys Oy sekä kaupungin oma Kaarina-lehti.

Meidän, eli asuinalueiden hakukone Know Your Hoodsin, päätavoite on tuoda kiinnostavat naapurustot esiin ja innostaa ihmisiä tutustumaan ympäristöönsä. Kisassa oli kolme teemaa; (1) luonnon helmassa, (2) moderni ja historiallinen Kaarina ja (3) kaarinalaisten elämää. Suosituimpia kuvauskohteita olivat Littoinen, Voivala, Kuusisto ja Kaarinan keskusta (linkeistä pääset tutustumaan tarkemmin kyseisiin naapurustoihin).

Kilpailuun sai osallistua Kaarinasta otetuilla kuvilla edellä mainittujen teemojen mukaisesti. Tuomaristomme valitsi kategorioiden voittajat ja heidät palkittiin kaarinalaisten Taikinatalon, Kino Piispanristin ja Heirolin lahjoittamilla palkinnoilla. Lämpimät kiitokset palkinnoista!

Viikkokisojen lisäksi tuomaristomme poimi finaaliäänestykseen 20 mielestämme kiinnostavinta kuvaa, joista lukijat äänestivät omaa suosikkiaan ajalla 17.-29.3.2020. Linkin takaa pääset ihastelemaan kaikkia finalisteja. Kisassa annettiin 182 ääntä ja iloksemme jokainen kuva löysi omat kannattajansa. Kisan TOP 5 voittajakuvat olivat kuitenkin ylivoimaisia ja saivat yhteensä noin 80% kaikista äänistä.

Ja sitten ihastelemaan voittajien kuvia!

1. sija: Littoistenjärven nouseva aurinko

Kokonaiskilpailun voittaja on huikeat 37% kaikista äänistä saanut Jyri Aerikkala (Instagram-tili @aerijyr) upealla kuvallaan auringonnousua odottavista soutuveneistä Littoistenjärvellä Kaarinan Littoisissa. Kuvassa on onnistuttu vangitsemaan kesäaamun seesteisen kaunis hetki ja auringonnousun syvä oranssi luo hienon kontrastin vihreiden lumpeiden kanssa. Voittaja palkitaan 100 euron lahjakortilla 50/50 Bistroon. Onneksi olkoon Jyri!

Soutuveneitä auringonlaskussa laituriin kiinnitettynä Littoistenjärvellä Kaarinassa.
Auringonnousu Littoistenjärvellä @ Jyri Aerikkala

Äänestäjät ihastuivat voittajakuvaan ja perustelivat valintaansa muun muassa näin:

"Kuvasta voi melkein haistaa kesäaamun! Ihanat värit ja rauhallinen tunnelma." -Ida

“Hyvä sommittelu, kaunis punaisten ja vihreiden värisävyjen kontrasti. Hienosti oivallettu kuvakulma. Kuvaaja on taiteellisesti lahjakas.“ -Marjo

"Kuva luo rauhallista tunnelmaa ja kun katsoo horisonttiin, tulee lisäksi ajatusmaailman avartuminen ja jonkinlainen vapaudentunne. Monipuolinen kuva!" - Maija

“ Ehdottomasti paras. Sydämeni sykkii jo kesälle ja Littoistenjärvelle!“ -Kaisa

2. sija - Marraskuun aamu Hovirinnassa

Toiselle sijalle ylsi 18% kaikista äänistä kerännyt Carolin Nedermo (Instagram-tili @carolinfridolin) satumaisen kauniilla kuvallaan Kaarinan keskustan kupeessa sijaitsevasta Hovirinnan rannasta. Upea aamu-usva ja pastellin sävyt luovat kuvaan levollisen tunnelman ja antaa katsojan upota merellisiin haaveisiin. Onneksi olkoon Carolin!

Purjevene laiturissa keskellä aamu-usvaa Kaarinan Hovirinnassa meren rannalla.
Marraskuinen aamu Hovirinnassa © Carolin Nedermo

Kuvaa äänestäneet viihtyvät selvästi veden äärellä:

"Siinä satumaisen sininen hetki" -Kristiina

“Kuva on mystinen joka herätti ajatuksia." -Antti

“Kuvassa 15 on kaunis tunnelma eikä se voisi olla mistään muualta kuin juuri tästä hoodsista." -Anne

3. sija - Elokuun aamu Kuusiston salmella

Äänestyksessä kolmannelle sijalle kiri Päivi Niskanen upealla kuvallaan Kuusiston salmesta elokuisen utuisena aamuna. Kuva sai 10% kaikista äänistä. Meren rauha ja Kuusiston saaristomaisema viehättävät peilityynessä otoksessa. Onneksi olkoon Päivi!

Kuusistonsalmen veden pintaan heijastuu muutamat mantereen puut siluettina auringon hohtaessa kuulaana usvan takaa.
Elokuun aamu Kuusiston salmella © Päivi Niskanen

Äänestäjät ihastuivat kuvan tunnelmaan ja kokivat muistoja sitä katsoessaan:

 "Tunnelmallinen kuva lapsuuteni Kuusistonsalmesta." -Kalle

“(Tämä kuva) on suosikkini. Tässä kuvassa kaikki kohdallaan ? ihana maisema ja hyvin vangittu kuva . Saa kaipaamaan elokuuta todella ❤" -Annina

“ Kuva houkuttelee aamu-uinnille! ?" -Xeveliina

Jaettu 4. sija: Auringonlasku Kuusistonsalmella

Neljännen sijan jakavat kaksi äänestyksessä yhtä hyvin menestynyttä taideteosta. Toinen näistä oli Jari Kouvon kuvaama hämärä ja maalauksenomainen maisema Kuusiston salmelta. Kuusiston merimaisemat ovatkin kuvasadon perusteella Kaarinan suosituimpia kuvauskohteita. Onnea Jari!

Auringon viimeiset säteet kajastavat oranssina horisontissa heijastuen mereen Kuusistonsalmella Kaarinassa.
Kuusistonsalmen auringonlasku © Jari Kouvo

Äänestäjät ihastuivat kuvassa sen tyyneyteen ja kokivat maiseman yhdeksi Kaarinan rakkaimmista:

"Kuusistolaisena on etuoikeutettu ihailemaan juurikin nitä maisemia. Kaunis ja selkeä kuva, kauniista maisemasta. Kaarinaa kauneimmillaan. Tyyneys ja rauha näkyy ja tuntuu. Kuva sopisi myös käytettäväksi missä tahansa kunnan julkaisuissa. Kiitos Jari" -Saija-Maria

"Meidän kaarinalaisten rakkainta maisemaa." -Sari

Jaettu 4. sija ja "Kaarinalaisten elämää" -teemaviikon voittaja: Saaristo Open Hovirinnassa

Jaetun 4. sijan jakaa Taru Sysinoron tummanpuhuva otos Saaristo Open -festareiden yleisöstä, jota viihdyttää Michael Monroe. Tunnelmallinen yökuva tuo festaritunnelman hienosti esille. Kuva voitti myös teemaviikon "Kaarinalaisten elämää". Musiikista nauttiva festariyleisö Hovirinnassa Kaarinan keskustan tuntumassa edustaakin Kaarinan kesäisen elämän huippuhetkiä. Tuplaonnittelut Taru!

Saaristo Open -tapahtuman yleisö seuraa Michael Monroen keikkaa päälavalla Kaarinan Hovirinnassa.
Saaristo Open Kaarinan Hovirinnassa © Taru Sysinoro

Äänestäjille kuva Saaristo Openista oli erityinen:

"Saaristo Open -tunnelma erottuu selkeästi kaikista muista kuvista, jotka ovat lähes poikkeuksetta luontokuvia. Kiva, että Kaarinassakin tapahtuu!" -Veera

"Kuvasta huokuu musiikin tuoma tunnelma kesäillassa." -Päivi

"Moderni ja historiallinen Kaarina" -teemaviikon voittaja: Auranlaakson riippusilta

Moderni ja historiallinen Kaarina -teemaviikon voitti Eve Penttisen kuva monen lenkkeilijän vakioreitillä olevasta Auranlaakson riippusillasta! Riippusilta sijaitsee Ravattulassa, Auranlaakson pohjoisosissa, missä on paljon muutakin nähtävää historiasta innostuneille. Tämä kuva viehätti erityisesti väreillään ja kutsuvalla tunnelmallaan. Onnea Eve!

Auranlaaksossa Ravattulan riippusilta upeissa syksyn väreissä sillan toisesta päästä kuvattuna.
Auranlaakson riippusilta © Eve Penttinen

Äänestäjätkin kokivat kuvan kutsuvaksi, vaikkei yltänytkään aivan TOP 5 joukkoon:

"Omaperäinen kuva ja silta näyttää niin kutsuvalta. Kauniit värit ja rauhallinen tunnelma." -Mari

"Luonnon helmassa" - teemaviikon voittaja: Auringonlasku Voivalassa

Luonnon helmassa -teemaviikon voitti Johanna Siivonen kuvallaan Voivalanrannasta hämärtyvänä iltana. Meren tyyneys ja rauhallinen tunnelma, sekä viimeisten auringonsäteiden ja laskeutuvan pimeyden luoma kontrasti viehättävät erityisesti tässä taidokkaassa otoksessa.

Kaarinan Voivalassa meren rannassa auringon viimeiset säteet värjäävät horisontin punertavaksi heijastuen peilityynestä vedestä, kun sinertävä pimeys alkaa jo laskeutua.
Auringonlasku Voivalan rannassa © Johanna Siivonen

Äänestäjät ihastuivat kuvan pysähtyneisyyteen ja väreihin:

"Upea auringonlasku mulle rakkaassa rannassa!" -Johanna

Voittiko oma suosikkisi kilpailun? Voit jättää kommenttisi kuvista blogin kommenttikenttään. Kiittäen upeasta Rakas Kaarina -kilpailusta kuvaajia, äänestäjiä ja yhteistyökumppaneitamme:

-Susanna ja Know Your Hoodsin tiimi

Mitä seuraavaksi?

Tekeekö mielesi päästä kuvaamaan tai seuraamaan valokuvaajien upeita otoksia Turun seudulta? Tällä hetkellä Know Your Hoodsin somessa on käynnissä Kaunis kevät 2020 -valokuvakilpailu, johon voi osallistua 13.4. asti. Keräsimme myös pääsiäisviikon kunniaksi kokoelman keväisen keltaisia taloja blogiimme, joiden joukosta voit äänestää omaa suosikkiasi 13.4. asti. Bongaatko tuttuja hoodeja Kaarinasta tai Turusta?

Seuraa Facebook- ja Instagram-sivujamme, jos haluat kuulla ja nähdä kivoja naapurustojen tarinoita. Voit myös kokeilla hakukonettamme ja testata, mikä naapurusto sopisi sinulle parhaiten. :)

Keskustelu

Jätä kommentti

Kommentoithan keskusteluun asiallisesti ja rakentavasti. Poistamme epäasiallisen ja loukkaavan sisällön.

Uutiskirjeen tilaus

*) Pakollinen kenttä

Sähköpostiosoitetta käytetään käyttäjäkuvakkeen hakemiseen Gravatar palvelusta.

Kommentit

Ei vielä kommentteja. Jätä kommenttisi ja avaa keskustelu :)