Väriä ja valoa -valokuvakisa – Ikuista marraskuun kiehtovat valot!

Susanna | 30.9.2020

Väriä ja valoa -valokuvakisa kannustaa iloitsemaan Turun seudun värikkäästä syksystä ja pimeyden keskellä loistavista valonpilkahduksista. Kilpailun Väriä-osan voittajat on jo valittu. Valoa-osaan voit osallistua kuvillasi 6.-29.11.2020.

Syksy jatkaa synkkenemistään. Onneksi meillä on värikäs ja valoisa yllätys! Järjestämme nimittäin valokuvakisan teemalla 'Väriä ja valoa' ja haastamme Turun seudun valokuvaajat ikuistamaan nämä syksyn eri vaiheiden tunnelmalliset hetket.

© CYF

Väriä ja valoa -valokuvakilpailu jakautuu kahteen osaan. Ensimmäisessä kuvattiin syksyä Turun seudulla teemalla 'Väriä'. Väriä-osan kuvat jätettiin kilpailuun 18.10.2020 mennessä. Väriä-kilpailuun osallistui reilusti yli 100 kuvaa, joista 12 raatimme valitsemaa finalistia pääsivät kisaamaan voitosta. Voittajat ovat nyt selvillä ja löydät ne täältä.

Seuraavaksi on aika kuvata Turun seudun valoja, kun loppusyksyn pimeys alkaa hiipimään naapurustoihin.

Osa 2: Valoa

Väriä ja valoa -valokuvakisa mukailee teemoiltaan luonnon rytmiä. Kun puiden värikkäät lehdet ovat tippuneet ja pimeä valtaa Suomen eteläisimmänkin kärjen, on aika kääntää katse kohti valoa. Missä on mielestäsi synkän syksyn kiehtovimmat valot? Ovatko ne synkkien kujien katuvalojen hohdetta tai ohikiitävien autojen etuvaloja? Kaupungin valaistuja rakennuksia vai kenties koti-ikkunassa kynttilän loiste?

Vinkki! Viime vuonna järjestimme myös Rakas Turku -valokuvakilpailun, jonka upeista pimenevän syksyn kuvista voit hakea inspiraatiota.

Korkea punatiilinen kerrostalo valaistuna illan hämärtyessä Turun Verkahovissa.
Valaistut rakennukset sekä kaupungin valot ovat erinomainen kuvauskohde. Kuvassa Verkahovin punatiilinen kerrostalo Turussa. © CYF

Ohjeet osallistumiseen

Ota kuva Turun seudun syksyä piristävistä valoista: valaistut rakennukset, kausivalot, tunnelmalliset kynttilät, auringon viimeiset säteet ja muut kauniit valaistut kohteet. Kuvan tulee olla kuvattu syksyllä 2020. Lisää kuvan yhteyteen kuvausaika ja -paikka, sekä mielellään kuvaan liittyvä tarina. Osallistu enintään 3 kuvalla.

Auringonlasku Kaarinan Lemunniemen pellon yllä.
Auringon valo voi olla harvinaista herkkua marraskuussa, mutta auringon viimeiset säteet ovat sitäkin kauniimpia. © CYF

Milloin: Jätä kuvasi kilpailuun ajalla 6.-29.11.2020.

Voit osallistua kolmella eri tavalla, eli valitse näistä itsellesi sopivin:

 1. Sähköposti: Lähetä kuvasi osoitteeseen info@hoods.fi
 2. Instagram: Lisää Instagramissa avoimen profiilin kuvan yhteyteen #väriäjavaloakisa
 3. Facebook: Lisää kuva @knowyourhoods:in Facebook-sivun valokuvakisan postauksen kommenttiosioon.

Voittajien valinta ja palkinnot

 • Finaaliäänestys: Julkaisemme finalistit, eli mielestämme parhaat kuvat täällä blogissa 1.12.2020, jonka jälkeen lukijat saavat äänestää suosikkiaan. Äänestysaika on 1.12-13.12.2020 ja eniten ääniä saanut kuva voittaa.
 • Tuomariston suosikki: Me valitsemme osallistujien joukosta oman suosikkimme. Arvostamme hienon kuvan lisäksi erityisen paljon tarinoita ja tunnelmaa, joka välittyy kuvan kautta.
 • Voittajan julkaisu: Voittajat julkaistaan 17.12.2020 järjestäjän some-kanavissa ja Turun Seutusanomissa.
 • Palkinnot:
  • Äänestäjien suosikkikuva: 50 euron lahjakortti naantalilaiseen Ravintola Trappiin.
  • Tuomariston suosikkikuva: 20 euron lahjakortti Turun seudulla toimivaan Bulleriinaan.
 • Äänestäjän palkinto: Äänestäjien kesken arvotaan 20 euron lahjakortti turkulaiseen Fiilis Cafeseen.
Turun Logomon moderneja valaistuja kerrostaloja iltahämärässä.
Logomon talojen valot hohtavat upeasti iltahämärässä © CYF

Kilpailun ehdot

 • Valokuvien tekijänoikeudet säilyvät valokuvaajilla.
 • Kilpailun järjestää Know Your Hoods.
 • Kilpailun järjestäjällä on oikeus käyttää kilpailuun osallistuneiden valokuvia ja kuvateksteja tätä valokuvauskilpailua koskevissa julkaisuissa omissa verkkopalveluissaan ja muissa kanavissa (esim. some) siten, että valokuvaaja on aina mainittu kuvan yhteydessä. 
 • Know Your Hoodsilla on oikeus rajata kuvaa Instagramiin joulukalenteriin sopivaksi. Finaaliäänestyksessä kuva julkaistaan alkuperäisessä muodossa.
 • Kilpailun voittajien kuvat voidaan julkaista myös Turun Seutusanomissa siten, että kuvaajan nimi mainitaan kuvan yhteydessä.
 • Jos haluat valokuvan tekijänoikeuksien yhteydessä mainittavan jonkin muun nimen kuin nimesi Facebookissa tai nimimerkkisi Instagramissa, sisällytä tieto valokuvan postauksen yhteyteen.
 • Jättämällä valokuvan kilpailuun vakuutat, että sinulla on oikeus käyttämääsi kuvamateriaaliin ja sen levittämiseen eikä se loukkaa kenenkään tekijänoikeuksia ja/tai yksityisyyden suojaa.
 • Jos kuvissa on tunnistettavissa oleva henkilö, kuvaaja on vastuussa siitä, että henkilö on antanut suostumuksensa valokuvan ottamiseen ja valokuvan kilpailuun lähettämiseen. 
 • Kilpailuun voivat osallistua 15 vuotta täyttäneet henkilöt, alaikäiset vanhempien/huoltajan suostumuksella.
 • Järjestäjät voivat halutessaan valita ylimääräisiä voittajakuvia. 
 • Yksi henkilö voi osallistua kilpailuun enintään 3 kuvalla. Jos yksi henkilö on toimittanut useamman kuin 3 kuvaa, osallistuvat 3 ensimmäiseksi toimitettua kuvaa kilpailuun.
 • Kilpailun voittajille ilmoitetaan voitosta sen kanavan kautta, jolla hän on osallistunut kilpailuun. Voittajalla on kaksi vuorokautta aikaa vastata viestiin, jonka jälkeen kilpailun järjestäjät voivat valita toisen voittajan.
 • Kokonaiskilpailun voittajakuvista ja/tai kuvaajasta voidaan tehdä juttu järjestäjän blogiin, some-kanaviin ja Turun Seutusanomiin.
 • Kilpailuun osallistuvien kuvien tulee olla hyvän maun mukaisia, eivätkä ne saa rikkoa kenenkään oikeuksia tai halventaa ketään. Kilpailun järjestäjällä on oikeus poistaa tätä sääntöä rikkovat kuvat kilpailusta.
 • Yksittäinen kilpailija voidaan poistaa kilpailusta, jos hän rikkoo huomautuksesta huolimatta sääntöjä.
 • Kilpailun järjestäjällä on oikeus muokata kilpailun sääntöjä tarvittaessa, kuitenkin viestien muutoksista sosiaalisen median kanavissa.

Onnea kilpailuun!

-Susanna

P.S. Voit tutustua tuleviin kuvauspaikkoihin tutkimalla Turun seudun asuinalueita maksuttoman naapurustojen hakukoneemme avulla!

Keskustelu

Jätä kommentti

Kommentoithan keskusteluun asiallisesti ja rakentavasti. Poistamme epäasiallisen ja loukkaavan sisällön.

Uutiskirjeen tilaus

*) Pakollinen kenttä

Sähköpostiosoitetta käytetään käyttäjäkuvakkeen hakemiseen Gravatar palvelusta.

Kommentit

Ei vielä kommentteja. Jätä kommenttisi ja avaa keskustelu :)