Hinnerjoki

Eura

Hinnerjoki on ihastuttava aktiivinen kyläyhteisö maaseudun sydämessä. Hinnerjoen kirkonkylä on perinteikäs ja valtakunnallisesti merkittävä kulttuuriympäristö.

Aktiivista elämää maaseudulla

Hinnerjoki on osa Euran persoonallista maaseutua, jossa maisemaa värittävät laakeat pellot ja sankat metsät. Alueella saa nauttia maaseudun rauhasta, tosin keskustassa on tiheämmin rakennettua pientaloasutusta levittäytyneenä alueen palveluiden ympärille. Hinnerjoki on aiemmin ollut oma kuntansa, joka liitettiin Euraan vuonna 1970.

Hinnerjoen keskusta eli kirkonkylä sijoittuu Hinnerjoen varrelle ja kylältä löytyy kauppa sekä persoonallisia pienyrityksiä. Lapsiperheille Hinnerjoki on oivallinen asuinalue, sillä alueella on koulu, jossa on pienet ryhmäkoot sekä pieni päiväkoti. Hinnerjoella on myös oma sivukirjasto ja oma kirkko.

Kulkuyhteydet etenkin autoileville on hyvät. Hinnerjoelta hurauttaa nimittäin hetkessä 20 kilometrin päähän Euran keskustaan tai 35 kilometrin päähän Raumalle. Koulubussit kulkevat Euraan ja Raumalle.

Hinnerjokilaisilla on mahdollisuus aktiiviseen elämään. Urheilusta innostuville tarjolla on Kunnon tila, urheilukenttä ja Hinnerjoen kuntorata, jossa on peräti 2 km valaistua osuutta. Alueelle on valmistumassa myös frisbeegolfrata. Talvella hinnerjokilaiset pääsevät luistelemaan luistelukentälle.

Hinnerjoella myös matkailija viihtyy, sillä kylällä voi tutustua Hinnerjoen museoihin ja kirkon maastossa voi tutustua muun muassa Hinnerjoen myllyn raunioihin. Kesällä voi nauttia uimisesta ja saunomisesta Auvoljärvellä Elorannan saunalla.

Yhdistystoimintaa on varmasti jokaisen makuun ja alueella toimiikin useita aktiivisia yhdistyksiä, kuten Hinnerjoen Kotiseutuyhdistys, Hinnerjoen VPK, Hinnerjoen kyläseura ja Hinnerjoen nuorisoseura. Nuorilla on myös oma nuorisotila, Hinnerjoen Nurtsi.

Naapuruston ominaisuudet

Luonnonympäristö
joen varrella
puistojen vehreyttä
pellon laidalla
järven läheisyydessä
metsän reunalla

Rakennuskanta
omakotitaloja
rivitaloja
tontteja
puutaloja
vapaa-ajan asuntoja

Rakennettu ympäristö
maaseudun rauhaa
pientaloasumista
vapaa-ajan asumista

Naapuruston erityispiirteet
kulttuurihistoriallinen

Alueella on
luonnonsuojelualue

Kirjoituksia naapurustoista

Naapuruston hintataso info

Asuntojen myyntihinnat

Keskihintaa vähemmän
Keskihinta Turussa: 2090 €/m2
Hintataso on suuntaa-antava.

Naapuruston asukkaat info

Pääasiallinen elämäntilanne

työssäkäyvät 43 % opiskelijat 4 % eläkeläiset 34 % alle 14-vuotiaat 19 % muut 7 %
% asukkaista

Asumisen tapa


omistusasunnoissa 88 % vuokralla 10 % muut asumismuodot 1 %
% asumisesta

Asukkaiden keskimääräinen ikä

46 vuotta
Leaflet | ...

80 km Turun keskustaan
35 km Rauman keskustaan