Kiukainen

Eura

Kiukainen on pienten kylien täplittämää maaseutua Eurajoen jokilaaksossa. Kiukaisista on erinomaiset yhteydet kahden keskustan palveluiden pariin.

Maaseudun rauhaa hyvien kulkuyhteyksien varrella

Kiukainen on pienten kylien, peltojen ja metsien täplittämää maaseutua Eurajoen rannoilla, Euran keskustan pohjoispuolella. Kiukaisten asukkaat nauttivat väljästä pientaloasumisesta jokilaakson valloittavissa maisemissa. Kiukaisissa on useita erillisiä kyliä ja entinen kuntakeskus Eurakoski. Kiukainen oli aiemmin itsenäinen kunta, ja se liittyi osaksi Euraa vuonna 2009.

Kiukaisista on mutkatonta matkata Euran keskustaan, jonne on maaseudun taajamasta vain 10 kilometrin matka. Lähimmät suuret kaupungit ovat noin 40 minuutin automatkan päässä sijaistevat Pori ja Rauma. Tampereelle ja Turkuun matkaa kertyy puolestaan reilu 100 km. Kiukaisten asukkaille auto on aikalailla välttämätön kulkupeli liikkumiseen.

Kiukaisissa lapsiperheiden elämää helpottaa yhteisöllinen Kiukaisten koulu, jossa alakoululaiset voivat käydä koulua rauhallisessa ympäristössä. Kiukaisista löytyvät myös päiväkoti, kirjasto, kauppa ja monia pieniä yrityksiä aina hierojasta autopesupalveluun. Kiukaisissa on myös uusi paloasema, jossa toimii vilkas vapaaehtoispalokunta Kiukaisten VPK.

Liikkumiseen Kiukaisissa on tarjolla Kiuasradan lenkkipolut, urheilukenttä, kuntosali. Läheltä löytyy myös paljon maastopyöräilyreittejä. Talvella koulun kentällä on luistelumahdollisuus ja parhaimpina talvina myös ladulle pääsee! Liikuntaharrastuksia kaikenikäisille tarjoavat mm. Kiukaisten naisvoimistelijat ja Kiukaisten Kisailijat.

Kiukaisissa matkailijoiden silmää viehättää Kiukaisten kirkko ja museotunnelmaan pääsee Wanhan Pappilan kesäkahvilassa. Kirkonkylältä pohjoiseen suunnattaessa Köyliönjokilaakson ympäryskylät edustavat valtakunnallisesti merkittäviä rakennettuja kulttuuriympäristöjä vanhoine rakennuksineen ja peltomaisemineen.

Naapuruston ominaisuudet

Luonnonympäristö
joen varrella
pellon laidalla
metsän reunalla
puistojen vehreyttä

Rakennuskanta
omakotitaloja
puutaloja
rivitaloja
vapaa-ajan asuntoja
tontteja

Rakennettu ympäristö
maaseudun rauhaa
pientaloasumista
vapaa-ajan asumista

Naapuruston erityispiirteet
kulttuurihistoriallinen

Kirjoituksia naapurustoista

Naapuruston hintataso info

Asuntojen myyntihinnat

Keskihintaa vähemmän
Keskihinta Turussa: 2090 €/m2
Hintataso on suuntaa-antava.

Naapuruston asukkaat info

Pääasiallinen elämäntilanne

työssäkäyvät 42 % opiskelijat 6 % eläkeläiset 34 % alle 14-vuotiaat 17 % muut 8 %
% asukkaista

Asumisen tapa


omistusasunnoissa 84 % vuokralla 15 % muut asumismuodot 2 %
% asumisesta

Asukkaiden keskimääräinen ikä

45 vuotta
Leaflet | ...

100 km Turun keskustaan
40 km Rauman keskustaan