Anjala

Kouvola

Anjala on noin 2000 asukkaan viehättävä kylä eteläisessä Kouvolassa. Osa Ankkapurhan kulttuuripuistoa sijaitsee kylän alueella ja tuo kiinnostavan lisän tähän Kymijoen varrella sijaitsevan kylän tunnelmaan.

Anjala sijaitsee noin 20 minuutin ajomatkan päässä Kouvolan keskustasta. Haminaan ja Kotkaan ajaa noin puolessa tunnissa, Helsinki sijaitsee puolentoista tunnin päässä. Kymijoen vastarannalla sijaitsevasta Inkeroisista pääsee kätevästi junalla niin Helsingin kuin Kouvolan keskustan suuntaan.

Anjalassa on päiväkoti, ruokakauppa ja ravintola Bar’kki. Aktiivinen Anjala Elää ry järjestää tapahtumia ympäri vuoden ja ylläpitää Sihvakan uimarantaa. Anjalassa on hyvät mahdollisuudet liikuntaan ja seuraurheiluun. Talvisin on tarjolla tykkilumilatu.

Kulttuurihistoriaa ja aktiivista elämää samassa kylässä

Ankkapurhan kulttuuripuisto tarjoaa idyllisen kartanomiljöön Kymijoen kupeessa täynnä kiinnostavia tarinoita Wrede-suvusta, Kustaa III sotaan, Anjalan liitosta kartanon kummitukseen. Kymijoki oli Ruotsin ja Venäjän valtakuntien rajajokena 1743-1809. 

Anjalan historiallinen ympäristö on Museoviraston määrittelemä valtakunnallisesti merkittävä rakennettu kulttuuriympäristö. Anjalan kartanossa järjestetään kesäisin mm. taidenäyttelyitä. Puistossa voi pelata frisbeegolfia ja kesäaikaan piipahtaa herkuttelemaan Makasiinikahvilaan. Känkkärän luontopolku nousee rantakallioille ja tarjoilee kauniit maisemat Kymijoelle. Anjalan kaunis kirkko on rakennettu 1755-1756. Vieressä on vanha Wrede-suvun hautausmaa.

Nuorisokeskus Anjala järjestää kulttuuripuistossa leirejä sadoille nuorille vuosittain sekä tarjoaa majoitusta, aktiviteetteja ja ruokapalveluita muillekin ryhmille. Lounasravintola Ankkapurhan Helmi on auki arkisin.

Naapuruston ominaisuudet

Luonnonympäristö
joen varrella
järven läheisyydessä
pellon laidalla

Rakennettu ympäristö
pientaloasumista
maaseudun rauhaa
vapaa-ajan asumista

Rakennuskanta
omakotitaloja
puutaloja
tontteja

Naapuruston erityispiirteet
kulttuurihistoriallinen
puutaloalue

Alueella on
luonnonsuojelualue

Kirjoituksia naapurustoista

Naapuruston hintataso info

Asuntojen myyntihinnat

Keskihintaa vähemmän
Keskihinta Turussa: 2090 €/m2
Hintataso on suuntaa-antava.

Naapuruston asukkaat info

Pääasiallinen elämäntilanne

työssäkäyvät 43 % opiskelijat 6 % eläkeläiset 34 % alle 14-vuotiaat 18 % muut 11 %
% asukkaista

Asumisen tapa


omistusasunnoissa 80 % vuokralla 19 % muut asumismuodot 2 %
% asumisesta

Asukkaiden keskimääräinen ikä

45 vuotta
Leaflet | ...

28 km Kouvolan keskustaan
35 km Kotkan keskustaan
80 km Lahden keskustaan