Marttilan keskusta

Marttila

Marttilan keskusta tarjoaa ihastuttavan kylämäisen tunnelman erinomaisten lähipalveluiden äärellä. Lähes puolet marttilalaisista on valinnut keskustaajaman kodikseen ja nauttivat sekä Paimionjokilaakson maalaisidyllistä että kätevistä liikenneyhteyksistä.

Marttilan keskusta on rakentunut perinteikkään Hämeen Härkätien ja Paimionjoen varrelle, ja se on palveluiden ja pientalojen keskittymä kauniin maaseudun sydämessä. Monet asukkaat ovat valinneet asuinpaikakseen keskustan eteläpuolella sijaitsevan ja jokirantaa seurailevan Kumpulan tai läntisen ja nimensäkin perusteella metsäisen Metsä-Marttilan pientaloalueen.

Marttilan keskustaan rakennetaan aktiivisesti uutta: uusia tontteja kaavoitetaan ja myydään tasaiseen tahtiin. Tontteja on parhaillaan tarjolla etenkin Keskustan pohjoispuolella sijaitsevassa Tervaskannonmäessä, mutta myös Metsä-Marttilassa ja Lammiossa. Omistusasuntojen lisäksi keskustassa on myös kunnan vuokra-asuntoja.

Marttilan keskustasta ajaa tarvittaessa näppärästi Turun ja Hämeenlinnan välillä kulkevaa 10-tietä pitkin Turkuun reilussa puolessa tunnissa. Matka taittuu suurin piirtein samassa ajassa sekä omalla autolla että julkisilla. Marttilan keskustan alue on sen verran tiivis, että alueella on helppoa liikkua kävellen tai hypätä pyörän selkään.

Keskustan asukkaat nauttivat hyvien kulkuyhteyksien lisäksi kattavista lähipalveluista. Keskustasta löytyy arjen peruspalveluita kuten ruokakauppa, apteekki, huoltoasema, postipalvelut ja kirjasto. Lisäksi marttilalaisia ilahduttaa paikalliset yritykset, joiden joukossa on esimerkiksi muutama ravintola: Pikkulämmin, Kylämäen hevostilan tilausravintola, Härkätien kahvila ja Kuokantalo. Muita paikallisia yrityksiä on parturi-kampaamo, luontaistuoteliike ja sisustuspuoti. Marttilan koulu ja monipuoliset liikuntamahdollisuudet sijaitsevat kävelymatkan päässä Tervaskannonmäen-Koulukeskuksen asuinalueella.

Marttilan keskustassa voi ihailla kunnan vaikuttavimpia nähtävyyksiä kuten Marttilan Pyhän Martin kirkkoa. Tiesitkö, että Pyhän Martin kirkon kattokruunu on toiminut mallina Turun Linnan kirkon kattokruunuille? Lisäksi luonto on kaikkialla läsnä Marttilassa ja aivan keskustasta löytyy erityisen viehättävä Marttilan keskustan jokipolku, joka johdattaa kulkijan kirkon kulttuurimaisemista pitkin Paimionjoen rantaa.

Marttilasta löytyy myös aktiivista yhdistystoimintaa, joista keskustan alueen asukkaiden kannattaa tutustua ainakin urheiluseura Marttilan Murtoon, Marttila-seuraan ja partiolippukunta Marttilan Martteihin.

Naapuruston ominaisuudet

Luonnonympäristö
joen varrella
puistojen vehreyttä
pellon laidalla
metsän reunalla

Rakennettu ympäristö
keskusta
pientaloasumista
maaseudun rauhaa
keskustan lähellä
yritysalue

Rakennuskanta
omakotitaloja
tontteja
uudiskohteita
puutaloja
rivitaloja
pienkerrostaloja

Kirjoituksia naapurustoista

Naapuruston hintataso info

Asuntojen myyntihinnat

Keskihintaa vähemmän
Keskihinta Turussa: 2090 €/m2
Hintataso on suuntaa-antava.

Naapuruston asukkaat info

Pääasiallinen elämäntilanne

työssäkäyvät 42 % opiskelijat 6 % eläkeläiset 36 % alle 14-vuotiaat 16 % muut 9 %
% asukkaista

Asumisen tapa


omistusasunnoissa 77 % vuokralla 21 % muut asumismuodot 2 %
% asumisesta

Asukkaiden keskimääräinen ikä

46 vuotta
Leaflet | ...

40 km Turun keskustaan
30 km Salon keskustaan