Maskun keskusta

Masku

Maskun keskusta on pääosin pientalovaltaista aluetta erinomaisten kulkuyhteyksien varrella. Keskustasta löytyvät tarvittavat päivittäispalvelut, mutta myös Raision palveluiden pariin hurauttaa noin 5 minuutissa ja Turkuunkin reilussa vartissa! Alueelta löytyy myös erinomaiset mahdollisuudet ulkoiluun ja virkistäytymiseen.

Kaupunkien kainalossa

Maskun keskusta sijaitsee keskeisellä paikalla 8-tien varrella. Keskustasta pääseekin kätevästi autolla Raisioon parhaimmillaan 5 minuutissa sekä Turkuun ja Naantaliin vartissa. Bussiyhteydet liikennöivät myös säännöllisesti Maskun ja Turun välillä. 

Maskun keskustasta löytyvät kattavat palvelut, kuten kaupat, apteekki ja terveyskeskus. Päiväkodin lisäksi Maskun keskustassa on kaksi koulua: Kurittulan alakoulu sekä Hemmingin yläkoulu. Lukioon ei tarvitse lähteä kauas, sillä naapurikunta Nousiaisten lukio sijaitsee vain noin 4 km:n päässä Maskun keskustasta.

Yhteisöllisyyttä ja asumisen helppoutta - Palsalan uusi alue yhdistää molemmat

Maskun keskusta kehittyy vauhdilla. Esimerkiksi Palsalan alueella on keskitytty uudenlaiseen rakentamiseen, jonka keskiössä ovat asumisen helppous ja yhteisöllisyys. Palvelut löytyvät vain kilometrin päästä ja Maskun kunta on huomioinut myös rivitaloasumisesta kiinnostuneet Palsalan suunnittelussa. Masku onkin kiinnostava vaihtoehto kaikille, jotka etsivät vaivatonta asumista palveluiden lähellä, mutta samalla hienojen luontokohteiden välittömässä läheisyydessä. 

Harrastusten värittämää arkea   

Peruspalveluiden lisäksi Maskussa on runsaasti erilaisia harrastusmahdollisuuksia. Keskustasta löytyy esimerkiksi Maskun Hemmingin liikuntahalli, Maskutalon kenttä sekä Jarkko Niemisen tenniskentät. Keskustassa on myös kuntosali. Perinteisten liikuntalajien lisäksi Maskun aktiiviset järjestöt organisoivat monipuolisesti erilaista harrastustoimintaa. Esimerkiksi Askaisten Visa ja Maskun Tempo ry järjestävät mm. tanssi ja judo-opetusta lapsille. Maskun musiikkiyhdistys tarjoaa laulu- ja soitonopetusta kaikenikäisille. 

Pyöräilymatkan päässä Maskun keskustasta sijaitsee myös suosittu Maskun Riviera, jossa voi uida kahdella eri rannalla tai lähteä pidemmälle retkelle Kuhankuonon retkeilyreitille. Maskun kunnan alueella on myös muita hienoja mahdollisuuksia retkeilyyn, kuten rikkaasta linnustostaan tunnettu Oukkulanlahden alue sekä Kolkanpolku Lemussa. Kankaisten golfpuisto sen sijaan sijaitsee lähellä Maskun keskustaa Piuha-Pirttimäen alueelta!

Naapuruston ominaisuudet

Luonnonympäristö
joen varrella
puistojen vehreyttä
pellon laidalla
metsän reunalla

Rakennettu ympäristö
keskusta
pientaloasumista
kerrostaloasumista
keskustan lähellä
yritysalue

Rakennuskanta
omakotitaloja
rivitaloja
pienkerrostaloja
uudiskohteita
vapaa-ajan asuntoja
tontteja

Naapuruston erityispiirteet
kulttuurihistoriallinen

Kirjoituksia naapurustoista

Naapuruston hintataso info

Asuntojen myyntihinnat

Keskihintaa vähemmän
Keskihinta Turussa: 2090 €/m2
Hintataso on suuntaa-antava.

Naapuruston asukkaat info

Pääasiallinen elämäntilanne

työssäkäyvät 49 % opiskelijat 7 % eläkeläiset 20 % alle 14-vuotiaat 23 % muut 7 %
% asukkaista

Asumisen tapa


omistusasunnoissa 90 % vuokralla 9 % muut asumismuodot 2 %
% asumisesta

Asukkaiden keskimääräinen ikä

39 vuotta
Leaflet | ...

17 km Turun keskustaan