Pakainen

Masku

Pakaisten alue käsittää Maskun itäisen osan ja nimensä se on saanut noin 200 asukkaan kylästä, joka sijaitsee Maskun koillisosassa. Alue on pääosin harvaanasuttua, jossa avarat pellot, metsäkaistaleet ja maalaistalot värittävät maisemaa. Täällä unohtaa helposti olevansa vain puolen tunnin päässä Turun vilskeestä.

Ihan maalla, mutta tarpeeksi lähellä kaikkea

Maskun itäinen osa sykähdyttää maaseutumaisesta asumisesta haaveilevaa. Matkaa Turun keskustaan autolla on kuitenkin alle puoli tuntia ja Maskun omat palvelut sijaitsevat reilun 10 minuutin ajomatkan päässä. Auto onkin alueen asukkaille hyödyllinen kulkuväline.

Lähimmät palvelut kuten kaupat, apteekki, päiväkoti ja terveyskeskus löytyvät maskun keskustasta. Päiväkodin lisäksi Maskun keskustassa on kaksi koulua: Kurittulan alakoulu sekä Hemmingin yläkoulu.

Tilaa ja yhteisöllisyyttä samassa paketissa

Erityisesti Pakaisten kylällä on mukavaa yhteisöllisyyttä. Alueella toimiikin Pakaisten kyläyhdistys ry, joka järjestää erilaisia pienimuotoisia tapahtumia kuten kirppiksiä ja kuntopiirejä. Alueen nähtävyyksiin kuuluu Kaiturin tila, jossa on mahdollista harrastaa esimerkiksi hymyn huulille nostattavaa lammasjoogaa.  

Maskun itäosassa on useita enklaaveja eli Maskulle kuuluvia alueita, jotka ovat Nousiaisten ja Ruskon ympäröimiä. Nämä alueet ulottuvat Kurjenrahkan kansallispuistoon asti, jossa on tarjolla useita upeita ulkoilureittejä niin lyhyille kuin pidemmille retkille.

Naapuruston ominaisuudet

Luonnonympäristö
metsän reunalla
pellon laidalla
mäkimaisemaa

Rakennettu ympäristö
pientaloasumista
maaseudun rauhaa

Rakennuskanta
omakotitaloja
puutaloja

Alueella on
kansallispuisto

Naapuruston hintataso info

Asuntojen myyntihinnat

Keskihintaa vähemmän
Keskihinta Turussa: 2090 €/m2
Hintataso on suuntaa-antava.

Naapuruston asukkaat info

Pääasiallinen elämäntilanne

työssäkäyvät 49 % opiskelijat 7 % eläkeläiset 20 % alle 14-vuotiaat 24 % muut 7 %
% asukkaista

Asumisen tapa


omistusasunnoissa 90 % vuokralla 8 % muut asumismuodot 2 %
% asumisesta

Asukkaiden keskimääräinen ikä

38,5 vuotta
4
Leaflet | ...

22 km Turun keskustaan