Kyrö

Pöytyä

Kyrössä arkea siivittävät toimivat palvelut ja monipuoliset harrastukset reilun puolen tunnin päässä Turusta.

Elinvoimaisia kyliä, palveluita ja aktiivista elämää 

Kyrö sopii asuinalueena kaikille, jotka arvostavat omaa tilaa, mutta eivät halua tinkiä kätevistä lähipalveluista ja hyvistä yhteyksistä. Kyrön keskuksesta löytyy asukkaille esimerkiksi terveyskeskus, vastaremontoitu Elisenvaaran yhtenäiskoulu ja lukio. 

Turkuun ajaa vain puolessa tunnissa ja Loimaalle vartissa Valtatie 9:n ansiosta. Kyrön keskustaa ympäröivät rauhalliset ja vehreät pientalovaltaiset asuinalueet. Laurilantien alueelta löytyy myös vapaita tontteja aivan koulun ja liikuntapaikkojen vierestä. 

Kyrön alueelle mahtuu myös monia elinvoimaisia kyliä, kuten Kumila, Heikinsuo, Karinainen ja Rahkio. Aktiivisten asukkaiden ansiosta kylissä on liikuntapaikkoja ja erilaisia harrastusmahdollisuuksia omasta takaa – puhumattakaan kotiovilta alkavista sienimetsistä! Voit tutustua kyliin tarkemmin Kylien Pöytyän -esitteestä

Bmx-pyöräilyä, legoja, pesistä vai jotain ihan muuta?

Kyrössä riittää tekemistä vapaa-ajalle. Valaistun kuntoradan lisäksi alueella on muun muassa ulkokuntosali, frisbeegolf sekä bmx-rata. Löytyypä Kyröstä myös oma skeittiparkki. Kyrön erityisyys on maauimala, joka ilahduttaa kesähelteillä, mutta tarjoaa myös kylmäuintia talvisin. 

Kyrön Kumila on tunnettu pesäpallosta. Pöytyän urheilijoiden naisten pesäpalloilijat nousivat vuonna 2024 Superpesikseen, ja Kumilassa kaikenikäiset voivatkin harrastaa pesistä tasokkaassa seurassa. Pelistä voi nauttia myös katsojana Kumilan areenalla. 

Kyrössä on monia luontopolkuja ja laavuja, ja pidempiä reittejä kaipaava löytää Kuhankuonon reitit vain puolen tunnin ajomatkan päästä. Hiihdon ystävät voivat haastaa itseään 14 km:n mittaisella maisemareitillä Kyröstä Heikinsuolle ja takaisin.

Kyrössä on monia aktiivisia yhdistyksiä, joiden toiminta tempaa uudetkin asukkaat nopeasti mukaansa, minkä lisäksi Auranlaakson opisto tarjoaa erilaisia harrastusvaihtoehtoja. Iloa arkeen tuo myös Legomuseo Vanha-Palikka!

Naapuruston ominaisuudet

Luonnonympäristö
joen varrella
puistojen vehreyttä
pellon laidalla

Rakennettu ympäristö
keskusta
keskustan lähellä
yritysalue

Rakennuskanta
omakotitaloja
rivitaloja
tontteja

Naapuruston erityispiirteet
kulttuurihistoriallinen

Alueella on
luonnonsuojelualue

Kirjoituksia naapurustoista

Naapuruston hintataso info

Asuntojen myyntihinnat

Keskihintaa vähemmän
Keskihinta Turussa: 2090 €/m2
Hintataso on suuntaa-antava.

Naapuruston asukkaat info

Pääasiallinen elämäntilanne

työssäkäyvät 44 % opiskelijat 7 % eläkeläiset 27 % alle 14-vuotiaat 23 % muut 8 %
% asukkaista

Asumisen tapa


omistusasunnoissa 84 % vuokralla 13 % muut asumismuodot 2 %
% asumisesta

Asukkaiden keskimääräinen ikä

39,3 vuotta
Leaflet | ...

44 km Turun keskustaan
48 km Salon keskustaan
60 km Huittisten keskustaan
25 km Loimaan keskustaan