Osmalahti

Sauvo

Osmalahti on merenrannasta haaveilevien unelma, jossa kotipihan maisemat ovat vailla vertaa. Tilavien omakotitalojen ja metsien ympäröimä asuinalue tarjoaa myös mahdollisuuden venepaikkaan.

Asumista meren äärellä

Osmalahden asuinalue sijaitsee mitä uskomattomimpien merimaisemien ympäröimänä ja vastarannalla siintävät Kaarinan ja Paraisten saaristo. Kehittyvän asuinalueen tilavat omakotitalot levittäytyvät korkealle metsäisille kallioille. Erityistä Osmalahdessa on sen asukkaiden talkoovoimin rakentama satama, joka palvelee alueen innokkaita veneilijöitä.

Osmalahdesta Sauvon keskustaan matkaa on noin 9 kilometriä, joka taittuu kätevästi autolla 10 minuutissa tai pyörällä puolessa tunnissa. Lähimmät palvelut kuten uusi päiväkoti ja koulu löytyvät keskustasta, joten Osmalahden asukille oma kulkuneuvo on tarpeellinen. Kunta toki järjestää koulukuljetuksen alueen lapsille.

Aktiiviset asukkaat osallistuvat Osmalahden kehitykseen

Osmalahti on kehittyvä naapurusto, jossa on myynnissä tilavia tontteja. Naapurusto jakautuu selkeästi uuteen ja vanhaan alueeseen. Uusi Osmalahti erottautuu niemenkärjen suurilla, kauniilla omakotitaloillaan, jotka muodostavat yhtenäisen alueen. Sen sijaan Vanhan Osmalahden talot sijaitsevat omassa rauhassaan meren äärellä ja metsän suojissa.

Osmalahdessa riittää innokkaita asukkaita, jotka huolehtivat alueen kehityksestä ja toistensa tarpeista. Osmalahden kaava-alueen kyläyhdistys on asukkaiden aktiivinen yhdistys, joka huolehtii alueen jalkapallokentästä, luistelukentän jäädyttämisestä ja ulkokuntosalista. Lisäksi Osmalahden metsät ovat mitä upeimpia maastoja luontoliikkujille, sienestäjille ja marjojen poimijoille.

Tutustu tarkemmin Sauvon kuntaan ja muihin asuinalueisiin.

Naapuruston ominaisuudet

Luonnonympäristö
meren äärellä
metsän reunalla
mäkimaisemaa
puistojen vehreyttä

Rakennettu ympäristö
pientaloasumista
maaseudun rauhaa

Rakennuskanta
omakotitaloja
tontteja
uudiskohteita

Naapuruston erityispiirteet
uusi asuinalue

Kirjoituksia naapurustoista

Naapuruston hintataso info

Asuntojen myyntihinnat

Keskihintaa vähemmän
Keskihinta Turussa: 2090 €/m2
Hintataso on suuntaa-antava.

Naapuruston asukkaat info

Pääasiallinen elämäntilanne

työssäkäyvät 45 % opiskelijat 6 % eläkeläiset 30 % alle 14-vuotiaat 19 % muut 8 %
% asukkaista

Asumisen tapa


omistusasunnoissa 84 % vuokralla 14 % muut asumismuodot 2 %
% asumisesta

Asukkaiden keskimääräinen ikä

44 vuotta
Leaflet | ...

42 km Turun keskustaan
38 km Salon keskustaan