Itäinen keskusta

Turku

Itäinen keskusta on opiskelijoiden suosiossa, sillä sen läheisyydessä sijaitsee valtaosa Turun korkeakouluista. Aurajoen rantaan pääsee lenkille hetkessä ja moni ihastelee ikkunastaan Turun Tuomiokirkkoa.

Turun Itäinen keskusta sijaitsee vain parin korttelin päässä kauppatorilta Aurajokirantaan “täl pual jokke”, kuten paljasjalkainen turkulainen saattaisi sanoa. Itäisessä keskustassa sijaitsee yksi Suomen merkittävimmistä historiallisista rakennuksista, Turun Tuomiokirkko. Alueella sijaitsee myös Turun Yliopistollinen keskussairaala (TYKS), Turun yliopisto sekä ruotsinkielinen yliopisto Åbo Akademi Turku onkin todellinen opiskelijakaupunki, sillä kaupungissa on vuosittain jopa 40 000 opiskelijaa.

Yliopistonmäen ympäristössä on havaittavissa historian havinaa Åbo Akademin pääasiassa keltaisissa rakennuksissa sekä vanhoissa puutaloissa. Hämeenkadun varrelle on keskittynyt kerrostaloasutusta. Entisen Sirkkalan kasarmialueen ympäristössä on rakennuksia eri vuosikymmeniltä 1840-luvun kasarmirakennuksista 2000-luvun uudempiin kerrostaloihin.

Hämeenkadulla on monia suosittuja ravintoloita sekä muita palveluja. Alueella on vilkkaat julkisen liikenteen yhteydet. Itäisessä keskustassa toimii keskikaupunkiseura Tälpual Jokke ry, Hämeenkadusta Kupittaalle päin asukasyhdistys Kerttuli ry ja Aurajoen läheisyydessä olevalla Piispankadulla oma Piispankatu - Biskopsgatan ry.

Unelmoitko historiallisesta Turusta?

Naapuruston ominaisuudet

Luonnonympäristö
joen varrella
puistojen vehreyttä

Rakennettu ympäristö
keskusta
keskustan lähellä
kerrostaloasumista

Rakennuskanta
kerrostaloja
puutaloja
rivitaloja

Naapuruston erityispiirteet
vuoden kylä
kulttuurihistoriallinen

Alue on
kaksikielinen

Naapuruston hintataso info

Asuntojen myyntihinnat

Keskihintaa enemmän
Keskihinta Turussa: 2090 €/m2
Hintataso on suuntaa-antava.

Naapuruston asukkaat info

Pääasiallinen elämäntilanne

työssäkäyvät 53 % opiskelijat 21 % eläkeläiset 21 % alle 14-vuotiaat 6 % muut 10 %
% asukkaista

Asumisen tapa


omistusasunnoissa 27 % vuokralla 71 % muut asumismuodot 2 %
% asumisesta

Asukkaiden keskimääräinen ikä

37 vuotta
Leaflet | ...

1 km Turun keskustaan