Kupittaa

Turku

Kupittaa kehittyy vauhdilla ja sijaitsee lähellä keskustaa; korkeakoulut, monet työpaikat ja päivittäispalvelut ovat kävelyetäisyydellä. Kupittaanpuistossa pääsee harrastamaan läpi vuoden.

Kupittaa on yksi Turun nopeimmin kehittyvistä alueista, ja alueelle on kaavoitettu paljon asuin-, toimisto- ja sairaalatilaa. Monet korkeakoulujen ja muiden korkean teknologian työpaikoista sijoittuu Kupittaalle ja alueelle rakentuu Turun tiedepuisto, jonka tavoite on olla osaamisen ja korkean teknologian keskittymä.

Kupittaa ei ole kuitenkaan pelkkä betoniviidakko, sillä alue sijaitsee Suomen vanhimman ja laajimman kaupunkipuiston, Kupittaanpuiston, ympärillä. Kupittaalla on mm. maauimala, liikunta- ja keilailuhalli, jalkapallostadion, velodromi, useita jalkapallo- ja pesäpallokenttiä sekä Kupittaan luistelumato. Alueella toimii myös aktiivinen asukasyhdistys Kerttuli ry.

Kupittaalta on erinomaiset liikenneyhteydet ja alue sijaitsee Helsingin valtatien varressa. Alueella sijaitsee lisäksi oma rautatieasema Helsingin suuntaan matkaaville. Alueen nopean kehityksen myötä parkkialueet ovat välillä hieman kiven alla. Kupittaalla ja sen läheisyydessä on lisäksi useita lounasravintoloita, Citymarket ja muita päivittäispalveluita.

Viihdytkö keskellä kehitystä ja monipuolisia palveluja?

Naapuruston ominaisuudet

Luonnonympäristö
puistojen vehreyttä

Rakennettu ympäristö
keskustan lähellä
yritysalue
kerrostaloasumista

Rakennuskanta
kerrostaloja
uudiskohteita

Alue on
kaksikielinen

Kirjoituksia naapurustoista

Naapuruston hintataso info

Asuntojen myyntihinnat

Keskihintaa enemmän
Keskihinta Turussa: 2090 €/m2
Hintataso on suuntaa-antava.

Naapuruston asukkaat info

Pääasiallinen elämäntilanne

työssäkäyvät 54 % opiskelijat 15 % eläkeläiset 24 % alle 14-vuotiaat 7 % muut 11 %
% asukkaista

Asumisen tapa


omistusasunnoissa 32 % vuokralla 66 % muut asumismuodot 2 %
% asumisesta

Asukkaiden keskimääräinen ikä

39 vuotta
Leaflet | ...

3 km Turun keskustaan