Pahaniemi - Artukainen

Turku

Pahaniemi-Artukaisen alue sijaitsee läntisessä Turussa. Alueella on useampi luonnonläheinen kerrostalolähiö ja idyllinen pientaloalue.

Pahaniemi ja Artukainen ovat kaupunginosia läntisessä Turussa Raision rajalla, vajaan 5 kilometrin päässä Turun keskustasta. Alue sijaitsee kahden pääväylän, Naantalin pikatien ja Suikkilantien varrella ja hyvien julkisen liikenteen yhteyksien päässä. Lisäksi Turun satama ja Pansion telakka sijaitsevat melko lähellä. Alue on mielenkiintoinen sekoitus monimuotoista ja luonnonläheistä asumista, teollisuutta sekä messukeskuksen ja monitoimihallin toimintaa.

Pahaniemessä on neljä erillistä ja omaleimaista naapurustoa: alueen eteläosassa sijaitseva Pahaniemen omakotitaloalue, pääosin matalista kerrostaloista koostuva Vienolan lähiö sekä perinteiset kerrostalolähiöt Härkämäki ja Jyrkkälä Naantalin pikatien varrella. Artukainen on pääosin (pien)teollisuusaluetta, jonka lisäksi alueella toimii Turun messukeskus, monitoimihalli Gatorade Center ja Artukaisten ratsastuskoulu.

Alueella on asukaslukuun nähden erittäin kattavat julkisen ja yksityisen sektorin palvelut, kuten useampi päiväkoti, koulu, kirjasto, useampi lähikauppa ja monipuolisia harrastusmahdollisuuksia. Jyrkkälässä sijaitsee RC-Racing-rata, skeittialue ja nuorisotalo ja Härkämäessä on jalkapallokenttä, tenniskenttä, koirapuisto ja kuntorata. Lisäksi Härkämäestä on yhteys Turun pohjoisosien ulkoilureitistöön. Alueella toimii Pahaniemen Omakotiyhdistys ry.

Arvostatko edullista asumista luonnon läheisyydessä?

Naapuruston ominaisuudet

Luonnonympäristö
puistojen vehreyttä
metsän reunalla
joen varrella
mäkimaisemaa

Rakennettu ympäristö
kerrostaloasumista
pientaloasumista
yritysalue

Rakennuskanta
kerrostaloja
pienkerrostaloja
omakotitaloja

Alue on
kaksikielinen
kansainvälinen

Naapuruston hintataso info

Asuntojen myyntihinnat

Keskihintaa vähemmän
Keskihinta Turussa: 2090 €/m2
Hintataso on suuntaa-antava.

Naapuruston asukkaat info

Pääasiallinen elämäntilanne

työssäkäyvät 41 % opiskelijat 8 % eläkeläiset 33 % alle 14-vuotiaat 17 % muut 20 %
% asukkaista

Asumisen tapa


omistusasunnoissa 46 % vuokralla 52 % muut asumismuodot 2 %
% asumisesta

Asukkaiden keskimääräinen ikä

43 vuotta
Leaflet | ...

5 km Turun keskustaan