Tietoa palvelusta

Käyttäjille

Mikä Know Your Hoods?

Oletko muuttamassa tai kiinnostunut tietämään lisää omasta asuinalueestasi? Know Your Hoods on naapurustojen hakukone, jonka avulla löydät juuri sinulle sopivan uuden paikan asua tai tutustut entistä paremmin oman kotikaupunkisi naapurustoihin. Palvelu on käyttäjille maksuton.

Palvelu on optimoitu Google Chrome- ja Mozilla Firefox -selaimille. Mikäli sinulla on ongelmia selaimen kanssa, annathan meille palautetta.

Sinun tulee sallia markkinointievästeet katsoaksesi tämän videon.

Mistä kaikki alkoi?

Lanseerasimme Know Your Hoodsin kesällä 2019 ja pian sen jälkeen kaikki Turun naapurustot julkaistiin palveluun. Helmikuusta 2020 eteenpäin Hoodsista on löytynyt myös Kaarinan naapurustot ja kaupungin tarjoamat tontit. Marraskuussa 2020 laajennuimme yhtäaikaa Naantaliin ja Raisioon sekä julkaisimme asukkaille mahdollisuuden arvioida heidän omia naapurustojaan. Keväällä 2021 julkaisimme palveluun kaikkien Turun seudun kuntien profiilisivut ja kesäkuussa mukaan tuli Marttila. Kesällä 2021 mukaan tulivat ensimmäiset satakuntalaiset paikkakunnat eli Huittinen ja Eura. Vuoden 2022 ensimmäisellä puoliskolla mukaan liittyivät merellinen Sauvo ja Kemiönsaari sekä maaseudun helmet Nousiainen, Aura ja Masku. Uusin tulokas on Liedon kaupunki. Pian saamme jälleen uusia kuntia mukaan!

Mitä seuraavaksi?

Kerro meille, mikä kunta ja/tai naapurusto tai niitä koskeva tieto pitäisi ehdottomasti saada seuraavaksi mukaan palveluun! Helpoiten saat tiedon meille palautelomakkeen kautta.

Tavoitteemme on kehittää yhdessä käyttäjien kanssa Know Your Hoodsista kattava ja kiinnostava naapurustosivusto niin kuntaan muuttajien kuin siellä jo asuvien tarpeisiin. Haluamme myös kuulla sinun kokemuksiasi naapurustoista, koska tilastot ja muut viralliset tiedot eivät kerro kaikkea. Siksi kannustamme sinua rekisteröitymään ja jättämään arvion omasta naapurustostasi.

Julkaisemme myös tarinoita naapurustoista ja niiden asukkaista blogikirjoitusten muodossa. Olisiko sinulla hyvä tarina kerrottavana? Ota yhteyttä info(a)hoods.fi.

Haluatko mukaan?

Palvelun kehitystyössä on ollut mukana pitkään alueella asuneita asukkaita sekä hiljattain Lounais-Suomeen muuttaneita. Haluatko mukaan kehittämään Know Your Hoodsia? Ota yhteyttä palautelomakkeella.