Seudun parhaat joulutapahtumat – vinkkejä poikkeukselliseen aikaan

Ninna | 30.11.2020

Keräsimme yhteen seitsemän joulutapahtumaa, jotka tarjoavat jouluista tekemistä poikkeusolot huomioiden Kaarinassa, Naantalissa, Raisiossa ja Turussa. Näissä tapahtumissa riittää ihasteltavaa, koettavaa ja vähän jopa seikkailua kaikille, jotka ovat valmiita virittäytymään joulutunnelmaan!

Joulu tulee tänäkin vuonna, vaikka erilainen vuosi tarkoittaa, että joulun odotuksesta on nautittava hieman eri tavoin kuin aiemmin. Keräsimme Turun seudulta seitsemän kiinnostavaa joulutapahtumaa, jotka johdattavat joulutunnelmaan poikkeusolot huomioiden. Luotatko ennemmin klassikkoon eli suuntaat joulumarkkinoille vai kokeiletko jotain uutta jouluisten Naapurustosuunnistusten parissa?

1. Kaarinan joulutori 4.–5.12.2020 (Peruttu)

Seepianvärisiä joulukortteja ja kauniisti koristeltuja myslipurkkeja joululahjaksi.
Kaarinan joulutorilla voi tehdä löytöjä niin oman joulutunnelman nostattamiseen kuin pukinkonttiin. © CYF

EDIT 2.12.2020. Kaarinan joulutori joudutaan valitettavasti perumaan uusien Lounais-Suomen Aluehallintoviraston 2.12. antamien rajoitteiden johdosta. Onneksi listaltamme löytyy tapahtumia, jotka voidaan järjestää! Jatka siis selaamista :)

Kaarinan joulutori käynnistää joulunodotuksen 4.–5.12.2020. Joulutori houkuttelee kävijät glögintuoksuiseen joulutunnelmaan musiikkiesityksillä ja jouluherkuilla Kaarina-talon edustalla Kaarinan keskustassa. Samalla se melkein varkain täyttää vierailijoiden pukinkontit lukuisten myyntikojujen antimilla.

Kaiken lisäksi myös itse joulupukki saapuu joulutorille ilahduttamaan lapsia ja lapsenmielisiä – kaikista kiireistään huolimatta! Joulutorille on vapaa pääsy. Lue lisää Kaarinan joulumarkkinoista.

2. Raision Naapurustosuunnistus 5.–6.12.2020

Raision kaupungintalo ja valaistu joulukuusi iltahämärässä.
Jouluinen suunnistus johdattaa muun muassa kaupungintalolle uuden taideteoksen ja näyttävän kuusen äärelle. Onkohan Itsenäisyyspäivänä lunta? © Raision kaupunki

Meidän, eli Know Your Hoodsin, järjestämät Naapurustosuunnistukset saapuvat vihdoin ilahduttamaan myös raisiolaisia! Naapurustosuunnituksia on järjestetty jo viisi naapurikaupungeissa, ja ne ovat keränneet innostunutta palautetta kaupunkilaisilta. Suunnistusreitillä niin raisiolaiset kuin innokkaat vierailijatkin pääsevät tutustumaan Raisioon uusin silmin jouluisen tunnelman ympäröimänä. Lisäksi osallistujien kesken arvotaan mahtavia palkintoja! 

Suunnistaa voit milloin tahansa viikonlopun aikana. Suosittelemme kuitenkin suuntaamaan reitille heti lauantaina 5.12., sillä silloin 1. rastilla eli Wanhassa Pappilassa on myös jouluinen ulkotapahtuma käynnissä. Suunnistuksella riittää kiinnostavaa tehtävää ihan kaiken ikäisille, ja se on erityisen sopiva aktiviteetti korona-aikana rastien ollessa ulkona.

Lähde siis mukaan seikkailemaan, ulkoilemaan ja tutustumaan jouluiseen kaupunkiin! Lue lisää Raision Naapurustosuunnistuksesta ja osallistu rasteille 5.–6.12.2020!

3. Raision Joulumaa 5.12.2020–6.1.2021

Virkattuja eläinhahmoja tonttulakit päässä palvelupiste Olkkarin ikkunalla.
Raision Olkkarista löytyy jouluinen kettuperhe paketteineen. © Raision kaupunki

Raision Joulumaa ilahduttaa koko joulunajan, loppiaiseen asti. Joulumaa on itsenäisesti kierrettävä jouluinen polku, jonka voit kiertää yksin tai yhdessä, silloin kun sinulle parhaiten sopii. Joulumaan polku lähtee Wanhan Pappilan pihapiiristä ja jatkuu Tasalan kamarille ja edelleen reilun kahden kilometrin mittaiselle matkalle, jonka varrella voit ihastella raisiolaisten yrittäjien jouluikkunoita. Mitä joulun aarteita matkan varrelta löytyykään?

Joulumaan avajaisia vietetään lauantaina 5.12.2020 klo 10–14 Pappilan perhetalon pihassa, mutta joulupolku on kuljettavissa aina loppiaiseen saakka. Tapahtuma on ilmainen. Lue lisää jouluisesta polusta.

4. Naantalin Naapurustosuunnistus 12.–13.12.2020

Kuva talvisesta Naantalin rannasta. Taustalla kohoaa Naantalin kirkko.
Naapurustosuunnistus johdattaa jouluiseen Naantaliin. © Visit Naantali

Naantalikin saa ensimmäisen oman Naapurustosuunnistuksensa! Tapahtuma tarjoaa erilaisen ja uuden tavan nauttia joulutunnelmasta, sillä teemana suunnistuksella on talvinen Naantali. Mukava rastikierros Naantalin jouluvalojen loisteessa? Emme keksi parempaa joulupuuhaa!

Etsimisen ja löytämisen riemu on siis taattu! Luvassa on perinteiseen tyyliin mukavia palkintoja. Vinkki! Tällä kertaa arvotaan lisäksi erikoispalkinto niiden kesken, jotka osallistuvat sekä Raision että Naantalin Naapurustosuunnistuksiin. ;) Tutustu Naantalin Naapurustosuunnistuksen ohjeisiin ja karttaan ja osallistu reitille 12.–13.12.2020!

5. Naantalin jouluviikonloppu 11.–13.12.2020 (Peruttu)

Valaistu joulukuusi ja luminen maisema hämärtyvässä illassa.
Saadaankohan Naantalin joulumarkkinoilla nauttia tänä vuonna lumen luomasta tunnelmasta? © Visit Naantali

EDIT 4.12.2020. Kaarinan joulutori joudutaan valitettavasti perumaan uusien Lounais-Suomen Aluehallintoviraston 2.12. antamien rajoitteiden johdosta.

Naantalin joulumarkkinat tarjoavat valoa ja joulutunnelmaa kaikenikäisille jouluvaloin koristellun Naantalin kylpylän edustalla. Lasten riemuksi Pikky Myy järjestää markkinoilla joulukarkelot lauantaina 12.12.2020 klo 12 ja 13.30, ja kuulemma myös Muumipeikko on saapumassa!

Aikuisia sen sijaan ilahduttaa Naantalin keskustan viehättävät putiikit, jotka ovat myös lauantaina auki. Kulkeminen on helppoa ilmaisella kaupunkijunalla, joka liikennöi Vanhan kaupungin, keskustan ja kylpylän väliä lauantaina aina tasatunnein klo 11–14. Tutustu Naantalin joulumarkkinoiden tarjontaan.  

6. Turun Suurtorin joulumarkkinat 28.11.–20.12.2020 (Peruttu)

Ihmisiä Turun suurtorin joulumarkkinoilla.
Suurtorin joulumarkkinat ilahduttavat jokaisena adventtiviikonloppuna. © CYF

EDIT 2.12.2020. Suurtorin perinteiset joulumarkkinat joudutaan valitettavasti perumaan uusien Lounais-Suomen Aluehallintoviraston 2.12. antamien rajoitteiden johdosta.

Turku saa enää harvoin nauttia valkeasta joulunajasta, mutta Suurtorin perinteikkäät joulumarkkinat onnistuvat silti joka vuosi tuomaan lämpöä ja valoa harmaan sään keskelle. Neljänä adventtiviikonloppuna järjestettävillä markkinoilla riittää ihasteltavaa, kun käsityöläisten myyntikojut valtaavat Suurtorin kauniin aukion aivan Turun keskustassa

Käsityöläisten aarteiden lisäksi Suurtorin joulumarkkinoilla voi nauttia musiikki-, teatteri- ja sirkusesityksistä. Turun Suurtorin keskiaika ry esittää markkinoilla myös joka vuosi vaihtuvan joulunäytelmän. Joulumarkkinat ovat avoinna klo 11–17 jokaisena adventtiviikonloppuna ja markkinoille on vapaa pääsy. Inspiroidu joulumarkkinoiden annista.

7. Luostarinmäki lyhtyjen valossa 3.–20.12.2020 (Peruttu)

Lyhyt, jossa on kynttilä sekä jouluinen asetelma, jossa on havukasveja.
Turun Luostarinmäellä voi virittäytyä jouluun tunnelmallisten lyhtykierrosten avulla. © CYF

EDIT 4.12.2020. Kaarinan joulutori joudutaan valitettavasti perumaan uusien Lounais-Suomen Aluehallintoviraston 2.12. antamien rajoitteiden johdosta.

Joulunaikana viehättävään Luostarinmäkeen on mahdollisuus tutustua illan jo hämärtyessä tunnelmallisilla lyhtykierroksilla. Opastetuilla kierroksilla kuullaan, millaista elämä Luostarinmäellä oli pimeinä vuodenaikoina ja joulun aikaan. Kierroksia järjestetään torstaisin, lauantaisin ja sunnuntaisin klo 16 (kierrosta ei järjestetä 6.12.). Kierroksille on ennakkoilmoittautuminen, ja sisäänpääsyn lisäksi kierrokset maksavat 3 euroa. Voit myös varata oman kierroksen ryhmällesi! Katso lisätietoa lyhtykierroksista

Bonuslöytömme: Joulupostia ikäihmisille 16.11.–11.12.2020

Nyt poikkeusaikana on erityisen tärkeää välittää jouluiloa ja valoa ympärillemme. Joulupostia ikäihmisille -kampanja onkin tehnyt hyvän mielen levittämisen erityisen helpoksi. Askartele tai osta kortti, kirjoita siihen joulutervehdys ja palauta se johonkin monista keräyspaikoista, esimerkiksi Turun kaupunginkirjastoon. Siskot ja Simot -yhteisö välittää tervehdyksesi eteenpäin ikäihmisille. Laita runosuonesi sykkimään ja lue tarkemmat ohjeet tempauksen sivuilta.

Onneksi poikkeuksellisista ajoista huolimatta joulumieli on löydettävissä näissä seudun tapahtumissa, jotka tarjoavat ilahduttavia tapoja laskeutua joulunodotukseen! 

-Anna & Know Your Hoodsin tiimi

P.S. Jos haluat kuulla ja nähdä lisää jouluisia kuulumisia, seuraa Facebook- ja Instagram-sivujamme.

Diskussion

Lämna en kommentar

Vänligen kommenterar sakligt och konstruktivt. Osakligt innehåll raderas.

Beställ nyhetsbrevet

*) Obligatoriskt fält

E-postadressen används för att hitta användarikon från Gravatar servicen.

Kommentarer

Petri Laukkanen

Aivan upea!

1.1.2021 20:47Vastaa
0 0