22.4.2024 | Anna

Från flygning till bakning och karate till kultur: Hitta en ny hobby i Eura

Susanna från Hoods testade att bo i Eura förra året och testmånaden fick en oväntad konsekvens: entreprenören, som brukade arbeta från morgon till kväll, började ta det lugnare, återuppliva gamla hobbies och prova nya. Det är ingen slump att förändringen skedde i Eura, eftersom kommunens fritidsanläggningar är i en klass för sig!
15.4.2024 | Elisa

De finaste loppmarknaderna i Åboregionen

Våren är en tid av förnyelse och många människor blir inspirerade att uppdatera sitt hem. Detta var också fallet för Elisa från Hoods, som tog sin bil i mars och åkte iväg för att besöka några av Åboregionens mest kända loppmarknader. Följ med på resan!
26.2.2024 | Anna

Levande byar och inspirerande företag lockar invånare till Pöytis

De goda nyheterna fortsätter! Vi är glada att kunna meddela att Pöytis, känt för sina distinkta byar och inspirerande företag, har anslutit sig till vår grannskapstjänst Know Your Hoods! Detta kommer att ge invånarna möjlighet att berätta för oss hur det är att bo här. Låt oss åka på en expedition till Pöytis!
22.2.2024 | Anna

Staden Pemar ansluter sig till Know Your Hoods!

Lundo, som nyligen bytte från en kommun till en stad, är en favorit bland invandrare. Det är inte förvånande, eftersom Lundo erbjuder ett brett utbud av boendealternativ, både i stadens uppfriskande liv och rörelse och bredvid forsar i livliga byar på landet. Lundo gick med i grannskapsplattformen Know Your Hoods den 18 oktober 2022. Följ med oss ​​för att lära känna denna ständigt växande stad!
14.2.2024 | Elisa

Få nya vänner i ditt grannskap: 5 bästa tipsen!

Att skaffa vänner som vuxen kan vara svårt. För att fira Alla hjärtans dag har vi sammanställt en blogg med tips om hur du kan träffa nya människor i ditt grannskap. Berätta för oss vilka vänskapsaktiviteter du skulle behöva.
2.2.2024 | Elisa

Årets grannskap har valts!

Det är dags att ta reda på vad som är Årets grannskap! Rösterna har räknats och det är dags att avslöja vinnaren.
17.1.2024 | Anna

Vi har en vinnare: Vinters magi 2024 foto tävlingen

Många fantastiska vinterbilder från hela Finland skickades in till tävlingen Vinters Magi! Träd täckta av frost, magnifika fjäll och norrsken… Nu är det dags att avslöja vinnaren!
2.1.2024 | Anna

Delta i Vinters magi 2024 -fototävlingen!

Hur ser vintern ut i Finland? Fototävlingen Vinters magi uppmuntrar dig att fånga vintersäsongens oförglömliga ögonblick på din kamerarulle. Så gå och utforska magiska vinterdagar genom linsen och delta i fototävlingen senast den 14 januari 2024!
7.11.2023 | Anna

Åbo överraskar 4: Upptäcktsresa till Västra Åbo

Åbo åstrand är en älskad plats för många, men ibland börjar till och med vattnet i Aura å se ut som gammalt kaffe. Jaana, från Åbo, gick på upptäcktsfärd i Västra Åbo med målet att upptäcka nya aspekter av sin hemstad. Västra Åbo lockade Jaana att prova på några överraskande hobbyer!
31.10.2023 | Anna

Åbo överraskar 3: Utflykt till Östra Åbo

När var du senast turist i din hemstad? Jarkko från Åbo åkte till Östra Åbo och lät sig överraskas av den välbekanta staden. Jarkkos resa innehöll färgglada trädgårdar, överraskande konstupplevelser och en mängd olika sporter. Resans höjdpunkt hittades i Lauste.
24.10.2023 | Anna

Åbo överraskar 2: Dagsutflykt till Norra Åbo

Aada från Åbo led av en välbekant åkomma: hennes hemstad hade börjat kännas alldaglig. Vi tog med henne till norra Åbo och en av destinationerna kan till och med ha stulit hennes hjärta för gott... Följ med oss på en upptäcktsresa till Åbos mindre kända destinationer!
18.10.2023 | Anna

Åbo överraskar 1: Resehande till Södra Åbo

Alla behöver semester ibland. Det gjorde även Manu, som bestämde sig för att göra en snabb resa söderut. Men Manus sydsemester behövde inget pass, eftersom hans minisemester gick till södra Åbo, som erbjuder kulturella överraskningar, sandstränder och spektakulär natur precis som en utlandsresa. Ibland är de bästa platserna bara en Föli-resa bort!
16.10.2023 | Anna

Delta i fototävlingen Färg och ljus!

Hösten är ljusblixtarnas och färgernas tid. Fototävlingen Färg och ljus uppmuntrar dig att fånga de mest fascinerande ljusen i mörkret eller de vackraste färgerna under en höstdag i Satakunta och Egentliga Finland. Sista inlämningsdag är 31.10.2023!
12.10.2023 | Anna

Nousiainen får upp pulsen: Nouste Arena är hjärtat för idrotten i regionen

I Nousiainen är sport en livsstil. Kommunen erbjuder ett brett utbud av sporter, från gym till bollspel. På samma sätt får populära skid- och mountainbikeleder pulsen att stiga. En av kommunens stora drömmar gick i uppfyllelse 2021, då idrotts- och evenemangshallen Nouste Arena stod klar. På bara några år har arenan blivit hjärtat för idrotten i hela regionen.
5.10.2023 | Susanna

Värme, skratt och omsorg – Internationella sjuksköterskor fick ett hem i Eura

På en lokal restaurang hörs skratt och finglish (en lycklig blandning av finska och engelska) när fyra sjuksköterskor som har flyttat till Eura från utlandet berättar sina historier. Hur hamnade de i Finland och specifikt i Eura? Vad är det bästa med platsen och vad är den största utmaningen i vardagen? Låt oss höra från Alicia, Sandra, Bincy och Tija!
25.9.2023 | Elisa

Bästa utomhusgymmen i Satakunta

Vår lista över de bästa utomhusgymmen i Sydvästra Finland fortsätter! Förra gången hittade vi de bästa utomhusgymmen i Egentliga Finland, och nu vänder vi vår uppmärksamhet mot Satakunta. Låt oss veta i kommentarerna var du kommer att träna härnäst!
10.9.2023 | Elisa

Bästa utomhusgymmen i Egentliga Finland

Även om utomhusgym blir en alltmer bekant syn i grannskapen, verkar de ofta komma av en slump. Så vi bestämde oss för att sammanställa en lista över de bästa utomhusgymmen i Sydvästra Finland. Låt oss börja med en titt på vad du kan hitta i Egentliga Finland.
9.8.2023 | Elisa

Topp 10 lokala favoriter i Raisio – Tips för nya invånare

"Vart skulle du ta en ny Reso-besökare först?" Det frågade vi Resos experter i juli - eller, naturligtvis, lokalbefolkningen själv. Vi fick många utmärkta tips och vi har sammanställt de bästa av dem. Låt dig inspireras av dem och kommentera nedan med din favoritplats i Reso!
21.6.2023 | Susanna

3 sommarresor till Eura

Semestersäsongen är som hetast och det skulle vara trevligt att åka på en sommarresa. Vi har samlat tips på hur du får till den perfekta sommardagen i Eura. Om du nu frågar dig själv "Vart?", fortsätt läsa! Denna pärla i regionen Södra Satakunta överraskar verkligen med sin mångfald.
16.6.2023 | Elisa

13+1 bästa stränderna i Åbo regionen

Var finns de bästa stränderna i Åboregionen? Ta över sommarens viktigaste checklista och hitta snabb hjälp för sommarvärmen!
9.6.2023 | Elisa

Sommarutmaningen 2023: Bästa platserna att besöka i Egentliga Finland

Det är dags igen att ge sig ut på äventyr till några av de mest fantastiska och överraskande sommardestinationerna i sydvästra Finland! Samla dina medresenärer, välj din favorit bland våra 10+1 destinationer och delta i utmaningen fram till 31.8.2023. Vi lottar ut fina priser till alla deltagare!
17.5.2023 | Susanna

Musik, fester och konst – Kauttuas sommar har allt!

Kauttua har fångat många resenärers hjärtan - men vad är det som lockar med platsen? Det är dags att utforska det stämningsfulla Ruukkikylä och dess många sommarevenemang. Visste du att Kauttua är en av Finlands mest särpräglade spelplatser och att några av Finlands främsta artister uppträder där i sommar?
9.5.2023 | Elisa

5+1 skäl att bo och arbeta i Vittis

Vittis är en livlig landsbygdskommun med cirka 10 000 invånare som har den lägsta arbetslösheten i Satakunta. Följ med oss och upptäck varför Huittinen är en så bra plats att bo och arbeta på.
4.5.2023 | Anna

"Jag kan inte tänka mig att flytta någon annanstans" – Vad är Auras hemlighet?

Aura skulle lätt kunna vara ett av de ställen som du passerar på vägen till Åbo och bara kommer ihåg namnet från en skylt vid vägkanten. Men överraskande nog lockar evenemangen i denna lilla landskommunen människor från hela regionen, och invånarna skulle inte vilja bo någon annanstans. Vad är Auras hemlighet?
2.3.2023 | Elisa

Den bästa naturisen i Åbo-regionen

Sommarstäderna i Egentilga Finland och Skärgårdshavet är vackra även på vintern: när haven och sjöarna fryser till is är regionen ett paradis för vintersportare! Vi har sammanställt de bästa naturisarna från hela Åbo-regionen - hittar du din favorit på listan?
14.2.2023 | Susanna

En stadsbo flyttade till Eura

Mitt i en snöstorm kör en bil från Åbo mot Eura, körd av en stadsbo som bestämt sig för att flytta till Eura. Vad fick Susanna från Know Your Hoods att packa sina saker i Åbo centrum och bege sig till en landsbygdskommun? Och vilka förväntningar har hon på sin nya bostadsort och kommer hon att kunna vänja sig i Satakunta? Enligt vad vi hör är människorna i Satakunta en lite märklig grupp...
16.1.2023 | Anna

Invånarna älskar Marttila – Bli kär i fototävlingens bilder

Vår Marttila fototävlingen anordnad av Marttila kommun var väldigt populär och vi presenterar vinnarna och fem bonusbilder i denna blogg. Bilderna anvisar hur vackert Marttila är, men också den överraskande och modiga sidan av kommunen med en framåtblickande inställning. Bilderna erbjuder en fåtöljresa till Marttila för alla som vill lära känna denna landets pärla nära Åbo.
11.1.2023 | Susanna

En stadsbo flyttade till Eura – Kan du bosätta dig i Satakunta?

Mitt i en snöstorm kör en bil från Åbo mot Eura, körd av en stadsbo som bestämt sig för att flytta till Eura. Vad fick Susanna från Know Your Hoods att packa sina saker i Åbo centrum och bege sig till en landsbygdskommun? Och vilka förväntningar har hon på sin nya bostadsort och kommer hon att kunna vänja sig i Satakunta? Enligt vad vi hör är människorna i Satakunta en lite märklig grupp...
5.1.2023 | Elisa

Årets grannskap har valts!

Det är dags att ta reda på vad som är Årets grannskap! Rösterna har räknats och det är dags att avslöja vinnaren.
4.1.2023 | Elisa

De bästa skidbackarna och skridskoplatserna i södra Satakunta

Bor du i södra Satakunta eller planerar du ett besök där? Baserat på tips från vinteridrottare har vi sammanställt de bästa skidbackarna och skridskoåkningsplatserna i södra Satakunta i ett praktiskt paket. Åker du skidor i Pyhäjärvi eller till hockeyrinkarna i Pöytis?
2.1.2023 | Anna

Barnens januari tar över Eura!

Som en del av Barnens januari anordnar Eura kommun mångsidiga aktiviteter för barn och tonåringar runt om i Eura. Programmet varierar från bildkonst till sport, hantverk och teater och vi valde ut våra favoriter från repertoaren. Ta en titt på alla roliga saker som Barnens januari ger Eura i år!
28.12.2022 | Anna

Delta i Vinters magi 2023 -fototävlingen!

Hur ser vintern ut i sydvästra Finland? Fototävlingen Vinters magi uppmuntrar dig att fånga vintersäsongens oförglömliga ögonblick på din kamerarulle. Så gå och utforska magiska vinterdagar genom linsen och delta i fototävlingen senast den 15 januari 2023!
16.11.2022 | Anna

Julutmaningen 2022 inbjuder dig att jaga efter julstämningen!

Julutmaningen har börjat igen! Besök ett eller flera av de 12 julevenemang som ingår i utmaningen, ta en bild från platsen och du är med i utmaningen! Tomten kommer att belöna deltagarna i slutet av evenemanget. I år är utbudet av evenemang särskilt mångsidigt - kommer du att gå för att njuta av den traditionella julmarknaden eller kommer julmusikalen att dra in dig?
3.11.2022 | Vieraskynä / Visiting author

Ljus i Egentliga Finland – Elektrisk vinnande bilden

Vår jury har valt ut 10 bilder till finalen i Ljus i Egentliga Finland 2022 -fototävlingen. Vi är glada över de överraskande sätt som deltagarna tolkade tävlingens tema på! Från månsken till gatubelysning och från reflektioner till blixtar – Egentliga Finland har varit full av ljusglimtar även denna höst. Men vilken av bilderna är din favorit? Rösta i kommentarerna!
20.10.2022 | Anna

Höst i Satakunta vinnande bilden uppmanar till en paus

12 bilder valdes ut till finalen i fototävlingen Hösten i Satakunta, där bloggläsarna kunde rösta på sin favorit. Det vinnande fotot charmade väljarna med sitt lugn och bjöd in dem att ta en paus i naturen.
18.10.2022 | Anna

Lundo växer snabbt och är en favorit bland invandrare

Lundo, som nyligen bytte från en kommun till en stad, är en favorit bland invandrare. Det är inte förvånande, eftersom Lundo erbjuder ett brett utbud av boendealternativ, både i stadens uppfriskande liv och rörelse och bredvid forsar i livliga byar på landet. Lundo gick med i grannskapsplattformen Know Your Hoods den 18 oktober 2022. Följ med oss ​​för att lära känna denna ständigt växande stad!
16.10.2022 | Anna

Ljus i Egentliga Finland 2022 -fototävlingen

Fototävlingen Ljus i Egentliga Finland 2022 uppmuntrar dig att fånga de mest fascinerande ljusen som lyser i mörkret. Delta i tävlingen med dina bästa bilder om Egentliga Finland innan 30.10.2022!
13.10.2022 | Anna

Höstresa i Egentliga Finland – 10+1 inspirerande resmål

Det är höst igen och perfekt väder för en helgvandring! Men var ska man vandra i Åboregionen? Här är 10 + 1 inspirerande resmål som vi har njutit av själva! Du kan ta dig till några av dessa platser utan bil antingen genom att hoppa på en cykel eller genom att ta en buss. Och en av rutterna kan till och med ta dig hela vägen till Norge!
21.9.2022 | Anna

Höst i Satakunta -fototävlingen

Den färgglada hösten har anlänt till Satakunta igen! Höst i Satakunta -fototävlingen uppmuntrar dig att njuta av alt som hösten kan erbjuda! Gå ut, ta din kamera med och delta i tävlingen med dina bästa bilder om Satakunta innan 15.10.2022.
14.9.2022 | Anna

Föli, Föri, Funikulaari - Kollektivtrafiken i Åbo

Har du just flyttat till Åbo och Åbos kollektivtrafik - Föli, Föri, Föllari, Funikulaari och vad-är-det här-nu orsakar fortfarande grått hår? Med hjälp av den här blogg texten kommer du att lära känna de olika transportmedlen!
14.7.2022 | Vieraskynä / Visiting author

Sommaren i Sydvästra Finlands mest intressanta kommuner

I år deltog Know Your Hoods och 10 ömsesidigt intressanta sydvästfinska kommuner på Bostadsmässan. För att fira händelsen satt vi ihop en fotoutställning där du kunde beundra hur sommaren ser ut och känns i dessa kommuner. Vilken av dessa sommarkommuner var er favorit?
27.6.2022 | Veera

Kustrutten - Den bästä turen för sommaren 2022?

Har du redan travellerad Skärgårdens Ringvägen några gånger och skulle vilja see skärgården på ett nytt sätt? Kustrutten är en tur full av upplevelser runt några av de vackraste skärgården! Rutten har inte marknadsförts länge så are den ännu dolda pärlan.
22.6.2022 | Veera

Taikayöntie – Resan till de mest magiska kulturlansdskaper i Finland

Har du redan besökt de byarna i Vittis, beundrat architecturen i Punkalaidun och visiterat det glassbruket i Urdiala? Taikayöntie (Den väg av magiska natten) är en scenic rutt bekant för sin rika kulturen. Den följer Punkalaitumenjoki älven och guidar dig båda till historiska kulturlandskaper och lokala tjänster.
9.6.2022 | Veera

Aurajoentie – En ny turistväg tar dig till Aura ås upphov

Vet du var Aura å börjar? År 2021 var en ny turistväg – Aurajoentie – skapats. Den här vägen tar dig till Aura ås upphov, men också till vackra landskap, fina attraktioner och härliga kafeer och restauranger!
8.6.2022 | Anna

Sommaren i Aura är full av roliga händelser!

Aura vet säkert hur man njuter av finska sommaren! Där händer ju mycket; man kan delta i många evenemang speciellt på Aurajoentie turistvägen. Denna livliga kommun anslöt sig till Know Your Hoods den 8 juni 2022, välkommen! Lär känna Auras sommarevenemang och härliga kvarter med oss!
25.5.2022 | Anna

Kimitoön – Livskraft från havet och närhet till tjänster

Kimitoön gränsar till Skärgårdshavet och är en kreativ mötesplats som charmar med sin vackra skärgårdsnatur och evenemang året runt. Bekanta dig med skärgårdskommunen! Psst. I slutet av bloggen berättar vi om kommande Grannskapsorienteringen i Kimitoön som vi arrangerar den 6-30.6.2022.
10.5.2022 | Anna

Vinkit uudelle asukkaalle – Paikallisten suosikkipaikat Turussa

Kysyimme paikallisilta vinkkejä, minne viedä uusi asukas Turussa. Korkeat maisemat saivat kommentoijien sydämet sykkimään, ja myös jokivarsi on hurmannut monet. Näistä kymmenestä vinkistä hyötyvät uudet asukkaat, mutta myös kaikki lomapäivää Turkuun suunnittelevat!
3.5.2022 | Anna

Yllätyksellinen helmi meren rannalla – Paikallisten suosikit Kaarinassa

Mitkä ovat paikallisten suosikkikohteita Kaarinassa? Vähemmän tunnettu Kaarina ei häviä Lounais-Suomen tunnetuille merenrantakaupungeille, vaan tarjoaa kiinnostavia taidekohteita, hienoja retkeilymaastoja ja monta kilometriä rantaviivaa tutkittavaksi. Etsit sitten kesälomakohdetta tai olet uusi asukas Kaarinassa, tutustu näihin paikallisten suosikkeihin!
26.4.2022 | Anna

Paikallisten top 10 Naantalissa – Vinkit uusille asukkaille

Ystävänpäivän tienoilla kysyimme, minne veisitte uuden asukkaan kotikaupungissanne. Saimme huikean määrän vastauksia! Nämä 10 paikkaa Naantalista nousivat kohteiksi, joihin naantalilaiset haluaisivat uuden asukkaan tutustuttaa.
21.4.2022 | Vieraskynä / Visiting author

Upeimmat maisemat Varsinais-Suomessa

Kevät on täällä ja valoa riittää päivä päivältä pidempään. Nyt on aika suunnata retkelle Varsinais-Suomen vaikuttavampien maisemien äärelle. Missä on oma suosikkimaisemasi Varsinais-Suomessa?
18.4.2022 | Ninna

Euran Kauttua – Ruukkikylän lumo vie helposti mennessään

Kauttua on vienyt monen matkailijan sydämen – vaan mikä paikassa viehättää? On aika lähteä ikimuistoiselle tutkimusmatkalle tunnelmalliseen Ruukkikylään ja Lounais-Suomen suurimman järven - Pyhäjärven - rannoille. Kauttuan asukkaat nauttivat inspiroivasta ilmapiiristä vuoden jokaisena päivänä. Lähdetkö kesäretkelle vai löytyisikö sinullekin alueelta vuokrakämppä kesäksi tai peräti unelmien tontti?
15.4.2022 | Vieraskynä / Visiting author

Sykkeet ylös kuntoportaissa! 9 +1 kohdetta kuntoilijoille

Lumet ovat sulaneet ja varhaiset kevään merkit jo näkyvillä, mikä tuo mukanaan monia ulkoilumahdollisuuksia! Keräsimme blogiin vinkit kuntoportaista, joilla haastaa itseään tänä keväänä.
30.3.2022 | Vieraskynä / Visiting author

Muutto Kaarinaan: Top 5 kohdetta, joissa uusi asukas viihtyy!

Muutto uuteen ja vieraaseen kuntaan on kiehtovaa, mutta myös pelottavaa. Hilal muutti Kaarinaan töiden perässä ja paikkakunta oli hänelle entuudestaan aivan vieras. Hän esittelee Kaarinasta 5 kiinnostavinta kohdetta vastamuuttaneen silmin!
24.3.2022 | Anna

Vireä Nousiainen yhdistää luonnon rauhan ja reippaan talkoohengen

Vehreä ja yhteisöllinen Nousiainen on liikkujan unelma, jossa retkeilyreitit lähtevät kotipihalta ja kaunis maalaismaisema hurmaa vuodenajasta toiseen. Ulkoilun lomassa myös nauru on herkässä, kun aktiiviset kuntalaiset järjestävät tapahtumia. Voimmekin iloiten kertoa, Nousiaisten kunta liittyi mukaan naapurustopalvelu Know Your Hoodsiin 24.3.2022! Tutustu kanssamme elämään Nousiaisissa. Julkaisun yhteydessä käynnistyy myös valokuvakisa, jonka teemana on Elämää Nousiaisissa 2020-luvulla.
22.3.2022 | Ninna

Koti Marttilaan? Tilavat ja metsäiset tontit kiinnostavat etenkin lapsiperheitä

Minne sinä rakentaisit unelmiesi talon? Varsinaissuomalaisen Marttilan kunnan uudet asukkaat kertovat, miksi he päätyivät rakentamaan juuri Marttilaan. Lähdetäänpä kierrokselle rakentuvaan Tervaskannonmäkeen ja kurkataan samalla myös muille alueille, joista löytyy tontteja oman kodin rakentamisesta haaveileville. Blogi on toteutettu yhteistyössä Marttilan kunnan kanssa.
3.3.2022 | Vieraskynä / Visiting author

Missä on Turun seudun paras pulkkamäki? – 7 kohdetta mäenlaskuun!

Missä ovat parhaat pulkkamäet Turun seudulla? Hyviä pulkkamäkiä on haastava löytää, joten keräsimme 7 erinomaista pulkkamäkeä ympäri Varsinais-Suomea laskiaisviikon kunniaksi. Suuntaa yhteen näistä tai vinkkaa blogin kommenteissa oma suosikkisi!
22.2.2022 | Susanna

Naapuriapua ja meren pauhua eli aktiivista elämää Sauvossa

Merellinen, talkoohenkeä ja naapuriapua huokuva Sauvo sijaitsee Turun ja Salon välissä, Saaristomerelle ulottuvalla kannaksella. Kunnalla onkin peräti 140 km rantaviivaa ja moni asukkaista viihtyy meren äärellä vuodenajasta riippumatta. Tervetuloa kanssamme tutustumaan paikkakunnan kiehtoviin tarinoihin.
29.12.2021 | Ninna

Meren jäältä kaukaloihin - Parhaat luistelupaikat Turun seudulla

Turun seutu on täynnä erinomaisia luistelujäitä. Saisiko olla urbaani luistinrata Suomen suurimmassa kaupunkipuistossa, kilometrien mittaista kiitoa luonnonjäällä vai jäädytetty kenttä viehättävässä maalaismaisemassa? Kokosimme blogiin parhaat paikat luisteluun eri puolilta Turun seutua.
28.12.2021 | Ninna

Retkiluistelua, kenttiä ja kaukaloita - Eteläisen Satakunnan parhaat paikat

Eteläinen Satakunta ja etenkin Pyhäjärviseutu ja sen monet järvet ovat retkiluistelijoiden suuressa suosiossa. Lisäksi lähes jokaiselta asuinalueelta löytyy jäädytettyjä luistelukenttiä ja kaukaloita. Millaista luistelukokemusta kaipaat vapaapäivääsi? Selvitimme seudun parhaat paikat luisteluun!
27.12.2021 | Ninna

Talven taikaa -valokuvakisa valloittaa Varsinais-Suomen!

Varsinais-Suomen on valloittanut jälleen ihana luminen talvi! Talven taikaa -valokuvakilpailu kannustaa nauttimaan talvikauden unohtumattomimmista hetkistä. Lähde tutkailemaan talven taianomaisuutta linssin läpi ja osallistu valokuvakisaan 30.1.2022 mennessä.
22.11.2021 | Ninna

5+1 tapaa auttaa joulun alla – Pieni teko voi pelastaa joulun!

Joulu saapuu jokaiselle – mutta millainen? Monella meistä tulee elämässä tilanteita, jolloin omat voimat eivät riitä, yksinäisyys kolkuttelee sydämessä tai Matti on muuttanut lompakkoon. Tällaisina aikoina pieni hyvä teko voi pelastaa kokonaisen joulun! Kurkkaa 5+1 erinomaista vinkkiä, kuinka voit auttaa joulun alla.
6.11.2021 | Anna

Jouluhaaste 2021 kutsui valloittavalle matkalle Lounais-Suomen jouluun

Lounais-Suomi syttyy loistoonsa joulun aikaan ja seutu on täynnä tapahtumia, joiden avulla virittäytyä alkavaan juhlakauteen. Lähdetkö hassuttelemaan Joulupukkijuoksuun, ihastelemaan yllättäviä jouluvaloja vai nauttimaan kuumaa juomaa merenrantakaupunkiin? Jouluhaaste kutsuu tutustumaan jouluisiin lähiseutuihin ja Joulupukki palkitsee ahkeria osallistujia tapahtuman päätteeksi. Katsotaanpa, mitä on luvassa!
8.10.2021 | Ninna

Lounais-Suomen parhaat syysretket – Yksi jokaiselle viikonpäivälle

Kaunis, syksyinen vapaapäivä, mutta mihin lähteä retkelle? Esittelemme Turun seudun parhaat syysretkivinkit niin, että jokaiselle viikonpäivälle on oma vinkkinsä! Näihin kohteisiin pääset myös ilman omaa autoa joko hyppäämällä pyörän selkään tai bussin kyytiin.
7.10.2021 | Ninna

Valoa Varsinais-Suomessa -valokuvakisa 2021

Syksyn pimeyden saapuessa valonpilkahdukset viehättävät aivan uudella tavalla. Valoa Varsinais-Suomessa -valokuvakisa kannustaa ikuistamaan kaikkein kiehtovimmat pimeässä hohtavat valot. Osallistumisaikaa on 31.10.2021 asti!
6.10.2021 | Ninna

Valpperi - Vuoden 2021 kylä hurmaa yhteishengellä ja mahdollisuuksilla urheiluun

Houkutteleeko upouusi maastopyöräreitti tai asukkaiden talkoovoimin työstämä frisbeegolfrata? Haluaisitko kenties vuokrata kodan tai saunan lammen rannalta pimenevien iltojen iloksi? Nousiaisten Valpperia ei turhaan valittu Varsinais-Suomen vuoden kyläksi kesällä 2021. Valpperissa riittää tekemistä koko päiväksi niin kaveriporukalle kuin lapsiperheellekin. Pakkaa eväät mukaan ja lähde syysretkelle!
23.9.2021 | Ninna

Syksy Satakunnassa -valokuvakisa 2021

Upea värikäs syksy on saapunut jälleen! Syksy Satakunnassa -valokuvakisa kannustaa iloitsemaan Satakunnan syksyn väreistä ja tunnelmasta. Lähde tutkailemaan syksyn kauneutta linssin läpi ja osallistu valokuvakisaan ajalla 23.9.-6.10.2021.
17.9.2021 | Vieraskynä / Visiting author

Muraalimatkalle Turkuun: Katso 10 upeaa teosta!

Ovatko Turun kutkuttavat muraalit eli seinämaalaukset sinulle jo tuttuja? Tiedätkö minkälaisia muraaleja löytyy Varissuolta ja Runosmäestä? Mitä UPEA-kaupunkitaidefestivaalit ovat tuoneet Turkuun tullessaan? Näihin ja moneen muuhun kutkuttavaan kysymykseen saat vastauksen, kun lähdet muraalimatkalle Turkuun!
8.9.2021 | Ninna

Kaupunkitaidetta Lounais-Suomessa – 10 inspiroivaa teosta!

Kaupunkitaide ja ulkona ihailtavat teokset luovat kaupunginosille uutta ilmettä ja lisäävät viihtyisyyttä. Taiteen kautta pääsee tutustumaan kaupungin tai naapuruston kulttuuriin ja historiaan. Tiedätkö esimerkiksi, mikä on Kaarinan nimikkoeläin tai mihin historialliseen löydökseen Raision kivilabyrintin muoto perustuu? Näistä ja muista paikoista voit oppia lisää kiertämällä nämä 10 Lounais-Suomen kaupunkitaideteosta.
2.9.2021 | Vieraskynä / Visiting author

Kolmen naapuruston kasvatti - Miksi jäädä Turkuun?

Nuorempana sitä tuntee, että vain maailma on rajana ja sitä voisi muuttaa vaikka ulkomaille asti. Turkulainen Ville päätti jäädä Turkuun asumaan ja opiskelemaan. Mikä saa nuoren jäämään Turkuun ja miltä Turun Härkämäki, läntinen keskusta ja Ylioppilaskylän naapurustot tuntuvat nuoren turkulaisen kokemana?
30.8.2021 | Susanna

Ovi auki Euraan - Tutustu eteläisen Satakunnan helmeen

Eura on asukkaidensa rakastama, viikinkihistorian värittämä ja työpaikkoja pursuava kunta eteläisessä Satakunnassa. Eura on liittynyt osaksi Know Your Hoodsia elokuussa 2021 ja nyt Euran kunnan viehättävät asuinalueet löytyvät palvelustamme. Lähde siis virtuaaliselle tutkimusmatkalle kuvankauniiseen Kauttuan Ruukinpuistoon, Pyhäjärven rannoille ja mitä tunnelmallisimpiin kyliin hyvien tieyhteyksien päähän.
20.8.2021 | Vieraskynä / Visiting author

Opiskelijaelämä tutuksi TYYn hallituksen puheenjohtaja Aliisan vinkeillä

Tiesitkö, että joka viides turkulainen on opiskelija? Turussa on yli 40 000 korkeakouluopiskelijaa, mutta vuosittain Turkuun hakee opiskelemaan yli tuon määrän. Voidaan siis todeta Turun olevan korkeakouluopiskelijoiden suosiossa. Ehkä jopa ylivertainen suosikki! Tutkimuksen mukaan 99 % pitää Turkua hyvänä kaupunkina opiskelijoille.
20.7.2021 | Katerina

Saariston ympäri viikossa - 10 vinkkiä pyöräretkeen Saariston Rengastiellä

Know Your Hoods -tiimimme Katerina on omien sanojensa mukaan amatööripyöräilijä, joten hän varasi reilusti aikaa Saariston Rengastielle. Hän vietti kumppaninsa kanssa reitillä helteisen viikon, ja nyt hän vinkkaa parhaat kohteet sekä helteisen kesän selviytymisvinkit muille reissuun lähteville.
15.7.2021 | Vieraskynä / Visiting author

Historiallinen Hämeen Härkätie kutsuu kuninkaiden jalanjäljille

Tiesitkö, että Suomen tieverkosto on noin 450 000 kilometriä pitkä? Yksi Suomen perinteikkäimmistä ja yhä käytössä olevista tieosuuksista on 162 kilometriä pitkä Hämeen Härkätie. Mitä annettavaa entisellä hallitsijoiden kulkemalla tiellä on matkaajalle?
12.7.2021 | Vieraskynä / Visiting author

Taikayöntie – Matka Suomen taianomaisimpiin kulttuurimaisemiin

Onko Huittisten kylät, Punkalaitumen arkkitehtuuri ja Urjalan lasitehtaat jo tuttuja? Kansankulttuurista tunnetuksi tullut Taikayöntie johdattaa sinut Punkalaitumenjoen kulttuurimaisemiin, joiden palvelut sekä historia ovat vertaansa vailla.
8.7.2021 | Ninna

Kesä naapurustossa 2021 -valokuvakisa | Lounais-Suomi

Ihana kaunis kesä on täällä jälleen! Mitä kaikkea valloittavaa löytyykään naapurustoista ympäri Lounais-Suomen kesän ollessa parhaimmillaan? Vehreyttä, lintujen laulua, kesäisiä kerrostalopihoja vai maaseudun aurinkoisia peltoaukeita? Nyt on aika tutkailla omaa naapurustoa linssin läpi ja osallistua Kesä naapurustossa 2021 -valokuvakisaan ajalla 8.7.-8.8.2021.
7.7.2021 | Vieraskynä / Visiting author

Esa Melan kuvissa kaupunki elää

Esa Mela, Kerrostalon kevät -valokuvakilpailumme voittaja, kertoo parhaat vinkkinsä kaupunkikuvaukseen ja avaa mielenkiintoista matkaansa valokuvauksen parissa. Esan kuvat ovat vahvana osana luomassa turkulaisuutta sosiaalisessa mediassa. Miten valokuvauksella voi ikuistaa paikan sielun?
6.7.2021 | Vieraskynä / Visiting author

Hundstränder i Åbo regionen

Är du och din hund i behov av svalka? När det inte längre räcker med att leta efter skugga och ta en dusch är det dags att bege sig till hundstränderna! Åboregionen har ett stort utbud av stränder för din hundvän.
24.6.2021 | Vieraskynä / Visiting author

Kesän parhaat uimarannat Lounais-Suomessa

Kaipaatko viilennystä kesäpäivääsi? Etsitkö lähilomakohteita tai rentoutusta työpäivien päätteeksi? Uimapaikkoja on Lounais-Suomessa yllättävän paljon ja ne ovat useimmiten helppo saavuttaa myös julkisella liikenteellä. Oletko aina halunnut päästä kokeilemaan sup-lautailua tai testata uimataitojasi rantavalvojan turvaamana? Tästä blogista saat parhaan kattauksen Lounais-Suomen uimapaikoista!
23.6.2021 | Vieraskynä / Visiting author

Mikä on Turun seudun paras kesäkahvila?

Tiesitkö, että suomalaiset kuluttavat eniten kahvia maailmassa suhteutettuna väkilukuun? Jokainen suomalainen juo lähes 10 kilogramman edestä kahvia vuodessa, mikä tekee yhteensä 1100 kupillista! Turun seutu on tunnettu hyvistä kesäkohteista ja seutu onkin täynnä viihtyisiä kesäkahviloita. Mutta mikä on mielestäsi kesän paras kahvila?
12.6.2021 | Anna

Huittinen – monipaikkaisen asumisen edelläkävijä

Iso osa suomalaisista asuu osan ajasta toisella paikkakunnalla. Koronapandemian seurauksena etätyöskentely yleistyi ja monipaikkainen asuminen lisääntyi. Huittinen on monipaikkaisuuden edelläkävijä. Mitä monipaikkaisuus tarkoittaa ja miltä monipaikkainen asuminen näyttää Huittisissa?
12.6.2021 | Susanna

Hullaannu sinäkin Huittisista - Know Your Hoods laajenee Satakuntaan!

Huittinen on välitön ja rento kaupunki Satakunnan sydämessä, ja nyt sen asuinpaikat ja kylät ovat sinunkin saatavillasi! Huittisten ennakkoluulottomuuden ja rohkeuden ansiosta Know Your Hoods laajenee Satakuntaan. Selvitimme, mikä saa ihmiset hullaantumaan Huittisista.
8.6.2021 | Susanna

Maaseudun helmi Marttila tutuksi - Know Your Hoods laajenee!

Marttila on asukkaidensa suuresti arvostama kunta Paimionjoen kulttuurimaisemissa Varsinais-Suomen sydämessä. Marttilan kunta onkin ensimmäinen maaseutukunta, joka liittyi Know Your Hoodsiin! Tutustuimme Marttilan kiehtoviin naapurustoihin, sillä halusimme selvitää, mikä tekee kunnasta niin pidetyn.
6.6.2021 | Ninna

Kesäretkihaaste 2021: Lounais-Suomen parhaat retkikohteet

Jylhiä linnavuorten huippuja, sankkoja erämetsiä, aavaa ulappaa ja kuvankauniita kulttuuriympäristöjä! Kesäretkihaaste 2021 johdatti Lounais-Suomen parhaimpiin retkikohteisiin, joihin kannattaa suunnata myös muina vuodenaikoina. Kurkkaa, mitkä 10 kohdetta hurmasivat retkeilijät!
17.5.2021 | Ninna

Naapurustot kesäkuntoon – Vuoden suurimmat siivoustalkoot!

Mikä tekee naapurustosta viihtyisän? Yksi tärkeimmistä viihtyvyyteen vaikuttavista tekijöistä on lähiympäristömme siisteys. Järjestimme keväällä 2021 yhteistyössä Lounais-Suomen Jätehuollon ja Bioskan kanssa Naapurustot kesäkuntoon -kampanjan, jossa kannustettiin asukkaita keräämään roskia lähiympäristöstä. Ympäristöneuvoja Lotta Salminen Lounais-Suomen Jätehuollosta jakaa parhaat vinkkinsä roskien keräämiseen ja kierrättämiseen!
5.5.2021 | Ninna

Parhaat paikat ulkona urheiluun – 8 löytöä Turun seudulla

Kaipaatko vaihtelua lenkkeilyyn? Turun seudulla saa sykkeet ylös niin kuntoportaissa, ulkokuntosalilla kuin trampoliinilla pomppien. Esittelemme 8 mahtavaa ulkoilukohdetta, joiden varrelta löydät erityisiä urheilumahdollisuuksia Kaarinassa, Naantalissa, Raisiossa ja Turussa. Jaa blogin kommenttiosiossa myös oma vinkkisi! Mistä löytyvät tämän kevään parhaat urheilupaikat?
14.4.2021 | Ninna

Turun seudun kiehtovin kerrostalo on valittu!

Turun seudun paras kerrostalo on nyt valittu! Lukijat saivat äänestää suosikkiaan ja voittaja on nyt selvillä. Missä näistä itse asuisit mieluiten?
9.4.2021 | Ninna

Lähiöt – ihanan kamalia vai kamalan ihania?

Yli miljoona suomalaista asuu lähiöissä, mikä tarkoittaa noin 20% meistä kaikista. Siihen nähden miten suurelle osalle lähiö tarjoaa kodin, on lähiöiden historiasta kirjoitettu varsin vähän. Tietokirjailijat Mikko Laaksonen ja Petri Aalto ottivat asiakseen tutkia Turun seudun lähiöiden historiaa uudessa kirjassaan. Mutta mistä oikeastaan puhutaan, kun teemana on lähiöt?
9.4.2021 | Ninna

Turun seudun lähiöt – Oletko katsonut niitä koskaan sillä silmällä?

Oletko valmis hyppäämään aikakoneeseen ja lähtemään nostalgiamatkalle Turun seudun lähiöihin? Tietokirjailijat Mikko Laaksonen ja Petri Aalto ottivat asiakseen tutkia alueen lähiöiden historiaa ja tuovat niiden ainutlaatuiset tarinat kuuluviin uudessa kirjassaan.
12.3.2021 | Anna

Matkaopas Marttiin, Turun omaan Italiaan

Turun Marttiin muuttanut Anna oli kaupunginosan suhteen alkuun epäileväinen, mutta kun Martti hiljalleen paljasti salaisuutensa, varasti naapurusto lopulta koko sydämen. Hurmaava kaupunginosa tarjoaakin koronan takia peruuntuneille lomamatkoille oivallisen vaihtoehdon!
25.2.2021 | Ninna

Talven taikaa -valokuvakisan voittajat: Ihastu maagisiin kuviin!

Haastoimme Varsinais-Suomen valokuvaajat ikuistamaan talven kauneimmat hetket Talven taikaa -valokuvakilpailussa. Yli 180 kuvaa osallistui kilpailuun, joista 18 pääsi finaaliin. Lukijat saivat äänestää suosikkiaan kahdessa eri kategoriassa: talven kauneimmat maisemat sekä luonnon taideteokset. Kilpailun voittajat ovat nyt selvillä!
11.2.2021 | Anna

Lähimatka Kaarinaan – taidetta, runoutta ja historian havinaa

Miltä kuulostaisi talvilomapäivä Kaarinassa? Kaarinan monet kiinnostavat päiväretkikohteet kutsuvat taide-elämysten ja upean kulttuurimiljöön äärelle. Näiden vinkkien avulla tutustut Kaarinaan ja vietät elämyksellisen lomapäivän!
11.2.2021 | Anna

Herkkuja historiannälkäisille – Tee päivämatka Raisioon!

Moni tuntee Raision shoppailumahdollisuudet, mutta Raisiosta löytyy myös monia kiinnostavia nähtävyyksiä. Näillä vinkeillä tutustut Raision vähemmän tunnettuun puoleen ja vietät talvilomapäivän Raision kiehtovimpien historiallisten nähtävyyksien parissa!
11.2.2021 | Anna

Raision luontopolut kutsuvat – Meren äärelle vai metsään?

Raision monet luontopolut tarjoavat tekemistä talvipäivien iloksi ja etenkin hiihtoloman toivottavasti aurinkoisiin päiviin. Valitse suosikkisi näistä Raision luontopoluista ja ota suunnaksi metsä, merenlahti tai vaikkapa muinaisranta!
4.2.2021 | Ninna

Talven taikaa -valokuvakisa - Luonnon talviset taideteokset

Tammikuussa kuvattiin Varsinais-Suomen talven kauneimpia hetkiä Talven taikaa -valokuvakilpailussa. Luonnon talvisten taidekuvien finaaliin valitsimme 9 kuvaa, joista lukijat voivat nyt äänestää suosikkiaan ajalla 4.-21.02.2021. Mikä on suosikkisi?
4.2.2021 | Ninna

Talven taianomaisimmat maisemakuvat

Tammikuun aikana haastoimme Varsinais-Suomen valokuvaajat ikuistamaan talven kauneimmat hetket Talven taikaa -valokuvakilpailussa. Maisemakuvien finaaliin pääsi upeat 9 kuvaa, joista lukijat voivat nyt äänestää suosikkiaan ajalla 4.-21.02.2021. Mikä on sinun suosikkisi?
15.1.2021 | Ninna

Parhaat paikat luisteluun ja hiihtoon | Kaarina, Naantali, Raisio, Turku

Upea luminen talvi on täällä ja pakkasasteitakin on luvattu – aika lähteä ulkoilemaan! Selvitimme kaikki hiihto- ja luistelumahdollisuudet Naantalissa, Raisiossa, Kaarinassa ja Turussa. Tiedätkö, mistä löytyy mielenkiintoisimmat ladut ja luistelukentät?
15.1.2021 | Ninna

Valokuvaaja Manu Sundin vinkit talven timanttisiin otoksiin

Manu Sund, yksi valokuvakilpailumme voittajista, paljastaa suosikkikohteensa valokuvaukseen ja antaa huippuvinkkejä talven kuvausretkiin. Manu suunnittelee kuvauspäivänsä tarkkaan sään mukaan ja muistuttaa, että välillä parhaat otokset tulevat silloin, kun keli on hurjimmillaan.
23.12.2020 | Ninna

Talven parhaat päiväretket | Turku, Kaarina, Naantali & Raisio

On tullut aika lähteä ulkoilemaan ja talvisiin seikkailuihin! Esittelemme 6 mielenkiintoista retkikohdetta Turun seudulla joko itsekseen tai korona-aikaan sopivasti perheen tai kavereitten kanssa ulkoillen. Tiedätkö jo, missä on kaupungin kauneimmin valaistut kohteet? Tai missä pääsee meren äärelle?
10.12.2020 | Ninna

Missä on seudun kaunein joulukuusi?

Joulukuusien kauneuskilpailu oli käynnissä ajalla 13.-20.12.2020 ja nyt voittaja on selvillä! Kisaan osallistui 7 joulukuusta 7 eri kunnasta Varsinais-Suomesta, tarkemmin Turun seudulta. Katso, voittiko suosikkisi!
3.12.2020 | Vieraskynä / Visiting author

Tunnelmalliset ikkuna-asetelmat kutsuvat jouluiseen Raisioon

Raisio toivottaa joulun tervetulleeksi kauniilla jouluikkunoilla ja poikkeusolot huomioivilla hyvän mielen tapahtumilla. Samu Mattila kertoo, mitä kaikkea Raisiossa voidaan odottaa joulun alla vuonna 2020.
1.12.2020 | Ninna

Katso upeat kuvat! Valoa-valokuvakisan voittajat

Väriä ja valoa -valokuvakisan toisessa osassa päästiin ihastelemaan valonpilkahduksia pimeydessä. Finaaliin ylsi 12 upeaa kuvaa, joista lukijat saivat äänestää suosikkiaan. Voittajat ovat nyt selvillä!
30.11.2020 | Ninna

Seudun parhaat joulutapahtumat – vinkkejä poikkeukselliseen aikaan

Keräsimme seitsemän joulutapahtumaa, jotka tarjoavat jouluista tekemistä poikkeusolot huomioiden Kaarinassa, Naantalissa, Raisiossa ja Turussa. Näissä tapahtumissa riittää ihasteltavaa, koettavaa ja vähän jopa seikkailua kaikille, jotka ovat valmiita virittäytymään joulutunnelmaan!
25.11.2020 | Susanna

Naantalin ja Raision naapurustot tutuiksi - Know Your Hoods laajenee!

Naantali ja Raisio ovat suosittuja asuinpaikkoja, joiden omaleimaiset naapurustot löytyvät nyt Know Your Hoodsista. Tutustuimme näihin kiehtoviin kaupunkeihin ja päätimme selvittää, millaista elämä on näissä varsinaissuomalaisissa kaupungeissa.
21.11.2020 | Ninna

Valokuvaaja Jyri Aerikkalan vinkit pimeän vuodenajan kuvaamiseen

Pimeä ja sateinen vuodenaika ei välttämättä houkuttele lähtemään ulos kameran kanssa, mutta pimeinä vuodenaikoina ei kuitenkaan tarvitse luopua valokuvausharrastuksesta. Pyysimme valokuvaaja Jyri Aerikkalaa paljastamaan parhaimmat vinkit, joilla pimeyden keskellä piilevän kauneuden saa tallennettua upeisiin valokuviin.
20.11.2020 | Ninna

Turun Linnanniemi uudistuu kaupunkilaisia kuunnellen

Linnanniemi on uudistuva ja historiallisesti merkittävä alue, jonka kruununa kohoaa Turun linna ja josta aukeaa yhteydet Itämerelle, aina Ruotsiin saakka. Nykyiseen ja tulevaan Linnanniemeen tutustuttiin marraskuussa 2020 järjestettyjen tapahtumien yhteydessä, joista yhteistyössä Turun kaupungin kanssa (kaupallinen yhteistyö) toteutettu Linnanniemen Naapurustosuunnistus johdatti muun muassa alueen suunnittelukilpailun tulosten äärelle. Mutta mitä Linnanniemeen on suunnitteilla?
22.10.2020 | Ninna

Ihastu näihin kuviin! Väriä-valokuvakisan voittajat

Väriä ja valoa -valokuvakisan ensimmäisessä osassa päästiin ihastelemaan kauneimpia syksyn värejä ympäri Turun seutua. Finaaliin ylsi 12 upean värikästä kuvaa, joista lukijat saivat äänestää suosikkiaan. Voittajat ovat nyt selvillä!
21.10.2020 | Ninna

Kaarinan Naapurustosuunnistus - tähtitieteestä kummitusjuttuihin

Kaarinan Naapurustosuunnistus houkutteli innokkaat suunnistajat kiertämään rasteja syyslomaviikolla 10.-18.10.2020. Naapurustosuunnistuksen rastit johdattivat suunnistajat seikkailuun, jossa tutustuttiin niin taiteeseen, tähtitieteeseen kuin kummitusjuttuihinkin ympäri Kaarinan kaupunkia.
9.10.2020 | Ninna

Turun seudun parhaat syysretket – Yksi jokaiselle viikonpäivälle

Kaunis, syksyinen vapaapäivä, mutta mihin lähteä retkelle? Esittelemme Turun seudun parhaat syysretkivinkit niin, että jokaiselle viikonpäivälle on oma vinkkinsä! Näihin kohteisiin pääset myös ilman omaa autoa joko hyppäämällä pyörän selkään tai bussin kyytiin.
30.9.2020 | Susanna

Väriä ja valoa -valokuvakisa – Ikuista marraskuun kiehtovat valot!

Väriä ja valoa -valokuvakisa kannustaa iloitsemaan Turun seudun värikkäästä syksystä ja pimeyden keskellä loistavista valonpilkahduksista. Kilpailun Väriä -osiossa voit äänestää suosikkiasi finalisteista ja Valoa -osioon voit osallistua kuvillasi 6.-29.11.2020.
22.9.2020 | Vieraskynä / Visiting author

Turku yllätti pienen kunnan kasvatin

Miten muutaman tuhannen asukkaan kunnassa kasvanut mukautui suuren kaupungin vilkkauteen? Taavi kertoo sopeutumisestaan Turkuun kuuden Ylioppilaskylässä vietetyn vuoden aikana.
22.9.2020 | Vieraskynä / Visiting author

Koti Turussa – elämää opiskelijoiden silmin

Turku on pidetty opiskelijakaupunki, jossa opiskelee vuosittain yli 40 000 korkeakouluopiskelijaa. Halusimme tietää, millainen kotikaupunki Turku opiskelijoille on, joten kysyimme asiasta turkulaisilta opiskelijoilta Janettelta ja Kaarlolta. Haastattelun tekivät Know Your Hoodsin harjoittelijat Jenna ja Jenni, turkulaisia opiskelijoita itsekin. :)
18.9.2020 | Ninna

Hei opiskelija! Onko Turku tullut jo tutuksi?

Turku on opiskelijakaupunkina yksi Suomen suosituimmista. Elo-syyskuun aikana vietimme Opiskelijaviikkoja, joiden aikana uudet opiskelijat pääsivät tutustumaan niin aiempien opiskelijoiden vinkkeihin kuin uusiin kotikulmiin opiskelijoille suunnatun naapurustosuunnistuksen kautta. Keräsimme vielä kertaalleen yhteen parhaat vinkkimme Turkuun.
16.9.2020 | Vieraskynä / Visiting author

Mitä Turussa kannattaa tehdä?

Oletko juuri muuttanut Turkuun ja pohdit, mitä tekemistä Turussa on? Nyt esittelyvuorossa on paikat, joissa vierailemalla voi rentoutua kesken kiireisen arjen. Olemme keränneet vinkkejä erityisesti opiskelijoita ajatellen, mutta toki kaikki uudet turkulaiset pääsevät inspiroitumaan näistä Turun helmistä. Minne sinä suuntaat opiskelu- tai työpäivän päätteeksi?
31.8.2020 | Vieraskynä / Visiting author

Mitä yhteistä on Turun Ylioppilaskylällä, Luolavuorella ja Varissuolla?

Turku on tunnettu ja pidetty opiskelijakaupunki. Opiskelijoita asuu ympäri kaupunkia, mutta kansainväliset opiskelijat, erityisesti vaihtarit, asuvat pääosin joko Ylioppilaskylässä, Luolavuoressa tai Varissuolla. Harjoittelijamme Noemi jutteli neljän kansainvälisen opiskelijan kanssa ja selvitti, mitä mieltä he ovat Turusta. Lue opiskelijoiden vinkit asumiseen Turussa!
30.8.2020 | Vieraskynä / Visiting author

Mitä kansainväliset opiskelijat ajattelevat Turusta?

Pohditko koskaan, mitä kansainväliset muuttajat ajattelevat Turusta ja sen asukkaista? Vastataksemme tähän kysymykseen tapasimme Suomeen alkuvuodesta 2020 saapuneita vaihto-opiskelijoita. Keväällä puhjennut pandemia pakotti monet vaihtarit jättämään Turun ennätysajassa, mutta silti kaupunki jätti heihin jälkensä.
19.8.2020 | Susanna

Föli, Föri, Funikulaari - Turun seudun joukkoliikenteen lyhyt oppimäärä

Oletko tulossa opiskelemaan Turkuun? Tutustu Turun julkisiin kulkuvälineisiin, sillä etenkin ensimmäisinä päivinä kampukselle kulkeminen saattaa aiheuttaa harmaita hiuksia. Tämän tietoiskun avulla pääset tutustumaan eri kulkuvälineisiin, joiden avulla kulkeminen sujuu vaivatta!
14.8.2020 | Susanna

Opiskelijoiden suosikit - TOP 5 + 1 naapurustot Turussa ja Kaarinassa

Opiskelijaviikkojen aikana esittelemme Turun seutua opiskelijoille, jotta opintojen aloitus mahdollisesti täysin uudessa kaupungissa sujuu mukavasti. Nyt esittelyvuorossa on 5 + 1 naapurustoa, jotka sopivat erityisen hyvin opiskelija-arkeen. Lue vinkkimme ja löydä kiinnostavin paikka asua!
14.8.2020 | Susanna

Asumista opiskelijan ehdoilla - TYS:n TOP 5 kohdetta

Know Your Hoodsin elokuu kuuluu opiskelijoille. Opiskelijaviikkojen aikana esittelemme Turun seutua opiskelijoille, jotta opintojen aloitus mahdollisesti täysin uudessa kaupungissa sujuu mukavasti. Tällä kertaa tutustumme Turun Ylioppilaskyläsäätiön (TYS) suosittuihin ja monipuolisiin opiskelija-asuntokohteisiin.
13.8.2020 | Susanna

Etsinnässä asuinpaikka Turussa? Lue turkulaisten opiskelijoiden vinkit

Elokuu on opiskelijoiden kuukausi. Uudet opiskelijat aloittavat opiskelijaelämän ja vanhat palaavat opintojen pariin - osa innokkaampana kuin toiset. Me Know Your Hoodsissa pyhitämme elokuun opiskelijoille ja Opiskelijaviikkojen aikana esittelemme Turun seutua erityisesti uusille opiskelijoille. Toivottavasti vinkit helpottavat opiskelijaelämän alkua mahdollisesti täysin uudessa kaupungissa.
12.8.2020 | Susanna

Kesä naapurustossa 2020 -valokuvakisan voittajat

Kesä naapurustossa 2020 -valokuvakisa tuli runsaasti kesäisiä ja tunnelmallisia kuvia ympäriä Turun seutua, kiitos kaikille osallistujille! Finaaliin ylsi 10 kuvaa, joista lukijat äänestivät suosikkiaan ajalla 12.-30.8.2020. Lisäksi raatimme valitsi finalistien joukosta oman suosikkinsa. Nyt tulokset ovat selvillä!
6.8.2020 | Susanna

Maaria-Paattinen - Turkulaista maaseutua parhaimmillaan

Kesä on hiljalleen antamassa tilaa syksylle ja näin ollen myös kesäiset Turun naapurustoviikot ovat tulossa päätökseensä. Ensimmäisenä Turusta ei välttämättä tule mieleen maaseutu, mutta sitäkin kaupungista löytyy! Viimeisellä naapurustoviikolla tutustumme maaseudun elämään Maaria-Paattisten suuralueella. Blogissa on mukana myös video, johon olemme keränneet asukkaiden kommentteja asuinpaikastaan.
29.7.2020 | Susanna

Pansio-Jyrkkälä - edullista ja luonnonläheistä lähiöelämää

Turun naapurustoviikot -tapahtumasarja on edennyt 8. osaan ja on aika tutustua Pansio-Jyrkkälän suuralueen naapurustoihin. Läntisessä Turussa sijaitseva alue pitää sisällään useita kerrostalolähiöitä, idyllisiä pientaloalueita, Turun telakan sekä luonnonrauhaa.
23.7.2020 | Susanna

Turku tutuksi naapurustoissa suunnistaen

Järjestimme kesäkuun 2020 alussa Turun naapurustosuunnistuksen. Tapahtuma täytti monta vaatimusta: vaihtelua tuttuihin maisemiin, kivoja palkintoja ja helposti toteutettavat turvavälit. Osallistujien kommenteista päätellen emme olleet ainoita, jotka viihtyivät. :)
21.7.2020 | Susanna

Turun Länsikeskus on sopuisa yhdistelmä uutta ja vanhaa

Turun naapurustoviikot -tapahtumasarja on edennyt jo 7. osaan eli Länsikeskuksen suuralueelle. Alue alkaa raiteiden pohjoispuolella sijaitsevasta perinteisestä Pohjolan kaupunginosasta ja yltää Raision rajalle Mälikkälän metsiin asti. Kurkataanpa tarkemmin, mitä suuralueella onkaan tarjolla.
10.7.2020 | Susanna

Runosmäki-Raunistula - liikunnan hurmaa ja koteja moneen makuun

Turun naapurustoviikot -tapahtumasarjassa esittelemme vuorollaan yhden Turun yhdeksästä suuralueesta. Osa 6. johdattaa meidät Turun keskustan pohjoispuolella sijaitsevaan Runosmäki-Raunistulaan, johon mahtuu niin puutalovaltaisia naapurustoja kuin lähiöelämää. Yhteistä naapurustoille ovat mainiot ulkoilu- ja liikuntamahdollisuudet.
6.7.2020 | Susanna

Nummi-Halinen - sekoitus opiskelijaelämää ja maaseutumaista tunnelmaa

Kesä 2020 on erinomaista aikaa tutustua Turun yhdeksään suuralueeseen ja niiden monipuolisiin naapurustoihin. Nyt esittelyvuorossa on Nummi-Halinen, joka viehättää maaseutumaisella tunnelmallaan. Ei ole sattumaa, että reilu 20 000 turkulaista on valinnut alueen kodikseen! Blogin lopusta löytyvältä videolta voit katsoa alueen asukkaiden ajatuksia asuinpaikastaan.
5.7.2020 | Susanna

Varissuo herättää tunteita - Mitä ajattelevat asukkaat?

Turun Varissuo eli tuttavallisemmin Vakke herättää tunteita. Usein negatiivisimmat kommentit ovat lähtöisin niiltä, jotka eivät aluetta tai sen asukkaita tunne. Eivät ole ehkä koskaan käyneetkään lähiössä. Sen sijaan Varissuon asukkaat tuntuvat olevan hyvinkin tyytyväisiä asuinpaikkaansa. Päätin sukeltaa tämän ristiriidan selvittämiseksi pintaa syvemmälle.
1.7.2020 | Susanna

Varissuo-Lauste - lähiöelämää luonnon lähellä

Turun naapurustoviikot -tapahtumasarja on edennyt neljänteen osaan ja on aika esitellä Varissuo-Lausteen suuralueen naapurustot. Turun kaakkoisosassa sijaitsevaan alueeseen kuuluu niin kansainvälisiä lähiöitä kuin rauhallisia pientaloalueita. Kurkataanpa tarkemmin miltä suuralueella näyttää ja mitä asukkaat siitä ajattelevat?
1.7.2020 | Susanna

Kesä naapurustossa 2020 -valokuvakisan ohjeet ja ehdot

Oi, mikä kesä! Mitä kaikkea valloittavaa löytyykään Turun seudun naapurustoista kesän ollessa parhaimmillaan? Valloittavaa vehreyttä, lintujen laulua, lasten leikkejä vai kesäisiä kerrostaloja? Nyt on aika tutkailla omaa naapurustoa linssin läpi ja osallistua Kesä naapurustossa 2020 -valokuvakisaan ajalla 1.7.-2.8.2020.
28.6.2020 | Ninna

Turun Luolavuoren luonnosta teatterimaailman saloihin

Luolavuori on ollut teatteriaktiivi Jounin koti jo neljän vuoden ajan. Hyvinkäältä Turkuun muuttaneelle Jounille tärkeää asuinalueessa on erityisesti se, ettei hänen tarvitse olla riippuvainen muusta kuin omista jaloistaan. Minne kaikkialle Jounin jalat ovat miestä vieneet?
22.6.2020 | Susanna

Skanssi-Uittamo - viilennystä kesän helteisiin

Kaipaatko viilennystä kesän helteisiin? Skanssi-Uittamon suuralueelta löytyy monipuolisia mahdollisuuksia kuumuuden helpottamiseksi. Toteutamme kesällä 2020 Turun naapurustoviikot, joiden aikana esittelemme viikottain yhden Turun suuralueista. Tällä viikolla esittelyvuorossa on Skanssi-Uittamo, joka onkin helteistä läkähtyneen kaupunkilaisen pelastus.
18.6.2020 | Susanna

Hirvensalo - Saariston tunnelmaa vain kivenheiton päässä Turun keskustasta

Hirvensalon valtteja ovat saariston luonto, merellisyys sekä rauhoittavat maalaismaisemat. Pyöräillen pääsee suoraan maaseudun tunnelmaan, kun kulkijaa ovat vastassa laajat peltoaukeat, kesätöihin päästetyt lehmät ja hevoset. Pitkäaikainen Hirvensalon asukas Hannu Heikkala ja uudisasukas Heljä Laakso-Heikkala kertovat, millaista on asua saariston syleilyssä.
16.6.2020 | Ninna

Kesän värikkäät talot ja kukkaset: Turun seutu kauneimmillaan

Tänä kesänä juhannustaiat eivät rajoittuneet vain kesän kukkasiin, vaan keräsimme kukkien lisäksi kokoelman kesäisen kauniita taloja Turusta ja Kaarinasta. Lukijat äänestivät suosikkiaan 7 kuvaparin joukosta. Tulos on nyt selvillä!
15.6.2020 | Susanna

Hirvensalo-Kakskerrassa eletään meren äärellä

Kesällä on aikaa inspiroitua lähiympäristöstä! Toteutamme kesällä 2020 Turun naapurustoviikot, eli esittelemme viikottain yhden Turun suuralueista ja siihen kuuluvat kiinnostavat naapurustot. Mikä muu alue sopisikaan juhannusviikolle paremmin kuin merellinen ja saaristoelämää henkivä Hirvensalo-Kakskerta?
13.6.2020 | Vieraskynä / Visiting author

Aurajoen rannat ja Tuomiokirkon kissan tassut

Oletko jo löytänyt keskiaikaisen kissan tassun painauman Turusta? Turkuun 9 vuotta sitten muuttanut vieraskynäilijämme Annukka löysi henkisen kotinsa historiallisesta Turusta ja iloa arkeen kaupunginosaseurojen toiminnasta.
11.6.2020 | Vieraskynä / Visiting author

HUB Turku – Yhteisöllinen työtila historiallisessa keskustassa

Kaipaatko ympärillesi työyhteisöä ja verkostoja? HUB Turku on Turun keskustassa toimiva yhteisötyöskentelytila ja kohtaamispaikka, jossa yrittäjät, freelancerit, opiskelijat, tutkijat, taiteilijat, tiimit ja yhteisöt voivat työskennellä ja verkostoitua.
31.5.2020 | Susanna

Keskustan suuralue voitti Turun paras alue -äänestyksen

Järjestimme toukokuussa äänestyksen Turun suuralueiden paremmuudesta. Turun keskustan suuralue vei voiton, joten aloitamme Turun naapurustoja esittelevän naapurustoviikot-kokonaisuuden keskustan naapurustoista. Katsotaanpa, mitä on luvassa naapurustoviikoilla ja miten äänestäjät perustelivat keskustan suuralueen paremmuutta.
8.5.2020 | Ninna

Mikä on Turun paras alue? Äänestä suosikkiasi!

Turun suuralueet kilpailevat nyt Turun parhaan alueen tittelistä. Aloitamme Turun naapurustoja esittelevän Naapurustoviikot-kokonaisuuden eniten ääniä saaneesta alueesta. Järjestämme lisäksi voittaneelle alueelle naapurustosuunnistuksen kesäkuun alussa. Siispä laitetaan alueet kisaamaan keskenään!
7.5.2020 | Vieraskynä / Visiting author

Millaista on olla vaihto-opiskelijana Turussa?

Ranskalainen vaihto-opiskelija Ambre kertoo kokemuksistaan vaihto-opiskelijana Turussa. Millaista on elää Ylioppilaskylässä? Entä mitä Turussa kannattaa vaihto-opiskelijan mielestä kokea?
26.4.2020 | Susanna

Kehu naapurustoasi! Uniikkien naapurustojen esiinmarssi

Mikä naapurustossasi on parasta? Miksi viihdyt juuri siellä? Kehu naapurustoasi ja auta meitä eli Know Your Hoodsia kertomaan naapurustosi parhaista puolista myös muille! Keräämme kehuja kevään 2020 aikana ja jaamme naapurustojen tarinoita eri puolilta Turun seutua loppukevään ja kesän aikana. Tule mukaan!
8.4.2020 | Susanna

Rakas Kaarina -valokuvakisan voittajat TOP 5

Rakas Kaarina -valokuvakilpailu piti kuvaajat ahkerina kevättalven 2020 aikana. Kilpailuun osallistui 163 upeaa valokuvaa kolmeen eri teemaan. Kilpailun finaalissa äänestettiin suosikkeja ja nyt on aika julkaista koko kilpailun voittajat. Kiitos kaikille kuvaajille ja äänestäjille!
5.4.2020 | Ninna

Kevään keltaiset talot: Se kaikista kaunein on löytynyt!

Auringon täyteisen kevään ja pääsiäisen kunniaksi keräsimme kuvagalleriastamme Kaarinan ja Turun keväisen keltaisia taloja. Mikä taloista viehättää sinua eniten, mikä taloista sai hymyilemään? Fiilistele kuvia, äänestä suosikkiasi ja osallistu arvontaan!
27.3.2020 | Susanna

Kaunis kevät 2020 -valokuvakisan ohjeet ja ehdot

Kevät tulee, mutta tällä kertaa hieman erilaisen tunnelman saattelemana. Liikkumista julkisilla paikoilla ja toisten ihmisten tapaamista on vältettävä. Hiljalleen heräilevä keväinen luonto tarjoaa kuitenkin iloa ja sen myötä onkin aika aloittaa Kaunis kevät 2020 -valokuvauskilpailu ajalla 27.3.-29.4.2020.
17.3.2020 | Susanna

Rakas Kaarina -valokuvakisan satoa

Kiitos kaikille kuvaajille osallistumisesta Rakas Kaarina -valokuvakisaan alkuvuodesta 2020! Nyt on aika äänestää omaa suosikkiasi 20 finalistin joukosta. Ihastu kuviin, äänestä suosikkiasi tämän blogin kommenttiosiossa ja osallistu arvontaan.
8.3.2020 | Susanna

Lämpöä ja lampaita Kaarinan Voivalassa - Jokainen naapurusto tarvitsee oman juhlakartanon emännän

Voivalan vaaleanpunaista juhlakartanoa emännöi Heli Virtanen miehensä Karin kanssa. Virtaset kutsuivat minut, uuden kaarinalaisen, viettämään kanssaan viikonloppua. Alueen upea luonto teki vaikutuksen, mutta erityisen paljon viikonlopun aikana ilahduttivat pariskunnan vieraanvaraisuus ja mietteet naapuruston hyvinvoinnin edistämisestä. Mikä saa ihmiset viihtymään ja miten lampaat liittyvät asiaan?
2.3.2020 | Susanna

Onko Kaarina paras paikka asua? Susanna muutti kaupunkiin testatakseen väitteen

Kaarina on n. 34 000 asukkaan merellinen kaupunki, jonka lupaus on, että se on paras paikka asua. Väite on kova, joten päätin muuttaa maaliskuun ajaksi Kaarinaan selvittääkseni pitääkö tämä paikkansa. Samalla testaan, miten hakukoneemme todella toimii. Katso videolta, mitkä kolme asiaa Kaarinassa menevät erityisen tarkkailun alle.
1.3.2020 | Ninna

Kupittaalla on kaikkea! Jopa naapurit, jotka huolehtivat lapsista isovanhempien tavoin

Turun Kupittaalla asuvan Swathin tarina rikkoo stereotypioita suomalaisesta yhteiskunnasta sekä siitä, miltä Kupittaalla asuminen saattaa näyttää tietämättömän silmissä. Kuinka Swathi löysi nykyisen kotinsa Kupittaalta? Mikä sai hänet perustamaan oman yrityksen? Entä mitä Swathi ajattelee suomalaisista naapureistaan?
28.2.2020 | Vieraskynä / Visiting author

Vaihto-opiskelijana Turussa - Luonnonrauhaa kaikkialla

Espanjalainen Noemi muutti Turkuun ja aloitti vaihto-opiskelijan elämän elokuussa 2019. Miten Noemin Erasmus-vaihto Turussa on sujunut ja mitä hän arvostaa omassa Luolavuoren naapurustossaan eniten? Entä mitä hän ajattelee meistä hiljaisista suomalaisista?
26.2.2020 | Vieraskynä / Visiting author

An American in Turku – kun kaikki on pientä ja lähellä

Vanessa on kansainvälinen opiskelija ja hän tuli Suomeen suorittamaan maisterin tutkintoa. Opiskelun lisäksi hän on työskennellyt Talent Turku -verkostossa, jonka tavoite on houkutella kansainvälisiä osaajia Turkuun - ja myös pitää heidät kaupungissa. Mutta viihtyykö Vanessa pienessä turkulaisessa asunnossaan, kun on tottunut katselemaan Yhdysvaltojen laakeita maaseutumaisemia?
20.2.2020 | Susanna

Innostaako virtuaalimaailma uuden harrastuksen pariin?

Voisiko virtuaalimaailmojen ja 5G:n avulla ehkäistä syrjäytymistä? – Tästä kysymyksestä sai alkunsa yhteinen kokeilumme Turun kaupungin ja Elisan kanssa. Otimme nuoret mukaan palvelumuotoiluun ja testasimme uudenlaisia tapoja innostaa nuoria harrastusten pariin. Oliko kokeilumme onnistunut?
7.2.2020 | Susanna

Tonttia etsimässä? Kaarinan kiinnostavimmat tontit haussa nyt

Tonttikauppa vilkastuu tässä vaiheessa vuotta ja kevätauringon ensimmäisten säteiden myötä julkaisimme Kaarinan kaupungin myytävänä olevat tontit Know Your Hoodsiin. Nyt voit tutustua samalla Kaarinan tontteihin ja naapurustoihin, joissa tulevat kodit sijaitsevat. Katsotaanpa mitä on tarjolla.
5.2.2020 | Susanna

Rakas Kaarina -valokuvakilpailun ohjeet ja ehdot

Nyt on aika valokuvata Kaarinan luontoa, kiinnostavia kulmia ja kaarinalaisten elämää! Rakas Kaarina -valokuvauskilpailu toteutetaan ajalla 5.2.-8.4.2020 Kaarina-lehden, Kaarinan kaupungin, Kaarinan Kehitys OY:n ja Know Your Hoods:n yhteistyönä.
5.2.2020 | Susanna

Kaarinan hoodit tutuiksi – Yrittäjä muuttaa kaupunkiin

Know Your Hoods on laajentunut Turun naapurin Kaarinan kiehtoviin naapurustoihin. Kaarina on tunnettu merellisestä ympäristöstä, historiallisista matkailukohteista ja erinomaisesta sijainnista. Mutta mitä muuta Kaarina tarjoaa asukkaille? Know Your Hoodsin kehityksestä vastaavana päätin mennä pintaa syvemmälle ja etsin sopivaa naapurustoa muuttaakseni maaliskuun ajaksi Kaarinaan.
1.2.2020 | Susanna

Katso upeat kuvat – valokuvakisan viikkovoittajat, osa 2

Rakas Turku -valokuvakisa oli menestys! Saimme syksyn 2019 aikana upeita kisakuvia ympäriä Turun seutua. Kuvien kohteena oli niin historiallisia kohteita, arjen kohtaamisia kuin hetkiä luonnossa. Tässä postauksessa julkaisemme toisen erän viikkovoittajien näyttäviä kuvia.
25.1.2020 | Susanna

Ihastu näihin kuviin – valokuvakisan viikkovoittajat, osa 1

Syksyn 2019 aikana järjestämämme Rakas Turku -valokuvakisa oli menestys! Saimme kilpailuun yli 400 kuvaa, joihin oli tallennettu Turkua ja alueen lähikuntia monesta eri kulmasta: historiaa, lähiöitä, tapahtumia, veden solinaa, metsän monivivahteisia värejä ja ihmisten ja eläinten iloa. Tässä postauksessa julkaisemme 9 ensimmäisen viikkovoittajan upeat kuvat.
15.1.2020 | Susanna

Rakas Turku -valokuvakisan voittajat TOP 3

Rakas Turku -valokuvauskilpailu oli käynnissä syksyn 2019 aikana ja kilpailuun ladattiin yli 400 valokuvaa, kiitos kaikille kuvaajille. Kilpailun finaalissa äänestettiin suosikkeja kolmessa eri kategoriassa: (1) luonnonympäristö, (2) rakennettu ympäristö ja (3) elämää naapurustoissa. Nyt on aika julkaista kilpailun voittajat!
1.1.2020 | Susanna

Rakas Turku -valokuvakisan finaali osa 3: ELÄMÄÄ NAAPURUSTOISSA

Kiitos kaikille kuvaajille osallistumisesta Rakas Turku -valokuvakisaan syksyn 2019 aikana! Nyt on aika äänestää omaa suosikkia finaalissa, jossa on kolme kategoriaa: (1) luonnonympäristö, (2) rakennettu ympäristö ja (3) elämää naapurustoissa. Ihastu kuviin, äänestä suosikkiasi tämän blogin kommenttiosiossa ja osallistu arvontaan.
1.1.2020 | Susanna

Rakas Turku -valokuvakisan finaali osa 2: RAKENNETTU YMPÄRISTÖ

Kiitos kaikille kuvaajille osallistumisesta Rakas Turku -valokuvakisaan syksyn 2019 aikana! Nyt on aika äänestää omaa suosikkia finaalissa, jossa on kolme kategoriaa: (1) luonnonympäristö, (2) rakennettu ympäristö ja (3) elämää naapurustoissa. Ihastu kuviin, äänestä suosikkiasi tämän blogin kommenttiosiossa ja osallistu arvontaan.
1.1.2020 | Susanna

Rakas Turku -valokuvakisan finaali osa 1: LUONNONYMPÄRISTÖ

Kiitos kaikille kuvaajille osallistumisesta Rakas Turku -valokuvakisaan syksyn 2019 aikana! Nyt on aika äänestää omaa suosikkia finaalissa, jossa on kolme kategoriaa: (1) luonnonympäristö, (2) rakennettu ympäristö ja (3) elämää naapurustoissa. Ihastu kuviin, äänestä suosikkiasi tämän blogin kommenttiosiossa ja osallistu arvontaan.
22.12.2019 | Susanna

Vinkkejä jouluun – Joulukalenterin luukut 16-24

Joulukalenterimme kaikki 24 luukkua on avautunut. Marraskuun synkkyys otti vähän koville toimistollamme ja Projektipäällikkömme Soile pyysi apua joulutunnelman luomiseksi. Saimme mahtavia ja tunnelmallisia kuvia ja vinkkejä, jotka jaoimme joulukalenterin muodossa. Tässä kirjoituksessa kurkkaamme luukkuihin 16-24 ja hiljennymme joulun viettoon.
15.12.2019 | Susanna

Vinkkejä jouluun – Joulukalenterin luukut 9-15

Joulukalenterimme on ylittänyt puolivälin ja sadesäästä huolimatta joulu lähestyy vauhdilla. Projektipäällikkömme Soile pyysi apua joulutunnelman luomiseksi, sillä marraskuun synkkyys oli ottamassa vallan. Jaamme jouluisia vinkkejä joulukalenterissa ja tässä kirjoituksessa katsomme luukkuihin 9-15.
10.12.2019 | Susanna

Rakas Turku -valokuvakisan upeimmat kuvat, osa 3

Suuret kiitokset kuvaajille ja äänestäjille osallistumisesta syksyn ja alkutalven 2019 aikana Rakas Turku -valokuvauskisaan! Kilpailu alkaa lähestyä loppuaan ja on aika julkaista kolmas kuvagalleria äänestykseen. Tällä kertaa nostamme esiin alkutalven kisaviikoilta 7 upeaa kuvaa perusteluiden kera. Ihastu kuviin, äänestä suosikkiasi tämän blogin kommenttiosiossa ja osallistu arvontaan.
8.12.2019 | Susanna

Vinkkejä jouluun – Joulukalenterin luukut 2-8

Projektipäällikkömme Soile oli marraskuun jälkeen melko apealla mielellä. Koska monet meistä tekevät jotain erityistä, jotta joulusta tulee joulu, Soile pyysi apua joulutunnelman luomiseksi. Jaamme jouluisia vinkkejä joulukalenterissa ja tässä kirjoituksessa kurkkaamme luukkuihin 2-8.
1.12.2019 | Susanna

Joulukalenterin 1. luukku – Meijun 7 askeleen ohjelma jouluun

Tiedättehän, kaikki meistä eivät ole joulun hengettäriä. Kuitenkin monet meistä tekevät jotain erityistä, jotta joulusta tulee joulu. Ja sitten meillä on Soile. Soile on yksi niistä, jotka joulun tullen löytävät peukalonsa keskeltä kämmentä ja jäävät tuijottamaan sitä hämmentyneenä. Tällä kertaa Soile halusi löytää sen tunnelman, jota jouluksi kutsutaan ja pyysi apua joulutunnelman luomiseksi.
22.11.2019 | Susanna

Turun asuinalueet marraskuussa – Katso ja kauhistu!

Marraskuu. Tuo epämääräinen välitila, jolloin syksyn värit ovat enää muisto vain ja jouluiseen tunnelmaan on vielä aikaa. Kuukausi, jolloin liian monet harmaan sävyt ottavat vallan. Päätimme kuvata marraskuun aikana Turun naapurustoja ja verrata niitä kesäkuviin. Onko keli todellakin niin synkkä ja kaiken valittamisen arvoinen?
9.11.2019 | Susanna

Turun Pohjola – historiallista ja uutta urbaania asumista sulassa sovussa

Opintojeni loppuvaiheessa muutin nopealla aikataululla ja päädyin Turun Pohjolaan, Aninkaistensillan kupeeseen. Ennen Pohjolaan muuttoa arkeni Turussa oli keskittynyt pääasiassa rautatien eteläpuolelle ja Aninkaistensilta oli toiminut hämmentävänä rajapyykkinä, lähestulkoon ajatuksella ’Point of No Return’. Pian huomasin ilokseni, että elämää on rautateiden pohjoispuolellakin.
29.10.2019 | Susanna

Rakas Turku -valokuvakisan upeimmat kuvat, osa 2

Suuret kiitokset kaikille kuvaajille ja äänestäjille tähänastisesta osallistumisesta Rakas Turku -valokuvakisaan! Tällä viikolla nostamme esiin syksyisten kisaviikkojen mielestämme kiinnostavimmat kuvat. Ihastu kuviin, äänestä suosikkiasi tämän blogin kommenttiosiossa ja voita.
25.10.2019 | Vieraskynä / Visiting author

Lähiömaisema uusin silmin

Valokuvaaminen on hieno harrastus, mutta siinä piilee vaaransa. Nimittäin kuvaamiseen voi jäädä koukkuun. Kiinnostavaa kuvattavaa löytyy mistä vaan – esimerkiksi tavallisesta kerrostalolähiöstä. Vieraskirjoittaja Päivi Leinonen on tarkkaillut lähiömaisemaa pitkään ja tekee parhaillaan aiheeseen liittyvää väitöskirjatutkimusta.
19.10.2019 | Ninna

Turun Jäkärlän vihreys viehättää ja tarjoaa kodin jokaiseen elämäntilanteeseen

Metsän tuoksu, vihreys, suuria pihoja, suuria taloja ja suuria koiria – siinä varsin havainnollinen ensivaikutelmani Jäkärlästä. Myös Jäkärlässä asuva Mia Lehtonen kuvaili Jäkärlää näin. Mian kertoessa lisää asuinalueestaan huomasin, että Jäkärlä on paljon muutakin. Olin nähnyt vasta pienen palan tästä luonnonläheisestä, edullisesta ja omaperäisestä asuinalueesta.
14.10.2019 | Susanna

Mitä muuttaja miettii? – Know Your Hoodsin tutkimuksessa muuttajat kertoivat toiveistaan ja tarpeistaan

Tiesitkö, että Know Your Hoods -palvelumme on kehitetty tutkimuksen pohjalta? Toteutimme syksyllä 2018 yhteistyökumppaniemme kanssa kattavan tutkimuksen Lounais-Suomeen työn perässä muuttaneille ja muuttoa harkitseville. Tutkimus lisäsi ymmärrystä muuttopäätökseen liittyvistä toiveista, tarpeista ja haasteista sekä toimi pohjana Know Your Hoodsin kehitykselle.
28.9.2019 | Vieraskynä / Visiting author

Takaisin luontoon – Kolme kiinnostavaa pyöräretkeä Turussa

Harvemmin viikonloppuisin ehtii lähtemään pidemmälle reissuun, joten kotinurkilta alkavat retkeilyreitit tarjoavat mukavan vaihtoehdon arjesta palautumiseen. Turun seudulla on erinomaisia pyöräilyreittejä, joista vieraskynäilijämme Titta esittelee kolme kiinnostavinta.
24.9.2019 | Susanna

Rakas Turku -valokuvakisan upeimmat kuvat, osa 1

Kiitos kaikille kuvaajille ja äänestäjille tähänastisesta osallistumisesta Rakas Turku -valokuvakisaan! Tällä viikolla nostamme esiin aiempien kisaviikkojen mielestämme upeimmat kuvat. Ihastu kuviin, lue perustelut valinnoille ja äänestä suosikkiasi tämän blogin kommenttiosiossa.
22.9.2019 | Ninna

Turun Ruohonpäässä ruoho on vihreää myös omalla pihalla

Tarinat usein katoavat talojen vaihtaessa omistajaa. Näin ei ole kuitenkaan käynyt Tuire ja Kari Mäentaan elämässä vaan tarina on säilynyt katkeamattomana jo muutaman sukupolven ajan. Ja nyt meillä on ainutlaatuinen mahdollisuus kurkistaa syvemmälle kuin vain sukunimeen postilaatikossa.
19.9.2019 | Katerina

Aikuiseksi Yo-kylässä

Aiemmin pohdin, miten ensimmäinen vuoteni itsenäisenä aikuisena meni Turun Halisissa. Tarina täynnä arkisia seikkailuja jatkuu Ylioppilaskylässä.
17.8.2019 | Ninna

Turbaani toi Turkuun urbaania sykettä – ilmainen kaupunkifestivaali levittäytyi myös lähiöihin

Vanha Suurtori täyttyi elokuisena viikonloppuna festaritunnelmaan kutsuvista lavoista, banderolleista, baaripöydistä sekä tietysti huikeista esiintyjistä. Tällä kertaa ei Turun urbaania olohuonetta oltu aidoin suljettu vaan alueelle oli kaikille ilmainen sisäänpääsy. Kyseessä oli Turbaani – Turun urbaani festivaali, joka viihdytti Turun ytimessä – ja tällä kertaa myös lähiöissä!
10.8.2019 | Vieraskynä / Visiting author

Portsan vanhojen talojen ja pihapiirien lumo ei kulu katsomalla

Kaltaiselleni vanhojen esineiden ja talojen arvostajalle Portsa on oikein hyvä paikka asua. Täällä on hyvä kaihota sellaisia aikoja, joita ei itse ole elänyt. Kadut taloineen ja kivijalkaliikkeineen (täältä löytyy sellaisiakin harvinaisuuksia) saa ajatukset lentämään jonnekin 1900-luvun puoliväliin.
19.7.2019 | Katerina

Experiences as a foreign student in Halinen, Turku

Miten kansainvälinen opiskelija kotoutui Turkuun ja luonnonläheiseen Halisiin? Kerron kokemuksistani Suomeen ja Turkuun muuttamisesta sekä pohdin, miltä tuntui aloittaa uusi, aikuinen elämä vieraassa maassa.
11.7.2019 | Susanna

Turun Itäinen keskusta on opiskelijan unelma

Miten parikymppinen tamperelainen päätyi Turkuun ja teki kaupungista itselleen kodin? Tulin 14 vuotta sitten Turkuun opiskelemaan ja kasvoin kaupungissa opettajaksi ja teknologia-alan yrittäjäksi. Tänä aikana neljä keskustan lähellä olevaa, vehreää ja perinteikästä asuinaluetta on tullut tutuksi. Tässä kirjoituksessa pohdin opiskeluaikaisen asuinalueeni eli Itäisen keskustan tunnelmaa.
10.7.2019 | Susanna

Know Your Hoods – asuinalueiden hakukone tuo kiehtovat asuinalueet esiin

Know Your Hoods on asuinalueiden hakukone, joka auttaa muuttajia etsimään itselleen parhaan paikan asua. Samalla palvelu innostaa kaupunkilaisia tutustumaan oman kotikaupunkinsa monipuolisiin asuinalueisiin ja niiden toinen toistaan mielenkiintoisempiin paikkoihin ja tarinoihin.