Etsitkö unelmien tonttia? Viisi kiinnostavaa kohdetta Lounais-Suomessa

Anna | 28.3.2022

Haaveiletko oman kodin rakentamisesta? Lounais-Suomessa on tarjolla kiinnostavia tontteja moneen makuun. Nämä viisi kohdetta tarjoavat vaihtoehtoja niin aktiivisesta elämäntyylistä unelmoiville kuin luovaa ja kulttuurintäyteistä elinpiiriä kaipaaville!

1. Tontit | Naantali

  • Hakuaika: jatkuva haku
  • Hintataso: 15 000–46 000 €  
  • Lisätietoa: Naantalin tontit 

Oletko haaveillut omasta kodista saariston syleilyssä? Paikassa, jossa meri ei ole koskaan kaukana, mutta palvelut silti lähellä? Naantalin vaihtelevissa saaristomaisemissa sijaitsevat tontit tarjoavat paikan kodille, jossa saa elää meren läheisyydessä vuoden ympäri. 

Mikäli haaveilet asumisesta jalat tukevasti mantereella, mutta kuitenkin meren läheisyydessä, löytyy Naantalista tontteja noin 5 kilometrin päässä keskustan palveluista, hyvien kulkuyhteyksien varrella. Täällä peltojen ympäröimänä voi elää omassa rauhassaan, mutta samalla Naantalin kutsuvat putiikit ja ravintolat ovat vain lyhyen pyörämatkan päässä. Suurimmalla osalla Naantalin tonteista kunnallistekniikka on jo valmiina ja rakentajana voitkin keskittyä pelkästään oman kodin rakentamiseen!

Saaristoelämästä haaveileville löytyy tontteja niin Luonnonmaan kasvavilla asuinalueilla kuin muillakin Naantalin saarilla. Kesäisin Naantalin saariston asukasluku jopa tuplaantuu, mutta ympärivuotiset asukkaat saavat tarkkailla saariston elämää jokaisena vuodenaikana; talvella jäällä hiihdellen, kesällä veneillen ja upeasta kulttuurimaisemasta nautiskellen. Tutustu tarkemmin Naantalin erilaisiin tonttivaihtoehtoihin.

Ilmakuva Naantalin uudesta asuinalueesta, jonka taustalla siintää meri.
Naantalissa rakennetaan paljon ja usein aivan meren läheisyyteen! © hoods.fi

2. Tervaskannonmäki | Marttila

Haaveiletko aktiivisesta elämästä, jossa kotiovelta pääsee palloilemaan, kuntoilemaan tai metsään samoilemaan? Ja koulukin voisi olla aivan vieressä? Tervaskannonmäen tontit Marttilassa yhdistävät molemmat toiveet.

Siistin puutarhan ympäröimä uusi pmakotitalo ja traktori
Tervaskannonmäen tontit ovat aivan liikuntapaikkojen kupeessa. © hoods.fi

Tervaskannonmäen omakotialue sijaitsee aivan Marttilan keskustan lähellä, liikuntakeskuksen ja koulun kupeessa. Tontit sopivatkin loistavasti aktiivisesta elämäntyylistä haaveileville, sillä liikuntakeskuksen lisäksi läheltä löytyy myös frisbeegolf-rata, kuntoportaat ja yleisurheilukenttä. Pikkuliikkujia puolestaan ilahduttaa paikallinen liikennepuisto!

Luonnonkauniilla paikalla sijaitseva alue on rauhallinen, sillä ohikulkuliikennettä ei ole. Metsäiset tontit ovat lisäksi kokoonsa nähden erittäin edullisia. Läheinen Ihmistenojan alue on kaavoitettu retkeily- ja virkistysalueeksi, ja Tervaskannonmäen asukkaat voivatkin suunnata hengähdystauolle luonnon helmaan aina halutessaan. Tontit on myös nimetty alueen tunnelmaan sopivasti. Muuttaisitko mieluiten Pioniin, Peippoon vai Tervaleppään? 

Tutustu tarkemmin Marttilan tontteihin.

Vanhemmat ja kolme lasta uuden omakotitalon portailla ulkona
Voit lukea muista Marttilan tonteista blogistamme! © Jaakko Salmi

3. Kauttua | Eura

Kaksi laituria ja näkymä järvelle kesäisenä päivänä
Euran tontit ovat edullisia ja sijaitsevat kauniissa miljöössä. © hoods.fi
  • Hakuaika: Jatkuva haku
  • Hintataso: 5 000 - 16 000 €
  • Lisätietoa: Euran tontit

Miltä kuulostaisi koti historiallisen ruukkikylän läheisyydessä, taiteen, designin ja persoonallisten palveluiden ympäröimänä? Kauttuan tontit sijaitsevat luovassa ja innostavassa ympäristössä, minkä lisäksi asukkaat nauttivat Euran kunnan hyvistä työllistymismahdollisuuksista!

Kauttua on ruukin ympärille muodostunut kylä, jolla on perinteikäs ja pitkä historia. Arkkitehtuurisesti alueella on kauniita vanhoja puutaloja ja Alvar Aallon kädenjälki näkyy alueella vahvasti. Aallon suunnittelema terassitalo ja jokisauna sekä ruukkikylän pienyrittäjät houkuttelevat turisteja alueelle, mutta Kauttuan asukkaat nauttivat inspiroivasta ilmapiiristä vuoden jokaisena päivänä! 

Asukkaiden iloksi Kauttualla on oma koulu, päiväkoti ja liikekeskus. Myös Euran keskustan palvelut ovat lähellä, vain noin kahden kilometrin päässä. Asukkaita ilahduttavat lisäksi Kiperän alueen virkistysmahdollisuudet, kuten uimaranta, rantasauna ja avantouintipaikka.

Iso omakotitalo metsän kupeessa
Kauttuan tonteilta on lyhyt matka Euran keskustaan. © hoods.fi

4. Tontit | Uusikaupunki

Miltä kuulostaisi koti merenrantakaupungissa, jossa on paitsi loistavat työllistymismahdollisuudet myös ihania putiikkeja ja laadukkaita ravintoloita? Uudessakaupungissa arki tuntuu parhaimmillaan kuin lomalta, ja merenranta ja metsät kutsuvat hengähdystauolle vaikka kesken työpäivän. 

Hiun ja Salmen alueilla Uudessakaupungissa on mahdollisuus rakentaa oma koti tontille, joka sijaitsee metsäpolkujen kupeessa, mutta vain noin kolmen kilometrin päässä keskustan palveluista. Molemmilla alueilla asukkaat nauttivat viihtyisästä ja erityisesti lapsiperheille sopivasta asumisesta, jossa koulu ja päiväkoti ovat lähellä. Seka Hiun että Salmen alueelta löytyy myös järvimaisemissa polveilevia ulkoilureittejä, ja Hiun alueelta myös laavu ja lintutorni, joten luontoretkelle ei tarvitse lähteä kauas. 

Leikkipaikka ja liukumäessä leikkivä lapsi Uudessakaupungissa
Uudessakaupungin tontit soveltuvat hyvin myös lapsiperheille. © Uusikaupunki

Kalanti ja Lokalahti ovat puolestaan hyviä vaihtoehtoja kaikille, jotka haaveilevat maaseudun rauhasta, mutta eivät halua tinkiä palveluista. Kahdeksan kilometrin matka Kalannista Uudenkaupungin keskustaan sujahtaa helposti hyvien kulkuyhteyksien ja valaistun pyörätien ansiosta. Lokalahti sijaitsee sekin hyvien kulkuyhteyksien varrella, noin 16 kilometrin päässä keskustasta. Molemmilla alueilla on myös omat lähipalvelut sekä tietenkin luontopolut, jotka johdattavat metsän rauhaan suoraan omalta kotiovelta!

Janhuan moderni puutaloalue vain kilometrin päässä Uudenkaupungin keskustasta on uniikki vaihtoehto kodin rakentajalle. Janhuan alueelle rakennetaan perinteitä kunnioittaen moderneja puutaloja, joista on näkymä merelle, mutta lyhyt matka palveluiden pariin. Rakentajana voi toimia rakennuttajan lisäksi myös yksityisten rakentajien ryhmä, ja kiinnostuneiden on mahdollista liittyä myös yksityishenkilöiden omistamaan kiinteistöosakeyhtiöön. Tutustu tarkemmin Uudenkaupungin tontteihin.

Ilmakuva Uudestakaupungista Hiun asuinalueelta
Uudenkaupungin tonteilta meri ei ole koskaan kaukana. © Uusikaupunki

5. Tontit | Kaarina

  • Haku: Hakumenettely / jatkuva haku 
  • Hintataso: 47 000–71 000 €
  • Lisätietoa: Kaarinan tontit

Joskus voi olla vaikea päättää kaupunkiasumisen ja luonnon rauhan väliltä, mutta Kaarinassa kummastakaan ei tarvitse tinkiä. Tontit sijaitsevat kattavien palveluiden lähellä aivan Turun kainalossa, mutta samalla niitä ympäröi Kaarinan upea luonto ja retkikohteet. Esimerkiksi Kuusiston saarella asukkaat elävät historiallisessa miljöössä meren ympäröimänä, kuitenkin lähellä palveluita. Auvaisten ja Piispanristin asukkaat puolestaan pääsevät hetkessä Vaarniemen luontopolun ja sen upeiden näköalojen luo.  

Näkymä Littoistenjärvelle auringon laskiessa.
Kaarinan asukkaat saavat nauttia Littoistenjärven upeista maisemista! © hoods.fi

Verkakylän tontit Littoisissa sijaitsevat nekin vehreässä kulttuuriympäristössä, Littoistenjärven monipuolisten ulkoilumahdollisuuksien lähellä. Sekä Turun että Kaarinan keskustat ovat Verkakylästä helposti saavutettavissa, mutta Littoisissa on myös omia palveluita, kuten kauppoja, terveyskeskus ja koulu. Lisäksi asukkaat voivat hyödyntää noin kolmen kilometrin päässä sijaitsevan Varissuon liikekeskuksen palveluita. 

Littoistenjärvi Verkakylän kupeessa on suosittu virkistyskohde, ja asukkailla onkin mahdollisuus aloittaa jokainen päivä aamu-uinnilla vuodenajasta riippumatta! Myös ulkoilureiteille pääsee Verkakylästä lähes suoraan omalta pihalta, ja suotuisilla talvikeleillä järvelle voi mielihalujensa mukaan lähteä joko hiihtämään tai luistelemaan.  
Lue lisää Kaarinan tonteista!

- Anna & Know Your Hoods tiimi

Diskussion

Lämna en kommentar

Vänligen kommenterar sakligt och konstruktivt. Osakligt innehåll raderas.

Beställ nyhetsbrevet

*) Obligatoriskt fält

E-postadressen används för att hitta användarikon från Gravatar servicen.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu. Lämna en kommentar och börja diskussionen :)