Maaseudun helmi Marttila tutuksi - Know Your Hoods laajenee!

Susanna | 8.6.2021

Marttila on asukkaidensa suuresti arvostama kunta Paimionjoen kulttuurimaisemissa Varsinais-Suomen sydämessä. Marttilan kunta onkin ensimmäinen maaseutukunta, joka liittyi Know Your Hoodsiin! Tutustuimme Marttilan kiehtoviin naapurustoihin, sillä halusimme selvitää, mikä tekee kunnasta niin pidetyn.

Tervetuloa Marttila(an)!

Voikukkia vihreällä nurmella ja keltainen talo.
Marttilassa saa nauttia omasta rauhasta ja halutessaan aktiivisten yhdistysten toiminnasta. © hoods.fi

Iloksemme voimme todeta, että Marttilan kunta liittyi 8.6.2021 osaksi Know Your Hoodsia! Marttila tuo mukanaan neljä omaleimaista ja maaseudun tunnelmaa huokuvaa naapurustoa Varsinais-Suomen sydämestä. Marttilan asuinalueet täydentävät hienosti naapurustojen hakukoneemme monipuolisuutta ja nyt tarjolla on yhä erilaisempia asuinpaikkoja jokaiseen elämäntilanteeseen.

“Palvelun avulla houkutellaan kuntaan uusia asukkaita, ja samalla se kannustaa marttilalaisia jättämään arvion omasta asuinpaikastaan.” -Marttilan kunnanjohtaja Carita Maisila

Moottoripyöräilijä asfalttitiellä ja vanhoja maaseudun puurakennuksia Hämeen Härkätiellä.
Marttilan läpi kulkee yksi Suomen vanhimmista matkailureiteistä, Hämeen Härkätie. © hoods.fi

Paimionjoen vehreän laakson ympärille rakentunut Marttilan kunta on noin 2000 asukkaan maaseutumainen koti. Kunnasta on lyhyt matka sekä Turkuun että Saloon, sillä molempiin hurauttaa autolla noin puolessa tunnissa. Marttila on etenkin lapsiperheiden suosiossa ja nuorille suunnatut harrastusmahdollisuudet ovat monipuolisia.

“Saamme Marttilaan muuttaneilta usein kiitosta kunnan kattavista palveluista ja monipuolisista harrastusmahdollisuuksista.” -Marttilan kunnanjohtaja Carita Maisila

Uusi sininen omakotitalo ja kyltti Marttilan koululle ja kirjastolle.
Marttilaan on noussut viime aikoina uusia koteja aivan palveluiden viereen. © hoods.fi

Hyvien harrastusmahdollisuuksien lisäksi kunta tunnetaan erittäin yrittäjämyönteisenä ja onhan Marttila esimerkiksi yltänyt toiselle sijalle kuntabarometrin alle 10 000 asukkaan kuntien kategoriassa. Marttilassa on myös paljon maataloutta, mikä tähdittää kunnan maisemaa.

Marttilan kunta on erityisen tunnettu helposti saavutettavasta lähiluonnosta, jonka syleilyyn pääsee melkein jokaiselta kotiovelta. Marttilan korven eräreitistö tarjoaa kokeneemmallekin retkeilijälle ajanvietettä karujen soiden ja mosaiikkimaisten metsäsaarekkeiden myötä. Paimionjoen idylliseen jokilaaksoon voit tutustua vaikka melomalla tai SUP-lautailun avulla!

Marttila haluaa kuulla asukkaidensa mielipiteen!

Marttilan neljä asuinaluetta tuovat toivotun lisän hakukoneemme kattavuuteen. Paimionjoen muotojen mukailemassa Marttilan keskustassa sijaitsevat pääasiassa kunnan lähipalvelut. Tervaskannonmäki-Koulukeskus -alue on osa uusinta ja etenkin lapsiperheiden suosimaa Marttilan sydäntä. Hämeen Härkätien kulttuurimaisema on nauhamainen asutuksen ketju kyseisen tien ja Paimionjoen varrella. Marttilan maaseutu taas on harvaanasuttua peltomaisemien ja maatilojen värittämää aluetta.

Marttilan koulun rakennus ja laaja nurmikenttä.
Marttilan koulu on sijaitsee keskellä vehreää maisemaa ja on monipuolisten liikuntamahdollisuuksien ympäröimä. © hoods.fi

Tiesithän, että voit arvioida oman naapurustosi hakukoneessa? Arviot antavat tärkeää tietoa uutta asuinpaikkaa etsiville. Lisäksi kunnan päättäjät voivat hyödyntää kuntalaisten ajatuksia alueiden kehittämisessä, joten kannattaa antaa arvio ja saat äänesi kuuluviin ;) 

“Know Your Hoodsiin päätimme lähteä mukaan kertoaksemme kunnan monipuolisuudesta Varsinais-Suomesta kotia etsiville. Samalla palvelu tarjoaa yhden uuden kanavan asukkaiden kuulemiseen.” -Marttilan kunnanjohtaja Carita Maisila

Seikkailujen kesä Marttilassa!

Jotta kokemus Marttilasta ja Know Your Hoodsista ei jäisi vain verkkoon, järjestämme koronavuoden hitiksi nousseen Naapurustosuunnistuksen Marttilassa 16.-20.6.2021. Lähde bongaamaan rasteja ja vastaa mielenkiintoisiin Marttilaan liittyviin kysymyksiin. Et tarvitse varsinaisia suunnistaitoja ja tapahtuma sopii niin aikuisille kuin lapsiperheille.

“Oli ihan superkivaa! Pääsi mahtavalle seikkailulle omassa kotikaupungissaan!" -naapurustosuunnistaja, Turku 25.7.2020

Palaisten uimaranta on monen marttilalaisen virkistyskohde, mutta myös Marttilan Korven eräreitistön aloituspiste. © hoods.fi

Kesän aikana on käynnissä myös Know Your Hoodsin Kesäretkihaaste, jonka yksi kohteista sijaitsee Marttilassa! Olitpa sitten vailla päiväretkeä, lyhyttä vaellusta tai virkistävää iltauintia niin suuntaa nokka kohti Palaisten uimarantaa ja Marttilan Korven eräreitistöä. Kesäretkihaaste on käynnissä 6.6.-15.8.2021 välisenä aikana.

Merkkaa päivämäärät kalenteriin ja nappaa meidän Facebook- ja Instagram-sivut seurantaan, niin pysyt menossa mukana!

Mikä on sinulle paras asuinpaikka?

Erilaisiin kuntiin ja niiden naapurustoihin voi tutustua yksityiskohtaisesti hakukoneemme avulla. Unelmien naapurustoa voi hakea esimerkiksi joen varrelta, pellon laidalta tai kaupunkien keskustoista - riippuen siitä, mikä on juuri sinulle ja elämäntilanteellesi sopivin ratkaisu. Samalla voit perehtyä naapurustojen omilla sivuilla kiinnostaviin tilastoihin tai lukea naapurustojen tarinoita blogista.

Kannustamme myös kuntalaisia kertomaan todellisia kokemuksia omista asuinpaikoistaan. Jos asut Kaarinassa, Marttilassa, Naantalissa, Raisiossa tai Turussa, käy kirjautumassa Know Your Hoodsiin, jätä arvostelu ja seuraa omien kotikulmiesi kuulumisia! Käy myös kurkkaamassa viereisen naapuruston sivulla, onko ruoho sittenkin vihreämpää pellon toisella laidalla.

-Susanna, Know Your Hoodsin vastuullinen toteuttaja

Sinua saattaa myös kiinnostaa seuraavat blogit:

Diskussion

Lämna en kommentar

Vänligen kommenterar sakligt och konstruktivt. Osakligt innehåll raderas.

Beställ nyhetsbrevet

*) Obligatoriskt fält

E-postadressen används för att hitta användarikon från Gravatar servicen.

Kommentarer

Hely Pirkanmaalta

Nyt minuakin kutsuu Hämeen Härkätie, sillä oli niin innostavasti kirjoitettu juttu. Olen kyllä siitä monesti kuullut mainittavan.
Marttilassa en ole koskaan ennen käynyt.
Hienoa Marttila, että olette löytäneet uuden kanavan kertoa itsestänne.

8.6.2021 10:26Vastaa
2 0
Pirjo Raitisto

Mielenkiinnosta.

21.6.2021 21:24Vastaa
0 0