Missä on Turun seudun paras pulkkamäki? – 7 kohdetta mäenlaskuun!

Vieraskynä / Visiting author | 3.3.2022

Missä ovat parhaat pulkkamäet Turun seudulla? Hyviä pulkkamäkiä on haastava löytää, joten keräsimme 7 erinomaista pulkkamäkeä ympäri Varsinais-Suomea laskiaisviikon kunniaksi. Suuntaa yhteen näistä tai vinkkaa blogin kommenteissa oma suosikkisi!

1. Turun Impivaaran pulkkamäki

Lapsi laskee pyöreällä liukurilla.
Pulkkailun riemua pääsee kokemaan suositussa Impivaaran pulkkamäessä. © Bruno / Pixabay

Onko Impivaarassa sijaitseva pulkkamäki sinulle ja kavereille jo tuttu? Impivaaran mäki Kaerlassa alkaa tunnelmallisen metsän siimeksestä ja jatkuu sitten loivana pitkästi taukopaikalle asti. Tilaa mäessä riittää, mikä onkin hyvä juttu, sillä mäenlaskijat ympäri Turkua suuntaavat suosittuun mäkeen joka talvi!

Toisinaan ihmiset järjestävät omia pulkkailutapahtumia Impivaarassa, jolloin onnekkaimmat saavat nauttia myös kahvitarjoilusta! Impivaarasta löytyy myös taukopaikka, jossa nauttia eväistä mäenlaskun lomassa.

Impivaaraan on turvallista tulla laskemaan pienten lasten kanssa, sillä autotie ei ole lähellä ja mäki on loiva. Toisaalta pitkässä mäessä isommatkin laskijat saavat hyvät vauhdit. Pulkkailun lisäksi Impivaarassa on myös mahdollista hiihtää!

2. Kuloisten pulkkamäki Raisiossa

Kuloisessa metsän lähistöllä sijaitseva jyrkkä pulkkamäki
Kuloisten jyrkkä pulkkamäki tarjoaa huimat vauhdit isommillekin pulkkailijoille. © Hoods.fi

Jos toivot astetta enemmän vauhtia, on Kuloisten pulkkamäki Raisiossa täydellinen valinta! Pulkkamäkeä ympäröi tunnelmallinen metsä ja jyrkkä mäki tarjoaa kunnon vauhdit hurjapäille. Mäki on myös valaistu, joten ilonpitoa ei tarvitse lopettaa auringonlaskuun.

Pulkkamäki löytyy Kuloisten urheilukentän lähettyviltä, ja alueella on hyvin parkkipaikkoja autolla liikkuville. Jos olet pienten lasten kanssa liikkeellä ja hurjat mäet pelottavat, kannattaa suunnata läheiseen Peltomiehenpuiston pulkkamäkeen, joka sopii myös pienemmille laskijoille!

Raision kaikki pulkkamäet löytyvät kätevästi Raision kunnan sivuilta!

3. Nunnalahden pulkkamäki Naantalissa

Naantalissa sijaitseva järjestetty pulkkamäki
Nunnalahden pulkkamäessä vauhti on taattu! © hoods.fi

Miltä kuulostaisi pulkkailu meren rannan maisemissa? Naantalin kaupunki on tehnyt hienon pulkkamäen Nunnalahden uimarannan kupeeseen Naantalin keskustassa. Täällä onkin mahdollisuus päästä pulkkailun ohessa myös uimaan avantoon tai luistelemaan ja hiihtämään, jos merijää on tarpeeksi paksu.

Nunnalahden pulkkamäki on varsin loiva ja lyhyt, joten siinä on turvallista laskea myös pienten lasten kanssa. Nunnanlahteen onkin hyvä tuoda lapset pitämään hauskaa, sillä lähistöltä löytyy myös käymälät eikä nälästä tarvitse murehtia. Nälän yllättäessä tunnelmalliset Naantalin rannan ravintolat löytyvät muutaman sadan metrin päästä niemennokan takaa.

4. Kaarinan uimahallin pulkkamäki

Pulkkailijoita Kaarinan uimahallin pulkkamäessä.
Pulkkailemaan ja uimaan? Kaarinan uimahallin vierestä löytyy yksi kunnan parhaista pulkkamäistä! © Kaarinan liikuntapalvelut

Kaarinassa uimahallin vierestä löytyy ihastuttava mutta melko hurja pulkkamäki Kaarinan keskustassa. Mäki on erittäin jyrkkä ja hyppyreiksi kelpaavia töyssyjä on myös tarjolla! Uimahallin pulkkamäki on yksi Kaarinan suosituimmista mäistä. Turvallisuutta ajatellen läheiset kalliot on eristetty aidalla ja tästä mäestä huolehditaan hyvin. Eikun Stiga alle ja hurjastelemaan!

Kauempaa pulkkailemaan saapuville parkkipaikkoja löytyy runsaasti uimahallin edestä. Voihan pulkkailupäivän päätteeksi pulahtaa myös halutessaan uimaan.

5. Pikku-Lahdon pulkkamäki Aurassa

Ilmakuva pulkkamäestä, pulkkailijoista ja hiihtoladusta Auran Pikku-Lahdossa.
Uusi ja jatkuvasti kehittyvä talviurheilukeskus Aurassa on elämys pulkkailun ystäville. © hoods.fi

Kaipaatko pulkkailukokemukseltasi töyssyjä ja vauhdin hurmaa? Pikku-Lahdon talviurheilukeskuksen pulkkamäestä vielä harvempi ulkopaikkakuntalainen tietää, mutta auralaisille siitä on tullut jo suosittu kohde. Täällä laskusta voi nauttia kauemmin eikä vauhti lopu ihan lyhyeen pidemmän mäen ansiosta. Mäessä on monta eri aloituspaikkaa, jos ei uskalla aivan huipulta asti lähteä.

Pikku-Lahdon Maijantien urheilukeskus on monen auralaisen rakastama talviurheilukohde, jossa mäenlaskun lisäksi voi myös luistella ja hiihtää. Auran kuntoilijat ry kunnostaa parhaillaan urheilukeskuksesta yhä monipuolisempaa paikkaa nauttia talven riemusta. Pikku-Lahdossa on myös ihastuttava taukopaikka, jossa voi levähtää mäenlaskun lomassa!

Ajantasaista tietoa latujen kunnosta ja kuntokeskuksen uusista palveluista tarjoaa Auran kuntoilijat ry.

6. Kirkonpiirin koulun pulkkamäki Nousiaisissa

Nousiaisten Kirkonpiirin koulun pulkkamäki.
Kirkonpiirin koululaiset pääsevät välitunneilla testaamaan rohkeuttaan tässä hurjassa pulkkamäessä. Uskallatko itse mennä testaamaan? © hoods.fi

Nousiaisessa Kirkonpiirin koulun alueelta löytyy hurja pulkkamäki! Mäki on erittäin jyrkkä ja alas lasketaan kovalla vauhdilla. Tänne kannattaa suunnata, kun koululaiset ovat lopettaneet päivänsä, niin tilaa riittää kaikille muillekin hurjapäille. Koulun alueella sijaitsee myös tunnelmallinen tekojää, joten pulkan lisäksi mukaan kannattaa ottaa myös luistimet. Täällä onkin mukava viettää monipuolista talvipäivää lasten kanssa.

Jään ja pulkkamäen lisäksi koulun läheisyydestä löytyy harmaa kivikirkko, jota ympäröi ihana kulttuurimaisema! Kannattaa siis suunnata myös kävelylle fiilistelemään kirkon viereisiä kukkuloita, jokea ja rauhallista ympäristöä.

7. Vauhdin hurmaa Sauvon keskustassa

Sauvon keskusta lumen peitossa ilmakuvassa.
Sauvon tunnelmallinen keskusta tarjoaa monipuolista talvitekemistä liikunnan ystäville. © Ats Kjell

Lähtisitkö tutustumaan pulkkailun merkeissä sympaattiseen Sauvoon ja sen kevättalveen? Sauvon keskustasta löytyy viehättävä pulkkamäki Juhlavuoden puiston leikkipaikan vierestä, aivan Sauvon koulukeskuksen ja urheilupuiston naapurista. Autoilevien onkin helppo parkkeerata koulun pihaan, kunhan koululaiset ovat jo päässeet kotiin.

Urheilupuistosta löytyy myös mahdollisuus luisteluun eikä Suojalan hiihtoladutkaan ole kaukana!

Myös nämä blogit saattavat kiinnostaa sinua:

- Hilal, sisällöntuotannon harjoittelija

Diskussion

Lämna en kommentar

Vänligen kommenterar sakligt och konstruktivt. Osakligt innehåll raderas.

Beställ nyhetsbrevet

*) Obligatoriskt fält

E-postadressen används för att hitta användarikon från Gravatar servicen.

Kommentarer

Johanna

Nousten pulkkamäki testattu, hauskaa oli!

16.3.2022 9:31Vastaa
1 0