Tunnelmalliset ikkuna-asetelmat kutsuvat jouluiseen Raisioon

Vieraskynä / Visiting author | 3.12.2020

Raisio toivottaa joulun tervetulleeksi kauniilla jouluikkunoilla ja poikkeusolot huomioivilla hyvän mielen tapahtumilla. Raision elinvoimapäällikkö Samu Mattila kertoo, mitä kaikkea Raisiossa on odotettavissa joulun alla vuonna 2020.

Joulu saapuu Raisioon myös poikkeuksellisena vuonna

Raisiolaisen yrityksen VintagEijan jouluikkuna, jotta Betty Boo hahmo, vihreät verhot ja flamingoja.
Raisiossa pääsee bongailemaan raisiolaisten yritysten ja yhteisöjen mitä persoonallisimpia jouluikkunoita © Sari Packalén

Joulun odotus on käynnistynyt Raisiossa hieman syksyisistä ja harmaista merkeistä huolimatta. Komea yli 19 metrinen joulukuusikin saatiin viime viikolla kaupungintalon edustalle. Raision torin kuusikin saadaan paikalleen 2.12 juuri sopivasti ennen jouluisten tapahtumien alkamista. 

Vaikka Raision keskustassa perinteisesti järjestetty Joulu saapuu Raisioon –tapahtuma raskain mielin jouduttiinkin tänä vuonna perumaan, niin se ei kuitenkaan tarkoita etteikö keskustan alueella tapahdu joulun alla paljon hyvän joulumielen tuovia tapahtumia. 

Raisiolaisen Taitokeskuksen jouluikkuna, jossa on valkoisia kuusia, tonttuja ja tähtiä.
Näin tunnelmallinen ikkuna on karttapisteellä 13. © Taitokeskus

Naapurustosuunnistusta, jouluikkunoiden etsintää ja joululauluja turvavälit huomioiden

Lauantaina 5.12 starttaa kaupungin ja Know Your Hoods-yhteistyön tiimoilta Naapurustosuunnistus, joita on järjestetty tänä vuonna myös Kaarinassa ja Turussa. Noin 2,5 kilometrin mittainen ja rauhallisesti kävellen noin tunnin kestävä suunnistuslenkki näyttää suunnistajille uusia puolia kaupungin alueelta löytyvistä kohteista. Rasteja on yhteensä kahdeksan kappaletta. Suunnistuksen voi kiertää mihin kellonaikaan tahansa, joten ruuhkia tai väkijoukkoja ei pitäisi rastipisteille muodostua.

Raision Naapurustosuunnistus 5.-6.12.2020 teksti ja kuva taustalla Raision jouluisesta keskustasta.
Klikkaa kuvaa, niin löydät Naapurustosuunnistuksen ohjeet.

Raision jouluikkunoista voit äänestää suosikkiasi!

Mallinuket juhlapuvuissaan raisiolaisen yrityksen jouluikkunassa.
Mikä Raision yrittäjien jouluikkunoista on suosikkisi? © Sari Packalén

Eikä tässä vielä kaikki. Samaisesta lauantaista alkaen, aina loppiaiseen asti, voit bongata eri puolilta Raisiota erilaisia jouluisia ikkuna-asetelmia ja jouluvaloin koristeltuja kokonaisuuksia. Osa kohteista on bongauksen helpottamiseksi tuotu kartalle ja bongauksen lomassa voit osallistua myös kauneimman asetelman äänestämiseen. Kohteita on kartalla yhteensä 15 kappaletta. Äänestykseen osallistuneiden kesken arvotaan tuotepalkintoja alkuvuodesta 2021. 

EDIT 29.3.2021: Jouluikkunoiden voittoon kipusi Seurakunnan jouluikkuna, joka sai 18 % äänistä. Arvonnassa onnettaren suosikkeja olivat Perhe Mäki, Menni, LL, Mikko, Marka A. ja Päivi. Onnea kaikille voittajille!

Virkattuja kettuja tonttulakit päässä lahjapakettien ympäröimänä Raision Olkkarin ikkunassa.
Raision Olkkarin ikkunasta löytyy jouluinen kettuperhe paketteineen. © Raision kaupunki

Tunnelmallista, rauhallista ja vastuullista joulun odotusta kaikille.

Onneksi poikkeuksellisista ajoista huolimatta joulumieli on löydettävissä näissä seudun tapahtumissa, jotka tarjoavat ilahduttavia tapoja laskeutua joulunodotukseen! 

-Samu Mattila, Raision kaupungin elinvoimapäällikkö

Diskussion

Lämna en kommentar

Vänligen kommenterar sakligt och konstruktivt. Osakligt innehåll raderas.

Beställ nyhetsbrevet

*) Obligatoriskt fält

E-postadressen används för att hitta användarikon från Gravatar servicen.

Kommentarer

Yas

Niin, että missäköhän nämä jouluikkunat ja kisan voittajat julkaistiin? Jäin vaan ihmettelemään, kun mistään ei löydy.

23.3.2021 19:16Vastaa
1 0
Ninna | Know Your Hoods

Hei Yas! Kiitos kommentistasi ja pahoittelut: Meiltä on totta tosiaan jäänyt voittajien tiedot päivittämättä tänne blogiin! Nyt olemme päivittäneet tiedon tekstiin. 🙂 Nousiko oma suosikkisi äänestyksen kärkeen?

29.3.2021 14:55
0 0