Talven taianomaisimmat maisemakuvat

Ninna | 4.2.2021

Tammikuun aikana haastoimme Varsinais-Suomen valokuvaajat ikuistamaan talven kauneimmat hetket Talven taikaa -valokuvakilpailussa. Maisemakuvien finaaliin nousi upeat 9 kuvaa, joista lukijat voivat nyt äänestää suosikkiaan ajalla 4.-21.02.2021. Mikä on oma suosikkisi?

Pitkästä aikaa uskomattoman luminen ja kaunis talvi on saapunut Varsinais-Suomen ylle. Tammikuussa 2021 Talven taikaa -valokuvakisaan osallistuttiin reilusti 180 kuvalla, jotka esittelevät taianomaisia talven hetkiä ja tarinoita. Meidän, eli naapurustojen hakukone Know Your Hoodsin toteuttajien, päätavoite onkin tuoda mahtavat ja erilaiset alueet ja naapurustot esiin ja innostaa ihmisiä tutustumaan (lähi)ympäristöönsä. Valokuvakisaan osallistuikin ilahduttavasti kuvia ympäri Varsinais-Suomen kuntia!

Finalistien valinta oli vaikea tehtävä, sillä hienoja kuvia oli niin monta. Jaoimme talven taianomaisimmat kuvat kilpailemaan kahdessa eri sarjassa. Tässä blogissa voit äänestää 9 talvisesta maisemakuvasta suosikkiasi.

Kurkkaa myös luonnon talvisten taideteosten 9 finalistia ja äänestä myös niistä suosikkiasi!

Jos äänestät molemmissa kategorioissa, mahdollisuutesi palkinnon voittoon tietysti tuplaantuu. ;) Nyt on aika äänestää suosikkisi voittoon!

Ohjeet äänestämiseen

  • Äänestäminen: Kommentoi suosikkikuvasi numero tämän blogipostauksen kommenttikenttään ja anna lyhyt perustelu valinnallesi. Selaa sivun loppuun jättääksesi kommentin.
  • Ajankohta: Äänestä 21.02.2021 klo 23.59 mennessä.
  • Palkinnot: Palkitsemme äänestäjien suosikit molemmissa sarjoissa sekä arvomme palkinnon äänestäjien kesken. Lisäksi Instagramissa eniten ääniä saanut kuva palkitaan. Voittajia odottaa herkulliset lahjakortit:
  • Voittajan julkaisu: Voittajat julkaistaan torstaina 25.2.2021 Know Your Hoodsin some-kanavissa ja blogissa.
  • Lisäksi: Jaa postaus ja kannusta kavereitakin äänestämään :)

1. Liedon Kärpijoenkosken ihmemaa

Liedon Kärpikoski virtaa lumen keskellä kivisen rakennuksen vierellä.
© sari.koivisto (Instagram-tili)

Kärpijoenkoski 16.1.2021 Ihanaa, kun saatiin nauttia edes vähän aikaa kunnon talvesta ja pakkasista. - @sari.koivisto

Raadin perustelu: Liedon Kärpijoenkoskella on kuulaana talvipäivänä käynnissä kaunis lumen, jään ja veden näytelmä. Raatimme ihastui kuvan upeaan tunnelmaan, tykkylumisiin puihin sekä kivisen ja rosoisen seinän kovuuden kontrastiin pehmoisen lumipeitteen keskellä.

Kärpijoenkoski on myös erinomainen paikka käydä talvisella seikkailulla!

2. Skanssin metsät kuin Lapissa

Turun Skanssin metsän kuuset valtavan lumimassan peitossa.
© seikkailijanne (Instagram-tili)

“Voisin melkein aloittaa kuvasarjan ”I Can’t Believe It’s Not Lapland” kaupungin lähimetsässä otetuilla kuvillani, sillä niin surrealistista tämä kaikki lumen määrä täällä Turussa nyt on.” - @seikkailijanne

Raadin perustelu: Turun seudun tammikuun maisemat ovat olleet sadunomaiset! Jalanjäljet muuten koskemattomassa lumessa siivittävät katsojan lähes Lappia muistuttavaan maisemaan. On vaikea uskoa, että kuva on otettu Turun Skanssista, joka yleisesti tunnetaan ostoskeskuksesta ja sitä ympäröivistä kerrostaloista.

3. Ruissalon kaksi puuta

Kaksi puuta lumisessa maisemassa Ruissalon Saaronniemen nokassa meren rannalla.
© Sari Sainio

”Kaksi vanhaa puuta sateen pieksämää, Katsoo kevääseen, seisoo erillään, Ja kestää joka tuulen ja sään.” Ruissalo Saaronniemi tammikuussa 2021. - Sari Sainio

Raadin perustelu: Raatimme ihastui kuvan näyttävän talviseen tunnelmaan ja talviauringon kuulaaseen paisteeseen. Kuvaaja on ikuistanut tämän upean talvipäivän meren äärellä ja kuvan aurinko luo hienon kontrastin talvipäivän kylmänsinisiin sävyihin. Kuvassa on raikasta saaristotunnelmaa, josta pääsee nauttimaan Ruissalon kärjessä Saaronniemessä.

4. Naantalin Särkänsalmen sillalla

Särkänsalmensilta ja metsää talvisena päivänä.
© Jani Muli

Naantali, Särkänsalmelta eräänä kylmänä tammikuisena aamupäivältä v.2021. Aurinko noussut Airiston suunnalta - Jani Muli

Raadin perustelu: Tässä kuvassa Naantalin saarien Luonnonmaan ja Merimaskun yhdistävä Särkänsalmen silta kohoaa maisemassa taianomaisena talvipäivänä. Taitavasti aseteltu kuva viehätti raatiamme suuresti ja sai meidät haikailemaan saariston talvisiin tunnelmiin.

5. Raision sataman auringon lumo

Raision sataman ranta ja horisontissa Pernon telakan nosturit talvisena päivänä.
© Juuso Rantanen

Raision satamassa pakkanen paukkui  -20c  - Juuso Rantanen

Raadin perustelu: Raatimme viehättyi suuresti Raision sataman maisemasta kuulaana talvipäivänä. Kuvaaja on onnistunut ikuistamaan vastarannalla kohoavat telakan nosturit, jotka kurottavat korkealle, ihan pilven alareunaan asti. Aurinkokin kuultaa upeasti harsopilvien läpi. Raision Kaanaalla pääsee kävelemään ihastuttavissa Raisionlahden talvimaisemissa satamatunnelmasta nauttien.

6. Potkukelkkailun iloa Naantalissa

Lapsi potkukelkkailemassa Naantalissa.
© thosepicturesquemoments (Instagram-tili) / Anne-Mari

Lumi, huurteiset puut, pakkanen ja aurinko. Täydelliset potkukelkkakelit kerrankin myös Varsinais-Suomessa. ❄️? - @thosepicturesquemoments

Raadin perustelu: Raatimme rakastui kuvan raikkaan talvipäivän ja potkukelkkailun tunnelmaan. Tästä kuvasta tulee erityisen hyvälle tuulelle ja tekeekin mieli lähteä potkimaan kelkalla ihastuttavissa maisemissa Naantalin kaupungissa, jota huurteiset puut tällä hetkellä niin kauniisti koristavat.

7. Talven ihmemaa Itäharjulla

Sininen ja valkoinen puutalo lumisessa maisemassa Turun Itäharjulla.
© Sari Sainio

"Itäharjun idylliä tammikuussa 2021." - Sari Sainio

Raadin perustelu: Tämä kuva hiveli erityisesti meidän Know Your Hoodsin tekijöiden sydämiä, sillä voiko tämän kauniimpaa talvikuvaa naapurustosta ottaakaan? Turun Itäharjun idylliset puutalot kurkistavat lumipeitteen seasta täydellisissä talviväreissä. Kerrassaan upea otos!

8. Loimaan punainen tupa

Luminen maisema, jonka seasta pilkistää punainen tupa.
© aijamarikas (Instagram-tili)

❄️✨❄️✨❄️ - @aijamarikas

Raadin perustelu: Tässä Loimijoen rannan maisemassa on sitä taianomaisuutta, mitä erityisesti kilpailussa haimme. Pakkanen on jäädyttänyt puiden oksat kylmän valkoisiksi, kun taas lumen seasta pilkistävä pieni punainen tupa sekä pilviharson läpi kuultava aurinko tuovat lämmön jäiseen talvipäivään Loimaalla.

9. Kirjalansalmen sillan hohdetta Paraisilla

Kirjalansalmen silta valaistuna talvisena iltana.
© janne_stenroos (Instagram-tili)

"Second try... Still not satisfied... Damn light pollution..." - @janne_stenroos

Raadin perustelu: Vaikka kuvaaja ei aivan tyytyväinen otokseensa olekaan valosaasteiden vuoksi, meidän raatimme katsoi tätä otosta silmät pyöreinä. Kuvaaja on onnistunut ikuistamaan Kirjalansalmen sillan ja sen ympäristön hohteen mielettömissä väreissä keskellä sydäntalvea. Tämä upea silta yhdistää Paraisten saaret ja Kaarinan Kuusiston toisiinsa.

Eikä tässä vielä kaikki! Äänestä suosikkiasi myös OSA 2: Luonnon talviset taideteokset -finaalissa (klikkaa tekstiä).

Huom! Äänestäessäsi molemmissa kategorioissa, mahdollisuutesi palkinnon voittoon kaksinkertaistuu.

- Ninna & Know Your Hoodsin tiimi

P.S. Kokeile maksutonta naapurustojen hakukonettamme ja tee löytöjä! Voit myös seurata Turun seudun naapurustojen kuulumisia meidän Facebook- ja Instagram-sivuilla.

Diskussion

Lämna en kommentar

Vänligen kommenterar sakligt och konstruktivt. Osakligt innehåll raderas.

Beställ nyhetsbrevet

*) Obligatoriskt fält

E-postadressen används för att hitta användarikon från Gravatar servicen.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu. Lämna en kommentar och börja diskussionen :)