Muutto Kaarinaan: Top 5 kohdetta, joissa uusi asukas viihtyy!

Vieraskynä / Visiting author | 30.3.2022

Hilal muutti Kaarinaan töiden perässä ja paikkakunta oli hänelle entuudestaan aivan vieras. Kun hän pääsi asettumaan uuteen kotipaikkaan, oli aika tutustua yömpäristöön. Katso, mitkä viisi kohdetta Hilal nostaa ehdottomasti vierailemisen arvoiseksi, oli sitten muuttamassa Kaarinaan tai käymässä visiitillä.

Kun muutin Kaarinaan töideni perässä, minulla ei ollut mitään tietoa uudesta kotikaupungistani ja minulla oli vaikeuksia paikkojen löytämisessä sekä suuntien koordinoinnissa. Tämä sai minut melkein laiskistumaan ja menetin aluksi motivaationi tutkiskella uutta asuinpaikkaani. Onneksi netistä löytyvä tieto inspiroi ja löysin mielenkiintoisia paikkoja, joissa vierailla. Tässä viisi kohdetta Kaarinasta, jotka kiinnostivat minua eniten ja suosittelen myös muille tulokkaille!

TOP 5. Väisälän Avaruuspuisto

Väisälän avaruuspuiston observatorion torni.
Tuorlan kauniissa kulttuurimaisemissa kohoaa observatorion torni, joka kutsuu katsomaan kauas avaruuteen. © hoods.fi
  • Osoite: Väisäläntie 20, Kaarina

Nörtit korvat hörölle, sillä jos olet kiinnostunut tieteestä ja avaruudesta, tämä paikka sopii sinulle aivan täydellisesti. Avaruuspuisto Väisälä on ehdottomasti niille, jotka tykkäävät katsella tähtiä ja avaruuden monia kauniita värejä. 

Avaruuspuisto on Suomen suurin tähtitieteentutkimuslaitos, joka sisältää myös Suomen suurimman teleskoopin. Paikassa on tarjolla monia palveluita, kuten planetaario, jossa pääset katsomaan elokuvia, sinut tempaistaan mukaan observatoriokierroksille ja pääset osallistumaan monipuolisiin tapahtumiin. Tiesitkö muuten, että elokuvissa on 180 asteen puolipallokupu?

”Planetaario on digitaalinen ja elokuvia löytyy aiheittain aina maapalloon keskittyvistä elokuvista universumin alkuaikoihin saakka.” - Avaruuspuisto Väisälä

Avaruuspuistoon voi varata lippuja Avaruuspuisto Väisälän sivuilta.

TOP 4. Kuusiston taidekartano

Punainen puinen kartano lumisen maiseman keskellä Kaarinan Kuusistossa.
Kuusiston punainen taidekartano tarjoilee mielenkiintoisia taide-elämyksiä maksutta. © hoods.fi
  • Osoite: Linnanrauniontie 577, Kaarina

Mikä on toiseksi paras asia tähtitieteen jälkeen? Taide tietenkin! Tervetuloa kulttuurihistorialliseen taidekartanoon, jossa järjestetään kulttuuritapahtumia sekä tuodaan upeita teoksia myös ulos ohikulkijoiden iloksi. Suurin osa näyttelyistä järjestetään vain kesäisin, mutta silloin tällöin ne ilahduttavat myös talvikautena.

Taidekartano rakennettiin 1700-luvulla ja se on toiminut museona vuodesta 1980 vuoteen 2012. Nykyään henkilökunta tekee kaikkensa, jotta viihtyisit ja saisit mahtavan kulttuurielämyksen taiteen parissa.

Taidekartanoon ei vaadita sisäänpääsymaksua ja paikalle pääsee kätevästi Fölin busseilla tai autolla. Kannattaa kurkata Taidekartanon sivuilta, mitä kaikkea mielenkiintoista siellä järjestetään juhlavuonna 2022.

TOP 3. Harvaluodon uimaranta

Kaksi naista pukee luistimia jalkaan järven jäällä.
Harvaluodon uimaranta tarjoaa elämyksiä niin kesäisin kuin talvisinkin. © Danik Prihodko / Pexels
  • Osoite: Krupuntie 65, Kaarina

Tekeekö mielesi käydä uimassa perheesi tai kavereittesi kanssa tai kenties yksin? Harvaluodon uimarannalla löytyy monenlaisia palveluja. Alue on viihtyisää telttailualuetta, josta löytyvät WC-tilat, kesäkioski, sauna- sekä pukuhuone. Rannalla voi puuhailla kaikenlaista mukavaa, harrastaa monia aktiviteettejä tai pitää vaikkapa grillijuhlat!

Talvella uimaranta toimii luistelukenttänä. Kun meri on jäätynyt ja jää tarpeeksi vahvaa, voi käydä pitämässä hauskaa ja viettämässä aikaa jäällä liidellen. Voit kutsua kaverisi, kolleegasi tai kenet vain mukaan! Harvaluodon uimarannalla on hyvä bondata ja viettää laatuaikaa läheistesi kanssa.

Uimarannalle pääsee kätevästi autolla ja siellä oleskelu on maksutonta.

TOP 2. Kaarinatalo

Kaarinatalo auringonlaskussa.
Kaarinatalo on kulttuurin keskus, josta löytyy tärkeimmät palvelut keskitetysti. © Hoods.fi
  • Osoite: Lautakunnankatu 1, Kaarina

Kaarinatalo on juuri sellainen monitoimitalo, jollainen tarvittaisiin jokaiseen kaupunkiin ja kuntaan. Kaarinatalo on kätevä kokoontumispaikka ja sopii erinomaisesti myös etätyöskentelyyn, jos haluat rauhaa äänekkäästä arjestasi.

Tällä monitoimitalolla on monia palveluja saatavilla, kuten kirjasto, kahvila, sekä sali kulttuuritapahtumien ja monen muun menon pitämiselle. Palveluihin myös sisältyy langaton Wi-Fi yhteys.

Moni hyötyy tällaisista palveluista arkipäivinä, varsinkin työssäkäyvät ja opiskelijat. Kaarinataloon pääsee autolla tai bussilla. Aukioloajat löytyvät tarkemmin Kaarinan kaupungin sivuilta.

TOP 1. Kuusiston linnanrauniot

Kuusiston piispanlinnan rauniot lumisena päivänä.
Kuusiston linnanrauniot ovat hätkähdyttävä nähtävyys mihin aikaan vuorokaudesta vain. © Kaarinan kaupunki
  • Osoite: Linnanrauniontie 634, Kaarina

Kaikkein upeimmaksi kohteeksi nostaisin kuitenkin Kaarinan yhden ykkösnähtävyyksistä eli Kuusiston piispanlinnan rauniot! Keskiaikainen piispanlinna oltiin rakennettu suojapaikaksi piispoille Kuusiston saarilla 1400-luvulla. Kyseinen linna sijaitsee Kuusistossa, mutta vuonna 1528 linna oltiin käsketty purkaa. Jäljelle on jäänyt pohjataso. Paikassa pystyy vierailla ympäri vuoden ja se on ilmaista. Kesäisin paikalle avataan kioski.

Mitä pidit näistä kohteista ja kerro, mikä niistä oli oma suosikkisi! :)

P.S. Käy tutustumassa Kaarinan kaikkiin alueisiin Know Your Hoodsissa.

- Hilal

Diskussion

Lämna en kommentar

Vänligen kommenterar sakligt och konstruktivt. Osakligt innehåll raderas.

Beställ nyhetsbrevet

*) Obligatoriskt fält

E-postadressen används för att hitta användarikon från Gravatar servicen.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu. Lämna en kommentar och börja diskussionen :)