Aura

Auran kunta sijaitsee Aurajoen kansallismaisemassa kätevien kulkuyhteyksien varrella. Aurasta hurauttaa tarvittaessa Turkuun 20 minuutissa ja Tampereellekin on matkaa vain reilu tunti. Mikään ei kuitenkaan vedä vertoja omalle kodille vehreän jokilaakson ympäröimänä, kattavien palveluiden ja harrastusten äärellä.

Sujuvaa arkea ja sopivasti omaa tilaa Aurassa

Aura on noin 4 000 asukkaan kunta Varsinais-Suomessa Aurajokilaakson kulttuurimaisemassa. Aura sijaitsee keskeisellä paikalla valtatie 9:n varrella, minkä ansiosta Turkuun, Tampereelle ja Helsinkiin on kätevä kulkea. Alle 30 kilometrin matka Turkuun taittuu mukavasti myös linja-auton kyydissä.

Auran asukkaat nauttivat Aurajokilaakson näyttävästä maisemasta, joka luo viihtyisät puitteet asumiselle. Samalla Auran kattavat palvelut takaavat sujuvan arjen. Auran voidaankin sanoa olevan Auranmaan palveluiden keskus, sillä kunnasta löytyy esimerkiksi kauppa, joka on auki 24/7. Keskustassa sijaitseva yhtenäiskoulu sekä idyllisessä maalaismiljöössä sijaitseva Kirkonkulman koulu tarjoavat perusopetusta. Lähin lukio löytyy naapurikunta Pöytyältä ja Turun seudun lukioihin kulkee kätevästi bussilla.

Auran tilavat tontit houkuttelevat rakentamaan

Omasta kodista ja isosta pihasta haaveileville löytyy suuria tontteja esimerkiksi Kirkonseudulla Järykselän Rantamaan maaseutumaiselta alueelta. Itäisessä keskustassa sijaitsevat Pikku-Lahto II -alue ihastuttaa luonnonläheisyydellään ja kauniilla maisemillaan. Myös läntisessä keskustassa suositulla Säästökallion alueella on tarjolla rinne- ja peltotontteja aivan keskustan palveluiden lähellä ja hyvien kulkuyhteyksien varrella. Aura tarjoaa sopivan väljää asumista kaikille omaa rauhaa arvostaville. Auran tontteihin voi tutustua kunnan sivuilla.

Elämyksellistä vapaa-aikaa elävän virran varrella

Auran alueella on ollut asutusta jo kivikaudella, mutta kunta Aurasta muodostui 1800-luvulla, jolloin Asemanseudulle avattiin rautatieasema. Aseman myötä elämä alueella alkoi vilkastua, ja Pöytyään kuulunut Asemanseutu sekä Lietoon kuulunut Prunkkalan kylä yhdistyivät. Yhä edelleen Auran keskusta ja palvelut jakautuvat Aurajoen molemmin puolin.

Kulttuurihistoriallisesti merkittävän jokilaakson historiaan ja luontoon voi tutustua esimerkiksi Hypöistenkosken luontopolulla. Vehreä jokivarsi onkin tärkeä virkistyskohde, jonka kauniista maisemista voi nauttia myös meloen ja sup-lautaillen. Myös Kurjenrahkan kansallispuistoon kuuluvan Kuhankuonon pysäyttävät maisemat ja pitkät yhtenäiset retkeilyreitit tarjoavat elämyksellisen paikan arjesta irrottautumisen. Lisäksi uusi upea Aurajoentien matkailutie kulkee myös Auran kautta, ja sen varrella on inspiroivia luonto- ja kulttuurikohteita.

Minigolf- ja frisbeegolfradat sekä skeittipuisto ilahduttavat etenkin nuorempia asukkaita. Aurasta löytyy myös paikallisten rakastama Ulkoilu-Lahdon talviurheilukeskus, joka tarjoaa laadukkaat puitteet hiihtämiseen ja luisteluun, samainen Ulkoilulahto tarjoaa monipuolisen ulkoilureitistön kesäaikaan. Paikallisten yhdistysten toiminta tuo vaihtelua arkeen ja niiden kautta pääsee helposti tutustumaan paikallisiin.

Lue lisää Aurasta kunnan nettisivuilta.

Leaflet | ...