St. Karins

Kaarina on noin 34 000 asukkaan merellinen kaupunki, joka sijaitsee Lounais-Suomessa Turun naapurissa. Turun keskusta on saavutettavissa Kaarinan länsirajalta jopa kymmenessä minuutissa. Merellisyys ja vehreä, monipuolinen luonto ovat ominaisia Kaarinan kaupungille. Pinta-alaltaan Kaarina on noin 179 km2 ja kaupungissa on sekä rauhallisia omakotitaloalueita että modernia kerrostaloasumista.

Kaarina - merta, monipuolista asumista ja paras paikka yrittää

Merellinen Kaarina houkuttelee asukkaita tarjoten keskusta-asumista uusissa, moderneissa kerrostaloissa ja toisaalta kaupungissa on useita viehättäviä pientaloalueita ja jopa maaseudun rauhaa. Kaarina myös kaavoittaa ahkerasti uusia alueita, joten paikka on myös rakentajille kiinnostava kohde. Merellistä rantaviivaa Kaarinasta löytyy yli 140 km, joten myös merenrantatontit, merenläheiset virkistysalueet, uimarannat ja venesatamat ovat osa Kaarinan viehätystä.

Kaarina on kuitenkin myös muuta kuin kaunista luontoa ja viihtyisiä asuinalueita. Kaupunki on nimittäin valittu 2010-luvulla toistuvasti yhdeksi Suomen yritysmyönteisimmistä kunnista EK:n kuntarankingissa. Kaarina on ollut myös useasti parhaiden joukossa, kun on mitattu parasta paikkaa asua.

Pitkäikäinen Kaarina

Kaarina on saanut nimensä Pyhän Katariinan mukaan, jonka uskotaan eläneen 300-luvulla ja kärsineen marttyyrikuoleman. Ensimmäisen kerran Kaarinasta on maininta asiakirjoissa vuodelta 1309, mutta alueella on muinaisjäänteitä jopa kivi- ja rautakaudelta. Kaarinasta tuli kunta vuonna 1869 ja se muuttui kaupungiksi vuonna 1993.

Kaarinassa on pitkän historiansa ansiosta suosittuja matkailukohteita, joista Kaarinan oma matkailusivusto tarjoaa monipuolista informaatiota. Kaarinan nähtävyyksiä ovat muun muassa Kuusiston piispanlinnan rauniot, Kuusiston kirkko, Piikkiön kirkko, Tuorlan planetaario ja Pukkilan kartanomuseo. Myös historiallinen Turusta Viipuriin johtanut Kuninkaantie kulkee Kaarinan läpi.

Kaarinan kylät ja yhteisöt täynnä kotiseutuhenkeä

Kaarina on siitä ainutlaatuinen kaupunki, että se liittää yhteen monenlaisia identiteettejä (lähde: Turun Sanomat). Eri naapurustot, kuten järven rannalla sijaitseva Littoinen, historiallinen Piikkiö ja Kuusiston saari omaavat vahvan alueellisen identiteetin ja muodostavat oman pienemmän yhteisönsä Kaarinan syleilyssä. Kaarinan kaupungin yhteisöllisyyteen ja osallistavaan päätöksentekoon vaikuttavat muun muassa kotiseutuhenkeä edistävät Kaarina-seura ja Piikkiö-seura.

Ympäri Kaarinaa pääsee kulkemaan helposti Turun seudun joukkoliikenteen Fölin liikennöimänä ja Fölillä on Kaarinan sisäiset linjat, K1-K6. Joka puolelta Kaarinaa on myös helppo hypätä bussiin kohti Turun keskustaa ja Uudenmaantien ja Helsingin valtatien läheisyydessä olevilta alueilta matka Helsingin suuntaan käy kätevästi.

Uudistuva ja kasvava Kaarina

Kaarinan keskusta on kokenut muodonmuutoksen viime vuosina ja keskustasta rakentuu viihtyisä ja yhteisöllinen kohtaamispaikka. Vuonna 2018 valmistunut Kaarina-talo tarjoaa kaupunkilaisille monipuolisia kulttuuri- ja tapahtumapalveluita sekä lounasravintolan ja kirjaston. Myös uudiskohteet ja tontit erityisesti meren läheisyydessä houkuttelevat uusia asukkaita.

Kaarinassa on myös erinomainen opetustarjonta: kaupungissa on ruotsinkielinen alakoulu, 9 suomenkielistä peruskoulua sekä lukio, lukion aikuislinja, kansalaisopisto ja Tuorlan maaseutuopisto. Terveyspalveluita on tarjolla Kaarinan, Piikkiön ja Littoisten terveysasemilla.

Leaflet | ...