Pemar

Paimio on vehreä ja meren rantaan ulottuva kaupunki, jonka upeissa maisemissa viihtyvät lapsiperheet ja yrittäjät. Asukkaita ilahduttavat myös poikkeuksellisen hyvät liikenneyhteydet.

Paimiolaisia ilahduttavat luonto ja joukkoliikenneyhteydet

Paimio on Varsinais-Suomen maakunnassa sijaitseva hieman yli 10 000 asukkaan kaupunki, jossa voi nauttia pienen paikkakunnan tunnelmasta luonnon läheisyydessä. Paimiossa tuntee itsensä hyvin varsinaissuomalaiseksi, sillä maisema on Varsinais-Suomelle tyypillisesti tasaista, avokallioisten metsäalueiden pirstomaa entistä merenpohjaa. Paimion tunnusmerkki on kunnan läpi virtaava Paimionjoki, joka on valuma-alueeltaan suurin Saaristomereen laskevista joista.

Liikenneyhteyksien kannalta Paimion sijainti on ihanteellinen vaikkapa autoilun ystäville – esimerkiksi Paimion läpi kulkeva E18-moottoritie kuljettaa autoilijat Turkuun alle puolessa tunnissa. Myöskään julkisen liikenteen ystävien ei tarvitse kääntää Paimiolle selkäänsä, sillä alle 30 kilometrin matka Turkuun hoituu bussilla noin 45 minuutissa. Ja mikä ilahduttavinta – bussivuoroja lähtee parhaimmillaan jopa kolme tunnissa.

Paimiolaiset taitavat sähkön tuottamisen

Paimion alueelta on löydetty lukuisia muinaisjäännöksiä pronssi- ja rautakaudelta, kuten kalmistoja, kiviröykkiöitä ja kuppikiviä. Mielikuvitusta hivelevät myös esimerkiksi Hevonpään ja Spurilan kartanot, joiden juuret juontuvat keskiajalle saakka. Paimiolaiset ovat tunnetusti olleet eteviä myös sähkön tuottamisessa, sillä Paimionjokilaakson varrella on jo yli sadan vuoden ajan ollut suuri sähköteollisuuden keskittymä.

Paimiossa riittää yrityksiä ja töitä

Mainio sijainti ja toimivat liikenneyhteydet ovat kääntäneet yritysten katseet Paimioon, ja kaupungissa toimiikin yli 1000 yritystä. Liikenneyhteyksien ja sijainnin lisäksi myös Paimion kaupungin toiminta on lisännyt kaupungin vetovoimaisuutta yritysten silmissä, sillä se pyrkii tarjoamaan tasokkaita ja monenlaiseen toimintaan soveltuvia yritystontteja.

Paimion merkittävin elinkeino on palveluala, jonka osuus elinkeinorakenteessa on lähes 70 prosenttia. Jalostuksen osuus on noin neljäsosa, mutta sen rooli on viimeisen 15 vuoden aikana laskenut lähes viisi prosenttia. Työttömyysprosentti on Paimiossa poikkeuksellisen alhainen, sillä työttömänä on ainoastaan alle viisi prosenttia asukkaista.

Paimio muuttuu tulevaisuudessa aiempaakin viihtyisämmäksi

Paimio on kooltaan pieni, mutta peruspalveluiltaan suhteellisen kattava, sillä kaupungissa on esimerkiksi liikunnan ystäville tarjolla uimahalli, jäähalli ja hiihtotunneli. Vapaa-ajanviettomahdollisuuksia tarjoaa myös Paimionjoen pääuoman varrelle muodostuneet jokipolut, joiden varrella mieltä hurmaavat jokivarren vehreät maisemat. Paimionlahden perukka puolestaan on luokiteltu lintuvesien suojeluohjelmassa kansainvälisesti arvokkaaksi kohteeksi.

Kehityshankkeiden myötä Paimio muuttuu nykyistäkin lapsiystävällisemmäksi ja viihtyisämmäksi. Vireillä on esimerkiksi Vistan yhtenäiskoulun ja lukiorakennuksen muutostöitä sekä aurinkosähkövoimalahanke. Uintiharrastuksen ystäviä puolestaan riemastuttaa, että kaupungissa on käynnissä uimahallin peruskorjauksen suunnittelu.

Leaflet | ...