Pöytis

Lumoavan luonnon ja hyvien palveluiden kunta tarjoaa omaa tilaa mutta myös eläväistä arkea kätevien tieyhteyksien varrella.

Kätevästi valtateiden varrella

Pöytyä on Varsinais-Suomessa sijaitseva reilun 8000 asukkaan kunta, joka syntyi entisen Pöytyän yhdistyttyä Karinaisten kunnan kanssa vuonna 2005. Yläne liittyi osaksi kuntaa vuonna 2009. Pöytyän väkiluku kasvaa entisestään kesäisin, jolloin kesäasukkaat saapuvat kuntaan. 

Valtatie 9 ansiosta Pöytyältä ajaa noin puolessa tunnissa Turkuun ja parhaimmillaan vartissa Loimaalle. Pohjoisosan Yläneeltä matkaa noin 45 minuutissa niin Turkuun kuin Huittisiin, ja Rauma on alle tunnin matkan päässä. 

Kätevän sijainnin ja aktiivisen yhteisön ansiosta Pöytyällä on kiinnostavaa yritystoimintaa, esimerkiksi Pöytyän suurin yksityinen työllistäjä Hydoring Oy sekä kansainvälisestikin mainetta niittänyt Myssyfarmi. Kunta tukee yrittäjiä esimerkiksi antamalla neuvontaa ja tarjolla on edullisia yritystontteja ympäri kuntaa.

Lähipalveluita ja kylähenkeä 

Pöytyä on ihanteellinen paikka omaa rauhaa, mutta myös hyviä palveluita arvostaville asukkaille. Sekä Kyrön, Yläneen että Riihikosken kuntataajamissa on tarjolla lähipalveluita, minkä lisäksi Pöytyällä on kolme yhtenäiskoulua ja oma lukio. 

Oma koti voi löytyä esimerkiksi vehreiltä pientalovaltaisilta asuinalueilta tai sitten kotiunelman voi toteuttaa edullisesti vapaana oleville tonteille. Kuntakeskusten lisäksi Pöytyällä on monia aktiivisia kyliä, joissa asukkaat saavat nauttia maaseudun lumosta, mutta myös poikkeuksellisen elinvoimaisesta kylähengestä! 

Toimelias kunta täynnä elämää

Omasta rauhasta huolimatta aika ei käy Pöytyällä pitkäksi, sillä harrastusmahdollisuuksia on liikunnasta kulttuuriin ja musiikkiin. Esimerkiksi Auranlaakson kansalaisopisto tarjoaa harrastustoimintaa ja taiteen perusopetusta kuntalaisille. 

Pöytyä tunnetaan myös Suomen suurimmasta tanssileiristä, joka täyttää kunnan joka kesä Pyhäjärven rantaan, Valasrannan tanssilavalle saapuvalla tanssikansalla. Pöytyän monet eläväiset kylät ja yhdistykset pitävätkin huolen siitä, että kunnassa tapahtuu vuoden ympäri!

Lupa seikkailla 

Pöytyä on myös luontoliikkujan ja retkeilijän paratiisi, jossa Kuhankuonon reitistö ja Kurjenrahkan kansallispuisto tarjoavat mahdollisuuksia rauhoittumiseen. Pöytyän monet laavut, maisemareitit ja lyhyemmät luontopolut kutsuvat nekin retkelle ja Luontokapinetti tarjoaa luontokasvatusta ja elämyksiä kaikenikäisille.

Paikkakunnasta ei voi myöskään puhua mainitsematta Pyhäjärven upeita maisemia sekä Aurajokea ja sen monia sivuhaaroja, jotka tarjoavat seikkailuja melojille ja uimareille. Aurajoen kansallismaisemaan voi tutustua Aurajoentien matkailutiellä, jonka varrella on monia inspiroivia kulttuuri- ja luontokohteita niin Pöytyällä kuin naapurikunnissa. 

4
Leaflet | ...