Dragsfjärd

Kimitoön

Dragsfjärd bjuder på autentiskt skärgårdsliv och här får man njuta både av insjön och havet! I den mysiga byn Kärra hittar du en betjänande närbutik och en restaurang, och till Dalsbruks kaféer och restauranger kör du med bil på 15 minuter.

Byn på näset mellan sjön och havsviken

Dragsfjärd har fått sitt namn efter sjön Dragsfjärden och ligger i den sydvästra delen av Kimitoön. I 2009 fusioneras Dragsfjärd, Västanfjärd och Kimito, då föddes Kimitoöns kommun. Området är omgivet av ett charmigt skärgårdslandskap och omfattar även mindre öar som Helsingholmen och Sandön, vilka tillhör också Skärgårdshavets nationalpark.

Här kan du också besöka Söderlångviks gård där du kan beundra den vackra äppelträdgården, besöka museumet i karaktärsbyggnaden och bekanta dig med Amos Andersons privata konstsamling eller gå på en naturstig för att beundra havslandskapet och den omgivande naturen.

Du tar dig snabbt till Kimito och Dalsbruk men det finns också service i Kärra by såsom hotell och restaurang, samt en betjänande närbutik som kan nås med bil eller båt. Dragsfjärds kyrka byggdes på 1700-talet och den ligger mitt i den idylliska byalandskapet vars bebyggelsemiljö definieras som en nationellt betydelsefull kulturhistorisk miljö. Invånarna kan också njuta av en sommarrestaurang med sjöutsikt. 

Vardagsliv i en naturskön omgivning

Invånarna i Dragsfjärd kan njuta av fantastiska sjö- och havsutsikter och vandra i Ölmos-Purunpää naturskyddsområdet. I Kärra kan du ta ett uppfriskande dopp i vid Furulunds simstrand eller bege dig till den underbara sandstranden i Ölmos där också familjens yngsta simmar tryggt. Under vintersäsongen kan du åka skidor över isen eller på Kullas skidspår.

Det finns tomter i Dragsfjärd för dem som drömmer om en egen bostad vid sjön! Tomterna ligger på gångavstånd från Kärra by och cirka tio minuters bilresa från Dalsbruk. Dessutom finns det unika och maritima semestervillor i semesterbyn Merikruunu. Här hittar du ett modernt och enkelt andra hem vid havet, med nyckelfärdig koncept och hotellservice!

Områdets egenskaper

Naturområde
vid havet
i skärgården
nära sjön
vid skogsbrynet
parkernas grönska
vid åkerkanten
bergslandskap

Bebyggt område
småhusboende
fritidsboende
landsbygdens lugn

Byggnadstyper
egnahemshus
fritidshus
tomter
trähus
radhus
småhöghus
nybyggen

Naapuruston erityispiirteet

Alueella on

Alue on

Artiklar om bostadsområden

Områdets prisnivå info

Bostäders priser

Lägre än medelpriset
Medelpris i Åbo: 2090 €/m2
Prisnivån är vägledande.

Bostadsområdets invånare info

Primär livssituation

i arbete 41 % studerande 5 % pensioner 43 % under 14 åringar 11 % andra 7 %
% av befolkningen

Boendeform


i ägarbostad 83 % på hyra 14 % annan typ av boende 4 %
% av boendet

Invånarnas medelålder

51 år
2
Leaflet | ...

80 km till Åbo centrum
65 km till Salo centrum