Om Hoods

För användare

Vad är Know Your Hoods?

Skall du snart flytta eller intresserad av att lära dig mer om ditt bostadsområde? Know Your Hoods är en portal för att hitta området som passa dig bäst, och om du vill lära sig mer om ditt nuvarande bostadsområde. Servicen är gratis för dess användare.

Tjänsten är optimerad för Google Crome och Mozilla Firefox. Om du har problem med webläsaren, vänligen ge oss feedback.

Var började allt?

Know Your Hoods publicerades sommaren 2019 och snart efter det kom alla bostadsområden i Åbo med i tjänsten. Fårn februari 2020 lades St. Karins bostadsområden till i vår tjänst. I november 2020 växte vi till Nådendal och Reso, och det blev möjligt för invånarna att bedöma sina egna bostadsområden. På våren 2021 publicerades i tjänsten alla Åbo regionens kommuners hemsidor, och i juni även Marttila. Under sommaren ökade tjänsten med Vittis och Eura i Satakunta. I år 2022 kom Sagu, Nousis, Kimitoön, Aura, Masku och Lieto. Snart får vi med nya kommuner igen!

Vad händer som följande?

Berätta vilken kommun och vilket bostadsområde vi absout borde få med i tjänsten som följande! Lättas tar du kontakt genom feedback-formuläret. Vi vill utveckla Know Your Hoods till en omfattande och och intressant tjänst om bostadsområden, för både dem som redan bor där och dem som flyttar in.

Vi vill också höra dina upplevelser om området, eftersom statistiken inte berättar hela sanningen. Därför uppmanar vi dig att registrera dig och bedöma ditt eget bostadsområde.

Vi publicerar också berättelser om olika områden och deras invårnare i våra blogginlägg. Har du en bra berättelse på lager? Ta kontakt till info(a)hoods.fi.

Vill du vara med?

Med i utvecklandet av tjänsten har varit invånare som länge bott i sydvästra Finland, men även nyligen inflyttade informanter. Vill du komma med och utveckla Know Your Hoods? Ta kontakt med feedback-formuläret.