Om Hoods

Tillgänglihetsförklaring

Uppdaterad 23.12.2021

Lagen om att erbjuda digitala tjänster (lag om digitala tjänster) implementerar i Finland den så kallade tillgänglihetsförklaringen. Lagen om digitala tjänster betämmer tillgänglihetskraven som digitala tjänsterna skall använda. Enligt lagen är speciellt offentliga sektorn skyldig till att skapa digitala tjänster som är tillgängliga för alla. Fast vi i Know Your Hoods inte måste följa denna lag, vill vi stöda tillgängliheten för alla för vår egen del.

För att vi producerar tjänster i sammarbete med offentliga organisationer, vill vi säkerställa att våra tjänster kan nås av så många som möjligt. Vi har gått igenom hoods.fi-tjänsten och gjort förbättringar för att nå AA-nivån, t.ex. korrigering av färgkontraster, förbättring av visuella element och tillägg av ALT texter. Vi kan alltid vara bättre, alltså om du finner saker där vi inte fyller alla kriterier skicka oss feedback via blanketten eller via e-post till info(a)hoods.fi.

Mer information om tillgängliheten kan du läsa från södra Finlands regionala statliga förvaltningsverkets tillgänglihetssidor.