The neighborhood of Varissuo evokes emotions - What do the residents think?

Susanna | 5.7.2020

Varissuo - also called Vakke in Finnish - is a neighborhood that evokes lots of feelings. Quite often the most negative ones are from people who don't know the area or the people who live there. Actually, it seems that the residents of the area are quite satisfied and happy with their neighborhood.

The whole blog post is also written in Finnish. If you'd like to practise the language or use Google Translate, you can read the Finnish blog post here.

You can read more about the Varissuo in the neighborhood page. Or if you are looking for the most suitable neighborhood, let us help and try our search engine for neighborhoods!

-Susanna & Know Your Hoods team

P.S. Have you lived in Varissuo? What kind of feelings does the neighborhood of Varissuo evoke in you? Share your own experiences in the comment section below.

Discussion

Leave a comment

Please participate the discussion with good manners. Innapproriate content will be removed.

Newsletter subscription

*) Required field

The email will be used to fetch your avatar from the Gravatar service.

Comments

Petri Oivukka

Moikkelis.aivan mielettömän hyvä juttu meidän lähiöstä.iso kiitos

5.7.2020 19:39Vastaa
5 0
Marja-Leena

Olen asunut Varissuolla Katteluksenkatu 4:sä kaksiossa. Aikavälillä v.1981-1992. Silloinkin kaikki ketkä EIVÄT asuneet, eivätkä valtaosa edes käyneet arvostelivat jopa törkeästi Varissuota . Minullekkin useat sanoi miten sä uskallat asua siellä. Minua ei tietenkään uskottu kun kerroin että on ihan rauhallista ja turvallista liikkua jopa yöllä, ei ole ollut mitään ongelmaa., mistä ulkopuoliset puhuu suu vaahdossa. Tottakai siellä oli norm lähiö meininkiä (97%kaikista suomalaisia ja maine oli hurja, jonka aiheutti 5% väestä). Mutta siihen nähden kuinka paljon jo silloin oli asukkaita ahdettu pieneen alueeseen. Kaikki oli hyvin. Kyllä sitä ongelmaa oli ja on parenpi maineisimmissakin asuinlähiöissä.

6.7.2020 8:29Vastaa
4 0
Aru Nurmi

Synnyin ja kasvoin Vakkella, jossa asuin kolmikymppiseksi asti. Vaikka olenkin muuttanut pois Varissuolta, Varissuo ei ole muuttanut pois minusta. Se on edelleen minulle äärimmäisen tärkeä paikka, jossa vierailen säännöllisesti, odottaen vierailua aina kuin ulkomaanmatkaa. Erityisen lämpimästi muistelen kaunista luontoa, jota lähiön reuna-alueilla riittää, sekä Itäkeskuksen ja kirjaston ainutlaatuista tunnelmaa. Mielestäni Varissuo on erittäin hyvin suunniteltu ja joukkoon mahtuu todella miellyttäviä rakennuksia, niin kerros- kuin rivitaloja viihtyisine piha-alueineen. Pinnanvaihtelut ja vehreys lisäävät alueen houkuttelevuutta. Pidän myös monikulttuurisesta ilmapiiristä ja arkkitehtonisesti erittäin tyylikkäästä Varissuon kirkosta, jota pidän kotikirkkonani. Lapsuuteni oli hyvin rauhallinen, enkä pyörävarkauksia lukuunottamatta ole kohdannut alueella ongelmia. On aina ihanaa tulla takaisin.

6.7.2020 17:41Vastaa
3 0
Raimo Berg

Varissuo on fiksu ja siisti lähiö. Täällä on tilaa asua. Palvelut kohdillaan jos niihin tyytyy. Pesee viihtyvyydessään monet niinsanotut fiksut ja kalliit lähiöt. Valittajat ja mustamaalaajat eivät tiedä varissuosta muuta kuin mitä joku tietämätön median edustaja siitä kirjoittanut ja toiset uskovat koska se on lehteen laitettu. Onhan täälläkin ongelmia ollut niinkuin muissakin lähiöissä mutta tämä on ainoa lähiö jota on aina haukuttu. Ei pari ongelmaa vielä pilaa koko lähiötä, muualla kuin mediassa. Täällä asuu rikkaita ja köyhiä, suomalaisia sekä ulkomaalaisia ja korkeakoulutettuja että tavallisia työläisiä rinta rinnan sopuisasti. Terv. Raimo jo lähes 40 vuotta täällä asuneena.

20.9.2020 13:09Vastaa
3 0
Moi

Itsekin pidän tosta

10.1.2022 14:32Vastaa
1 0
OMENASOSE7300

PIDÄN VARISSUOSTA JA ON MUN 250 ASUNTOALUEEN LISTALLA SIIS SUOSIKKIEN

10.11.2022 22:49Vastaa
0 0