Rakas Turku -valokuvakisan voittajat TOP 3

Susanna | 15.1.2020

Rakas Turku -valokuvauskilpailu oli käynnissä syksyn 2019 aikana ja kilpailuun ladattiin yli 400 valokuvaa, kiitos kaikille kuvaajille. Kilpailun finaalissa äänestettiin suosikkeja kolmessa eri kategoriassa: (1) luonnonympäristö, (2) rakennettu ympäristö ja (3) elämää naapurustoissa. Nyt on aika julkaista Rakas Turku -valokuvauskilpailun voittajat!

Rakas Turku -valokuvauskilpailu toteutettiin viikoittain syksyllä 2019, järjestäjinä yhteistyössä Know Your Hoods ja kaupunkilehti Turkulainen. Kilpailun nimestä huolimatta kisaan sai osallistua kuvilla, jotka on otettu Turun seudulta eli myös naapurikunnista.

Asuinalueiden hakukone Know Your Hoodsin päätavoite on tuoda kiinnostavat naapurustot esiin ja innostaa ihmisiä tutustumaan ympäristöönsä. Valokuvakilpailun osallistujat kuvasivatkin pitkin syksyä ja alkutalvea monipuolisesti rakkaita kotiseutujaan ja niiden kolmea eri ulottuvuutta eli luontoa, rakennettua ympäristöä ja naapurustojen elämää.

Järjestäjistä koostuva raati valitsi finaaliin kuusi kuvaa jokaiseen kategoriaan ja lukijat saivat äänestää kuvien joukosta omaa suosikkiaan. Kisassa annettiin lähes 300 ääntä ja iloksemme jokainen kuva löysi omat kannattajansa. Äänestys oli avoinna 1.-12.1.2020 blogissamme. Hyväksyimme myös sellaiset sähköpostiin tulleet äänet, joista pystyi päättelemään minkä kategorian kuva on kyseessä, sillä osa äänistä ei mennyt läpi blogin kommenttikentästä. Raatimme valitsi kokonaiskilpailun voittajan kolmen kategoriavoittajan keskuudesta. Olipa muuten todella haastava tehtävä.

Ja sitten ihastelemaan voittajien kuvia!

Kokonaiskisan voittaja - Jylhä Mikaelinkirkko

Kokonaiskilpailun voittaja on rakennetun ympäristön -kategoriassa eniten ääniä saanut Manuel Sein (Instagram-tili @manuelseinphotography) upealla kuvallaan jylhästä Mikaelinkirkosta ja ympäröivästä Portsan naapurustosta. Ilmakuvan avulla tunnettu kirkko ja sen ympäristö hahmottuvat uudella tavalla ja kaunis auringonlasku luo kuvaan oman hienon tunnelmansa. Voittaja palkitaan 200 euron lahjakortilla Naantalin kylpylään. Onneksi olkoon!

Ilmakuvan keskellä jylhä Mikaelinkirkko ja taustalla nähtävissä Port Arthurin kerrostaloja.
© Manuel Sein (Instagram-tili @manuelseinphotography)

Äänestäjät todella ihastuivat voittajakuvaan ja perustelivat valintaansa muun muassa näin:

“Kuva on kuin maalaus.“ -Anssi

“Suomen Turku ja kaunis Mikaelinkirkko. En ole koskaan käynyt Turussa, mutta tässä kuvassa tulee upeasti esiin koko vivahde suurkaupungista. Mieleni halajaa lähteä käymään. Tuossa kuvassa tulee upeat kontrastit ja värit esille. Huippu valokuvaaja!??“ -Suvi

Upeat värit ja tunnelma, jäin vain tuijottamaan kuvaa. Taitava kuvaaja!“ -Kristiina

Jaettu 2. sija - Aaltojen syleilyssä

Luonnonympäristö-kategorian voittaja ja kokonaiskilpailun jaetun toisen sijan nappasi Jyri Aerikkala (Instagram-tili @aerijyr) satumaisen kauniilla kuvallaan merellisestä Ruissalosta. Kuvaaja on teknisesti taitava, ja kuvan tunnelma rauhoittaa katsojan mieltä. Jaetun toisen sijan palkintona on 2 kpl leffalippuja. Onneksi olkoon!

Kivikkoon osuu meren aallot Ruissalon saaren rannalla Turussa. Taustalla kaunis punertava auringonlasku.
© Jyri Aerikkala (Instagram-tili @aerijyr)

Kuvaa äänestäneet viihtyvät selvästi veden äärellä:

Meri ja sen kauneus ja mystisyys kuvastuu mielettömällä tavalla otoksessa. Lisäksi ”Tunne hoodisi” ja Turku ja meri aihe täysin nappiin.“ -Jenni

Turku lepää saariston syleilyssä, eikä turhaan sitä sanota jopa maailman kauneimmaksi saaristoksi. Tämä kuva on kuin maalaus, pysäyttävän upea!“ -Pia

Huikee kuva! Merimaisemat on parasta Turun luonnossa.“ -Tuomas

Jaettu 2. sija - Kylässä Kuralassa

Elämää naapurustoissa -kategorian voitti @katrikku87 (Instagram-tili) tunnelmallisella kuvallaan Kuralan kylämäeltä. Naapurustojen viihtyvyyteen vaikuttaa keskeisesti ihmisten kohtaamiset ja kuva vangitsee hienosti hetken, jossa useampi sukupolvi viettää aikaa yhdessä. Mustavalkoinen väritys sopii erinomaisesti kuvan tunnelmaan. Myös @katrikku87 palkitaan kahdella leffalipulla. Onneksi olkoon!

Mustavalkoinen kuva Kuralan kylämäen historiallisen ympäristön maalaistalon edestä. Nainen kuuntelee keskittyneesti oppaan kertomusta Kuralasta ja lapsi leikkii talon portailla.
© katrikku87 (Instagram-tili)

Kuva on suosikkini! Siinä tapahtuu ja ei tapahdu samanaikaisesti, siinä on pieniä suuria asioita ja vähän mystiikkaa. Se on kuva elämästä.“ -Suvi

Ihana kuva! Henkii sekä vanhaa että uutta aikaa.“ -Tuuli

Erottuu edukseen juuri tässä sarjassa eli elämää naapurustoissa. (...) Kuralassa keskiössä ovat sukupolvet, ihmisten ketjut. Kuva henkii lämpöä ja menneen maailman naapurillista yhteisöllisyyttä!“ -Päivi

Mitä seuraavaksi?

Know Your Hoods laajenee seuraavaksi Kaarinaan, joten pian onkin aika suunnata katseet Turun naapurikuntaan. Seuraa Facebook- ja Instagram-sivujamme ja kuulet ensimmäisenä uusimmasta kisasta.

Kiittäen upeasta Rakas Turku -kilpailusta kuvaajia ja äänestäjiä,

-Susanna ja Know Your Hoodsin tiimi

P.S. Jos haluat ihastella vielä muidenkin finalistien upeita kuvia, tutustu niihin kategoriakohtaisissa postauksissa: (1) luonnonympäristö, (2) rakennettu ympäristö ja (3) elämää naapurustoissa. Tsekkaa myös naapurustojen hakukoneemme ja tee löytöjä.

Keskustelu

Jätä kommentti

Kommentoithan keskusteluun asiallisesti ja rakentavasti. Poistamme epäasiallisen ja loukkaavan sisällön.

Uutiskirjeen tilaus

*) Pakollinen kenttä

Sähköpostiosoitetta käytetään käyttäjäkuvakkeen hakemiseen Gravatar palvelusta.

Kommentit

Ei vielä kommentteja. Jätä kommenttisi ja avaa keskustelu :)