Ruissalo

Turku

Ruissalo on uniikki, lehtimetsävaltainen saari Turun keskustan lähettyvillä. Saarella on muutamia asuinrakennuksia, mutta pääasiassa se toimii kaupunkilaisten virkistysalueena.

Ruissalo on Turun edustalla sijaitseva saari, joka on sekä luonnon että kulttuurihistoriansa puolesta ainutlaatuinen ja arvokas alue. Ruissalon kaupunginosaan kuuluvat virallisesti myös pienemmän saaret Iso-Pukki ja Pikku-Pukki. Ruissalon mantereeseen yhdistävä Ruissalon silta sijaitsee noin 5 kilometrin päässä Turun keskustasta. Itsessään saari on noin 7 kilometriä pitkä.

Saari on suurimmaksi osaksi luonnonsuojelualuetta, joka tarjoaa kaupunkilaisille runsaasti ulkoilumahdollisuuksia. Ruissalossa on peltoja, puutarhoja, 1800-luvulla rakennettuja huviloita, lintutorneja, tammimetsiä ja uimarantoja. Saari ja sen ympäristö ovat pyöräilijöiden ja veneilijöiden suosiossa. Alueen luontokohteiden äärelle pääsee helposti myös bussilla.

Ruissalossa on vain muutamia asuinrakennuksia ja suurin osa niistä on 1800 -luvulta tai 1900 -luvulta peräisin olevia villoja ja huviloita. Nykyään monet huvilat on kunnostettu matkailu- ja ravintolapalveluiden käyttöön. Saaren kärjessä sijaitsevassa Saaronniemessä on myös leirintäalue meren rannalla. Lisäksi Ruissalosta löytyy Aura golfin golfkenttä, Ruissalon kylpylä ja Turun yliopiston kasvitieteellinen puutarha. Ruissalon alueella toimii Ruissaloyhdistys ry, jonka tarkoituksena on säilyttää saaren kulttuurihistoriaa, suojella saaren luontoa ja rakennuksia sekä lisätä tietämystä ja kiintymystä Ruissaloon.

Iloitsetko mahtavista merellisistämaisemista ja vehreistä lehtimetsistä?

Naapuruston ominaisuudet

Luonnonympäristö
meren äärellä
saaristossa
metsän reunalla
puistojen vehreyttä
pellon laidalla

Rakennuskanta
omakotitaloja
puutaloja
vapaa-ajan asuntoja

Rakennettu ympäristö
maaseudun rauhaa
pientaloasumista
vapaa-ajan asumista

Naapuruston erityispiirteet
kulttuurihistoriallinen

Alueella on
luonnonsuojelualue

Alue on
kaksikielinen

Kirjoituksia naapurustoista

Naapuruston hintataso info

Asuntojen myyntihinnat

Keskihintaa enemmän
Keskihinta Turussa: 2090 €/m2
Hintataso on suuntaa-antava.

Naapuruston asukkaat info

Pääasiallinen elämäntilanne

työssäkäyvät 54 % opiskelijat 11 % eläkeläiset 27 % alle 14-vuotiaat 7 % muut 11 %
% asukkaista

Asumisen tapa


omistusasunnoissa 42 % vuokralla 56 % muut asumismuodot 2 %
% asumisesta

Asukkaiden keskimääräinen ikä

42 vuotta
Leaflet | ...

7 km Turun keskustaan