Vinkkejä jouluun – Joulukalenterin luukut 9-15

Susanna | 15.12.2019

Joulukalenterimme on ylittänyt puolivälin ja sadesäästä huolimatta joulu lähestyy vauhdilla. Projektipäällikkömme Soile pyysi apua joulutunnelman luomiseksi, sillä marraskuun synkkyys oli ottamassa vallan. Jaamme jouluisia vinkkejä joulukalenterissa ja tässä kirjoituksessa katsomme luukkuihin 9-15.

Soile valitsi joulukalenteriin 24 vinkkiä ja jaamme vinkin päivässä Facebook- ja Instagram -tileillämme. Lisäksi julkaisemme sunnuntaisin viikon koosteen täällä Know Your Hoodsin blogissa. Toivottavasti vinkeistä on iloa ja apua myös muille. :)

Joulukalenterin toisella viikolla fiilisteltiin jouluisia koristeita, valoa pimeydessä ja joulumarkkinoiden tunnelmaa. Kurkkaathan myös luukkujen 2-8 ja luukun 1 vinkit.

9. luukku

Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus jakoi kivan idean hyötykäyttää uudelleen aikansa eläneitä joulupalloja. Pallot vain sahalla kahtia, niiden sisään söpö minityyrimaailma liimalla kiinni ja kuuseen roikkumaan. ?

Tämä vinkki lämmitti erityisen paljon Soilea, joka arvostaa suuresti uusiokäyttöä ja kierrätystä. Aina ei todellakaan tarvitse ostaa uutta. Tosin Soilen tuntien voi olla, että hän ostaisi mieluummin tuunatut pallot valmiina kuin tarvikkeina.  

Kullanvärinen joulupallo, joka on halkaistu kahtia. Pallon sisään on rakennettu miniatyyrimaailma, jossa kultainen enkeli makaa pumpulilla kultaisen kimalluksen hohteessa. Kuvan on ottanut Pääkaupunkiseudun kierrätyskeskus.

10. luukku

Turun Tuomiokirkon ja Vanhan Suurtorin keskittymä on tunnetusti joulukaupungin sydän. Tänä vuonna perinteiset kohteet saivat rinnalleen upean valaistuksen Brahenpuistoon. Arto oli ehtinyt kuvaamaan kauniit valot hetkellä, jolloin ensilumi saapui Turkuun.

Turun Brahenpuisto, jonka ja pensaissa on tuikut ja pimeää iltaa koristaa myös suuret, valaistut joulupallot. Myös Brahenpuiston patsas näkyy kuvassa.

11. luukku

Joulukalenterin 11. luukusta paljastui Rakas Turku -kisan viikon voittajan Anne Cederlöfin talvisen kaunis kuva Ilpoisista. Anne vinkkasi nauttimaan luonnon rauhasta jouluherkuttelujen välissä. Tulisipa lunta pian uudelleen!

Luminen maisema Ilpoisten metsässä. Maassa ja puiden oksilla on lunta ja aurinko paistaa.

12. luukku

Hanna vinkkasi joulutunnelmaa etsivälle Soilelle, että tonttuja ei voi olla liikaa ja että tässä kohdin on melkein jopa tärkeämpää määrä kuin laatu! Somessa arvuuteltiin kuinka monta tonttua mahtaa todellisuudessa majailla Hannan kotona ja ilmeisesti puhutaan kymmenistä. :D

Vasemmalla kuva, jossa viisi harmaasävyistä tonttua, valkoinen joulukukka ja IIttalan Kastehelmi-tuikut. Oikealla viisi punalakkista tonttua, Iittalan Kastehelmi-tuikkuja ja punainen mariskooli. Taustalla olkipukki.

13. luukku

Helmi lähetti jouluterveisiä Kuopiosta ja vinkkasi askartelemaan hieman eksoottisemman joulupuun. Helmi on taiteillut koristeen pajusta, orkideoista ja tunnelmallisista jouluvaloista. Lisäksi Helmi ikkunaa koristaa kaunis ja itsetehty valokranssi. Soile kommentoi haasteen olevan hieman liian vaativa ja lupasi aloittaa laittamalla jouluvalot huonekasvin oksille. ? Odottelemme kuvamateriaalia.

Vasemmalla kartionmuotinen joulukoriste, joka on tehty pajusta, orkidean kukista ja jouluvaloista. Oikealla ikkunalla roikkua kranssi, joka on tehty paperinarusta ja tuikkuvaloista.

14. luukku

@kiikun_kaakun_ (Instagram-tili) vinkkasi, että kannattaa suunnata Turun joulumarkkinoille, jossa voi törmätä näin iloisiin tonttuihin ja mahdollisesti jopa itse joulupukkiin. Suurtorin joulumarkkinat ovat viimeistä päivää auki su 15.12. klo 11-17.

Vasemmalla punalakkinen miestonttu ja oikealla harmaalakkinen naistonttu. Näyttälijät ovat osa Suurtorin joulumarkkinoita.

15. luukku

Mikä voisi ilahduttaa tähän aikaan vuodesta enemmän kuin joulun herkut? @paisai75 (Instagram-tili) lähetti herkullisen kuvan lähellä tuotetusta ja puhtaasta ruoasta. Joulumarkkinat ovatkin erinomaisia kohteita lähellä tuotettujen herkkujen ja muiden joulujuttujen hankkimiseen.

Loimulohi kypsyy nuotion äärellä. Taustalla kasa halkoja.

Kiitos kaikille auttajille! Toimistollamme on selvästi havaittavissa kasvavaa joulumieltä. Seuraa Facebook- ja Instagram -tilejämme, niin näet mitä joulukalenterin seuraavista luukuista avautuu.

-Susanna

P.S. Jos jouluusi kuuluu myös muuttoaikeita tai haluat muuten tietää lisää naapurustoista, kokeile asuinalueiden hakukonettamme.

Keskustelu

Jätä kommentti

Kommentoithan keskusteluun asiallisesti ja rakentavasti. Poistamme epäasiallisen ja loukkaavan sisällön.

Uutiskirjeen tilaus

*) Pakollinen kenttä

Sähköpostiosoitetta käytetään käyttäjäkuvakkeen hakemiseen Gravatar palvelusta.

Kommentit

Ei vielä kommentteja. Jätä kommenttisi ja avaa keskustelu :)