Kirkonkulma

Aura

Auran kirkonseutu tarjoaa kylämäistä elämää viehättävän Auran kirkon ja jokilaakson ympäristössä. Lapset pääsevät aitoon kyläkouluun, mutta samalla Auran keskustan palveluiden pariin ja Turkuun ei ole koskaan pitkä matka.

Elämää kylällä

Auran Kirkonseutu on pettämätön valinta peltojen avaruutta, omaa rauhaa ja pikkukylä-fiilistä hakeville. Alue tunnetaan myös Prunkkalan kylänä. Alue sijaitsee Auran taajaman ulkopuolella Turuntien varrella, noin 5 kilometrin päässä Auran keskustasta. Täten Auran palvelut ovat maisemareitin päässä rauhanomaisesta Kirkonseudusta. Lisäksi alueella on ikioma Kirkonkulman koulu ja liikuntapalveluja.

Kirkonseudun viehättävänä maamerkkinä toimii historiallinen Auran kirkko, joka rakennettiin vuonna 1804. Auran kirkkotoiminta on ollut vuodesta 2021 osa Liedon seurakuntaa. Uusi ja uljas Aurajoentien matkailutie kulkee Kirkonseudun kautta ja Auran kirkko on yksi reitin kauneimmista nähtävyyksistä. 

Järykselän tontit sopivat tilaa rakastaville

Kirkonkylän eteläpuolella, Aurajoen varrella sijaitsee Järykselä, joka on todellinen löytö omasta tontista haaveksiville. Järykselän Rantamaa on luonnonläheinen alue ja aitoa maaseutua, jossa rakennettavuus vanhalle pellolle on suotuisa. Tontit ovat tilavia ja kodin lisäksi voi toteuttaa unelmiensa puutarhan.

Järykselästä on matkaa kyläkouluun noin 3 kilometriä. Auran Asemanseutu sijaitsee 6 kilometrin päässä, ja Turkuun ajaa vartissa. Järykselän sijainti kahden palvelukeskittymän välissä tekeekin siitä ideaalin vaihtoehdon monelle omaa rauhaa hyvien kulkuyhteyksien varrella etsivälle.

Naapuruston ominaisuudet

Luonnonympäristö
joen varrella
pellon laidalla
metsän reunalla
puistojen vehreyttä

Rakennettu ympäristö
pientaloasumista
maaseudun rauhaa

Rakennuskanta
omakotitaloja
tontteja
uudiskohteita
puutaloja

Naapuruston erityispiirteet
kulttuurihistoriallinen

Kirjoituksia naapurustoista

Naapuruston hintataso info

Asuntojen myyntihinnat

Keskihintaa vähemmän
Keskihinta Turussa: 2090 €/m2
Hintataso on suuntaa-antava.

Naapuruston asukkaat info

Pääasiallinen elämäntilanne

työssäkäyvät 50 % opiskelijat 7 % eläkeläiset 24 % alle 14-vuotiaat 19 % muut 9 %
% asukkaista

Asumisen tapa


omistusasunnoissa 93 % vuokralla 2 % muut asumismuodot 5 %
% asumisesta

Asukkaiden keskimääräinen ikä

42 vuotta
Leaflet | ...

25 km Turun keskustaan