Kaarinan keskusta

Kaarina

Kaarinan keskusta kehittyy vauhdilla, ja se tarjoaa monipuolisia palveluita ja asumisvaihtoehtoja erinomaisten kulkuyhteyksien varrella. Keskusta ulottuu Hovirinnan palvelukeskittymästä Kuusistonsalmelle, jossa asukkaat nauttivat merenrannasta, venesatamasta ja uimarannasta.

Kaarinan keskustasta löytyy melkein kaikki tarvittava, minkä lisäksi keskusta sijaitsee alle 10 kilometrin päässä Turun Kauppatorilta erinomaisten kulkuyhteyksien varrella. Keskustan läpi kulkee yksi alueen valtaväylistä, eli Uudenmaantie, ja Helsingin valtatielle on vain muutaman minuutin ajomatka. Kaarinan keskustasta on myös erinomaiset julkisen liikenteen yhteydet Turkuun ja Helsinkiin. Bussilla pääsee noin 20 minuutissa Turun kauppatorille ja Turun seudun joukkoliikenne Föli hoitaa myös Kaarinan sisäisiä julkisen liikenteen linjoja K1-K6.

Keskusta on kokenut viime vuosina mullistavan muodonmuutoksen ja on kokonaisuudessaan erittäin nopeasti kehittyvää modernia aluetta. Kaarina-talo avasi ovensa vuonna 2018 ja se tarjoaa kaupunkilaisille kirjaston lisäksi muun muassa taidenäyttelyitä, konsertteja ja tiloja monenlaiseen harrastamiseen. Kulttuuriharrastusten keskustassa lisäksi tarjolla monipuolisia urheilumahdollisuuksia, kuten urheilukenttiä, uimahalli ja kuntorata. Luonnollisesti valtaosa kaupungin keskeisistä julkisista palveluista on keskittynyt alueelle.

Kaarinan keskustaan kohoaa vauhdilla uusia kerrostaloja vanhempien asuintalojen rinnalle. Hovirinnan kerrostaloalueen lisäksi alueella sijaitsee myös Koriston, Mattelmäen, Hovipellon ja Veitenmäen pientaloalueet, jotka ovat rauhallisia, puistomaisia ja väljään rakennettuja naapurustoja. Onnekkaimmat voivat löytää jopa merenrannasta omakotitalon venepaikalla varustettuna. Uimarannan lähellä sijaitsevalla Kärjen alueella on modernia arkkitehtuuria ja pientaloja.

Kaarinan alueella toimiva Kaarina-seura pitää huolta Kaarinan seudun kehittämisestä, viihtyvyydestä sekä kotiseutuhengen ja kulttuurin vaalimisestа. Seura tekee aktiivisesti yhteistyötä muiden alueen yhdistysten kanssa.

Naapuruston ominaisuudet

Luonnonympäristö
meren äärellä
puistojen vehreyttä

Rakennettu ympäristö
keskusta
keskustan lähellä
kerrostaloasumista
pientaloasumista

Rakennuskanta
kerrostaloja
rivitaloja
omakotitaloja
pienkerrostaloja
uudiskohteita

Alueella on
luonnonsuojelualue

Kirjoituksia naapurustoista

Naapuruston hintataso info

Asuntojen myyntihinnat

Keskihintaa enemmän
Keskihinta Turussa: 2090 €/m2
Hintataso on suuntaa-antava.

Naapuruston asukkaat info

Pääasiallinen elämäntilanne

työssäkäyvät 44 % opiskelijat 7 % eläkeläiset 30 % alle 14-vuotiaat 19 % muut 10 %
% asukkaista

Asumisen tapa


omistusasunnoissa 67 % vuokralla 31 % muut asumismuodot 2 %
% asumisesta

Asukkaiden keskimääräinen ikä

43 vuotta
Leaflet | ...

9 km Turun keskustaan