Etsitkö Turun seudun parhaimpia pulkkamäkiä? – 11 kohdetta mäenlaskuun!

Elisa | 9.1.2024

Koska hyviä pulkkamäkiä on haastava löytää, keräsimme 11 erinomaista pulkkamäkeä ympäri Varsinais-Suomea. Ota siis varaslähtö laskiaiseen ja lähde nauttimaan vauhdin huumasta vielä kun lunta riittää!

1. Turun Impivaaran pulkkamäki

Lapsi laskee pyöreällä liukurilla.
Pulkkailun riemua pääsee kokemaan suositussa Impivaaran pulkkamäessä. © Bruno / Pixabay

Suosittu Impivaaran mäki Kaerlassa alkaa tunnelmallisen metsän siimeksestä ja jatkuu sitten loivana pitkästi taukopaikalle asti. Alue sopii niin pienille kuin isommillekin lapsille, sillä autotie on kaukana ja pulkkamäen läheisyyteen on monena talvena tehty myös pienempiä mäkiä. Pulkkamäki on valaistu klo 22 asti.

2. Kuloisten pulkkamäki Raisiossa

 • Osoite: Pasantie 20, Raisio (Kuloisten urheilukentän vieressä)
 • Tiesitkö tätä: Jos olet pienten lasten kanssa liikkeellä ja hurjat mäet pelottavat, kannattaa suunnata läheiseen Peltomiehenpuiston pulkkamäkeen, joka sopii myös pienemmille laskijoille!
Kuloisessa metsän lähistöllä sijaitseva jyrkkä pulkkamäki
Kuloisten jyrkkä pulkkamäki tarjoaa huimat vauhdit isommillekin pulkkailijoille. © Hoods.fi

Jos toivot astetta enemmän vauhtia, on Kuloisten pulkkamäki Raisiossa täydellinen valinta! Pulkkamäkeä ympäröi tunnelmallinen metsä ja jyrkkä mäki tarjoaa kunnon vauhdit hurjapäille. Mäki on myös valaistu, joten ilonpitoa ei tarvitse lopettaa auringonlaskuun. Pulkkamäki löytyy Kuloisten urheilukentän lähettyviltä, ja alueella on hyvin parkkipaikkoja autolla liikkuville.

3. Haukkavuoren pulkkamäki Pöytyällä

Tyttö laskee mäkeä liukurilla.
Ylhäältä asti laskemalla saa hurjat vauhdit! © Pexels

Pöytyän Haukkavuoren maastoliikuntakeskus tarjoaa huikeat puitteet talviurheilijoille: Pöytyän Urheilijat ylläpitävät mainioita latuja, ja alueelta löytyvät lisäksi ulkokuntosali, firsbeegolf-rata sekä peräti 132 askelman kuntoportaat! Koska pulkkamäki on tehty kuntoportaiden viereen, luvassa on jyrkkä mäki vauhdin huumaa rakastaville mäenlaskijoille. Jos jyrkkyys pelottaa, voi mäen laskun aloittaa alemmalta portaalta.

4. Nunnalahden pulkkamäki Naantalissa

 • Osoite: Munkinpolku 5, Naantali
 • Tiesitkö tätä: Naantalin rannan ravintolat löytyvät muutaman sadan metrin päästä niemennokan takaa. Alueella on mahdollisuus myös avantouintiin, sekä luisteluun ja hiihtoon merijään ollessa tarpeeksi paksu.
Naantalissa sijaitseva järjestetty pulkkamäki
Nunnalahden pulkkamäessä vauhti on taattu! © hoods.fi

Miltä kuulostaisi pulkkailu meren rannan maisemissa? Naantalin kaupunki on tehnyt hienon pulkkamäen Nunnalahden uimarannan kupeeseen Naantalin keskustassa. Nunnalahden pulkkamäki on varsin loiva ja lyhyt, joten siinä on turvallista laskea etenkin pienten lasten kanssa. Lähistöltä löytyvät myös käymälät sekä rannan ravintolat, joten täällä viettää helposti tunnin jos toisenkin!

5. Kaarinan uimahallin pulkkamäki

 • Osoite: Uimahallintie 4, Kaarina
 • Tiesitkö tätä: Pulkkamäen vierestä löytyy uimahalli, sekä runsaasti parkkipaikkoja.
Pulkkailijoita Kaarinan uimahallin pulkkamäessä.
Pulkkailemaan ja uimaan? Kaarinan uimahallin vierestä löytyy yksi kunnan parhaista pulkkamäistä! © Kaarinan liikuntapalvelut

Kaarinan keskustassa uimahallin vierestä löytyy ihastuttava mutta melko hurja pulkkamäki: mäki on erittäin jyrkkä ja hyppyreiksi kelpaavia töyssyjä on myös tarjolla! Uimahallin pulkkamäki on yksi Kaarinan suosituimmista mäistä. Turvallisuutta ajatellen läheiset kalliot on eristetty aidalla ja tästä mäestä huolehditaan hyvin. Eikun Stiga alle ja hurjastelemaan!

6. Pikku-Lahdon pulkkamäki Aurassa

 • Osoite: Maijantie 15, Aura
 • Tiesitkö tätä: Pikku-Lahdon Maijantien urheilukeskus on monen auralaisen rakastama talviurheilukohde, jossa mäenlaskun lisäksi voi myös luistella ja hiihtää, sekä nauttia taukoeväitä. Ajantasaista tietoa latujen kunnosta tarjoaa Auran kuntoilijat ry.
Ilmakuva pulkkamäestä, pulkkailijoista ja hiihtoladusta Auran Pikku-Lahdossa.
Uusi ja jatkuvasti kehittyvä talviurheilukeskus Aurassa on elämys pulkkailun ystäville. © hoods.fi

Kaipaatko pulkkailukokemukseltasi töyssyjä ja vauhdin hurmaa? Pikku-Lahdon talviurheilukeskuksen pulkkamäestä vielä harvempi ulkopaikkakuntalainen tietää, mutta auralaisille siitä on tullut jo suosittu kohde. Täällä laskusta voi nauttia kauemmin eikä vauhti lopu ihan lyhyeen pidemmän mäen ansiosta. Mäessä on monta eri aloituspaikkaa, jos ei uskalla aivan huipulta asti lähteä.

7. Kirkonpiirin koulun pulkkamäki Nousiaisissa

 • Osoite: Vahdontie 52, Nousiainen (Kirkonseudun koulun parkkipaikka)
 • Tiesitkö tätä: Alueella on myös tekojää luisteluun sekä kuvankauniit kävelymaastot kukkuloineen ja jokineen.
Nousiaisten Kirkonpiirin koulun pulkkamäki.
Kirkonpiirin koululaiset pääsevät välitunneilla testaamaan rohkeuttaan tässä hurjassa pulkkamäessä. Uskallatko itse mennä testaamaan? © hoods.fi

Nousiaisissa Kirkonseudun koulun alueelta löytyy hurja pulkkamäki! Mäki on erittäin jyrkkä ja alas lasketaan kovalla vauhdilla. Tänne kannattaa suunnata, kun koululaiset ovat lopettaneet päivänsä, niin tilaa riittää kaikille muillekin hurjapäille.

8. Pulkkailua Liedon keskustassa

 • Osoite: Kirkkotie 13, Lieto
 • Tiesitkö tätä: Kaupungintalon puistosta löytyy myös koko perheen Hiihtomaa, jossa voi opetella hiihdon perustaitoja. Lisäksi Liedon keskustasta löytyy yleisurheilukentän ja Lietohallin hiihtoladut.
Lapsia laskettelemassa pulkalla.
Rattikelkat, liukurit ja pulkat mukaan! © Pexels

Lähde nauttimaan talven riemusta Lietoon! Liedon keskustasta, kaupungintalon puistosta, löytyy kiva ja turvallinen pulkkamäki, jopa sopii hyvin myös perheen pienimmille. Poikkea samalla Liedon keskustan kahviloihin kuumalle juotavalle!

9. Vauhdin hurmaa Sauvon keskustassa

 • Osoite: Saustilantie 10, Sauvo
 • Tiesitkö tätä: Pulkkailun lisäksi läheisellä Seuralan kentällä voi luistella. (HUOM! Vaikka Seuralan kentän saneeraus on aloitettu syksyllä 2023, on talven ajaksi kentälle jäädytetty luistelurata ja alueen käyttö on sallittua.) Kannattaa myös testata Sauvon Urheilijoiden Suojalan hiihtokeskuksen mainiot hiihtoladut.
Sauvon keskusta lumen peitossa ilmakuvassa.
Sauvon tunnelmallinen keskusta tarjoaa monipuolista talvitekemistä liikunnan ystäville. © Ats Kjell

Lähtisitkö tutustumaan pulkkailun merkeissä sympaattiseen Sauvoon ja sen kevättalveen? Sauvon keskustasta löytyy viehättävä pulkkamäki Juhlavuoden puiston leikkipaikan vierestä, aivan Sauvon koulukeskuksen ja Seuralan kentän naapurista. Autoilevien onkin helppo parkkeerata koulun pihaan, kunhan koululaiset ovat jo päässeet kotiin.

10. Paimion Teletappimäki

Perhe kävelee lumisessa maastossa ja vetää perässään pulkkaa.
Tee talviretki Paimioon. © Pexels

Paimion Kaaripuiston pulkkamäki eli Teletappimäki on koko perheen hauska pulkkamäkikohde, joka tarjoaa korkeuseroillaan hyvät vauhdit mäen laskuun. Pulkkamäki on myös valaistu. Vieraile samalla reissulla Alvar Aallontien varrelta löytyvässä Paimion parantolassa, joka avautuu jälleen 16.1.2024 alkaen.

11. Hiihtomaan pulkkamäki Marttilassa

Lähikuva ihmisestä pulkan päällä.
Pulkkailusta voi nauttia myös aikuiset. ;) © Pexels

Ihastuttavan Marttilan Tervaskannonmäki-Koulukeskuksen alueelta löytyy erityisesti perheen pienimpiä ilahduttava pulkkamäki aivan Hiihtomaan vierestä. Lähellä sijaitsee myös laavu makkaranpaistoa varten, joten retkieväät mukaan!

Eikö oma suosikkimäkesi mahtunut listalle? Vinkkaa se kommenteissa niin lisäämme sen blogiimme! :)

Myös nämä blogit saattavat kiinnostaa sinua:

- Elisa & Know Your Hoodsin tiimi

Keskustelu

Jätä kommentti

Kommentoithan keskusteluun asiallisesti ja rakentavasti. Poistamme epäasiallisen ja loukkaavan sisällön.

Uutiskirjeen tilaus

*) Pakollinen kenttä

Sähköpostiosoitetta käytetään käyttäjäkuvakkeen hakemiseen Gravatar palvelusta.

Kommentit

Ei vielä kommentteja. Jätä kommenttisi ja avaa keskustelu :)