Kuusisto

Kaarina

Kuusiston saari on tunnettu erityisesti upeasta luonnostaan ja Kuusiston piispanlinnan raunioista, mutta alueella on myös rauhallista pientaloasutusta. Kuusisto sijaitsee erinomaisella paikalla Saariston rengastien varrella ja Kaarinan keskustan palveluiden läheisyydessä.

Kuusisto on noin 10 kilometriä pitkä ja 2,5 kilometriä leveä saari, joka sijaitsee Kaarinan keskustasta etelään. Saari yhdistyy Kaarinan keskustaan alle 2 kilometrin päässä sijaitsevan sillan myötä. Saaren läpi kulkevat bussilinjat Turusta Paraisille sekä Fölin Kaarinan sisäinen linja. Kuusistossa on asutuksen lisäksi useita nähtävyyksiä kuten Piispanlinnan rauniot, Kuusiston puukirkko ja kartano sekä Erik Bryggmannin suunnittelemia huviloita.

Kuusiston saarella on metsää, kallioisia kukkuloita ja peltoaukioita, joita ympäröi rauhoittava merimaisema. Kuusiston kaksi keskeistä naapurustoa, Empo ja Kylliäinen, ovat pientalovaltaisia ja tunnelmallisia alueita luonnon välittömässä läheisyydessä. Asutuskeskittymien lisäksi Kuusistossa on harvakseltaan yksittäisiä huviloita, merenrantatontteja ja omakotitaloja. Monilla tonteista on myös oma venepaikka.

Kuusistossa on joitakin palveluita, kuten alakoulu ja päiväkoti. Lisäksi Kaarinan keskustan palvelut ovat vain muutaman kilometrin päässä Emposta ja Kylliäisestä. Kuusistossa on myös matkaajalle majoituspalveluita, leirikeskus ja leirintäalue sekä ravintoloita.

Naapuruston ominaisuudet

Luonnonympäristö
meren äärellä
saaristossa
metsän reunalla
puistojen vehreyttä
pellon laidalla
mäkimaisemaa

Rakennettu ympäristö
pientaloasumista
maaseudun rauhaa
vapaa-ajan asumista

Rakennuskanta
omakotitaloja
rivitaloja
tontteja
uudiskohteita
vapaa-ajan asuntoja

Naapuruston erityispiirteet
kulttuurihistoriallinen

Alueella on
luonnonsuojelualue

Kirjoituksia naapurustoista

Naapuruston hintataso info

Asuntojen myyntihinnat

Keskihintainen
Keskihinta Turussa: 2090 €/m2
Hintataso on suuntaa-antava.

Naapuruston asukkaat info

Pääasiallinen elämäntilanne

työssäkäyvät 48 % opiskelijat 7 % eläkeläiset 21 % alle 14-vuotiaat 25 % muut 6 %
% asukkaista

Asumisen tapa


omistusasunnoissa 95 % vuokralla 3 % muut asumismuodot 2 %
% asumisesta

Asukkaiden keskimääräinen ikä

39 vuotta
Leaflet | ...

12 km Turun keskustaan