Mjösund

Kemiönsaari

Mjösundissa eletään rauhallista elämää upeissa saaristomaisemissa, mutta samalla palveluiden ja Kemiönsaaren monien aktiviteettien läheisyydessä. Keskeinen sijainti Turuntien varrella mahdollistaa nopeat piipahdukset Turkuun!

Huoletonta ja helppoa arkea

Mjösund sijaitsee Kemiönsaaren luoteisosassa, Sauvon naapurissa. Mjösundin asukkaat nauttivat meren läheisyydestä ja omasta rauhasta, mutta samalla Kemiön keskustan palveluiden pariin hurauttaa alle puolessa tunnissa. Mjösundin keskeinen sijainti lähellä mannerta tarkoittaa myös, että suuriin kaupunkeihin pääsee kätevästi Turuntietä pitkin. Esimerkiksi Turkuun ja Saloon ajaa Mjösundista alle tunnissa ja Helsinkiin kahdessa tunnissa. 

Alueella on mielenkiintoista historiaa ja esimerkiksi tiilenvalmistusperinteen mukaisesti tänäkin päivänä Mjösundissa valmistetaan poltettuja tiiliä ja rakennuskeramiikkaa. Mjösundin naapurikylästä löytyy myös Ekniemen lomakylä, josta löytyy uimaranta ja leirintäalue. Ekniemestä lähtee myös Degerdalin seudun kyläyhdistyksen talkoovoimalla toteutettu luontopolku, joka johtaa näköalapaikalle ja Huippu-laavulle. 

Uniikkia merellistä asumista Porto Westissä

Lähitulevaisuudessa valmistuvat Porto Westin pientalot Mjösundissa tarjoavat uniikin mahdollisuuden asua vaivattomasti pientalossa meren rannalla ja jakaa naapurien kanssa yhteinen ranta. Täällä vietät huoletonta saaristoelämää ja asut modernisti meren äärellä, yksityisellä asuinalueella ja rannalla. 

Tekemistä jokaiseen vuodenaikaan  

Mjösundin nuoret asukkaat pääsevät kouluun Kemiön keskustaan, josta löytyy suomen- ja ruotsinkielinen ala- ja yläaste sekä ruotsinkielinen lukio. Kemiön keskustasta löytyy peruspalvelujen lisäksi hyvin palvelevat ruokakaupat, ravintoloita, kahvilat sekä leipomo. Amospuisto tarjoaa puolestaan mahdollisuudet monenlaiseen liikuntaan erilaisista palloilulajeista ulkoiluun, hiihtoon ja luisteluun. 

Mjösundista ei kuitenkaan tarvitse lähteä pois löytääkseen tekemistä ja ulkoilumahdollisuuksia, sillä urheiluseura Kemiön Jyske ja Mjösundin kyläyhdistys järjestävät ohjelmaa ja aktiviteetteja asukkaille. Mjösundissa on myös ratsastuskoulu hevosharrastajille ja täällä pääset tutustumaan upean Westankärrin kartanon historiaan.

Naapuruston ominaisuudet

Luonnonympäristö
meren äärellä
saaristossa
metsän reunalla
puistojen vehreyttä
pellon laidalla
mäkimaisemaa

Rakennettu ympäristö
pientaloasumista
vapaa-ajan asumista
maaseudun rauhaa

Rakennuskanta
omakotitaloja
vapaa-ajan asuntoja
uudiskohteita

Naapuruston erityispiirteet
kulttuurihistoriallinen

Alue on
kaksikielinen

Kirjoituksia naapurustoista

Naapuruston hintataso info

Asuntojen myyntihinnat

Keskihintaa vähemmän
Keskihinta Turussa: 2090 €/m2
Hintataso on suuntaa-antava.

Naapuruston asukkaat info

Pääasiallinen elämäntilanne

työssäkäyvät 43 % opiskelijat 5 % eläkeläiset 36 % alle 14-vuotiaat 15 % muut 4 %
% asukkaista

Asumisen tapa


omistusasunnoissa 77 % vuokralla 19 % muut asumismuodot 4 %
% asumisesta

Asukkaiden keskimääräinen ikä

47 vuotta
Leaflet | ...

65 km Turun keskustaan
55 km Salon keskustaan